-- Wednesday, November 30, 2005 --

PÖFF: Sleepwalkers 30.11.2005 (kokkuvõte)


Tänaste filmide lühitutvustused Sleepwalkersi kodukal
kell 16.00 MARIONETTIDE ELUST
kell 18.00 400 LÖÖKI


THE LAST DAYS / Viimased päevad
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 35 minutit

Pean vist hakkam oma sõnu saksa filmide kohta tagasi võtma. Ka see oli super hästi tehtud. Ka pikema filmina oleks see teema välja kannatanud. Osatäitmised head ja teostus veel parem. Teemaks inimene ja tema tunded, mõtted ja enese alalhoiuinstinkt.
Seda soovitan kindasti.

------------------------------------

MAINTAINING ORDER / Kord majja
Soome 2004, Dokumentaalfilm 10 minutit

Täitsa vaadatav ja üsna mõtlik dok.film soomlastelt. Selline vaikne ja rahulikus toonis, ei surund ennast peale ega midagi. Pani vaatama. Head kaadrid.

------------------------------------

SUBWAY SCORE
Saksamaa 2004, Animafilm 7 minutit

Täitsa päneva ideena tehtud anima. Selline mis paneb vaatama. Üks haaval nopib kuradike (seda saab vaataja alles lõpu poole teada) inimesi maha, aga kes see muu ikka kui me ise peame selle vastu hakkama, et meid nii labaselt ei kõrvaldataks ;) Filmis on peategelaseks siis seekord hoopis üks koer. Ja võidu toob tavaliselt ikka üllatusmoment vaenlasele, nii ka seekord :D

------------------------------------

ONE THOUSAND YEAR OLD MAN / Tuhandeaastane mees
Iraan 2004, Animafilm 17 minutit

Kord tuleb päev, mil kõik maailma inimesed väsivad oma monotoonsest elust. Nad jagunevad kolmeks grupiks ning otsustavad teineteisega võidelda. Taevas puruneb nende võitluses ning nad peavad selle kuidagi ära parandama.

Jätsin selle sisututvustuse seekord siia alles, kuna seal on kenasti ära toodud selle anima mõte. Miks sõditakse? Ühed ütlevad, et iga sõja aluseks on armastus (kas just siis mõne inimese vastu või millegi muu vastu, nt. võim, raha jne.) Aga kindlasti on paljude sõdade algatuseks igavus, tegevusetus.

------------------------------------

PENDULE
Holland 2005, Lühimängufilm 7 minutit

Filmis on kombineeritud erinevaid tehnikaid, et luua hübriidfilm.

Täitsa pänev teostus oli. Sisult oli segane ja arusaamatu, aga ma nautisin seda päris filmi, anima ja jumal-teab-mille-veel segu. Hea vaheldus nendele päris animatele ja päris mängufilmidele. Aga pikalt ei tahaks seda vaadata, see 7 min oli tõesti maksimum.

------------------------------------

AT NIGHT / Öösel
Hispaania 2004, Lühimängufilm 16 minutit

Film isiksuse lõhestumisest. Üks on see kes on päevane inimene ja teine seesama inimene kuid öösel. Ja üks ei tea mis teine teeb. Vaid asjad tema ümber on muutunud. Ja paistab et see öine inimene ei olegi nii väga üksi. Väga hea film, nii sisult kui teostuselt. Sellest saaks ka täispika filmi teha.

------------------------------------

THE PARADISE OF LULIN / Lulini paradiis
Puerto Rico – Saksmaa 2005, Dokumentaalfilm 30 minutit

Film väikesel Puerto Rico saarekese Vieques'e, mis on USA sõjaväe katsebaas juba aastakümneid olnud, elanikest. Osalt nagu dok.film kuid kohati tundus nagu mängufilm. Vähemalt oli sealse raffa pingutustest siiski lõpuks ka kasu ja pärast üle 60 aasta katsebaasiks olnuna said nad lõpuks siiski vabadust taas maitsta. See teema peaks olema eestlastele vägagi tuttav.

------------------------------------

TALL ON MY OWN / Üksildane lugu
Belgia 2005, Lühimängufilm 11 minutit

Täiesti mõttetu ja segane film. Ei oskagi midagi rohkem öelda.

------------------------------------

THE FAT GIRL / Paks tüdruk
Portugal 2004, Animafilm 2 minutit

Sarnaselt eilse ühe animaga on ka selle põhjaks üks luuletus, aga nii luuletus kui ka anima teostus on kordades nõrgem. Ehk ka see lühidus segas. Ei tulnud asja sisu välja.

------------------------------------

1919
Venemaa 2005, Lühimängufilm 14 minutit

Segane lugu. Filmi tutvustus rääkis midagi inimese reaalse ja mõttemaailma segunemisest sõja ajal. Aga filmina ei suudetud seda eriti hästi välja tuua. Teist korda igatahes ei vaataks.

------------------------------------

OLLI
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 11 minutit

Lugu tavalisest poisist ja suht tavalisest perest ka. Aga nagu ikka nii on ka seal väikestel lastel omad mängud ja fantaasiamaailmad. Ning uskumatud asjad saavad teoks :D Väga lahe film oli. Poole filmi pealt märkasin, et seda ei tõlgitud, nagu kõiki teisi filme tõlgitakse, inglise keelde. Mul muidugi vahet polnud valdan piisavalt ka saksa keelt, aga teised kes seal saalis olid ja saksa keelest nii palju ei jaga võisid küll nuputada, mis toimub ;) Muidugi õnneks ei olnud seal juttu palu ja lugu ise kaunis näiliselt aru saadav.

------------------------------------

BEYOND THE SUN / Teispool päikest
Tshehhi 2004, Animafilm 7 minutit

Kindlasti paljud teavad ühte nõuka aegset animat papagoist, kes tahtis telekat valjusti kuulata ja siis oli miski tüli tal enda omanikust poisiga ja lõpuks oli õnnelik pere taas koos lisaks uus perekonna liiga kutsikas.

Meenus lihtsalt seda animat vaadates to vana nõuka aegne multifilm :D

Taas kord selline kõigis keeltes arusaadav ja lapsemeelne film. Sobiks ilusti näidata ka TV's. Olid seal omad kurvad momendi ja rõõmsad momendid ja ka paar õpetlikud kohta sisse lisatud.

------------------------------------

KISSING TIGERS / Suudeldes tiigreid
Prantsusmaa 2004, Lühimängufilm 20 minutit

Püüdis näidata et perekond on kõiske tähtsam. Ja muud sellised asjad. Aga kuidagi ei tulnud see neil nagu välja. Kaameratöö oli küll hea kuid teostus oli veidi üle kivide ja kändude. Teist korda ei vaataks.

------------------------------------

PS. ahjaa.. tahtsin siia juurde lisada, et iga seanssi alguses olevad klipid, mis siis reklaamivad Saku Originaali, Just Filmi programmi, Sleepwalkersi programmi, Animated Dreams programmi ja ka Sõpruse kino ennast on väga hästi seekord tehtud. Saku Originaali oma on küll mõeldud väiksema mõõduga ekraanile, sellest tingituna on ta 'kandiline' nagu ikka juhtub kui väikest filmi liiga suurel ekraanil vaatad. Ja teine asi mis häiris on see et Animated Dreams klipp koos põrsastega on veidi voluumi kohapealt lõpu poole üle pingutadud, liiga lärmakas.

Isiklik lemmik ja ka alati uutel vaatajatel naerukohina tekitaja on Just Filmi klipp väikse koerakesega, väga hea pööre tehakse seal :D

ja homme on Sleepwalkersil:
kell 16.00 SEITSE SAMURAID
kell 18.00 MILLEGA MA OLEN SELLE ÄRA TEENINUD?

Neist esimese seanssi lõpus on ka Eesti selle aasta vist üks paremaid tudengifilme: 'Mis värvi on armastus', Rasmus Merivoo kätetööna
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................