-- Friday, October 06, 2006 --

Oleks küll Äripäevalt sootusk teist lähenemisnurka oodanud!


Photo @ - BC -


Kivirist ühel Läänemaa kalmistul.

----------------

kas äripäev tõesti soovib, et saaks reaalsuseks see lause: võidab see kel surres kõige rohkem asju? vähemalt see artikkel viitab selgelt, et mure tarbimisüiskonna igapäevamurede üle on suur. ja selle asemel et soovitada vähem mõttetut tarbimist nad pigem õhutavad seda..
Autosalongid ei suuda nõudlusega sammu pidada, arste ning müüjaid on liiga vähe, et inimesi ravida, neid teenindada. Uue kodu dekoreerimine võtab aega, sest isegi kui saad oma mööbli kätte, venib omakorda tehnika.

Äripäev uuris, milliste tarbekaupade ja teenuste ootamisele kõige kauem aega läheb.
milleks ei võiks parem soovitada inimestel vähem tarbida.. või siis taaskasutusse võtta juba varem kasutatud asju.. see kõik viib selleni, et varsti (kui see juba praegu ei ole nii) ongi inimese parimad sõbrad just need ASJAD tema ümber ja mitte lähedased inimesed või kasvõi koduloomad..

ma arvan küll, et üks juhtivamaid ajalehti Eesti meedia turul võiks pigem olla uuendusmeelne ja näha kaugemale kui lihttarbija/inimese silm ja mõttemaailm ulatub.. pigem peaks ta näitama neile teesihti enda elu seadmisel, kui tagantõhutama tehtud valesid valikuid..

lisan siia ka selle loo kommentaaridesse pistetud väikese loo, mida juba kunagi ammu lapsena kuulsin:
Hommikul käisin siva tankimas, siis lipsasin Järvelt läbi ja hankisin enda masinale uued peeglid. Hiljem tuli Lasnamäe taga otsasas käia ja talverehvid muretseda. Teeninduses vahetati pärastlõunal õli ja kontrolliti heitgaase ning õhtul sai veel pesulaski käidud. Mõtle kas ma seda kõike oleks jõudnud ilma autot omamata???
tarbimisühiskonna paradoks ja nõiaring.. sellised mõtted siis täna..

PS. vasakule ära.. metsa.. kaugele.. sõpradega..
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................