-- Thursday, January 03, 2008 --

Globaalne soojenemine?? On ta jee.. Globaalne jahenemine on kohe algamas..


All Photos @ globalwarmingart.com

Pilt 1: Kui vaadata lähiajalugu (noh nii meie elu ajal toimunut), siis võib tõesti väita, et on läinud soojemaks ja seda suisa pool kraadi!


* * *

Pilt 2: Vaadates veidi kaugemasse minevikku (suurusjärgus noh nii 150 aastat), ka siis võib märgata mõningast soojenemist (suisa terve kraadi võrra). Siin süüdistatakse siis tööstust, mis läbi inimkäte saasta vasta taevast laseb.


* * *

Pilt 3: Ka viimase tuhande aasta temperatuuri kaart tundub kaunis hirmuäratava tõusuga seal lõpus (loe: meie ajal), sest viimase 150 aasta tõus on olnud selle aja jooksul suurim.


* * *

Pilt 4: Muutused pärast viimast jääaega (kuni 10 000 aastat tagasi) näitavad, et enamus sellest ajast on maalima keskmine temperatuur on olnud veidi kõrgem praegusest.


* * *

Pilt 5: Jääaegade ülevaatev temperatuuriskaala (nii 450 000 aastat tagasivaatavalt) annab teada, et me oleme läbi ajaloo siiski suht koht tipu lähedal.. ja tänu sellele võime siin Eestimaal suitu ujumas käia ;)


* * *

Pilt 6: Kui asi läheb aga juba miljonitesse aastatesse.. siis võib öelda, et oleme siiski suht koht alla mäge teel.


* * *

Pilt 7: 40-60miljonit aastat tagasi, vot siis oli tõesit kuum. Praeguse temperatuuriga võrreldes oma 10 kraadi vapralt soojem.


* * *

Pilt 8: Nagu näha, on selliseid tõeliselt palavaid aegu olnud Maa arengus sadade miljonite aastate eest veel ja veel. Praegust arengut võiks pigem nimetada siiski külmaks ajaks, eriti juhul, kui vaadata viimaste jääaegade temperatuuriskaalat (pilt 5), kus me selgelt oleme jõudnud harja tippu, ning edasi on vaid alla minek.



PS. Lisaks võite lugeda veel neid:
Brief introduction to the history of climate
A cold spell soon to replace global warming
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................