-- Thursday, January 26, 2006 --

Kommentaarid: probleem mitte ainult Eesti meediale


seda J.Kottke sissekannet täna lugedes, tuli suunurka muie, mõeldes R.Langi ja teiste tegelaste peale, kes ennast salgavalt tegelevad miski leimi või laimi või asja tagaajamisega..

aga üldiselt, kas meediaväljaannetel üldse on vaja kommentaare? ma mõtlen otse seal samas loo juures.. mhmm.. ma ei kujuta ette, mis kasu nad sellest saavad? rohkem 'lugejaid'? raske uskuda, aga võib-olla tõesti. aga mis kasu on sellistest 'lugejatest', kes käivad ja solvavad vaid? ei tea ei tea.. ehk Priit Hõbemägi või Merit Kopli seletaks seda veidi..

igatahes see kasutajanime kasutamine EPL lehel on minuarust mõistlik.. natukenegi selekteerib, ja loodetavasti ka vähendab, seda saasta ning üldse kommentaaride arvu..

Kottke viitab David Carr'i loole NYT'is ja on sealt välja võtnud ühe hea koha:
Mickey Kaus of kausfiles.com, which does not carry comments, said that "the world is crying out for the jerk-zapper," although he added that he thought that The Washington Post's Web site overreacted.

BoingBoing, a heavily trafficked "directory of wonderful things," shut down its comments section last year. "We took a lot of heat over it," said Xeni Jardin, a founder of the site. "But until we are able to come up with a better comments system - most of what is out there is too crude - it is not worth the trouble.
ja nii see ongi.. it is not worth the trouble!

loo lõppu Kottke lisab veel oma enda kogemuse, kui ta millalgi varem proovis nädal aega kasutada oma blogis kommentaare, ma ei kujuta ette palju tal lugejaskond päevas võib olla, aga sellise lugejaskonna juures on kommentaarid vaid nuhtluseks.. nagu ta ka ise seda tõdeb..

seega, kui sa ikka ei suuda kõiki neid kommentaare hallata, mis sinu lugudele kirjutatakse.. siis parem ära lase üldse neid kirjutada.. muidu ei ole asjal mõtet! see on vaid aja- ja närvikulu tegijatele..
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................