-- Wednesday, February 18, 2009 --

Eksperdid: Praegu on kõige kiirema kasvu aeg! *



* loomulikult ei peeta pealkirjas maailma või eesti majandust silmas.


Üldiselt hakkab vaikselt pinda käima see valitsuse kallal vingumine. Eriti nende inimeste poolt kes ise pole elus mitte millegi märkimisväärsega hakkama saanud. Aga tihti ka need, kes on millegagi elus hakkama saanud vinguvad praegu - neil on muidugi omad huvi/kasud mängus, sest segastel aegadel võidavad vaid targad inimesed ja neile oleks hea kui riigijuhtimise tasandil oleks võimuvaakum/segadus. Kõik teised aga kaotavad - kahjuks nad seda aga ise ei taipa.

Ja nii see valitsus aga saab: miks nad midagi ette ei võta inflatsiooni vastu, miks nad midagi ette ei võta majanduslanguse vastu, miks nad midagi ette ei võta ettevõtete toetamiseks jnejne. Üks küsimus on rumalam kui teine, sest enamus küsimustes esitatud probleemidest ei olene üldse valitsusest ja need mis olenevad võtavad elluviimiseks aega. Ülepeakaela asju teha oskab iga loll (enamus neist virisejatest).

Eriti (hale)naljakad on virisejate ettepanekud: a'la võtame selle maha, kaotame need asjad ära, kärbime seda või ärme kärbi toda. Ja ükski neist ettepanekutest pole veel olnud selline, mille juures oleks mõeldud, mida see ettepanek, peale selle konkreetse teema, endaga veel kaasa toob. Mida ta mõjutab ja kas see mõju kõigis teistes punktides kaalub üles selle pisikese muudatuse. Sellist mõtlemist pole veel suudetud üles näidata.

Kindlasti on palju neid, kes teavad kuidas ühe koha peal asjade muutmine mõjutab teisi, aga need kes teavad ei virise.

PS. Ja üleüldse - Eesti majandus on nii väike, et siin millegi tegemine ei mõjuta midagi, aga igal pool mujal toimuv mõjutab siinset meeletult.

Labels:

BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................