-- Wednesday, January 03, 2007 --

Von Krahli Akadeemia: Postkapitalistlik ühiskond


Von Krahli Akadeemia loengusari
09.-13.jaanuar 2007 Von Krahli Teatris

(PS. enne seda ka Von Krahli Akadeemia dokumentaalifilmide eriprogramm 05.-08.jaanuar 2007 Von Krahli Kinos. Filmid on inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.)
Info ja eelregistreerimine Von Krahli Teatris ja tel. 626 9090
Loengute tasu on 25.-
Re Use moekontsert 100.-/75.-


09.jaanuar 19:00
Jakob von Uexkull (Suurbritannia) „Ehitades postkapitalistlikku maailma”
Järgneb vestlus

10. jaanuar 19:00
Marju Lauristin ja Hans H. Luik „Vabadus, võrdsus, vendlus”
Sõnadest ja nende sisust.
Järgneb vestlus

11.jaanuar 17:30
Toomas Trapido ja Sven Aluste „Ökoküla kui tasakaalu keskkond”

11.jaanuar 19:00
Reet Aus, Erik Sikk, Riina Kuusik "Ökomood", „Taaskasutus”, „Õiglane kaubandus”
Kas toimivad lahendused või järjekordne tarbimismoodus?

11.jaanuar 20:30
Re Use moekontsert
Moedisainer Reet Ausi ja Tallinna Taaskasutuskeskuse koostöös sündinud 100% taaskasutatud materjalist loodud moekollektsion “Re Use”.
Kontsert räägib naisest ja tema jõust. Nagu moekollektsiooni, iseloomustab uute võimaluste otsing ja olemasoleva materjali väärtustamine ka muusikat. Musitseerivad Anne Türnpu, Kärt Johanson, Kristina Paškevičius, Maret Mursa, Eleonora Kampe, Eva Klemets, Rahe Ringvee, Reet Aus jt.


12.jaanuar 18.00
Marek Strandberg ja Rein Lang „Suveöised vestlused”
Traditsiooniline jaotus Euroopa demokraatias vasak- ja parempoolseks teljeks tänapäeval enam ei päde. Mis on vasak- ja mis parempoolsuse tuum. Millest selline jaotus tekkis ja millal otsa sai. Kas ja kuidas võiks määratleda poliitilist telge tänasel päeval.

12.jaanuar 19:30
Kalev Jaik ja Kristjan Laes "Ideaalne kapitalism"
Viltused seisukohad majandusteaduses tuleb ära parandada, ühiskonna rahandussüsteem tuleb korda teha ning tõelisele kapitalismile tuleb alles hakata üle minema.


13.jaanuar 13:00
Pascal Bader (Saksamaa) „Ühiskond pimelennul”
Kas jätkusuutlikud strateegiad näitavad meile teed?

13.jaanuar 14:30
Rainer Nõlvak „Energiaplaneet Eesti”

13.jaanuar 16:00
Teemu Mäki (Soome) „Punane ja roheline”
Kui kombineerida punane (sotsialism) ja roheline (ökoloogia) kas me saame siis lihtsalt halli või midagi viljakamat.
järgneb vestlus, mida juhib Anders Härm

-------------------------------

Jakob von Uexkull on tuntud kui alternatiiv-Nobeliks kutsutud Mõistliku Eluviisi Auhinna (Right Livelihood Award) looja. 2002 aastal algatas Maailma Tuleviku Nõukogu loomise. Organisatsioon, mis üleilmses kontekstis selgelt sõnastaks meie ühishuvi Maa kodanikena ning samuti annaks võimaluse väljendada pikemat perspektiivi meie tegevusele.

Kalev Jaik on tunnustamata eesti majandusteoreetik ja filosoof. Autodidakt. Ta on käsitlenud peamiselt kapitali ja rikkusega seonduvaid probleeme tänapäeva ühiskonnas, toetudes Adam Smithi ja Jean-Baptiste Say raha- ja väärtusteooriale ning arendades neid edasi.

Pascal Bader
Baden-Württenbergi Keskkonnaministeeriumi nõunik, Keskkonnapoliitika ja jätkusuutlikkuse printsiipide üksus. Töötab välja jätkusuutliku arengu starteegiat Baden-Württenbergi liidumaal, keskkonnasäästlike juhtimissüsteemide arendamine ja programmide kordineerimine. Rooma klubi liige.

Teemu Mäki
Kunstnik ja filosoof. Perspektiiviga eetiline relativist, ateist, vitalist ja omamoodi kommunist. Teeb joonistusi, graafikat, maale, tekste, skulptuure, fotosid, videotöid, installatsioone, performanceid, muusikat ja teatrit. Teemu Mäki on seisukohal, et kunst on kõige paindlikum, mitmekülgsem ja laiaulatuslikum vorm nii filosoofiale, kui ka poliitikale.
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................