-- Wednesday, February 21, 2007 --

Eesti ajakirjandus on kui üks suur rate.ee


Sarnaselt Ilmar Raag'i viimase suurema sõnavõtuga ajakirjanduses (EPL: Määrakem pronkssõdur unustusse) olen isegi mõlgutanud sel teemal mõtteid.

Kui Ilmar Raag'i artiklis oli süvenetud rohkem ühele teemale, siis minu mõtted on hõlmanud laiemalt kogu Eesti ajakirjandust (millele on Raag ka oma kirjutise alguses vihjanud).
Eesti ajakirjandus on sattunud vastuolulisse olukorda, kus ühelt poolt sunnib ametieetika kajastama ühiskonnas kõike ilma tabudeta ja teisalt kasutatakse ajakirjandust just tänu eelmisele punktile ära ühiskonnas konfliktide süvendamiseks. Te ju teate, et on tegusid, mida tehakse ainult ajalehe esiküljele sattumiseks. See tähendab, et ühiskonnas juhtub asju, mis on võimalikud ainult teie otsuse tõttu.
Nii ongi, et kui minu arvates peaks olema ajakirjandus see, mis suunab ja aitab ühiskonnal liikuda avatuma ja puhtama (mõtte)maailma poole, siis praeguses Eestis on pigem vastupidi, et ajakirjandus teeb kõik selleks, et veepeal püsida ja nii lasevad nad endist läbi kogu selle saasta, mis meid ümbritseb. Ja mitte ainult ei lase seda endist läbi vaid ka võimendab ja moonutab kõike seda, et vaid ise rohkem lugejaid (loe: raha) võita - s*tt ja skandaal ju müüb! Sedasi tehakse karuteene vaid iseendile, sest ka nemad on ju Eesti Vabriigi kodanikud.

Muidu võib tõesti tõmmata võrdusmärgi Eesti ajakirjanduse ja rate.ee vahele, sest pole ju vahet, kas liputada enda piltide ja tekstidega kuskil suvalisel veebilehel või teha seda meediaväljaannetes. Ning kui ajakirjanikud ikka kiruvad, et kommentaarides sõimatakse ja solvatakse ning loobitakse muidu s*taga, siis tegelikkuses ei ole nende endiga teps mitte paremad lood - nad teevad ise kõike seda sama aga saavad selle eest veel palka kah!

Seepärast kutsuksin kõiki ajakirjanikke, olgu nad siis mistahes ajakirjandusliku väljaane esindajad, üles enne mitu korda läbi mõtlema seda, kas ikka on oluline antud lugu/teemal kirjutada - ja kui on, siis mis nurga alt lähenedes ning kuidas kirjutades.

NB! Sama sissekanne ka EPL Lugejalt lugejale rupriigis

-------------

PS. Soovitan kõigil lugeda President Toomas Hendrik Ilves'e poolt venekeelsele BBC'le antud sõnavõtu kokkuvõtet (EPL: Pronkssõdur on ausammas massimõrvadele) ja Martin Wolf'i Briti ajalehes Financial Times avaldatud artikli kokkuvõtet eesti keeles (EPL: Vene karu uriseb nii kaua, kui ta on lõksus)
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................