-- Wednesday, January 25, 2006 --

Multikultuurne pop retro 'Julia' Draamateatris


no kõik meist on lugenud raamatut ja näinud miskit versiooni 'Romeo ja Julia' loost. paljud ka mitmeid erinevaid versioone. küll teatrilaval, küll kinolinal.. küll täpselt ja klassikaliselt küll kaasaegselt.

see lugu on siis kaasaegne lugu armastusest elus ja lavalaudadel. sekka nagu kaasajal ikka muusika, hea muusika.. bändilt 'Leningrad'.. millele on siis osaliselt tehtud (vist) võrokeelsed sõnad.. osaliselt aga originaalid.. ühesõnaga multikultuurne värk otsast otsani.. ja pop ning retro omavahel segi põimituna..

meeldis see, kuidas ühte ja sama dialoogi saab kord nii kord naa esitades sootuks uusi seoseid luua, sootuks teisi emotsioone tekitada.

Draamateatri kodukal on selle loo kohta kirjutatud järgnevat:
Kes ja mis on suur näitekirjanik William Shakespeare? Kõlav nimi, papist kostüümid, arusaamatu värss ja kauged tegevuskohad? Ei, see kõik on tavaarusaam.
Shakespeare on särin, kõhklus ja kindlus ühekorraga, valdamas proovisaali siis, kui näitlejad end esimest korda toolidelt püsti ajavad.
Selleks, et imemasina/näidendi struktuuri mõista, tuleb ta lahti võtta, dekonstrueerida, et siis uuesti kokku panna, taasluua.
Ja mis jääb alles?
siia lõppu võiks veel lisada et tegu on Festivali DRAAMA 2005 parima lavastaja auhinna, parima lavastuse auhinnaga.
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................