-- Friday, November 02, 2007 --

TA kulutuste osatähtsus SKP-s (%)



* Andmed Eesti Statistika andmebaasist

Väga tublid oleme! Võrreldes 2005 aastaga on kulutused Eestis teadus- ja arendustegevusele (TA tegevus) kasvanud 0,94% pealt 1,14% peale, mis on suurem kasv kui viimastel aastatel. Samas väga rõõmustada pole siin veel midagi, sest nagu 'Eesti teadus- ja arendustegevuse strateegia 2007-2013. Teadmistepõhine Eesti II' on enda eesmärgi sõnastanud:
Strateegia rakendamise üldiste indikaatoritena on 2008. aastaks kavandatud saavutada teadus- ja arendustegevuse koguinvesteeringute kasv 1,5%-ni SKP-st ning 2014. aastaks 3%-ni SKP-st, millest ettevõtete teadus- ja arendustegevuse investeeringud moodustavad üle poole (1,6% SKP-st). Teadus- ja arendustegevusega hõivatud töötajate osakaal peab kasvama 8 teadlase ja insenerini 1000 töötaja kohta ning ettevõtete tootlikkus töötaja kohta jõudma 80%-ni Euroopa Liidu 25 liikmesriigi (EL25) keskmisest tasemest.
Sinna on meil veel pikk ma ja arvestades Eesti majanduse pidurdumist on raske uskuda et need eesmärgid täidetud saavad. Aga rõõm on näha vähemalt positiivset trendi.

PS. Põhjamaade TA kulutused 2006 aastal olid sellised

Labels:

BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................