-- Thursday, June 02, 2005 --

Väärikusest ja valimistest


tänases Äripäevas on lugu (E-hääletus viib alla valimiste väärikuse) (tasuline web), kus Mart Vabar (arvutikonsultant) pajatab valimistest ja väärikusest ja sellest, et e-valimistega kaoks see väärikus ära.

No kamoon!! Mis krd'i juttu saab üldse olla VÄÄRIKUSEST kui me räägime POLIITIKAST!!! See kas inimesed löövavd hommikul kingad läikima panevad selga parimad ülikonnad ja peale parimaid lõhnu ning läevad 500m teise majja, et ühele sedelile linnuke teha ja kuhugi ka oma allkiri visata - kas see muudab siis valimised ja selle tulemusena valitavad VÄÄRIKAKS??

EI seda kindlasti mitte..

Pigem annab valitavatele enesekindlust, et järgmised neli aastat võivad nad oma suva järgi lisaks nende valijate endi häältele ka nende pappi oma tasku ajada. Sest järgmised neli aastat ei saa neid keegi pukist maha ajada. (Järgmised valimised ju 4 aasta pärast).

Ja kui nüüd keegi tuleb rääkima, et e-valimised (mida saab korraldada PIDEVALT, nagu wolli kunagi ideena välja käis) EI OLE VÄÄRIKAD siis (siin kohal võik midagi rämedat öelda) parem ärgu mölisegu, vaid enne mõtelgu oma sõnade üle järgi.

Siin kohal toetaksin minda vana Metsiku-Lääne reegleid, et kui ikka mees ei meeldind siis võis ta rajalt maha võtta. Noh jah oleme veidi arenenud ja seega tapmiseni asja ei viiks, aga mõte oleks jägmine.

Mitte, et peaks toimuma tihedamad valimised, vaid toimuvad PIDEVALT. Inimesed saavad anda oma poolt ja vastuhääli pukis olevate tüüpidele ja nende tegudele. Ja kui poolt/vastu häälte suhe läheb üle piiri (ütlema et selleks on 1/3 poolt vs 2/3 vastu, ja häälte andnute arv oleks näituseks miski 100-200tuh) siis võetakse see konkreetne tüüp lihtsalt maha ja ENAM KUNAGI TA POLIITIKASSE TAGASI EI SAAKS ja miskeid poliitiku pensione ega valurahasid ega midagi ei saaks.. jalaga persse ja minema !!! Tehku lihttööd kui vargaks hakkab kõrgel kohal.

See paneb ikka neid mõtlema mis asju nad suust välja ajavad ja kas tasub raha oma tasku ajada või ei.
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................