-- Monday, May 04, 2009 --

valimised.ee ja Microsoft only


Photo @ vailimised.ee

Meil on praegu kalendri järgi 2009.a. 04.mai. Umbes täpsel praegusel hetkel on Eestis veebilehitsejate kasutajaskonnast 35% (loe: iga kolmas) Firefoxi kasutaja. Ja jätkuvalt tehakse üleriigilise tähtsusega asju meil vaid ühele osale kasutajatest.

Valimised.ee võiks astuda selle pisikese sammu eelmisest sajandist tänapäeva ja teha rakendus, mis töötab mitte ainult Microsofti toodete peal vaid ka mujal. Turg näitab, et see on võimalik: Firefoxi peal töötavad enamus ID kaardi rakendusi.

PS. Praegu on olukord hale: sõidutee on olemas, aga seal saavad sõita vaid rullnoks BMW'd. Kõik teised käigu jala!



Praegu Firefoxiga igatahes hääletama ei lasta:



-----------------------

Muidu on aga ID-kaardiga hääletamine ülilihtne:

Ronid valimised.ee lehe peale ja klikkad 'Hääleta siin' nuppu:


Pärast sertifikaadiaknakese peal OK nupu klikkamist ja PIN1 koodi sisestamist avanevas väikeaknas (see PIN1 kood on siin nagu passi või ID-kaardi näitamine valimisjaoskonnas, et tuvastada - tegu on ikka sinuga) näidatakse sinu nime ja isikukoodi ekraani peal. Vajuta seal 'Edasi'. Avaneb hääletamise rakendus:


Klikka edasi 'Otsustama' pealt. Saad valiku (hetkel siis selline proovivalik :D) :


Valid klikates enda lemmiku ja klikkad 'Valin':


Kui ekraani peal paistab õige valik, mis sa valisid, siis klikka 'Hääletan'. Avaneb väikeaken PIN2 koodiga, see on siis sinu allkiri kinnitamaks enda valikut:


Ja ongi korras. Järgmise korrani :D

Labels: , , ,

BC at /
0 Comments:

Post a Comment

........................................................................................................................................................................
.......................................................