-- Tuesday, November 29, 2005 --

PÖFF: Sleepwalkers 28.11.2005 (kokkuvõte)


Tänaste filmide lühitutvustused Sleepwalkersi kodukal
kell 16.00 ARMASTUS ON KÜLMEM KUI SURM
kell 18.00 LEPATRIINU LEPATRIINU

MAN SEEKING MAN / Mees otsib meest
Soome 2004, Lühimängufilm 12 minutit

No lühitalt öeldes, ju on vist väga pop tänapäeval kui teha film pededest, et siis ollakse koha 'kunsti' teinud. No ikka ei ole küll. Ja teine asi, mis mulle selle filmi juures ei meeldinud, miks peab kogu aeg põhjamaa filmides tegu olema talvega?? Siin on ju sooja suve ka!! Jättis sellise kooliprojektiliku mulje, ei midagi mis oleks huvi pakkunud.

------------------------------------

MELODRAMA / Melodraama
Poola 2005, Lühimängufilm 19 minutit

See oli täitsa OK film. Teema oli põnev ja teostusel polnud ka viga. Muigi ei saa seda võrrelda mõne täispika filmiga, aga siiski oma lühiduse kohta täitsa vaadatav. Päris viimane lõpulause jäi küll mulel isiklikult arusaamatuks, et kuidas see kõige muuga seotud oli? Aga ehk peab veidi rohkem tausta teadma.

------------------------------------

DREAMER / Unistaja
Prantsusmaa 2005, Animafilm 4 minutit

Ehee.. see oli lahe. Ilma ühegi sõnata, selline klassikaline rahvusvahelisele areenile mõeldud animatsioon, kus räägitakse pilkude, sümbolite ja kõige nähtavaga. Muidugi võib mu selline positiivne mulje olla tingitud mu isiklikust animatsioonilembusest, kuid saalis oli tunda ka positiivsust selle 4 minuti jooksul.

------------------------------------

DAYS OUT OF NIGHT / Päevad ööst
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 27 minutit

Kaugele näha, saksa film. Millegi pärast on nii, et ilma teadmata saab aru kui on tegu saksa filmiga, sama on ka eesti omade puhul. On miski omapäras mis reedab nad esimeste sekundite jooksul. Parimatel on õnnestunud oma identiteeti varjata mõni minut. Aga film ise oli kaunis raskel teemal, mida tegelikutl alles hiljuti on osaliselt käsitletud ka mainstream filmides - lapse hukku üleelava ema ettekujutuslik maailm. Sekka reaalajaga oli 'pildikesi' ka väljamõeldisega ning kohati püüti teha hüppeid mementolikus ajavõtmes.

------------------------------------

LOVE IS IN THE BED / Armastus on voodis
Hispaania 2004, Animafilm 4 minutit

Võiks öelda, et see oleks nagu lühike sketch sel nädalvahetusel võidutsenud 10 tantsu euroopa meistritele ;) ainult tegelaste proportsioonid olid teised. Autor püüdis näidata, et tänapäeva high-tec võib vabalt tappa meid koos me emotsioonidega. Igatahes taas hea teostus anima vallast.

------------------------------------

O.M.V.K. (oled mulle väga kallis)
Eesti 2005, Dokumentaalfilm 36 minutit

Esimestel minutitel tundus, et asi kisub üheks jamaks kätte ära, aga.... siis hakkas asi laabuma ja lõpuks kujunes selle seanssi parimaks filmiks. Ehk ka selle pärast, et tegu oli ainuma dok.-filmiga ja tegu oli elu enesega ilma väljamõeldiseta? Igatahes avaldas nii loo sisu kui teostus väga tugevatm muljet. Kristin Raup saavutas seda, mida tihti paljud dok.-filmide tegijad ei suuda..

------------------------------------

JUNK / Rämps
Hispaania 2004 Lühimängufilm 19 minutit

Lavastatud väike kriminaalromaan. Kus agatha-christie'likus loos on tavaliselt süüdlased ikka omade seas. Pisut ehk liiga hüplik teostus, aga ega nii lühikese ajaga jõuagi seda õite magusat saladuslikkust üles kruttida. Pikema loona oleks parem olnud.

------------------------------------

LEO AND SANDRA / Leo ja Sandra
Itaalia 2005, Lühimängufilm 7 minutit

Segane lugu vastasmaja lastest, kel on teineteise vastu sümpaatia. Arusaamatul põhjusel on vist muidu rääkiv poiss täitsa vakka ja kogu film on nagu üks 'pilt', kui rääkida teatri terminites. Nagu peaks lugu edasi minema, aga siis saab aeg otsa.

------------------------------------

A FILM ABOUT US / Meie film
Suurbritannia-Portugal 2005, Animafilm 5 minutit

Esiteks tahaks norida filmi pealkirja tõlke kallal. Eriti ollas selle ära näinud, pean mainima, et otsetõlkes 'Film meist' oleks palju paremini sobinud. Kaunis tühi anima, tühi nagu väikekodanliku inimese või pintsaklipslase igapäeva elu või õigemini mis elu.. töö, töö ja veelkord töö..

------------------------------------

SUMMER CLOUDS / Suvepilved
Rootsi 2004, Lühimängufilm 15 minutit

Vähese tekstiga film, kus inimene, olenemata vanusest ja soost, tabab end hetkest, mil ta taipab, et vägivald ei ole lahendus. Ja nagu puhastusveena kallab nad sel hetkel üle suvine äikesevihm. Täitsa OK filmike.

------------------------------------

VALMONT II
Prantsusmaa 2005, Lühimängufilm 22 minutit
(see film asendas kavas olnud vene filmi SUBSIDIARY FARM / KROONU FARM, mis ei olla veel Eestisse jõudnud)

Taas kord ma tabasin end mõttelt, vaadates seda filmi, et miks ei õpetata koolides tummate keelt. Ja seda üle terve maailma. See on ju tegelikult üks väheseid universaalseid keeli, mis on/oleks mõistetav igas rahvuses inimesele üle terve maa. Parandatagu mind kui ma eksin, aga tundub küll nii.

Igatahes filmis oli vaid tummade keel ja prantslaslik filmisüzhee, nagu elu ikka ;) Ja lõpuks selgub, et tegu on sootuks millegi muuga kui algselt paistis, nagu elu ikka ;) Arvan et teisel vaatamisel oleks ta isegi parem kui esimesel, sest tummade keelt kõnelejate jälgimine nõuab palju tähelepanu ja esimesel hetkel ei pruugi kõike märgata, mida märkama peaks.

------------------------------------

VAUDEVILLE
Korea - Ameerika Ühendriigid 2005, Animafilm 5 ,minutit

Segane lugu. Aga tundus nagu püütaks märku anda, ära lase seda õiget hetke mööda, muidi lihtsalt ei pruugi enam asjad õnnestuda nii nagu peaks. Seega tegutsege/rääkige kohe, kui selleks võimalus avaneb. Aga muidu jah, arusaamatuks ikkagi jäi, rohkem ei vaataks seda.

------------------------------------

2,800 KM FROM HOME / 2800 km kaugusel kodust
Saksamaa 2005, Dokumentaalfilm 19 minutit

Dok.-film taaskord lõpetamas seanssi. Lihtne ülesvõte möödunud aja ja kadunud põlve mälestuste jälil uurivatest sakslastest endise Stalingradi lähedal olevates steppides.

------------------------------------

esimese päeva kokkuvõtteks peab mainima, et olles nii pikalt kinos järjest (kokku 4h) peab midagi närida kaasa võtma, kõht kiskus ikka korralikult kokku teise seanssi lõpuks. ja muidugi juua ka, aga seda saab häda korral ka Sõpruse kohvikust osta.

aga üldiselt oli täitsa positiivne elamus, alguses arvasin isegi hullemat. varasematel aastatel pole Sleepwalkersist osa võtnud, aga kuna sel aastal langes tänu vennale pass tasuta kätte, siis võtsin nõuks asi üle vaadata. hetkel ei kahetse :)

häid filmielamusi juba homme kell 1600 ja 1800 on seansside ajad ja kavva tulevad järgmiste sisudega seanssid (klikka linkidel ja loe lähemalt):
kell 16.00 HOMMIKUPOOL EEDENIT
kell 18.00 FOTOSUURENDUS
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................