-- Tuesday, September 26, 2006 --

See on tellitud sissekanne!


Photo @ - BC -


Mida kõike sügis endaga kaasa ei too..

-----------------

Kuna Anni väga soovis et ikka nädalavahetuse õunapressimistest rohkem kirjutaksin kui see paar rida siin, siis saagu nii..

pärast laupäevast õunakorjamist, milles ma osalesin vaid kõrvalvaatlejana (raputasin alguses veidi puid, et rohkem õunu kätte saadaks. algul pahandati et liiga vähe raputasin, aga hiljem selgus, et meil pole sedagi kogust kuskile sisse teha.. :O ) ja rohkem tassisime talvel vajaminevaid puid sisse..

seevastu pühapäeval laaditi terve see kuus 200l kotti masinatele ja põrutati Liisu vanaisa juurde pressima.. seal oli selline uhke isetehtud süsteem. kus üks masin purustas õunad tükkideks.. ja teises siis pressiti sellest sodist mahl välja.. pean siinkohal mainima et see sodi nägi ikka väga kole välja seal vahepeal.. see vastu mahl oli super hea.. ja magus ilma suhkruta.. :) nii nagu päriselt peabki olema.. :D

Anni ja Liisu olid siis tublid ja pressisid seda sodi mahlaks, mina pesin ja tassisin õunu ette ning üleliigset sodi minema.. Kalli ja Liisu õde siis püüdsid terveid õunu aga purustada.. süsteem töötas kenasti :) ja nüüd meil ongi siis üle 200l õunamahla saadaval.. :D loodan et Liisu ema jõudis selle kõik ikka kenasti ära keeta ja purkidesse panna..

tänapäeval ju väga tühje kolmeliitriseid purke poes müügil pole.. või teab keegi soovitada?
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................