-- Saturday, March 31, 2007 --

Tükike suuremast


Photo @ - BC -

-- Friday, March 30, 2007 --

IE7 Spam: You don't need this IE7 download


Photo @ blogs.chron.com


Dwight Silverman kirjutab oma blogis nii:
On Thursday, I got several spam e-mails inviting me to download Internet Explorer 7. There was no visible text in the e-mail, just an image that touted Beta 2 of Microsoft's latest Web browser.

Of course, IE7 has been out of beta since October, and Microsoft never pushes its updates this way.

Alex Eckelberry at Sunbelt Blog warns against clicking on the image, which contains a Trojan. He also shows you what you see when you view the source code (PDF) for the e-mail.

Know anyone who was dumb unfortunate enough to click on this when it arrived? Since IE7 has been pushed out via Windows Update for a while now, I would think most folks who don't have it are actively avoiding it, and thus wouldn't fall for this lame attempt at social engineering.
PS. pean tunnistama, et ka minu maili peale tuli selline kiri, aga õnneks Thunderbird ei ava pilte enne kui sa seda lubad, siis tundus antud mail kahtlasena, isegi juhul et mailiaadress lõppes '@microsoft.com'

Totaalne muutumine: Before & After


Photo @ - BC -

Eine murul


Photo @ - BC -

Pokude esimene lõkkeõhtu on peetud..


Photo @ - BC -

-- Thursday, March 29, 2007 --

Katkenud teekond..


Photo @ - BC -

Meie, eestlaste õnnetus on see, et lolle on kole palju.


Saamuel Pliuhkam

Sina miu kõrval - kateksi...


Photo @ - BC -

-- Wednesday, March 28, 2007 --

Eesti ajaveebide/blogide konkurss 2007


Võta sinagi osa Eesti ajaveebide 2007.aasta konkurssist, kas siis oma blogi väljapanemisega, teiste blogidele oma hääle andmisega või siis lihtsat propageerides seda üritust oma blogis bänneriga.

ajaveeb 2007

Pea juba mullast väljas..


Photo @ - BC -

-- Tuesday, March 27, 2007 --

Erakonna loomine annab märku liikumise lagunemisest.


sellise mõttega tuli kunagi välja keegi Andra (Murphy seadustes) ja paistab, et nii võib minna vist ka rohelistega.. :(

aga üldiselt käib kogu poliitika ikka veel sellise Helge reegli järgi:
Öelge ei ja siis pidage läbirääkmisi.

Varajased võrgutajad..


Photo @ - BC -

Kuidas profid määrdunud auto klaasile kunsti teevad.


Photo @ dirtycarart.com

-- Monday, March 26, 2007 --

Üks ammune õhtu..


Photo @ - BC -

Kevadine metsaalune on tärkavaid sõnajalgu täis


Photo @ - BC -

-- Friday, March 23, 2007 --

Kõigile eesti rullnokkadele: Õpi sõitma.. enne kui tänavale ronid!


Photo @ youtube.com

HOIATUSEKS kõigile!


Kes on päev otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg,
lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema -
võib-olla on ta eesel!
-Chang Ying-Yue-

-- Thursday, March 22, 2007 --

Üksik vapper..


Photo @ - BC -

Minu tarkusehammas.. üks neist neljast :)


Photo @ - BC -

-- Wednesday, March 21, 2007 --

Metsaalune on nii kaunilt roheline


Photo @ - BC -

Kena kevadet kõigile!


Photo @ - BC -

-- Tuesday, March 20, 2007 --

..ning kõik räästad tilguvad


Photo @ - BC -

..ja linnud tulevad lõunast tagasi


Photo @ - BC -

-- Monday, March 19, 2007 --

Jänesed on teinud karmi hävitustööd


Photo @ - BC -

-- Sunday, March 18, 2007 --

Meie talu lumikellukesed :)


Photo @ - BC -

-- Friday, March 16, 2007 --

Ärge kartke.. kevad on juba kohal..


Photo @ - BC -

Julge olla erinev! Siis paistad rohkem silma :)


Photo @ - BC -

-- Thursday, March 15, 2007 --

Just.minister Rein Langi vastus ideele: Keelata erakondadele toetuste andmine


Minu poolt jaanuari lõpus TOM veebikeskkonda edastatud Anvar Samost'i ja Kalle Muuli poolt saates 'Olukorrast riigis' välja käidud idee sai juba varem mitmetelt tipp-poliitikutelt eraviisilisi vastuseid ja nüüd siis siin allpool ka Justiitsministeeriumi poolne ametlik seisukoht sellele teemale.
Teatame, et Justiitsministeeriumil ei ole põhimõttelisi vastuväiteid Indrek Martini poolt 23. jaanuaril 2007. a Vabariigi Valitsuse otsedemokraatiaportaalis TOM esitatud ettepanekule, keelata erakondade rahastamine annetuste (toetuste) kaudu*. Selline muudatus tähendaks erakondade finantseerimist valdavalt riigieelarvest, sest liikmemaks ei saa olla erakonna liikmete keskmist majanduslikku võimekust arvestades suurema tähtsusega rahastamisallikaks. Kahtlemata tooks Teie poolt pakutav muudatus kaasa erakondade väiksema sõltuvuse üksikute suurannetajate huvidest ning teiselt poolt aitaks tagada võrdsemaid materiaalseid võimalusi poliitiliseks tegevuseks. Riigikogu praegu veel ametis oleva koosseisu menetluses oli erakonnaseaduse muutmise seaduse eelnõu erakondade rahastamise kontrolli tõhustamiseks 1060 SE, mida küll vastu võtta ei jõutud, kuid millega tegeleb kindlasti edasi Riigikogu järgmine koosseis. Selle eelnõu menetlemisel on meil võimalik tõstatada ka Teie ettepanek.

Samas märgime, et ka pakutav rahastamismudel ei ole kindlasti imevahend, mis muudaks poliitika korrapealt ausaks ja läbipaistvaks, pigem kaasneb sellega terve hulk uusi probleeme ja küsitavusi, mida on lühidalt puudutatud allpool. Siit võib otsida ka põhjust, miks praegu ei ole erakondade täielikku riiklikku rahastamist rakendatud üheski Euroopa riigis**. Idee isegi osalisest riiklikust rahastamisest on pikaajalise demokraatiatraditsiooniga Euroopa riikides suhteliselt hiline, laiemalt hakkas see levima alles 1970-aastatel. Hoolimata osalise riikliku rahastamise kasutamisest nähakse eraannetuste piiramise tähtsaima vahendina muudes riikides siiski hoopis annetustele ülempiiri seadmist (rakendatud nt Prantsusmaal, Hispaanias, Belgias). Seetõttu võiks ka Eestis eraannetuste täieliku keelamise asemel esimeseks ja n.ö pehmemaks astmeks olla annetuste ülempiiri seadmine isiku kohta teatud ajavahemikus.

Eelkõige on füüsiliste isikute annetuste keelamise eelduseks järgmiste probleemide põhjalik analüüs ja lahendamine:

1. Et ühiskonnas säiliks poliitiline pluralism, selleks peab erakondade rahastamise süsteem võimaldama uute erakondade teket valimiste vahelisel ajal, samuti peab olema võimalik väikese toetusega ja parlamendis mitte esindatud erakondade püsimise tagamine mõistlikes piirides. Seega on Teie ettepaneku rakendamise paratamatuks eelduseks seniste erakondade riikliku rahastamise põhimõtete oluline ümbervaatamine. Praegu on erakondade riiklik rahastamine seatud sõltuvusse Riigikogu valimistel erakonna poolt saadud häälte arvust (erakonnaseaduse § 125). Kui riiklikust rahastamisest peab saama valdav erakondade rahastamise vorm, siis tuleb välja töötada metoodika ka selliste erakondade rahastamiseks, kes ei ole veel parlamendivalimistel osalenud, samuti tuleks tõenäoliselt võrreldes kehtiva erakonnaseadusega laiendada ka Riigikokku mitte pääsenud toetatavate erakondade ringi ning suurendada toetuse mahtu. Metoodika peab olema objektiivne ja kohtlema kõiki erakondi võrdselt.

2. Ühtlasi tuleks kõrvuti uute või väiksema populaarsusega erakondade toetamisega senisega võrreldes olulisel määral suurendada ka Riigikogus esindatud erakondadele mõeldud toetusi. Praktika näitab, et praegu moodustavad füüsiliste isikute annetused enamasti üsna suure osa (kolmandiku kuni poole) erakonna sissetulekutest***. Kui annetamise võimaluse kaotamist ei kompenseerita täiendava riigieelarvelise toetusega, siis tekib erakondade alarahastamine. See tähendaks aga soovituga võrreldes vastupidist olukorda ja hoopis suurendaks kitsaste erahuvide arvestamise ja ebaseadusliku rahastamise ohtu. Seega on füüsiliste isikute annetuste keelamise paratamatuks eelduseks konsensus erakondade rahastamiseks riigieelarves ette nähtud summade suurendamiseks. Viimane ei pruugi aga olla avaliku arvamuse seisukohast kuigi populaarne ettevõtmine.

3. Üldisemal tasandil võiks annetuste täielikus keelamises näha teatavat konflikti erakonna olemusega – erakond on kodanike algatus, eraõiguslik ja erainitsiatiivil (s.o. väljastpoolt riigivõimu tuleneval initsiatiivil) põhinev organisatsioon. Eraviisiline rahastamine tugevdab erakonna ja selle toetajate omavahelist seost. Valdav või täielik riiklik rahastamine võib seevastu seada erakonnad riiklikku sõltuvusse ja vähendada initsiatiivi aktiivseks tegevuseks. Tulemuseks on erakondade n.ö riigistamine, muutmine riigiasutuste sarnasteks moodustisteks. Teisalt pole välistatud, et erakondi püütakse tagatud riikliku rahastamise korral hakatagi looma ilma tõsisema poliitilise eesmärgita ning ainult majanduslikust huvist. Samuti on erarahastamise võimalus teatud mõttes garantiifunktsiooniks riigivõimupoolsete sekkumiste vastu erakonna tegevusse. Kui see puudub, siis pole välistatud, et parajasti võimul olevad erakonnad võivad hakata rahastamisskeeme kasutama poliitilise võitluse huvides ning piirata rahaliste kitsenduste kaudu lubamatult konkurentide tegutsemisvõimalusi.


* - Muudatus saaks puudutada ainult füüsiliste isikute poolt tehtavaid annetusi, sest juriidiliste isikute annetused on Eestis keelatud juba 2003.a. tehtud erakonnaseaduse muudatustega.

** - Ülevaade erinevates maailmariikides kasutusel olevate erakonndade rahastamise süsteemide kohta (andmed: http://www.idea.int/publications/funding_parties/index.cfm 20.02.2007)

*** - Nt. Reformierakonna 2005.a. majandusaasta aruande kohaselt oli erakonna tuludest 8 290 579kr saadud annetustena, 11 230 693kr riigieelarvelise eraldisena, liikmesmaksudena laekus 103 792kr. (andmed: http://www.reform.ee/ee/erakonnast/erakond/aruanded 20.02.2007)

Lugupidamisega

Rein Lang
Minister

vormistanud
Mait Laaring

-- Wednesday, March 14, 2007 --

Huvitav, mis müstilise eluka käpajälg see küll olla võiks?


Photo @ - BC -

Leia pildilt taks :)


Photo @ - BC -

-- Tuesday, March 13, 2007 --

See.. on juba ajalugu..


Photo @ - BC -

-- Monday, March 12, 2007 --

Eelmise aasta marjad


Photo @ - BC -

-- Friday, March 09, 2007 --

Tants ja trall.. varjude maal


Photo @ - BC -

-- Thursday, March 08, 2007 --

Ilusat naistepäeva


Photo @ - BC -

Tallinna tasulise parkimise ala alates 01.aprill 2007


Photo @ tallinn.ee

-- Wednesday, March 07, 2007 --

Panoraam Palolem'ist


Photo @ Anni

Sinitaeva all


Photo @ - BC -

-- Tuesday, March 06, 2007 --

Aerosmith in Tallinn 05.07.2007


Photo @ aerosmith.com


Aerosmith esineb suvel Tallinnas
05.juulil esineb Tallinnas, Lilleküla staadionil maailma üks kuulsamaid live-bände Aerosmith.

Legendaarne Ameerika rokk-bänd Aerosmith jõuab Eestisse oma maailmaturnee «World Tour 2007» raames. Aerosmithi liikmetele Steven Tylerile, Joe Perry’le, Brad Whitfordile, Tom Hamiltonile ja Joey Kramerile on see esimene tuur Euroopa mandril viimase kaheksa aasta jooksul.

Piletid tulevad müügile esmaspäeval, 12.märtsi hommikul kell 10:00. Seisukoht on märtsikuu lõpuni soodushinnaga.

Parim karikatuur Eesti hetkeolukorrast


Photo @ Marek Strandberg


..ja laud oli heast ja paremast lookas


Photo @ - BC -

-- Monday, March 05, 2007 --

E-valimistest osavõtmise arvamusküsitlus TÜ lehel


Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakond kutsub e-valijaid vastama e-valimistest osavõtmise internetiküsimustikule.

Eesti on maailmas esimene riik, kes on kasutanud e-valimisi üleriigiliselt kohalike omavalitsuste ja parlamendi valimiseks. Nende valimiste sotsiaalsete ja poliitiliste mõjude analüüsimiseks teeme sellist uuringut juba teistkordselt. Käesolev uurimistöö viiakse läbi õppe- ja teadustöö eesmärgil. Kõiki andmeid, mida Te käesolevas uuringus annate hoitakse konfidentsiaalselt ning anonüümselt. Arvamusküsitluse tulemused tehakse avalikuks hiljemalt 01.augustil 2007 Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonna internetileheküljel www.jrnl.ut.ee

Lugupidamisega,
Kristjan Vassil
Magistrant
Tartu Ülikool Ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakond
E-post: kristjan.vassil@ut.ee

Kringlitüki kallal..


Photo @ - BC -

-- Sunday, March 04, 2007 --

Valimisaktiivsus k1600: juba 51%. väga kena..


Photo @ vvk.ee

Sellise tähtsa päeva puhul peab inimeses kõik ilus olema!


Photo @ - BC -

Live reklaam Indiast: Tule valima!


Photo @ - BC -

-- Friday, March 02, 2007 --

We toghether making Russia strong, unified...


Photo @ pridurki.org



Mida kogu alljärgnev tekst teile meenutab?
Venemaad iseloomustavad autoritaarne ainuparteisüsteem, äärmuseni tsentraliseeritud riigiaparaadi ühtekasvamine parteiga, ühiskonna elu kõigi külgede range reglementeerimine ja salapolitseilik jälgimine, üldkohustuslik ideoloogia, juhikultus, tegeliku demokraatia, vabaduse ja õiguste mahasurumine. Sellele lisandusid sõjakas šovinism, agressiivne välispoliitika, piiramatu omavoli ja patriotismi nimel korda saadetud (massi)terror vähemusrahvuste, haritlaste ja poliitiliste oponentide vastu, vaenuõhkkonna tekitamine poliitiliste vaenlaste otsimise, avaliku hukkamõistu ja jälitamisega.

Venemaal on tagurilik poliitiline suund, mis püüab terrorirežiimiga maha suruda vasakliikumisi, välja juurida demokraatiat ja hõivata sõjaliselt teisi maid. Kogu olukord väljendab valitsevate poliitikute võimetust säilitada oma võimu tavaliste demokraatlike vahenditega.

Täielik kuuvarjutus: ööl vastu 04.märtsi k0044-0158


Photo @ homepage.univie.ac.at

Ööl vastu 04.märtsi saame taas kontrollida ja veenduda, et elame 'pallil'. Täisvari hakkab Kuu pinnale nihkuma 03.märtsil k2330. Kuu on üleni täisvarjus peale keskööd, ajavahemikus k0044-0158. Varjutuse kulminatsioon on k0121. Täisvari lahkub kuult k0312. Enne täisvarju minekut ja peale täisvarjust lahkumist on Kuu maa poolvarjus, kuid Kuu heleduse kahanemine sel ajal pole silmale praktiliselt märgatav.

Kui me täieliku kuuvarjutuse ajal juhtuksime olema Kuul, siis näeksime kirka tähistaeva taustal musta ketast, mille ümber on mitmevärviliselt helendav kitsas rõngas. See on Maad ümbritsev atmosfäär, mille rõnga näiv läbimõõt on peaaegu neli korda suurem kui Kuu Maalt vaadatuna.

Seesama helenduv rõngas valgustab mõnevõrra Kuud, mistõttu viimane ei muutu täisvarjus viibides täiesti nähtamatuks.
allikas: Mahtra Rahvakool

PS. Täielikku teavet märtsikuise kuuvarjutuse kohta saab NASA koduleheküljelt.

---------------

Veidi vanarahvatarkust kah selle kuuvarjutuse teema peale:
*) Taheti uut kalavõrku kududa, siis alustati seda kuu varjutamise aegus. Alustas kuuvarjutus, alustas ka võrgukuduja. Nõndasama kuuvarjutuse aegus alustadi ka võrgulõnga kedras pääle.

*) Kuuvarjutuse ajal ihutakse õnge ots hästi teravaks, siis hakkavad kalad hästi õnge otsa.

*) Kuuvarjutuse ajal vaja parandada kalapüügi riistu ehk vähemalt puudutada neisse, siis toob võrk rohkesti välja kalu.

*) Kuuvarjutuse ajal mine ja raiu see puu maha, mis sipelga pesa keskel kasvab, tee sellest püssi pära, siis linnud ega loomad ei näe sind ja sa saad suurt saaki.
siin on aga üks eriti hää ja terve mõistusega inimese tarkus :)
*) Äi tea ma sest miski, et päikse vöi kuu varjutus oleks püüstele miski möju jätnd.

Tüüpiline valija näeb Eestis välja selline


Photo @ - BC -


*) Väsinud poliitilisest ilast;
*) Igaüks vaatab ise kuidas endale soojema küljealuse saab;
*) Üksikud aktiivsemad üritavad midagi muuta ja täidavad enda kodaniku kohust

-- Thursday, March 01, 2007 --

Tüüpiline poliitik näeb lihtinimese jaoks välja selline


Photo @ - BC -



1) haarab enda alla nelja tavainimese ruumi (riigikogu lihtliikme palk on aasta viimase kvartali neli keskmist palka + lisahüvitised);
2) on end paksuks söönud (nii otses kui ka ülekantud tähenduses);
3) tema mõte ei tööta enam, ta on uimane ja unine ning teda ei huvita ka mis tavakodanikest saab;
4) tema kirjutatud ja räägitud jutud on tavainimesele kui hindu keel - mitte midagi ei saa aru.

Indrek Tarand: Võimuparteid on maffiastruktuurid
Erinevus n.ö. vanade ja staažikate parteilaste ja broilerpoliitikute vahel on peamiselt see, et kui vanad on elus ka midagi õppinud ja ametitki pidanud, siis noored oskavad üksnes ja ainult poliittööd, seega on nad vabal tööjõuturul konkurentsivõimetud. Seepärast peab peasekretär käituma pragmaatiliselt - igal juhul tuleb teha valitsust Keskerakonnaga. Mis sellest, et programmid kõlavad vastandlikult. Aga ainult kõlavad. Sest parteid ei pea väga oluliseks seda, et lubatut ka teostada.

Kokku oli e-hääletajaid 30275 :) mu ennustus läks täitsa täppi


Nagu ma varem ennustasin, siis umbes nii ka läks, et iga päev lisandus keskelt läbi 10.000 uut e-valijat juurde. Huvitav kas siin on loetletud kõik üksik e-hääletamised kokku, või on arvestatud ka seda, et üks ja sama isik võis tänu elektroonilisele valimisele ka mitu korda oma valikut ümber valida.

nüüd aga oleks väga huvitav teada statistikat:
*) kes olid e-hääletajad (mehed/naised, vanusegurpid, rahvus)
*) kelle poolt nad hääletasid (erakondade kaupa, ja lisaks võiks olla veel rahvuse ja vanusegrupi järgi erakondadele antud hääled)
*) mis ajal kõikse enam e-valimas käidi
jnejne
........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................