-- Thursday, January 19, 2006 --

Vaba interneti eest! vol.3: Põhiseaduskomisjon ei kriminaliseeriks laimamist


niisiis... esimene külghoop langismile (loe: leimile; krt on ikka alles nõme sõna!) tuleb põhiseaduskomisjoni poolt siit: laksaki!
Põhiseaduskomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul jõudis komisjon pärast eelnõuga seotud materjalidega tutvumist seisukohale, et eelnõu algataja plaanide realiseerumine tooks kaasa reaalse ohu põhiseaduse §45 sätestatud väljendusvabaduse õigusele. Põhiseaduskomisjon ei pidanud Reinsalu kinnitusel seetõttu õigeks eelnõu seadustamist toetada.

Arutelul osalesid ka justiitsministeeriumi karistusõiguse ja menetlustalituse juhataja Saale Laos ja Kapo politseidirektor Arnold Sinisalu, kes arvas, et kavandatavad meetmed ei ole proportsionaalsed ja sunnivad Kapot põhjendamatult reageerima ka tegevusele, mida võiks tõlgendada huligaansusena. Sinisalu väitel on raske leida sellele analoogiat teistest Euroopa riikidest.
huhh.. jummal tänatud.. oleks see vaid langi teha siis pandaks 'pooled' meist kinni.. aga õnneks on veel inimesi kellel ka mõistus peas..

siinkohal tuletan meelde raamatus 'Wikmani poisid' meelde jäänud mõtteterad:
*) eesmärk pühendab abinõu
*) proportsionaalne tasakaal peab seejuures säilima (mitte suure abinõu pühendad väiksema eesmärgi täitmiseks vaid vastupidi)
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................