-- Monday, October 31, 2005 --

Ruutude mäng


Photo @ - BC -

kõik lihtne on geniaalne :)

Halloween vs. Hallow Eve vs. Hallo! viin


Photo @ - BC -

800 °C / oksarisu põletamine nädalvahetusel Läänemaal

------------------

niisiis: kellad keerasime taha ära, lumi on juba kah esimest korda maas olnud (mõnel pool ei tahagi vist teine ära kaduda nagu räägitakse), Mars oli Maale kõikse lähemal ära, Halloween on täna, hingedepäev kohe kohe tulemas, palgapäev ka ;) ja siis ELAKi lõpupidu takka otsa veel..

lühidalt: kõik peaks vist jonksus olema ja võime edukalt siseneda aasta eelviimasesse kuusse - talvekuusse

Veel on looduses rohelist


Photo @ - BC -

Anni-Liisu talu juures olid mõnel pool veel sõnajalad hoovis täitsa virkad ja erksad. Aga kaua seda aega enam nii ei ole. Valdek siin just kirjutas, et käis rabas lund ja jäätund laukaid nautlemas ja ka Leelo kurdab, et pane kuidas tahes riidesse väike tõbi tuleb ikka külge.

Laiguline Kann ja Madison Winsconsin


Photo @ - BC -

Anni-Liisu talus on uus püsikülaline - Madison Winsconsin. Seisab teine ukse ees nurgas ja tervitab alati esimesi päikesekiiri, mis maale langevad ning inimesi, kes külla tulevad.

-- Friday, October 28, 2005 --

The Big Blue [Le Grand bleu]


Nagu ma siin mõni aeg tagasi kirjutasin filmist 'Lords of Dogtown', kuidas
Vahest.. vaadates tagasi mõnele hetkele minevikus.. tuleb suunurka õrn muie ja sisimas on rahulolutunne heast ajast, mis oli Siis. Siis kui sündis miski, mis muutis tervete masside elu sootuks teistsuguseks ja paremaks kui seda oli ta olnud enne ;)
täpselt samasse teemasse minevat filmi vaatasin tänagi - The Big Blue [Le Grand bleu]. tegelt oli seda tunnet seekord suisa topelt jah esimene neist ei muutnud miskite masside elusid aga meenus lihtsalt mulle endale.

Esiteks sellepärast et film mida vaatasin meenutas mulle hetke kui ma olin ise poisike ja ju see film jooksis kinos või kuskil, igatahes isa oli seda vaatamas käinud või teadis ta muul põhjusel sellest rääkida. ja täna seda vaadates mingi hetk tabasin end mõttelt ja isegi meenus see hetk kus olime kui isa mulle sellest rääkis.

Teiseks ikka selle pärast, et film räägib meestest -
Jacques Mayol ja Enzo Molinari, keda võib vabalt pidada freedive isadeks (nende rekordid läbi aegade). sest nad kasvasid üles koos sellega, selle sees ja seda arendades selliseks nagu me teda tänapäeval teame. praeguseks on jah rekordid kasvanud ja nemad on juba ajalugu, kuid siiski nende juures on sünnilugu.

Photo @ unknown

Vaba interneti eest! vol.2


sama teema jätkuks võttis täna sõna Mihhail Lotman ja seda väga asjalikult. Rein Lang muidugi korraliku koolipoisina hakkas kohe vastu, aga tema vastuväited olid lihtsalt nõrgad, püüd enda tegu õigustada.

siin siis artikkel Lotmani arvamistest:
PM: Lotman arvustas netikommentaaride piiramist

ja siia lõppu veel üks varasem artikkel kus Jõks võtab sõna
PM: Jõks oleks ettevaatlik portaalide seadusega reguleerimisel

Parimad asjad meie elus... ei olegi asjad


(tundmatu autori ütelus)

------------------------------------

Photo @ - BC -



Mahapõlend sauna kõrval seisis vana veetünn

easyJet'il kampaania lükkus edasi


varasem teade tulevast kampaaniast oli juttu eile.
kindlasti paljud, kes on üritanud midagi leida on pidanud pettuma, siin siis EPL'i uus teade:

EPL: EasyJet lükkas sooduskampaania edasi
Odavlennufirma easyJet teatas, et esialgsete lubaduste kohaselt täna keskööl algama pidanud odavate lennupiletite kampaania algus lükkub edasi.

Firma loodab kampaania käivitada tänase päeva jooksul ja soovitab piletihuvilistel aeg ajalt firma kodulehte külastada, kus saab kampaania käivitamisel olema kogu informatsioon.

Samas võib juhtuda, et kampaania algab hoopis lähipäevil.
PS. see pole neil esimest korda kus asi edasi lükkub, eelmisel aastal juhtus sama jama.. et algselt lubatud kuupäevast pandi mööda, eks näis mis siis sel aastal õige aeg olema saab

-- Thursday, October 27, 2005 --

Zemfira Tallinnas novembris


Photo @ - BC -

Suitna raba Toonoja juures

-----------------------------

ei tea kui pop on siinsete lugejate seas selline vinge vene bänd nagu 'Zemfira', aga igatahes mulle ta lood meeldivad. muidugi varasemad (Zemfira, P.M.M.L., 14 nedel tichinõ) rohkem kui viimane plaat (Vendetta), aga see ole ikka nii et mida enam kuulad seda enam meeldima hakkab.

27.november 2005.a. k2000 astub ta igatahes üles Eesti Näitustekeskus (Sinine Paviljon)

Soovitan kõigil vaatama, kuulama ja kaasaelama minna. Tõenäoliselt viimase aja vingeim vene bänd Eestis.

How much is your blog worth?


Kunagi varem Parasiil leidis miski lehe kus võis oma blogiaadressi sisestamisel teada saada, palju blogi väärt on. Nüüd siis lugedes Dwight Silverman'i blogi avastasin sealt täna sellise lehe: How Much Is My Blog Worth?

Your blog, voyag.blogspot.com, is worth $10,161.72 Pole paha ;) Praeguse dollari kursi järgi teeks see eesti rahas kuskil umbes täpselt 131,592.24 krooni. krt selline summa kuluks küll marjaks ära praegu ;)

parimatel meestel on aga blogid miljoneid väärt nagu näiteks see millele Dwight ka oma loos viitab või näiteks ka kottke.org

----------------
EDIT 15:30: Paistab et kas külastatavus on nii suureks kasvand et ta ei suuda enam arvutada või on lihtsalt asi katki.. aa praegu on kõikide lehtede hinnaks 0$, et siis tulge ja proovige hiljem uuesti.. näiteks homme

EDIT 20:05: Nüüd taas korras, mindagu proovima :)

Vaba interneti eest!


Viimasel ajal on asi hullemaks kiskunud. Alates siis suurimast kommunismikantsist Hiinast:
DLF: Suurfirmad tsenseerivad Hiina veebi
MNT: Hiina sulges ligipääsu Wikipediale

ja nüüd siis ka meie ajugeeniused püüavad ohje haarata ja kommunismi aretada omal moel:
PM: Sõimu ohjeldamine võib minna kapo pädevusse

muidugi on üldine asja idee (www.leim.ee) ja aateline mõte õige: sõimu ja üldise halvamoelise möla piiramine (sest lõpetada seda niiehknaa ei saa, isegi stagnatsiooniajal ei suudetud), aga asi kipub võtma uskumatuid ja ajuvabasid pöördeid.

Peeter Marvet võttis sõna (loe: saatis sõna) justiitsminister Rein Langile. Ja loodan minagi, et vaba internet ei kao vaid inimesed arenevad.

Aga see uss mädaneb küll peast (loe: riigijuhtide juurest), sest sealt tulevad ju kõikidele meile iga päev viiteid sellele kuidas peaks ebaseaduslikult, valelikul, ülbitsevalt, varastavalt, teisi solvavalt käituma.

easyJet'il odavate piletite hullus TÄNA !!!


vot siis nii.. aa täpsemalt ei tea keegi veel midagi.. eks peab siis webi tshekkima ;)

PS. muidugi peab rõhutama et uudises jutuks olev südaöö on tõenäoliselt siis Inglismaa aja järgi, mitte Eesti aja järgi. seega meil ehk kuskil k0200 võib alles asi käiku minna.



EPL: Keskööl algab easyJeti odavate piletite hullus
Euroopa suuremaid odavlennufirmasid easyJet lubab oma kümnenda sünnipäeva puhul müüki paisata 15 miljonit üliodavat lennupiletit üle Euroopa.

Firma jätab aga saladuslikult kampaania detailid viimase minutini peensusteni avaldamata.

Juubelikampaania kohta on teada vaid niipalju, et üliodavate piletite müük algab suurema kärata firma kinnitusel täna keskööl internetis. Kampaania kestab nädal aega ehk 4. novembrini. 15 miljonit piletit paisatakse müüki korraga ning neid on võimalik osta kõikidele easyJeti ligi 230 liinile. Tallinnast lendab easyJet praegu Berliini ja Londonisse.
EDIT 09:30 (28.10.05): Hetkel ei ole ei inglise ega eesti lehe peal soodustusi märgata, vahest päevaleht ajas midagi sassi.

EDIT 11:11 (28.10.05): asi lükkus edasi, loe siit lisa

-- Wednesday, October 26, 2005 --

Puu tõmbas kortsu


Photo @ - BC -



Puu on kortsus.

-------------------

Vot kiuste ei pane siia lumepilte, mida kõikide blogidest täna leida võib. Ega see lumi niiehknaa maha jää, seepärast veel sügisepilte, mis sel aastal oli eriti Eestimaa ja matkade rohke. Siin siis pilt viimasest retkest Matsalu kanti.

Sümpaatne roheline


Photo @ - BC -



Ka puud on seal samblasse kasvand

-------------------------

Nüüd kus maa valge võib vaid unistada ilusast sügisesest metsast, soost ja põllumaast. Aga selles unistamises on eestlased ju kõvad tegijad, mis sa siin sita suusailmaga ikka muud teed, kui unistad, kes korralikust suvest kes paksust valgest lumest ;)

Vabadus! Sammas? Vabadussammas?!


eile siin Sirje (endine Viisel) kirjutas, et mis värk on miskit samba nurgakivi hakatakse kuskile panema.. aa ei mingit jutt veel missugune sammas üldse olema saab ja pole ka jooniseid välja näidatud raffale..

nii pakkuski ta et võiks juba siis hobesega versioon olla.. mina tellisin aga koeraga :)
(kui hobesega sammast iki mõni on siis koeraga ju pole vist üldse eestis)

aga mul ei andnud hing rahu ja pöördusin kultuuriministeeriumi töötaja poole, et ehk tema teab rääkida mis kivi ja miks ja kuda pannakse ja sain sealt sellise vastuse (rõhutan: SEE ON TEMA PERSONAALNE ARVAMUS, sest ükski teine instants pole antud teema kohta rohkem huvi tundnud)
Tere,

Ikka tuleb küsida :-)
29. okt. kavandatav nurgakivi panek on üks kentsakamaid sündmusi selles aastakümnete pikkuses vabadusmonumendi ahelas ja minu isikliku arvamuse kohaselt üsna mõttetu ja naeruväärne ettevõtmine. Kivi on täiesti sümboolne ja selle panek pole vähimalgi määral seostud samba tulevase asupaiga, sisu ega vormiga. Ilmselt üritatakse sellega mingit üleriigilist konsensust tekitada, President on asjaga seotud... kuid ikkagi jääb üritusele mingi poliitilise profiidi mekk juurde.

Vabaduse väljaku planeering on enam-vähem samas seisus nagu ta viimastel aastatel olnud ning 2002 toimunud konkursi parimaks tunnistatud Maria Puki - Ivar Lubjaku töö ei leia kindlasti teostamist. Uusi kavandeid tehtud viimase kolme aasta jooksul ei ole.

Mulle tundub, et seda ilusat ümmargust kivi annab veel korduvalt pidulikult siia-sinna veeretada. Selle käigus vabadusmonumendi 80 aasta vanune algatus devalveerub üha enam. Kahjuks.

Rõhutan eraldi, et avaldan vaid oma isiklikku arvamust, sest kultuuriministeeriumilt pole ükski instants selles küsimuses seisukohta küsinud.

Tervitades
Piret Lindpere

-- Tuesday, October 25, 2005 --

Minu emotsionaalne suundus




mida üks või teine asi tähendab või mis siin selle all silmas peetakse võid lähemalt lugeda pilleriini blogist, sealt ma ka sellele testile peale sattusin

aga esimesed rivisolevad märked oleksid sellise sisuga:

1. hedonistlik isiksus.
Sind iseloomustab lõbusus, muretus, hea füüsiline enesetunne ja naudingusaamine nii seltskonnast kui ka rahulikust oleskelust. Arvad, et elu pole väärt nautimiseta ja mõnutundeta ning et elu ei tohiks liiga tõsiselt võtta. Ilmselt oled hinnatud seltskonnainimene ning paljud kadestavad Sind Su oskuse pärast võtta elust, mis võtta annab. Samas võib Sul tekkida probleeme lähisuhetes inimestega, kes elu tõsisemalt võtavad kui Sina ja seepärast Sind alati ei mõista. Kui arvad, et muretus hoiab Sind ennast haiget saamast, pead arvetama sellega et nii võid haavata teisi. Hoiduda tuleks muutumast hoolimatuks.

2. kirglik isiksus.
Oled aktiivne ja Sind ei rahulda oma tundmuste läbi elamine. Sinu jaoks on oluline alati millegi poole püüelda. Võtad osa paljudest üritustest. Sinu tunded on sügavad, tugevad ja püsivad ning kasvavad sageli üle kirgedeks. Kui miski Sind köidab, siis oled valmis sellele jäägitult pühenduma ning Sinu energial pole siis lõppu. Oled väga aktiivne ja püüdlik, kui vaja saavutada mingit kindlat eesmärki. Sinu elu on elamusterikas, aga samas ka väga pingeline. Teravad elamused on Sinu jaoks elu üks tähtsamaid komponente. Mõnikord oleks vajalik end ka lõdvaks lasta ja õppida ühe eesmärgi kõrval nägema ka teisi, millele keskenduda. Sinu puhul on olemas ka suurendatud oht langeda negatiivsete kirgede küüsi, kuid tavaliselt oled piisavalt tugev, et selliseid lõkse vältida.

Väga vahva lehekülg


PM's oli täna juttu toonekure rändeid jälgivatest teadlastest ja nende uurimusest, mida saab ka internetis iga inimene ise vaadata. kahju et see uudis avalikkusele alles nüüd teavitati, kus kured juba Aafrikas. lahedam oleks olnud alguses (suvel) seda näha ja siis iga nädal jägida kuidas läinud neil on. Eestist valitud kaks kurge (Jaak ja Tooni) startisid igatahes kuuajase vahega. ja üks Eesti kurgedest (Jaak, joonisel kõige parempoolsem ja sinine joon) lendas ühe ööpäevaga maha teekonna Eestist peaaegu Kaukaasiasse.. karm..

aga eks vaadake ise mis rada pidi Euroopa kured siis lendavad:
http://www.rozhlas.cz/flyingover/portal/

-- Monday, October 24, 2005 --

Pühapäeval, 30.10.2005 üleminek talveajale kl 0400


ärge siis maha magage :P või õigemini üle magage, sest kellad tuleb kõik taha keerata.. tund aega !!! ;)

et hommikul saab tunni kauem magada (seda kahjuks vaid ühel hommikul)

Venelasi ja teisi rahvuseid ei saa kokku lasta


Photo @ - BC -



Üle sügisese sinitaeva lendav lennuk

--------------------

.. ja seda eriti pikemaajaliste ja kinniseiseloomuga missioonide jooksul. Sest venelased muutuvad sellises olukorras ja stressi seisundus vägivaldseks ja pealetükkivaks kaasliikmete suhtes.

PM: Seks võib kahjustada kosmosemissioone

2000. aastal maal toimunud kaheksakuulise simulatsiooni jooksul püüdis üks venelane kahel korral suudelda kanadalasest naisteadlast, samuti sattus kaks venelast vahetult enne seda verisesse kähmlusesse.

Tollal paigaldati nende vahejuhtumite tagajärjel Vene ja rahvusvaheliste meeskonnaliikmete ruumide vahele lukud.

Maret Ani kerkis tennise WTA-edetabelis 99. kohale


she did it.. she did it..!!!

just nädalavahetusel taaralinnast tagasisõites arutasime Margusega, et huvitav, kas selle turniiri võiduga, milles ta eelmisel nädalal osales, võib ta WTA edetabelis tulla esi saja sekka. ja näe krt tuligi. tubli tubli tubli.. pole midagi öelda.. sellist saavutust pole eestlannad varem saanud.. tasub vaid loota, et tõus jätkub, nii temal kui ka teistel eestlannadel.

ETV: Maret Ani kerkis tennise WTA-edetabelis 99. kohale
PM: Maret Ani kerkis WTA tabelis 99. kohale


Ani kerkis saja hulka tänu Prantsusmaal Saint-Raphaelis saadud esimesele profiturniiri võidule.
aga tema koduka http://www.maretani.com/ peal on viimased uudised kahjuks vaid selle aasta jaanuarist

Photo @ Toomas Huik/SCANPIX

Seened puu otsas kasvamas


Photo @ - BC -

Toonoja lähistel oli selline vahva puu koos pesakonna seentega. Seal oli tegelt veel vahvaid asju. Ja muidugi olid inimesed vahvad, kellega koos sai seal käidud ;)

-- Sunday, October 23, 2005 --

SubClub on tagasi (täiendatud)


subclub endiselt aadressil: http://subclub.future.ee/

ja seal on praegu esilehel ka kirjas selline text, rääkige kaasa kel rääkida on.
SubClub elas üle kliinilise surma. Kuid õnneks leidus häid tohtreid, kes suutsid SubClubile elu taas sisse puhuda. Tänud kõigile kaasaelajatele ja -aitajatele.

SubClub on arvamusel et EAKO vägivaldne käitumine oli seadusevastane.
Seetõttu ootame teie kõigi toetust ja arvamust tom.riik.ee portaalis olevale seadusemuudatusele. https://www.eesti.ee/tom/ideas.py/show?idea_id=1865

Ning kuna vana hostingupakkuja pani SubClubi lihtsalt kinni, siis tuli SubClub-il ka uus kodu otsida.

Lisatud: 21.10.2005 12:24 Lisaja: saint

---------------------------------

EDIT 24.10.05: Vali Dool lisab hea mõtte
Ma arvan, et Eesti keelele tuleb EU-s taotleda hoopis eristaatus, et kõik mis on eesti keeles, ei lähe kopiraidi alla. Eesti keeles on kõik vaba v.a. asjad mille originaalkeeleks on eesti keel, ehk siis eesti autorite looming. Meid on vaid mill ja see ei morjenda niikuinii kedagi rahaliselt, aga see tagaks eesti keele kestmajäämise, kuna seda rääkida ja osata oleks odav :)

-- Saturday, October 22, 2005 --

Ajakirjanikud ikka külastavad kõvasti blogisid ;)


ei läinud päevagi mööda teatest, et Masendav viitab eriti masendavale erakonnale Google.com otsingus kui BNS ja PM on sellest juba uudise teinud :)

oi kui lihtne on uudisekünnist ületada.. MASENDAV..

idee algataja järelkaja siin

-- Friday, October 21, 2005 --

Lähen ära lõunasse


Photo @ - BC -

nagu siin juuresoleval pildilgi näha põrutavad kõik lõunasse.. no eks ma siis käi ka vaata mis seal toimub.. räägitakse et miskitel tudengitel olla taas miskid päevad..

Tulirebane (loe: Firefox) - 100,000,000 DOWNLOADS!


Today is the Day! :)

Mõnus sume roheline valgus


Photo @ - BC -

meenutusi nädala alguses toimunud ürituselt

-- Thursday, October 20, 2005 --

Pomm õnnestus: Masendav erakond on esimene


Photo @ Google

http://www.google.com/search?hl=et&q=masendav&btnG=Google+otsing&lr=

PS: Algus tehti alles mõni aeg tagasi. Loe lähemalt SIIT

Kokku kulus siis kuskil umbes 13 päeva, et teha ühel lingil sõltuvus ühe mitte lehel leiduva sõna suhtes. Huvitav paljud selles värgis üldse osalesid. Ise olen näinud kuskil kümmekond asjaosalist. Ehk teab algataja ise seda öelda?

NB! Technorati teab öelda et vist kuskil 20 linkivat sissekannet (tegijad osaliselt kattuvad ja seega neid vähem)

A: Mida sina praegu loed?


B: Ah võtsin just Henry Neville 'Romeo ja Julia' käsile ka eelmine raamat oli tema kirjutatud mida lugesin. Nimelt 'Hamlet'

sellist texti võib ehk mõne aja pärast kuulda noorte kirjandushuviliste suust, kui osutub tõeks see kirjutis

PM: Uurimus: Shakespeare`i teosed kirjutas Elizabeth I diplomaat

------------------------

Photo @ - BC -

Toonoja lähistel soos puhkehetkel

Blogosfääri aastarõngad


Photo @ - BC -

Toonoja lähedal viimases maasopis oleva palksauna kolm erinevat palgi otsa + üks värskelt saetud paku aastarõngad.

-------------------

sifry.com: On Blogosphere Growth

Slaid 1: näitab blogide tekkimist (mis iga 5kuu takka kahekordistub) ja praegu on neid kokku juba 19,6miljonit web-blogi (mida Technorati trackib; PS. joonisel on küll 18,6milj. aga texti sees on 19,6miljonit)

Slaid 2: näitab palju uusi blogisid tekib juurde päevas. viimastel aegadel on see keskeltläbi 70 000 uut blogi PÄEVAS

Slaid 3: on ära toodud päevaste sissekannete arvu kõikides Technorati poolt trackitavates blogides. See on väga kõikuv arv aga siiski tehakse kuskil 700 000 - 1,3 miljoni sissekannet PÄEVAS

Muidugi on mida aeg edasi seda hullemaks muutumas ka spämmijate arv (märgitud joonistel punasena).


PS: Kliki slaididel näed suurelt!


Ratastega soome kelk


Photo @ - BC -

kõik te kindlasti olete näinud soome kelku.. selline tool milell on all pikad pikad metallist ribad, mille peal siis saab mööda jäist lund või ka jääd või kuidas kellelgi vaja.. sõita.. ja keegi veel ka peal istuda.. või siis miskit kandamit seal kanda..

Matsalus ühes eraldatud maasopis oli aga vanatädil selline vinge relv: soome kelk millel olid rattad all, pidurid peal ja ka teel liikumisele mõeldes ka helkurimärk küljes.

super vinge idee..

Taavi sünnipäevaturniir Bambas (pildigalerii)


Photo @ - BC -

siin siis pilte minult sellel õhtul. veel tegid seal teised kah mõned klõpsud, et ehk saavad nende pildid ka mingi aeg kuskile välja, eks siis viitab siin (blogis) ka neile.
http://wx.dyn.ee/gallery/view_album.php?set_albumName=synna05

Ülim Vastus on 42! Aga miks?


Photo @ - BC -

Pühapäevane päike Matsalus

----------------

Paljud teist teavad, et selline nalja ja ulmeraamat nagu 'Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas' (ingl: 'The Hitchhikkers Guide to The Galaxy') kirjeldas kuidas ülisuur arvuti arvutas ülipika aja jooksul välja vastuse selle Ülima Vastuse, milleks on 42.

Hea nali, mis? Ja ootamatu kah kui pole asjaga varem kursis. Samas see oli vastus sel juhul kui ei ole teada küsimust.

Kuid kui on teada vastus siis ehk saab luua selle jaoks küsimuse?

Inimestel on kompeks luua seoseid asjade ja mõtete ja tegude vahel. Mul tekkis selline seos: Vaatasin täna filmi '21 grammi', mis on väga hea film ja mille pealkirjas olev 21 grammi tähendab hinge kaalu. Ehk siis öeldakse, et täpselt sel hetkel kui inimene sureb pidavat ta muutuma 21 grammi kergemaks. Ehk siis hing kaalub nii palju/vähe.

Tegelt nägin seda juba teist korda, aga pärast seda täna koju sõites tuli millegipärast meelde see Ülim Vastus ja nii tekkis mõte, et vahest see Ülim Vastus on 42 sellepärast, et see tähendab kahe hinge kooslust kui kaks (2) hinge (21) muutuvad üheks (42).

Sellised keerulised mõtted siis südaöisest ajast. Matemaatika on ikka üks imeline asi mis?

-- Wednesday, October 19, 2005 --

Pügmee savannis ;)


Photo @ - BC -

tegelt Fred Toonoja lähistel rabas müttamas. ja tegelikult on Fred peaaegu sama pikk kui kaks pügmeed ;) ja siin päris savanni pilt netist

inkade tipi


Photo @ - BC -

Veel üks pilt siin

Soomaal Sookolli juures on üles seatud kaks inkade tipi'd ja üks neist oli veel meiegi külastuse ajal isegi katte all, teisest vaid sõrestik järgi.

------------------------

kõik ehitavad siin usinasti kes maja kes korterit, kes vähem kes rohkem algusest peale. no ma nii vingelt pole asja ette võtnud ikka tasa ja targu, step by step. aga vaikselt remon ikka oma korterit ka edasi.

kunagi sai sõpradele antud lubadus et soolaleiva pidu saab siis olema kui korter valmis ja korter saab valmis siis kui ta on PÄRIS minu oma. st laen makstud. mis algselt sai 10 aasta peale võetud ja nüüd mõni aeg tagasi aasta võrra lühendatud. et kuskil 2010 peaks kõik korras olema :D arvan et olen graafikus :P

Taavi pidas eile Bambas sünnipäevapidu


Photo @ - BC -

Raffast oli kõvasti kohal ja kolme laua taha ei mahutud äragi (kusjuures kõik isegi ei mängind). Väga Paljude Rosinatega Väga Head Kringelt sai :) ja piljardit sai ka toksitud (viimasest korrast on julgelt üle aasta möödas mul).

Kui Taavi aega saab siis teeb ta oma galeriisse uue akna ja ma pistan tehtud pildid ka sinna üles :)

siin aga pilt avalöögist

Täna hommikune päikesetõus


Photo @ - BC -

selline sirav päike vahtis hommiku aknast sisse seina peale. tegi kohe rõõmsa päeva alguse. ja peaks mainima et öine jahe ilma on suisa öökülma toonud. auto osadel akendel oli juba jääd vaja kraapida.

-- Tuesday, October 18, 2005 --

'Impro3' Linnateatris


Photo @ Linnateater

eile oli taas teatriõhtu meil. see kuu juba ei tea mitmes teatri ja kultuuriüritus juba.. vist kas 4 või 5's.. seekord siis 'Impro 3 - Punane Hanrahan'.. mängisid enamuses Linnateatri noored näitlejad aga sekka ka tsipa vanemat verd: Ene Järvis ning muusikat tegivad Dave Murphy (Dublin) ja Jaak Johanson.

ja nagu ka lavastuse kirjelduses kirjutab: 'Improde' märksõnadeks on alati olnud mängulust, energia ja muretus, kust ei puudu ka püüd inimhinge süüvida, leida vastuseid eestlaseks olemisele siin ja praegu. „Impros” jutustatakse lugusid. Naerda saab palju. On pillimängu ja laulu. On rõõmus meel.

siis täpselt nii seal ka oli. alguses olid mõistujutud ja keerulised mõttelennud, lõpupoole läks aga lõbusamaks ja viimase 'lisavaatuse' tegivad noored suisa nagu vabast tahtest ja jätsid rahvale kordumatu elamuse :D

tasub vaadata

PS. ahjaa.. viimaseid kordi on lavastumas praegu: 'Palju õnne argipäevaks!' (etendatakse Salme kultuurikeskuses) ja ega ka etendust 'Et keegi mind valvaks' varsti enam ei mängita.

Ministeerium soovitab vaktsineerida gripi vastu


Photo @ Leelo

Täpilised vahtralehed Toonojal

----------------------

ETV: Ministeerium soovitab vaktsineerida gripi vastu

Sotsiaalministeerium ja tervisekaitseinspektsioon tuletavad meelde, et parim kaitse gripi vastu on iga-aastane vaktsineerimine. Vaktsineerimiseks on praegu õige aeg, sest Eestis kestab gripihooaeg tavaliselt oktoobrist maikuuni.

...........

Gripi vastu vaktsineerivad kõik suuremad perearstikeskused ja haiglate juures asuvad nakkuskabinetid, meedikuid saab kutsuda ka töö juurde. Ühe süsti hind on orienteeruvalt 130 krooni. Gripivaktsiin hakkab tervetel inimestel mõjuma 2–3 nädalat pärast süstimist ja selle mõju kestab maksimaalselt aasta.
----------------------

mina olen igatahes oma sutsu ära saanud, tea kas aitab kahvõi ei.. aa no ega enne teada ei saa kui ei proovi.. onju.. ;)

nurrrr.. päike..nurrr....


Photo @ - BC -

kõikidele loomaarmastajatele üks soe õdus pilt Soomaa kassist hommikupäikese käes.

------------------------
peaks mainima et masendav on oma eesmärgile lähedal, sest see täiesti masendav erakond on juba google otsingus masendavalt kõrgele tõusnud ja vaid masendav.com veel temast veidi eespool..

absoluutselt masendav, kas pole?

-- Monday, October 17, 2005 --

Valge haldjas


Photo @ - BC -

Nagu valge haldjas astus ta
üle sahiseva lehevaiba.
Õrnalt ja kergelt nagu ta
keha ei omakski kaalu.
Käis ta vaikselt puude vahel
just nagu otsides midagi.
Midagi, mis juba ammu
on kaduma läinud.
Peatudes ja aegajalt kummardades
noppis maast..
..kadund hingede killukesi.

Nägime UFO't


Photo @ - BC -

Keset päist päeva mööda üksikut maanteed Matsalu lähistel ringi sõites märkasime karjamaa servas metsatuka ääres üht imeliku kujuga objekti. Vene spioonilennuk, oli meie esimene mõte. Kuid ei, kuju meenutas pigem lapikuks löödud muna kuju milesse on ühtlaste vahedega sisse puuritud sama ovaalsed avad. UFO, kargas korraga meie kelelt. See ta kindlasti oli.

Head uut aastat tallinlased! Siia juurde ka iga uue aasta kohaselt:

Meie Savipätsi palve.

Meie K-ohuke, kes sa oled roheline,
pühitsetud saagu Sinu looja Edgar.
Sinu reklaam tulgu,
Sinu valelikkus sündigu
kui reklaamil nõnda ka poeleti peal.
Meie igapäevane K-ohuke anna meile tänapäev.
Ja anna andeks meile meie vähene valelikkus,
kui ka meie andeks anname vargused Sulle.
Ja ära saada meid mitte ausasse riiki,
vaid luba meid minna röövides ja varastades:
sest Savipätsi päralt on riik, ja K-ohuke, ja K-ruuda igavesti,
Aamen.

-- Sunday, October 16, 2005 --

Aga meie kohal on päike..


Photo @ - BC -

käisime Matsalut avastamas.. ja pühapäeva varahommikul oli isegi korra päikest näha :)

PS. mai kuus olla seal kõikse enam linde, mõned aastad tagasi loendasid sommid seal 128 eri liiki linde kokku (olla miski rekord see ja puha)

-- Friday, October 14, 2005 --

Tee, aga vaata et sa sitta kokku ei keera.


üks vanema põlve sõber mul ikka armastab vahest seda 'vana eesti vanasõna' öelda mis pealkirjas kajastub. kui keegi miski asjaga tegeleb, millest ta ise üdini täpselt kõike ei tea ja jaga.

nüüd siis aga laias maailmas ongi sitta kokku keeratu:
ETV: Linnugripp äratati ellu
Inimkonna teadaolevalt suurima globaalse ulatusliku epideemia ehk pandeemia põhjustanud nn Hispaania gripiviirus on tõusnud hauast. Sedapuhku teadlaste käte läbi, kirjutab teadus.ee.

1918. aastal rohkem kui Esimene maailmasõda inimesi tapnud viirus elustati, et otsida võimalusi võidelda linnugripi vastu.

Rekonstrueeritud viiruse geneetiline järjestus näitab, et 1918. aasta gripp oli puhas linnugripp, mitte inimese ja linnugripi vaheline hübriid. Selline hübriid tekitas palju
kergemaid epideemiad 1957. ja 1968. aastal.

Praegune Kagu-Aasiast pärit viirus H5N1 võib nõnda siis vaikselt imetajates edasi areneda ja inimesele ohtlikumaks muutuda, ilma et see inimese viirusega kombineeruks.

Kireva- ja erksavärviline loodus


Photo @ - BC -

Soovitan kõigil praegu metsasid ja soid ja üldse loodust külastada.. sest hetkel on ta kõikse erksam.. veel mõned nädalad ja siis on raagus kogu see ilu..

-- Thursday, October 13, 2005 --

subclub.future.ee on suletud (vastukajad sellele)


varem filmide subtiitreid jaganud webileht http://subclub.future.ee/ on siis nüüdseks suletud ja seal on selline text:
Lugupeetud kodulehekülje omanik

Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon on tuvastanud, et Teie poolt
hallataval veebileheküljel aadressiga http://subclub.future.ee levitatakse
audiovisuaalteoste e filmide subtiitreid.

Vastavalt autoriõiguse seadusele on teose autoril ainuõigus oma teost igal
moel kasutada, sh lubada ja keelata teistel isikutel oma teose
samaviisilist kasutamist ja saada selle eest tulu (§ 13). Autorile kuulub
sh ainuõigus lubada ja keelata teost tõlkida (§ 13 lg 1 p 4) ja levitada
(§ 13 lg 1 p 2). Teiste isikute poolt on lubatud teost kasutada ainult
autori poolt antud loa alusel (§ 46). Autori varaliste õiguste rikkumine
on karistatav karistusseadustiku § 220 järgi. Samuti on kahjukannatanul
õigus nõuda varalise ja mittevaralise kahju hüvitamist tsiviilkorras
vastavalt võlaõigusseaduse §-le 1043.

Sellega seoses nõuab EAKO Teie poolt hallatavalt veebilehelt
http://subclub.future.ee nende osade eemaldamist, kust ebaseaduslikult
levitatakse üldsusele autoriõiguse seadusega kaitstud teoseid. Nõude
eiramise korral kahe päeva jooksul oleme sunnitud pöörduma
internetiteenuse pakkuja poole nimetatud veebilehe sulgemiseks.

Kadri Järv
Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon
Tel.: 681 9140
kadri@eako.ee
PS. EAKO on hakand tegutsema, ka teised sarnased lehed on maha kistud.

EDIT:
wolli võttis sõna sel teemal (juriidilse tausta poolepealt päris pikalt ja põhjalikult)
minut.ee andis kah märku ja kommenteeris seda teguviisi omal moel

ÕPPIGE PARKIMA!!


nende parkijate suhtes sepandi juba kirjutas oma loo. minult siis ka veidi kriitikat sel teemal:

olen viimasel ajal oma maja kõrval ikka pea iga päev mõne jobu leidnud (päevasel ajal tööletulnud tüübid). alati on tegu suure masinaga (jeep, lai mersu või bemm), kes ikka ja taas pargib üle valge joone nii, et kummalegi poole ei mahu enam kedagi. selle asemel, et kahe valge joone vahele parkida ja teistelegi ruumi jätta.

siinkohal ei jää muud üle kui et inimesed ärge ostke masinaid oma tillipikenduseks (et mida suurem seda vingem) vaid selle järgi kuidas sõita ja parkida oskate.

ja kui ei oska ei üht ega teist siis.. ärge krt sõitke üldse.. KÄIGE JALA!!!

Tartu UUS Kaubamaja


Photo @ Tartu Kaubamaja

[PDF] http://www.kaubamaja.ee/tartukaubamaja/tutvustus.pdf

omiku suhtlesin inimesega Tartust, kes seal uues kohas tööle hakkab. õigemini oli ta ka vanas Kaubamajas juba mitmeid aastaid töine.. ja tema kommentaar oli asjale selline:

B says:
kuda siis uus koht meeldib?
D says:
no mulle väga meeldib. uus tase
B says:
et ei kiru nagu enamus tartlasi, et jama värk
D says:
mis seal ikka kiruda
D says:
kiruvad aint need kellel muud teha pole
D says:
kiruma oleks pidant siis kui oli avalik asja arutelu, jne. asjad
D says:
tagantjärgi kiruvad aint jobud

Hiina saatis inimesed kosmosesse*


Photo @ EPA/NASA TV

In this photograph released by NASA TV Wednesday 03 August 2005, STS-114 astronaut Soichi Noguchi (Japanese) waves from the Shuttle payload bay, backdropped by the Earth, Monday, 01 August 2005. During the mission's second spacewalk, Noguchi and Discovery crewmate Steve Robinson replaced a failed gyroscope which keeps the International Space Station in the proper position in orbit. U.S. space officials continue to indefinitely ground the space shuttle fleet. This action was taken on Wednesday 27 July 2005 saying falling debris during the launch of Discovery showed that necessary safety improvements have not been made to the program. EPA/NASA TV


* pealkiri ETV uudistest
(huvitav kas siis kogu Hiina rahvas pani avarasse kosmosesse ajama? maailma rahvaarv ju siis 1,3 miljardi võrra väiksem)

-- Wednesday, October 12, 2005 --

9317


just täpselt nii palju oli siis esimesel e-valimisel osalejaid.. pole paha.. ma ise arvasin kahe esimese päeva tulemuse põhjal et isegi vähem on lõpuks neid kokku.. aga täitsa tubli tulemus :)

ETV: Eelhäletusel osales 12,1 % valijatest
Valimiste keskkomisjoni esimees Heiki Sibul ütles, et varem on digitaalallkirja võimalust kasutanud umbes 15.000 inimest. (BNS)
seega e-valimistel osales pea 2/3 inimestest kes varem on üldse ID-kaardi rakendusi kasutanud.. minuarvates hea tulemus.

Väikenõid saabus öölennult


Photo @ - BC -

käisin täna kinos.. taas.. viimasel ajal kuidagi liiga tihti seal juba käia saanud..

õnneks ma ei lase ennast hollywood'ilikust mainstreamist kõigutada ja ammutan ikka iga nädal korra või suisa kaks ka teatri- ja muusikaelamusi.

viimased elamused on siis olnud Linnateatris: 'Eesti teatri laulud', 'Laulud sõpradele'

aga tänane film oli 'Bewiched'.. selleks puhuks ka nädalavahetuse matka esimesest õhtust üks pilt siin ;) selline paras nõia lendav luud ja gaasilatern ;)

-- Tuesday, October 11, 2005 --

Linnar Viik vastab talle saadetud küsimustele e-valimiste teemal


kõik kes kahtlevad ühes, teises või kolmandas asjas e-valimiste kohapealt siis siin ehk mõni vastus:
e-hääletus a la Lnr täpsustused

ja need kes kurtsid kuskil meediale et eile hommikul kella 0900 ajal ei olla saanud kiirelt hääletada e-valimistel, siis no mis sa krt sonid kohe esimesel minutil alles avanevate uste vahelt sisse, ega ta kuskile kao, aega küll. muidu tekib sarnane effekt mõne kaubanduskeskuse avaminutitega, kus rahvas tormi jookseb et olla esimene kes riiulite ette jõuab ja siis pärast tuttavate ees lõhkirebitud särgi või pükstega võib kiidelda.. ma olin esimeste seas.. labane..


PS. kordan veelkord:
UUSI ID-KAARDI PIN-e SAAVAD ENNE 12. OKTOOBRIT TASUTA KÕIK SOOVIJAD.

Kui ID-kaardi PIN-id on kadunud või ununenud, saab uued mõne minutiga ja tasuta.
Teeninduspunktid: http://www.sk.ee/pages.php/020204,715
(PIN-ümbrikke väljastavad kontorid)

Mõne minutiga ja tasuta selgub ID-kaardi sertifikaatide kehtivus siin: http://www.sk.ee/id-kontroll/ . Vajadusel saab sertifikaate samas kohe ka uuendada.

Eeldab: arvutit, ID-kaardi lugejat, ID-kaardi PIN-koode ja webilehitsejat Internet Explorerit (versioon 5.0 või uuem).

Suitna raba Toonoja juures Soomaal


Photo @ - BC -

pilte meie retkest (mis sai Leelo ja minu poolt üles võetud):
http://wx.dyn.ee/gallery/view_album.php?set_albumName=soomaa05

-- Monday, October 10, 2005 --

Valgused öös


Photo @ - BC -

lõkke tegemine pealampide valgel. pildi peal on asi palju müstilisem kui kohapeal paistis ;)

e-hääletatud


läks ludinal ja kergesti. kokku 2-3minutit nagu ka siin teised on maininud.
1) sisenemine www.valimised.ee lehele (tavavalimistel võrdne: valimisjaoskonda minemisega),
2) seal enda identifitseerimine (tavavalimistel võrdne: nime otsimisega valijate nimekirjast ja allkirja andmisega sinna),
3) kandidaadi valimisega nimekirjast (tavavalimistel võrdne sama tegevusega) ja
4) hääletamine (tavavalimistel võrdne sama tegevusega).
tükki küljest ära ei võtnud nagu paljud arvavad, et e-valimised seda teha võivad. ja ID-kaart võtab mul siiski taskus kümneid kordi vähem ruumi kui seda pass teeb. loodan et ka juhiload varsti uued saan siis on sootuks parem.

SEB pakub võimalust osaleda e-valimistel


ülimalt positiivne algatus ja idee! neile kes ei saa/taha osta isiklikku ID-kaardi lugejat, võivad osaleda e-hääletusel tänu avalikele kohtadele (milleks praegu on siis SEB kontorid, huvitav kas kuskil veel selline asi välja kuulutatud on?).
SEB Eesti Ühispanga kõigis kontorites on loodud tehnilised võimalused, mille abil saab kohalike omavalitsuste eelvalimistel elektrooniliselt hääletada.

SEB Eesti Ühispanga kõikides kontorites olevad U-Neti arvutid on varustatud ID-kaardi lugejatega. Interneti teel hääletamiseks peab valijal olema kaasas ID-kaart ja selle PIN koodid. Hääletada saab eelvalimiste ajal 10. oktoobrist kuni 12. oktoobrini kontorite lahtiolekuaegadel.

Valija, kes on oma ID-kaardi PIN-koodid unustanud või need on aegunud, saab neid enne 12. oktoobrit TASUTA uuendada SEB Eesti Ühispanga maakonnakeskkontorites.

Seda saab teha ka Kodakondsus- ja Migratsiooniameti kontorites.
ETV: SEB pakub võimalust osaleda e-valimistel

e-hääletamine algas


nagu IT-guru Linnar Viik kirjutab oma blogis, siis esimese e-hääletuse on tema igatahes juba ära teinud. sama plaan ka mul täna õhtul. muidugi osaleb Linnar ka valimisi propageerivas kampaanias. (pilt siin allpool)

e-hääletada saab:
10. oktoobri kella 09.00 ööpäevaringselt kuni 12. oktoobril kella 20.00

-- Friday, October 07, 2005 --

Panin omadega täiesti rappa


Photo @ - BC -

ehk siis: paari tunni pärast paneme ajama ja pühapäeval alles tagasi. ilm on hea, seltskond suurepärane, koht imeline.. mis sa hing veel ihkad :)

Kindlasti MINNA valima.


Kõik poliitikud on jobud! Ükski erakond ei ole normaalne! Kõik nad valetavad, varastavad ja petavad riiki ja rahvast! Kõik nad teevad omavahel koalitsioone ja kokkuleppeid! Ükski neist ei pea kinni oma lubadustest! Valima minna pole mõtet, kuna tulemuseks on sama sitt kui praegu!
Jah sellised on tavapärased laused jutus, kui räägitakse poliitikast ja valimaminemistest. Ja võiksin öelda, et ka mina arvan suuremalt jaolt samuti. AGA..

VALIMA TULEB SIISKI MINNA..

ah et miks? kui tulemuseks on sama sitt kui preaegu? aga sellepärast et kui on valida kahe sita vahel: sitt ja eriti suur sitt, siis mina valiks selle väiksema.. ja seda ma ka seekord tegema lähen.. ja kui SINA ei soovi et järgmiste aastate jooksul oleks võimul K-ohukesed, siis pead ka valima minema ja neile vastuvalima..

keegi saab pukki enivei.. ja selge on see, et see keegi, kes kõige rohkem omab ustavaid ja kindlasti hääletama minevaid penskareid oma hõlma all on K-uradi K-ohukese erakond..

iga mitte hääletav ja sedelit rikkuv valija annab tegelikult pool häält selle teoga just K-uradi K-ohukesele !

samal teemal: meduus, wolli, teller (viimase mehe tegu on otse öeldes: loll tegu)

siin siis koht kust saad e-hääletada (10. oktoobri kella 09.00 ööpäevaringselt kuni 12. oktoobril kella 20.00): http://www.valimised.ee/

ja keda valima minna leiad siit: http://www.vvk.ee

-- Thursday, October 06, 2005 --

...America hasn't been the same since.


Vahest.. vaadates tagasi mõnele hetkele minevikus.. tuleb suunurka õrn muie ja sisimas on rahulolutunne heast ajast, mis oli Siis. Siis kui sündis miski, mis muutis tervete masside elu sootuks teistsuguseks ja paremaks kui seda oli ta olnud enne ;)

'Lords of Dogtown' on film ajast kui sündis freestyle skating. Lugu neljast sõbrast, kes olid esimesed, olid parimad, olid Seal, kui see sündis. Õigemini nemad lõidki kogu praegu teada tuntud freestyle skating'u: Jay Adams, Stacy Peralta, Tony Alva ja Sid

*) Filmi ametlik kodukas.
*) Z-Boys.com (kogu kängi lehekülg)

Ja muidugi, kuna on tegu aastatega 70.'te teisest poolest siis muidugi on filmi muss väga tegija.

lõik Z-Boys.com lehelt:
"TWENTY-FIVE YEARS AGO FREESTYLE SKATING WAS A BUNCH OF SHORT LITTLE MUSCULAR DUDES POPPING HANDSTANDS ON SKATEBOARDS.
THEN CAME THE VOLATILE, OBNOXIOUS, HARD-RIDING, HARD-LIVING DOGTOWN BOYS.
AMERICA HASN'T BEEN THE SAME SINCE."

-- Wednesday, October 05, 2005 --

Maailm pole enam tasakaalus


Photo @ - BC -

kõik kisub siin ilmas kiiva ja upakile. hea ja halb pole enam tasakaalus.

fotol: Marimetsa raba

Seadusest ja Õigusest. Eetikast ja Moraalist. Usaldusest ja Aususest.


Seaduse järgi on Süüdi see, kelle kohus on Süüdi mõistnud.
Seaduse järgi on Õige see, kelle kohus on Õigeks mõistnud.
Seaduse järgi on Õige ka see, keda kohus pole Süüdi mõistnud.

Neist faktidest lähtuvalt võib tõdeda, et inimeste teod jagunevad kolmeks:
  • ühed mis on valed ja mida tunnistatakse valeks nii seaduse kui moraali ja eetika põhiselt
  • teised mis on õiged ja mida tunnistatakse õigeks nii seaduse kui moraali ja eetika põhiselt
  • kolmandad mis on moraali ja eetika põhiselt valed, kuid mida tunnistatakse õigeks seaduse poolt
Eesti riigis on viimasel ajal just neid viimaseid tegusid palju tehtud. Nagu üks artikkel metallivaraste teemal kirjutas: 'Mida avalikumalt, julmemalt ja kõigile nähtavamalt tegutsed, seda vähem keegi kahtlustab sinu teguviisi headuses.'

Miks need viimased variandid üldse võimalikud on? Aga ikka sellepärast, et need kes teevad seadusi, need teevad neid endale sobivaks ja mugavaks. Ja kui ka keegi näeb, et tegu on vale asjaga, siis see vastukisa aitab alles juhul, kui ta omab suremat kõlapinda terve elanikkonna seas. Inimesed, vähemalt siin põhjamaa väikeriigis, on aga nii vaiksed ja arad ja kartlikud ja uskumatud, et ei julge iitsatadagi sellest, sest muidu ta võib ju ehk haiget saada. Ja sellepeale need suured mahhinatsioonid ja valed ja pettused üles ehitatud ongi.

Inimese enese särk on ikka ihule kõikse lähemal ja kui ähvardatakse seda ära võtta või katki teha, siis vaikivad enamus suid, kes midagi valet tehtavat näinud on. Ja tänu sellele saavad ülbed ja julmad ja süüdimatud tegutseda rahus ja vaikuses oma räpaste mängudega, milles kannatajaks oleme me kõik.

Nii on läinud ka kõrgemate mängudega, kus varastatakse meie kõigi tagant ja taskust, meie endi silme all ja lõpuks enamus meist kiidab veel takka ka, et õieti tehtud. Kes ei kiida, siis kas selle suu topitakse sama rahaga kinni, kui ta liiga palju kisa tõstab, või on tema hääl kui januse ränduri hõiked kõrbes, kus keegi neid tähele ei pane ega kuule.
  • Mida meie riik ja rahvas siis lõpuks enam hindab: seaduslikku ja moraalset õiglust või seaduslikku õiglust ja moraalset valet?
  • Mis on need piirid või tavad või eetilised ja moraalsed tõekspidamised, millest üleastumisega enam leppida ei suudeta? Milleni lastakse ülbusel minna?
  • Mida loetakse Õigeks või Valeks üldse siin riigis ja ühiskonnas?
  • Kelle poole rahvas kummardab kui ebajumalate poole, julgemata nende eksimusi tunnistada ja vääraks nimetada?
  • Kaua see kõik veel toimub nii?
Kui Seadus ütleb, et tuleb teha ühte moodi, siis on tegu Õige ja kui Eetika ütleb, et tehes seda Õiget tegu nii või nii on Moraalselt Õige, siis neist kõrvalekaldudes peaks rahvast ja riiki või ka muid suuremaid organisatsioone ja tema alluvuses olevaid inimkogumeid juhtivad tegelased olema Ausad ja ka oma eksimusi, olgu need siis tahtlikud või tahtmatud, ka tunnistama.

Vaid nii saavad nad omada mingitki Usaldust teiste silmis. Olgu siis siin või sealpool piiri, omade või võõraste seas. Iseasi kas neil seda Usaldust üldse tarvis on Meie silmis, sest neile piisab kui nad saavad manipuleerida enamusega ja olla Usaldusväärsed üksteisele.

Käsi peseb kätt ja Moraalist ning Aususest on Eesti Vabariigis asi praegu väga kaugel. Ka Õigust väänatakse nii nagu parasjagu tarvis.

Kui Õigus ja Seadus on nagu luustik inimesel tänu millele kõik püsti püsib, siis Eetika ja Moraal on nagu liha ja nahk ümber selle, mille piires ja abil luustik liikuda saab ja Usaldus ning Ausus on kui hing mis kõigele elu sisse puhub.

-- Tuesday, October 04, 2005 --

Jäljed liival


Photo @ - BC -

Mere kaldal liivaluited
luited need on jälgi täis.
Kes need jäljed siia jättis
kes neid jälgi mööda käis?

-- Monday, October 03, 2005 --

Päikesevarjutus ning Keppi ja Keeksi Kõigile


Sellest lille ja kohukese vapratest seiklustest Eestimaa tänavatel ma parem ei räägigi.. sest sellest rääkijaid on niigi jalaga segada.

Aga üks pisike tähelepanek tänase päeva suhtes:
PM: Päikesevarjutus liikus üle Maa
PM: ELi välisministrid jõudsid Türgi suhtes kompromissini
PM: Türgi nõustus ELi liitumiskõneluste raamleppega

et kas see oli nüüd mõni märk kõrgemalt poolt? on lähiajal oodata trastilisi muutusi ja võimupöördeid euroopas? uus liider on sündinud? või tegu lihtsalt juhusega? samasugune juhus nagu Estonia huku aastapäeval Regina Baltica avarii ja Rahvusooper Estonia uue juhi valimine?

igatahes märk on selge ja julge ning otse taevast endast ;)


Foto @ Reuters.........................................Foto @ AP Photo

Oktoobrikuu, Viinakuu, Kultuurikuu algas


kained tudengid ja nende sõbrad septembriseijoo.ee aktsioonist on nüüdseks vist juba pildituks end takka järge joond.. ja eks see soojendus kulu marjaks ära kah.. paari nädala pärast on Taaralinnas tudengitel päevad siis vaja ju vormis olla.. eks isegi võta pubiralli sel ajal seal kandis ette koos sõpradega.. me piirdume küll vaid ühepäevase äkkrünnakuga.. õnneks Dorpat on (küll vanim) kuid mitte väga suur linn..

aga see ei olnud see millest ma täna rääkida tahtsin.. :)

vaid hoopis sellest et oktoobris saan ma seekord vist küll kultuuri üledoosi.. iga nädal on jalge all tee Linnateatrisse ja lisaks veel mõni kontsert või huvitav film..

sounds good to me :)

Vanakraam ja suurpuhastus


oma hotmail.com'i kontot puhastades sattusin ma täna ühele eelmise aastatuhande mailile (1999.aasta detsembrist), kus skydiver & packer wolli kirjutab vastuseks minu päringule hüppamise võimalikkuse kohta, et kohe kohe minnakse Rootsi õpilaskama järgi ja siis maist saab ka esimeste kursustega pihta hakata.. :)

seega sain kinnitust, et minu esimesed kuppellangevarjuhüpped arseni käe all pidid toimuma 99.aasta suve lõpus :)

küll see aeg iki lendab kiirelt.

----------------------------

ja siia lõppu kõikidele septembriseijoo.ee ja septembrisjoonsiiskuitahan.ee ja muudele inimestele kes iki tarkust kõrgel hoida tahavad väike vana tarkuseterake:
Kõigile on teada, et piisonikarja liikumiskiirus oleneb tema kõige aeglasemast isendist. Kui kiskjad peavad karja peale jahti, hukkuvad esimestena viimased- kõige aeglasemad ja nõrgemad.

Niimoodi, karmide loodusseaduste järgi, kaotades karjast viletsamad, muutub kari tugevamaks ja vastupidavamaks...

Samuti on lugu inimesega. Inimese aju ei saa töötada kiiremini, kui töötavad tema kõige aeglasemad rakud. Teada on, et alkoholi liigtarbimine hävitab ajurakke ja loomulikult, esimestena satuvad rünnaku ohvriks kõige aeglasemad neist.

Sellest tulenevalt aitab igapäevane, regulaarne alkoholi tarbimine muuta aju kiireks ja efektiivseks masinaks. Seepärast alati, kui olete joonud paarsada grammi, tunnete end palju targemana.

Labels:

lõpuks ometi: Pankadevahelised arveldused muutuvad kiiremaks


kaua sa kannatad oodata raha ülekandumist ühest pangast teise.. no tund on tõesti maksimum aeg, senise mitme tunni asemel (kui juhtusid napilt eelmisest kandeajast maha jääma).

ETV: Pankadevahelised arveldused muutuvad kiiremaks
“Kui varem teostati pankadevahelisi jaearveldusi igal tööpäeval vaid kella 10-st kuni 16-ni, siis uuendatud arveldussüsteem on pankadele nüüd avatud kella 8:15-st kuni 17-ni”, selgitas Nõmmela.

Teiseks oluliseks uuenduseks arveldussüsteemis on arveldatud maksete tihedam
edastamine pankadele, ehk et senise kolme korra asemel nüüd üheksa korda päevas. See omakorda kiirendab raha laekumist ühest pangast teise.

-- Sunday, October 02, 2005 --

Uurime asja ;)


Photo @ junku

hei! what's that?!

Vabalog pommitab vastu: Kriitiliselt permanentsetest valimistest


Vabalog: Kriitiliselt permanentsetest valimistest

põhipunktid on lühidalt siin (koduka peal tal neist ka pikemalt räägitud):
1) Poliitikul, kes peab sisuliselt permanentset valimiskampaaniat tegema, on väga keeruline teha ebapopulaarseid otsuseid....
....
2) Stabiilsusest ei saaks rääkida, kui minister (jah, sest just ministrid on kõige nähtavamad) iga 4 kuu tagant välja vahetatakse....
....
3) Enamus "pideva valimise" ideid on üles ehitatud ID kaardi rakendustel. Ok, mina ja sina tuleme sellega toime aga Tädi Maali, kes on arvutit ainult kaugelt näinud? Mis saab nendest huvigruppidest....
....
4) Positiivset on hulka keerulisem märgata kui negatiivset, mida ei väsi ükski opositsiooni liige teistele meelde tuletamast....
....
5) Valija on enamasti ratsionaalselt ignorantne ehk tal puudub motivatsioon hankida piisavalt informatsiooni....
ka kommentaarides on hea arutelu lahti läinud, tasub üle lugeda !

Riiast tagasiteel koju


Jurmalas veeparkas käidus nigus niuhtis ;) Lidos kahs.. ja krt's lätakaseds.. miks igals pools kaardimakseds eis oles?? nagus Lidos.. krts mas ütlens külls..
........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................