-- Wednesday, November 30, 2005 --

PÖFF: Sleepwalkers 29.11.2005 (kokkuvõte)


Tänaste filmide lühitutvustused Sleepwalkersi kodukal
kell 16.00 HOMMIKUPOOL EEDENIT
kell 18.00 FOTOSUURENDUS


THE BLACK HAND / Must käsi
Iisrael 2005, Lühimängufilm 25 minutit

Need juudid on ikka ühed imelikud inimesed küll. No mitte ainult neid ei tapetid ja kiusatud taga ja pistetud gaasikambritesse, seda tehti pea kõikide rahvuste esindajatega, ka eestlastega. Aga kas näiteks eestlased ikka veel virisevad ja hädaldavad et meile tehti liiga? EI! Vahest kui keegi mölisema tuleb siis ehk jah tuletame talle meelde, et mis minevikus oli, aga üldiselt oleme me sellest juba siiski üles saanud. Aga näe juudid krt nad ikka ei saa ega saa sellest üle, masendavad inimesed. Mitte seda siin personaalselt võtta, sest on nendegi seas normaalseid nagu ka mujal on ebanormaalseid.

Film ise oli mõnus, soojad toonid ja suvine aeg oli taustaks noorte juudipoiste püüule karistada paavsti vaikimise eest holocausti teemal. Aga õnneks oli tegu vaid laste mänguga, millesse nad küll ise südamest uskusid. Ja õnneks oli ka nende seas rahumeelsemaid hingesid, kes sellise lapsepõlvest alates pähe tambitud usuga ja vihaga siiski kaasa ei lähe.

------------------------------------

BARNBOY / Laudapoiss
Norra 2005, Animafilm 6 minutit

See oli lahe anima taas. Animate hea eelis päris filmide ees on see, et seal saab kergelt teha asju, mis päris elus on võimatud ja kinoekraanil näidata väga kulukad. Sellie positiivne vahepala taas.

------------------------------------

TIDE / Tõus
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 20 minutit

Väga segane film oli. Mõtlesi juba, et vist miski täielik crap, aga viimaste minutitega tuli sisu päevavalgele ja siis pöördus kogu emotsioon vastupidiseks. Mängiti siin ja sealpoolsuse piirimail ning elumere lainetel :D Ning taaskord võis tõdeda, et kui sa ikka väga tahad siis ikka õnnestub ka.

------------------------------------

MAN LEANING AGAINST A WALL / Seina vastu nõjatuv mees
Prantsusmaa 2004, Lühimängufilm 5 minutit

Kret ma ei või!!! Miks sellise saasta jaoks kulutatakse aega ja raha ja seda mitte ainult tegijate enda oma, vaid ka vaatajate oma. Täiesti mõttetus !!!

------------------------------------

BETWEEN TWO LIGHTS / Kahe tule vahel
Soome 2005, Lühimängufilm 6 minutit

Mhmm.. kui eilne soome film oli selline nõrguke ja jama, siis seekordne sketsh seevastu väga tabav ja sisukas. Lugu armastusest, mis võib tappa. Armunoole teema toodud kaasaegsemasse võtmesse. Kindlasti tasub veel vaadata. Lühike isegi liiga ;) Häid asju tahaks ikka rohkem näha.. :D

------------------------------------

THE BOY WITH NO NAME / Nimeta poiss
Suurbritannia 2005, Animafilm 5 minutit

Oi.. see oli super lahe anima. Kogu lugu keerles ühe ingliskeelse luuletuse taustaks. Ja no luuletus ise oli juba super hea ning ka anima oli seda kirjeldama pandud väga vahvalt. Huumorit ja sügavmõttelisust oli selles loos kohe kindlasti kõvasti olemas. Soovitan!

------------------------------------

FAÇADE EUROPA / Euroopa fassaad
Holland - Belgia 2005, Dokumentaalfilm 30minutit

Kes on eestlane teisele eestlasele? Hunt/vaenlane!! Õige. Aga võtke teadmiseks, et seda arvavad näiteks ka ukrainlased iseendi kohta. Kes on kõige hullem rahvus maailmas? Vähemalt filmis pakkus üks ukrainlane välja: ukrainlased, venelased ja valgevenelased. No hea kuulda, et nad toetavad vähemalt ühes punktiski meid. Kus on kõige sitem valitsus maailmas? Eestis? Nojah.. seda pakuksime meie, aga ukrainas pakutakse ikka enda omasid. Ja kui eestlased lihtsalt kiruvad oma valitsust ja lasevad kohukeste kombel endile pähe istuda ja näkku *******, siis seal näiteks ütlesivad inimesed avalikult kaamerasse, kui oleks automaat laseks nad kõik maha. Vot siis nii. Aga muidu on ukrainalased huvitavad ja head inimesed. Lihtsalt neile ei meeldi kui nendega jamatakse.

Ja kui eestlased usuvad, et 5 aasta pärast on meil parem elu kui praegu, siis ukrainalased ei tea seda isegi 15 aasta pärast loota. Nii karm elu on seal.

------------------------------------

BLACKOUT / Blackout
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 30 minutit

Väga hea film. Seekord ei olnud seda tüüpilist saksa filmi 'värvi või lõhna või tunnet', mis tavaliselt on nende filme vaadates. Väga hea tükk oli tehtud. Sellest saaks isegi täispika filmi teha kui vaja, teema oli hea ja käsitlus kah. Tudengite/algajamate filmitegijate kohta super hea !!

------------------------------------

BETWEEN THE STARS / Tähtede vahel
Suurbritannia 2005, Animafilm 6 minutit

Imelik ja segane anima, muffigi ei saanud aru. Ei olnd nagu sisu ega ka tegu.

------------------------------------

STADIUM / Staadium
Poola 2005, Lühimängufilm 9 minutit

No taas üks üli kummaline 'kunstiteos' nagu nad ikka on. Et teeme hästi segase asja siis on kunst. No krt, võiks ikka mõelda ka vaataja peale, kes ei tea mis toimub. Lõpukaadrid reetsid et see jura mis seal toimus oli 'suurendatud' inimik ema üsas või midagi taolist. Aga ühesõnaga saast, IMHO.

------------------------------------

Homme Sleepwalkersil:
kell 16.00 MARIONETTIDE ELUST
kell 18.00 400 LÖÖKI
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................