-- Friday, November 25, 2005 --

TÄNA 25.11.05: Buy Nothing Day - Ostuvaba päev


tähelepanelik lugeja on juba mõnda aega märganud minu blogi päises sellist bännerit:



ja ehk on ta suutnud sealt välja lugeda ka järgmise teksti:
November 25th is the busiest shopping day in the year.
This year we suggest you buy nothing.
Buy Nothing Day


ei tea kui paljud eestlased sellest midagi kuulnud on aga igatahes maailmas on seda juba mõnda aega (7 aastat) püütud läbi viia, mälu järgi küll vist veidi ebaõnnestunult, st iga aasta on just sel päeval suured jaekaubanduse ketid teinud miskeid hulle soodukaid (nagu ka sel aasta) ja seega on tavaliselt sel päeval käibed olnud suuremad kui tavaliselt (aga ma võin siinkohal ka eksida ja mõne teise sündmusega seda segamini ajada)

loe siit lisa: Buy Nothing Day
ETV: Täna on ülemaailmne Ostuvaba päev
Ostuvaba päev toimub novembri lõpus, kuna ameeriklaste hulgas on traditsiooniks saanud päeval peale tänupüha kaubanduskeskustesse minna ja jõulukinke ostma hakata. Jõulud ja tänupüha on aga ameeriklaste suurimad tarbimispühad.

Ka Eestis üritatakse inimesi mõjutada mitte ainult sel päeval, vaid ka edaspidi vähem tarbima. Ostuvabade jõulude idee on vähendada sotsiaalset survet, mis sunnib inimesi aina enam ja enam ostma. Jõuludeaegsed tarbimiskampaaniad ja reklaamide üleküllus aga tõukab inimesi tegema sageli mõttetuid väljaminekuid.

Eestis tähistatakse Ostuvaba päeva neljandat aastat järjest, ülemaailmselt aga on BND (Buy Nothing Day – Ostuvaba päev) toimunud 1992. aastast alates.


BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................