-- Tuesday, March 28, 2006 --

Gunzdizaaaliz.. Gunzdizaaaliz.. Heeringas Veenuse õlal..


ehk kuidas me Anniga KUMU's käisime ja mida me seal nägime :)



Koit ja Hämarik

Kui ma laupäeval Lennartit Kaarli kirikus ära saatmas käisin, siis algselt oli plaanis ka teda ärasaatvast matuse-rongkäigust pühapäeval osa võtta. Hiljem sai aga ümber mõeldud ja Kaarli kirikus räägitut ning matuserongkäiku sootuks läbi helesinise ekraani kaetud, et sästa energiat päeva teise sündmuse jaoks - KUMU külastus.

Nii oligi, et kui teleülekanne sellest kurvast sündmusest lõppes sättisime end teele ekspeditsioonile: KUMU 2006 kevad.

Kuna ma ise olin sellele suurele 'mammutile' vaid eest (loe: Kadrioru) poolt lähenenud, siis seoses matustega oli seal liiklus piiratud/suletud ning mu teadmised muudest ligipääsudest puudusid. Nii oligi, et pidin kaardilugeja kaarti (mälu) usaldama, et rünnata 'mammutit' selja tagant (loe: Lasna kanali) poolt. Paras nikerdamine ikka see tee seal.

Igatahes kohale me jõudsime :) õnneks sellel kenal päikesepaistelisel ja kurval päeval oli kogu üritust kaunis vähe inimesi väisamas, nii õnnestus meil seal isegi ilma lisahapnikuta oma ekspeditsiooni jätkata. Kõikidel kunstiülikooli tudengitel on see maja otsast otsani tasuta vaatamiseks. Teistel inimestel on seda maja võimalik samuti tasuta külastada, selleks uuri neid numbreid/kuupäev siin.
Hoiatus: siis muidugi kõik 'vaesed' seda maja ummistamas. Seega soovitan maksta see mõnikümmend krooni ja minna mitte tavalisel päeval (nädalavahetusel)/ajal, kui võimalik.

'Mammut', nagu nimestki võid järeldada ja lehtedest lugeda, on suhteliselt suur väikese Eesti jaoks. Aga samas, võrreldes nende kunstimuuseumitega, mida ma Euroopas väisamas olen käinud, on ta ikka suht pisike.. nagu erakollektsioon või nii :D

Õnneks on seal peale moodsa kunsti (loe: kuni 3-aastaste sigri-migri tüüpi piltide) ka ilusat kunsti (näiteks Johann Köler'i kuulsamad teosed) ja ilusaid skulptuure.

Muidugi, et asjasse süveneda, siis alustasime seekord vaid püsiekspositsioonidest 3-ndal ja 4-ndal korrusel. Nii et avastamisruumi veel on :D

Head külastamist teilegi :)
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................