-- Thursday, March 06, 2008 --

Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud


Photo @ umarlaud.eu


Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud avati Mustpeade majas 04.03.2008
Nagu igale rahvale on ka eestlastele tähtsad tema juured ja ajalugu.

Ajaloo käegakatsutav osa meie kultuurimaastikul on kultuuripärand, mida esindab arhitektuurimälestis, inimeste kujundatud maastik, esemeline kultuur.

Eesti muinsuskaitse ümarlaud on kokku kutsutud toomaks ühise laua taha kõiki, kellele on olulised selle pärandi väärtustamine, säilimine ja jätkusuutlik haldamine. Ümarlaua tegevuse eesmärgiks on osalemine protsessis nii, et tulevikus me ei puudutaks kultuurimälestiste asemel tühja kohta.
koduleht: Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud
blogi: umarlaud.wordpress.com


------------------

Väärtuslikke asju saame me kõik kaitsta väga lihtsalt - püüdes rohkem säilitada või renoveerida olemasolevat, mitte seda ebasobivalt, steriilselt ja koledalt ümber teha. Puitaknaid saab väga edukalt restaureerida, mitte neid plastikutega asendada; trepikoja puidust välisuksed on korda tehes kümneid kordi ilusamad ja väärtuslikumad kui nende asemele pandavad metallmölakad; veidi kõverad savikrohv seinad ongi just need, mis annavad elamisele hubasust, mitte kipsplaadiga ülelöödud ja millimeetri täpsuselt looditud 'euroremont'.

Valus on vaadata neid rumalaid inimesi, kes panevad hullu raha magama, soetades endale miljööväärtuslikus piirkonnas väga kena ja suure väärtusega maja või korteri ja siis sinna 'euroremondi' sisse teevad.
BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................