-- Tuesday, September 27, 2005 --

Tegime suitsukate Matsalu külje all..


Photo @ - BC -

Randmed valutavad täna.. eile sai bowlingut mängitud üle mitme setme aja. Suvel on raske mängima kah minna nii ekspromt.. mitte et rada ja aega ei leiaks.. aa no kui plätudega suvi otsa ringi müttad siis palja jala otsa bowlingu kinga/sussi ei lükka iki küll..

------------------------

aga nüüd siis n-vahetuse meelelehutusest/tööst/vaatamisväärsustest..
võtsin plaani minna sügise hakul siis kui tuuled juba tugevamad ja putukaid vähem ning ussidki maa alla ära läinud juba (vanarahva tarkusest tuleneb et mihklipääval olla ussidki maa alla ära lännu) Nõva randa vaikust, merd ja tuuli nautima..

sai seda mõtet veel paari sõbraga jagatud ja nii meid siis lõpuks 9 seltsilist kokku oligi kes me sellele retkele oma panuse seltskonna jaoks andsime.

Nõva rannas oli mõnus täpselt nii nagu tahtsin: ilm oli hea, tuul oli mõnusalt paras, putukaid enam polnud, inimesi kah peale meite veel vaid paar vaikset tegelast, kuu oli vällas ja sai öösel veel isegi korra vees käidud. ujuda just päris ei saand aa üleni märjaks kasta ja veidi (sekundit viis või isegi enam) ligunetud kah..

laupäeval oli plaanis nõva rannaärt ja sealt alla silmitseda, nii sai läbi käidud terve poolsaare ots (siin pdf-kaart: http://www.rmk.ee/files/nova.pdf)

sealt mööda rannaäärt alla sõites suundusime pärast Ristile ja sinna lähedale jäävale Marimetsa rabale.. 6km pikk rada, mis seal käimiseks tehtud, andis ilusa pildi kogu sealsest ilust ja loodusest.. kaks vaatetorni kah vahepeal, et silm veel kaugemale seletaks kui lagedal rabal seda niigi näeb..

õhtu aga lõppes Anni-Liisu värskelt soetatud talus kus talgud kestsid kuni pühapäeva õhtani.. ja lõpuks oli seal raffast pea 15 inimese kanti, kes oma abistava käe ulatasid..

sai vikatiga kõvasti niidetud, veel kõvemini kõiksugu prahti (oksarisu ja kuivand heina) lõkkes põletatud, rohitud ja küüritud ja puhastatud..

koht on nii lahe ja Matsalu looduskaitsealale lähedal et sealne linnulaul ja ilus loodus kutsuvad sinna kindlasti meid tagasi.. ja ega selles talus seal töödest niipea puudust tule..

BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................