-- Thursday, February 28, 2008 --

EAL ja EKL ühisavaldus: Nõuame uusi presidendi valimisi



Kitsed all paremas nurgas
EAL ja EKL ühisavaldus: Nõuame uusi presidendi valimisi

Eesti arhitektide liidu (EAL) hinnangul on praegusest Presidendist saanud ühiskonda ühendava sümboli asemel selle lõhestaja, mistõttu tuleks korraldada uued valimised.

"On kahetsusväärne, et senised presidendi valimised pole viinud õige tulemuseni. Seetõttu väärib tunnustust poliitiline tahe selle teema lõpuleviimiseks, kuid märgiliselt sedavõrd olulise ametikoha mehitamine vajab laiemat konsensust," seisab liidu avalduses.

Liit leiab, et tuleks veelkord kaaluda otsust President sel 2008. aastal valida. See on ja saab olema Eesti riigi ja rahva jaoks oluline isik – seetõttu võiks pigem seada uueks eesmärgiks president valida meie riigi 100. juubeliks.

"Teeme omalt poolt ettepaneku korraldada antud ametikohale uus konkurss, mis oleks suunatud Presidendi valimiseks. Peame seejuures soovitavaks, et žürii koosseisust moodustaks vähemalt poole asjatundjad-professionaalid (loe: omad joped, kes valivad nii nagu meie tahame)."

Liidu eestseisus on seisukohal, et President peab oma isikus hõlmama kõiki Eesti rahva püüdlusi läbi aegade, mitte kontsentreeruma ühele, kuigi äärmiselt tähtsale sündmusele meie ajaloos.

PS. Ühtlasi võiks siis ka peaministri, pool riigikogu ja Tallinna linnapea välja vahetada. Meil on enda joped nendele kohtadele täitsa olemas.
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................