-- Friday, September 30, 2005 --

Oh neid kasse küll..


väike videoklipp juba ammusest ajast aga siiski ajab tuju rõõmsaks seda uuesti vaadates
(wmv-fail 2,8MB): http://www.hot.ee/voyag3/funny_cats.wmv

Linnar Viik täiendab aina laiemat kõlapinda saavat mõtet - mahavalimised!


LNR BLG: Poliitikute eetikakoodeksi kriitika

1) Viimatised viited on mul sellel teemal alles mõni aeg tagasi siia lisatud.
2) Ja leidsin üles ka selle esimese loo mis kunagi ammu wolli mõttest ajendatud sai.

You really know you're a techno-geezer when...


You are the only one in the Wal-Mart checkout line not talking on a cell phone to pass the time while waiting for your turn to pay.

When you walk down the street with your friends you're talking only to them instead of multitasking - talking or text messaging with someone else on your mobile phone while talking to them at the same time.

You don't use IM to let all of your friends know where you are at all times.

You haven't downloaded hundreds of ringtones because you think spending 99 cents per ringtone is a ripoff.

You don't download songs every night to load on your iPod.
vot seekord siis sellised mõtted laiast maailmast.. paistab et mina kuulun siis nende hulka kes seda kõik EI tee.. :) ja siiski olen ma väga õnnelik :)

TechBlog: Why young people use tech differently from older folks

-- Thursday, September 29, 2005 --

Tunded petavad


A: See oli hea päev.
M: Ma ei tapnud täna kedagi.
A: Sa oled suurepärane arst.
M: Kust sa tead?
A: Mul on tunne.
M: See on üsna vilets tõend.
A: Sule silmad. Lihtsalt hetkeks... Mida ma teen?
M: Sa puudutad mind.
A: Kust sa tead?
M: Sest ma... tunnen seda.
A: Sa peaksid seda usaldama.

(Usalda, aga kontrolli!)

Müüa auto, heas korras.. Audi.. hõbedane ;)


Photo @ unknown

- kliki piltidel näed suuremalt -




poleks paha mis, täis hõbedast tehtud Audi A8 (õigemini S8). huvitav mis selle hind ka võiks olla.. ?

6.okt. k:1400 mälestatakse Michael Parki ka Tallinnas


........

Järgmisel neljapäeval 06.oktoobril kell 1400
ehk samal ajal, kui Inglismaal algab Michael Parki ärasaatmine, panevad Eesti Autospordi Liidu esindajad lilled ja küünla tema Pirital «Julgetele ja teotahtelistele inimestele» püstitatud mälestusmärgi juurde.

........

«Õhtul algusega kell 1900 kogunetakse Pirital TOPi territooriumil merepoolse ellingu juures ja meenutatakse suurel ekraanil päevi, mil me kõik Eesti tuntuimale ja armastatuimale meeskonnale Märtin-Park kaasa elasime.»

Rallisõprade ja autospordiliidu ühise ideena on Michael Parki mälestamiseks kavandamisel skulptuur, mis on plaanis püstitada tema 40. sünniaastapäevaks.

Eesti Autospordi Liit on avanud erikonto Michael Parki mälestuse jäädvustamiseks: 221002111381 Hansapank, märgusõna «Michael Park».

PM: Tallinnas mälestatakse Michael Parki

Pilte: Nõva rannast, Marimetsa rabast ja Anni-Liisu talust


Photo @ - BC -

Teised pildid on siin:
http://wx.dyn.ee/gallery/view_album.php?set_albumName=nova_bc

-- Wednesday, September 28, 2005 --

Kommarid ahju!


sarnaselt kümneid miljoneid maksma läinud welcome-to-estonia märgi väljatöötamisele on nüüd veel eestil olemas üks märk mida kõikidele turistidele ja sõpradele sugulastele ning muidu välismaalastele kinkida ja see ei läinud üldse nii palju maksma.. lihtsuses peitub võlu.. kas pole nii..

PM: Eesti elanik saatis Putinile särgi «Kommarid ahju!»


Rahva Oma Kaitse (kuula webist)


kes siis eile sinna Krahli ei jõudnud ja ka raadio ees ei olnud (nagu näituseks minagi, kes ma sel ajal sootuks õunu korjasin), siis need inimesed saavad kuni järgmise teisipäevani nende juubelisaadet kuulata siit lingilt (mp3-fail 28MB): http://www.er.ee/utoim/mnemo/omakaitse.mp3

Rahva Oma Kaitse oli taaskord oma headuses, nagu ikka. :)

Põldmarjad


Photo @ Leelo

ladina k.: Rubus procerus

Marimetsa raba


Photo @ - BC -

Looduses on kõik tasakaalus.. oleks see inimestel samuti nii..

-- Tuesday, September 27, 2005 --

ROK 10


minut.ee: "Rahva Oma Kaitse" tähistab täna juubelit
Raadio 2-e menusaade “Rahva Oma Kaitse” saab täna 10 aastaseks. Tipphumoristid Mart Juur ja Andrus Kivirähk võtavad õnnitlusi vastu õhtusel juubelipeol Von Krahlis, kust läheb eetrisse otsesaade ja esinevad bändid.

Von Krahl avab uksed külalistele täna kell 18:30, kell 19:00 algab juubelihõnguline “Rahva Oma Kaitse” otsesaade. Pärast seda jätkub lõbus pidu “Rahva Oma Kaitse” muusikutest sõprade pilli järgi – lavale astuvad Röövel Ööbik, J.M.K.E., Pia Fraus, Shelton San ja DJ-puldis Rein Fuks.

Tegime suitsukate Matsalu külje all..


Photo @ - BC -

Randmed valutavad täna.. eile sai bowlingut mängitud üle mitme setme aja. Suvel on raske mängima kah minna nii ekspromt.. mitte et rada ja aega ei leiaks.. aa no kui plätudega suvi otsa ringi müttad siis palja jala otsa bowlingu kinga/sussi ei lükka iki küll..

------------------------

aga nüüd siis n-vahetuse meelelehutusest/tööst/vaatamisväärsustest..
võtsin plaani minna sügise hakul siis kui tuuled juba tugevamad ja putukaid vähem ning ussidki maa alla ära läinud juba (vanarahva tarkusest tuleneb et mihklipääval olla ussidki maa alla ära lännu) Nõva randa vaikust, merd ja tuuli nautima..

sai seda mõtet veel paari sõbraga jagatud ja nii meid siis lõpuks 9 seltsilist kokku oligi kes me sellele retkele oma panuse seltskonna jaoks andsime.

Nõva rannas oli mõnus täpselt nii nagu tahtsin: ilm oli hea, tuul oli mõnusalt paras, putukaid enam polnud, inimesi kah peale meite veel vaid paar vaikset tegelast, kuu oli vällas ja sai öösel veel isegi korra vees käidud. ujuda just päris ei saand aa üleni märjaks kasta ja veidi (sekundit viis või isegi enam) ligunetud kah..

laupäeval oli plaanis nõva rannaärt ja sealt alla silmitseda, nii sai läbi käidud terve poolsaare ots (siin pdf-kaart: http://www.rmk.ee/files/nova.pdf)

sealt mööda rannaäärt alla sõites suundusime pärast Ristile ja sinna lähedale jäävale Marimetsa rabale.. 6km pikk rada, mis seal käimiseks tehtud, andis ilusa pildi kogu sealsest ilust ja loodusest.. kaks vaatetorni kah vahepeal, et silm veel kaugemale seletaks kui lagedal rabal seda niigi näeb..

õhtu aga lõppes Anni-Liisu värskelt soetatud talus kus talgud kestsid kuni pühapäeva õhtani.. ja lõpuks oli seal raffast pea 15 inimese kanti, kes oma abistava käe ulatasid..

sai vikatiga kõvasti niidetud, veel kõvemini kõiksugu prahti (oksarisu ja kuivand heina) lõkkes põletatud, rohitud ja küüritud ja puhastatud..

koht on nii lahe ja Matsalu looduskaitsealale lähedal et sealne linnulaul ja ilus loodus kutsuvad sinna kindlasti meid tagasi.. ja ega selles talus seal töödest niipea puudust tule..

Elu Tartus..


siin on siis sulle see lõik Vastuse-Vadimi lehelt mis ma lubasin sulle üles otsida. aga palun.
Kogu jama hakkab sellest pihta, et Tartus on elu aeglane. Nad ise on ju lausa uhked oma flegmaatilisuse üle. Aga no eks sa katsu suhelda inimesega, kelle jaoks Emajõgi võrdub Niagaara kosega, teod rallivad linnapeal ringi 120-ga ja autosi tundub vähe olevat, kuna enamust neist ei pandagi tähele üldse.
ääremärkus 1: Niagaara pole kosk vaid juga
ääremärkus 2: Niagaara joa asemel võiks võrdlust teha pigem mõne jõega näiteks Amazonase jõgi.

samal teemal rääkis aga üks teine inimene sellise võrdluse:
Seal on ju minut kah 90 sekundit pikk

Seest siiru-viiruline..


Photo @ - BC -

Anni-Liisu talumaja ukseesises oli selline huvitav kivistis.. huvitav kas ta on varem kunagi näiteks puu olnud?

-- Monday, September 26, 2005 --

Inimene pole kunagi rahul...


Inimene pole kunagi rahul sellega, mis tal on.
Tema eksistents loob lugematul arvul surma.
Püüeldes elu algtõdede poole,saadab ta tuhandeid hukka.
Ta VÕITLEB rahu nimel.
Sellise maailma on inimesed ehitanud.

(Kazuaki Kiriya)

Eestimaa.. selline ta ongi..


Photo @ - BC -

Marimetsa raba

Ilusat sügist teile


Photo @ Leelo


Pilt tehtud Anni ja Liisu taluesisel teerajal pühapäeval

-- Friday, September 23, 2005 --

Valimised. Pidevvalimised. Tagasivalimised.


kunigi wolli käis välja mõtte et võiks toimuda pidevad valimised, kus inimene võib iga hetk anda oma poolt või vastuhääle poliitikule. ja teatud kvoodi juures saaks see antud poliitik mahahääletatud. (või kuidagi nii see süsteem oli)

nüüd siis siin veel kaks sarnast mõtet inimestelt, et mine tea ehk varsti on see meil tõesti reaalne igapäevavärk.
leheneeger: Eesti Nokia on siiski olemas!
mott: uuendus valimiskorras

Mets puhtaks!




Tänavune "Mets puhtaks" kampaania toimub 26.septembrist - 02.oktoobrini ja üleriigiline koristusaktsioon toimub 01.oktoobril.

Laupäeval, 01.oktoobril 2005. a. toimub metsades aktsioon "Mets puhtaks". Koostöös erinevate vabatahtlike rühmadega (koolinoored, erinevate noorteorganisatsioonide liikmed, klubide ja seltside liikmed ) ning metsade haldajatega võetakse ette koristustöö, mille käigus koristatakse prügistatud metsaaluseid.

Koristustöös osalejatele on kehtestatud vanuseline alampiiri, milleks on 13 aastat. Kõik vabatahtlikud varustatakse vajalike töövahenditega ja lisaks saavad nad ka endale kampaania tunnuslogoga meene.

Nädalavahetuseks Nõvale


üks väärt paik eestimaa peal on Nõva ranna-ala.

RMK lehel veidi juttu ka mis täpselt seal põnevat on ja siin on ka üks pdf-fail mille peal siis kaart sealsest ümbruskonnast, et oleks sihid ees kuhu saab tuld teha ja kuhu telki püsti panna.

seekord on veel üks teinegi siht silme ees, mis pole nii rannas. tõotab igatahes hea n-vahetus tulema. ilma lubab ka täitsa head.

Filmimöla


Photo @ Filmimöla

Filmimöla kõikidele filmihuvilistele, kes ei saa/viici/taha TV ees õhtuti istuda või siis oodata kuna raadiost see õige saade tuleb (kui neid üldse tänapäeval enam ongi raadiotes, seda et TV's neid veel on seda ma tean). siis nüüd saab kord nädalas filmiuudiseid ja tutvustusi ka internetist kuulata/alla tõmmata oma mp3-mängijasse ja seda kasvõi teel punktist A punkti B kuulata.

ja ega eestis podcaste just palju pole, et ka sellepärast on Filmimöla positiivne, et tegijad just sellise stiili valisid.

kahju et tegu on senini (hetkel alles 3 saadet olnud) olnud vaid CCP's linastuvate filmidega ja Sõpruse omasid pole ette võetud. samas nagu podcasti aadressist võib lugeda ongi Filmimöla just CCP alla kuuluvate meeste oma. aga siiski ehk annab filmindust laiemalt võtta. i hope so!

edu neile igatahes!
http://www.superkinod.ee/podcast/

-- Thursday, September 22, 2005 --

APPI!! krt kas asja selgemalt ei saaks lahata??!!!


22min uuditse vahet ja täpselt ristivastupidine info !!!

ETV: Estonial ikkagi veeti sõjatehnikat
ETV: Hukkumise ööl polnud Estonial relvi

we are just ordinary people, arent we..


Photo @ michaelangela

Katrina kaksikõde Rita


Photo @ NASA

http://en.wikipedia.org/wiki/Hurricane_Rita

ja kuhu ta edasi läheb? seda jälgi siit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Rita_2005_five_day_track.gif

ID-kaart on? a kas sertifikaat ka kehtib?


kindlasti on see paljudele üllatuseks aga kindlasti paljudele pole ka, et kuigi ID-kaardi peal olev dokumendi kehtivuskuupäev võib veel pikalt kehtvi olla, siis see näitab vaid tema füüsilise kehtivuse aega. elektrooniliselt kasutades peab tema sertifikaati aga iga kolme aasta takka uuendama.

valimiste eel, kus paljud ehk soovivad mugavalt ja kodunt laua tagant lahkumata sellest kohustusest vabaneda, peaks selle kiiremas korras ära uuendama.

seda toimingut saab teostada sellisel lehel:
http://www.sk.ee/id-kontroll/

PS. muidugi peab arvutil olema küljes ka ID-kaardi lugeja ja samas ka ühe ebameeldivusena töötab see lehekülg vaid Internet Exploreri (versioon > 5.0) webibrowseriga. ja üks asi mida kuskil kirjas pole on see et inimene, kes sellest konkreetsest arvutist esimest korda soovib sertifikaati uuendada, peab olema admin-õigused, sest sealt soovitakse alla laadida mõningaid programmijuppe selle toimingu teostamiseks. ja muidugi peavad alles olema ka ID-kaardi saamisel antud PIN koodid.

kellel aga üks neist neljast või ka mitu neist neljast puudu on, võib pöörduda järgmistesse teenindusbüroodesse: http://www.sk.ee/pages.php/020204,715
kuni 12.oktoobrini 2005.a. saab sertifikaati TASUTA uuendada, edaspidi aga maksab see 90kr.

ahjaa üks huvitav link, mis ei ole küll suurelt reklaamitud aga mis on täitsa töötamas ja olemas: ldap://ldap.sk.ee
seal, inimese nime sisestades, saab leida isikukoode. seda muidugi juhul kui tal on ID-kaart olemas. aga tänaseks päevaks on seda juba

PS. kas te teadsite, et eestis on küll üks president korraga, aga samas Arnold Rüütleid on meil hetkel suisa kaks ;)

Koht päikese all


Photo @ - BC -

õhtuti on õhus tunda sügis-jahedust
maapinnal hiilib salamahti öökülm ringi
südaöösel plätudega märjas rohus sahistades
varbad vaikselt kripsu tõmbab, peab kandma kingi

-- Tuesday, September 20, 2005 --

Elagu bürokraatia, elagu idotism!


Siinkohal oleks sünnis tsiteerida lauset: '..ja nii nad välja suridki'

ETV: USA põletab Briti toiduabi
USA Toidu- ja Ravimiameti korraldusel hävitatakse prügitöötlemisvabrikus sajad tonnid Suurbritannia poolt humanitaarabi korras orkaan Katrina ohvritele saadetud toidupakke.

USA põllumajandusministeerium ei käsitle saadetist humanitaarabina, vaid toiduainete impordina ja kohaldab partiile sellekohased nõuded ja protseduurid. Hävitamise põhjus on: pakid sisaldavad liha, mis pärineb Suurbritanniast.

Samasuguste standardsete NATO toidupakkidega varustatakse Iraagis tegutsevaid Briti vägesid igapäevaselt, samuti toituvad nendest NATO operatsioonidel osalevad USA sõdurid.

Bin-jip


Photo @ WOO Jong-il (2004)



Kim Ki-duk on ennegi eesti kinolinadel oma loominguga esinenud: Samaritan Girl (2004) ja Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003). Nüüd siis taas midagi head tema poolt. Idamaine minimalism ja sümbolism õhkub läbi iga tema filmi loo, nii ka seekord. Dialoog kahe inimese vahel on viidud pea et sõnatuks. Kõike püütakse väljendada keha ja pilkudega.

Taaskord võib tõdeda, et tehes lihtsaid asju ilma suure ja keerulise tagamõtteta, siis teised inimesed ei saa sellest aru. Nad püüavad oma rikutuse tasemel sinu iga lause ja tegevuse taha terveid keerulisi ja räpaseid mõtteid/tagamaid toppida. Ja et neist siiski üle olla peab omama palju kannatust ja nutikust ja muidugi ka veidi õnne ja lootust et kõik siin ilmas siiski nii madalalaubalised ei ole.

PS. soovitan vaadata !

Tassike teed ja siis saabus vaikus..


Photo @ - BC -

Tassike teed ja siis saabus vaikus,
räägitud kõik meie jutud said.
Pärlitesilmadest valgeid paistsid
sai joodud viimane tassike teed. Meenutan veel.

-- Monday, September 19, 2005 --

R.I.P. mr.Beef


Märtin tegi üliraske avarii, Park hukkus

-- Friday, September 16, 2005 --

A ja savsem ne bõl tam!


Septembrikuu järjekordne tuuline päev. Päev nagu ikka. Kalle on juba mitmendat tundi oma rutiinsel tööl. Istub kõrvaklapid peas, mikrofon suu juures, kolmas kange koffi viimase poole tunni jooksul näpus, paksude klaasidega prillid veidi kaugemale ninale vajunult, vaikides rohelisi täpikesi radariekraanilt jälgides oma tööpostil. Aegajalt mõnele tulevale või minevale lennukile rutiinseid andmeid ja infot jagades ja küsides. Veel pool tundi ja ta saaks oma vahetuse üle anda ja ära koju minna. Magama, kui vaid pärast kõiki neid koffisid üldse enam und tuleks.

Uus lennuk siseneb ekraanile, kuid selle juures tabab Kalle kogend silm ära kohe eripära teistest. Sellel puudub vajalik info tema jaoks, kellega on tegu?. Kalle ei satu paanikasse, sest ennegi on olnud juhuseid, kus piloot on unustanud sisse lülitada info edastamis seade. Kalle neelatab lonksu jahtund kohvi kõrist alla, köhatab oma hääle hoolikalt puhtaks ja küsib selge ja kõlava, kuid veidi vigase inglise keelega lennuki infot. Vastust ei mingit. Kalle kordab oma küsimust. Taas vaikus eetris. Kalle kontrollib igaks juhuks oma seadmed üle, kas kõik ikka on korras ja kordab taas oma küsimust. Kuid mida ei ole on vastus.

Hetk hiljem näeb ta radariekraanil veel mitut samasugust rohelist vilkuvat täpikest ilma infota. Püüab ka nendega kiirelt kontakti saada, kui asjata. Sõda? mõtleb hetkeks Kalle paaniliselt. Ta haarab telefoni, et teavitada oma ülemust sellisest anomaaliast! Ja võimalik et tervet Eesti riiki ähvardavast suurest ohust.

--------------

Kalle on veel päevasest vapustusest täiesti endast väljas ja ei saa tänu sellele ja ka tänu liigselt joodud koffile üldse und. Tal läeb suitsu juba teine pakk viimase tunni jooksul. Tõmbab peaaegu ühe suitsu teise järel. 'Õnneks halvim jäi olemata,' mõtleb Kalle. Rünnakut Eestile siiski ei tulnud. See vähekenegi lohutab teda.

Õhtustes uudistes kuuleb ta Venemaa hävitaja allakukkumisest Leedu kohal. 'Ju leedukate närvid ei pidanud vastu ja tõmbasid ühe alla,' arvab ta omakeski. Üritab pärast seda uinuda, kuid vaatab kuni hommikuni päranisilmi lage ja elab oma mõtetes läbi päevaseid sündmusi. Und ta sel ööl ei saanud silmatäitki.

--------------

Jaak istub veel õhtuhämaruses ministeeriumis oma laua taga ja kirjutab kirja:
'Kallis Aleksander.

Eesti kaitsejõudude peastaabi teatel seadsid seitse Vene sõjalennukit eile Eesti õhuruumi lähistel Kaliningradi poole lennates ja lennureegleid rikkudes ohtu tsiviillennuliikluse Eesti lennuinforegioonis. Kuidas siis nii saab. Need kohustuslikud lennuinfot edastavad seadeldised peavad ikka sees olema. Ärge järgmine kord nii enam tehke.

Tervitades
Jaak'

Haarab laualt viimase lonksu kanget kuid jahtund kohvi, võtab päeval läbiloetud kirjad ühte kätte, vaja ju külmenevate ilmade tulekul oma maja kütmisel tulehakatiseks midagi leida, ja tuliuue süleri teise ning tormab kiirel sammul ministeeriumi treppe mööda alla, et oma BMW X5'ga koju kihutada. Kell läheneb südaööle. Päev on olnud raske ja Jaagule kulub ära üks korralik vann ja sügav kuid rahulik uni. Sellest viimasest tal puudust küll kunagi ei ole.

--------------

Hommikul tööle jõudes ja pärast esimest koffi lülitab Jaak oma tuliuue süleri taas tööle ja vaatab, kes talle siis täna kirja saatnud on. Tavaliselt tal neid päeva jooksul üle paari kolme ei tule. Üllatus on suur kui ta näeb, et kallis Aleksander on vastanud tema eilseõhtusele murekirjale.

Aleksander on alati olnud otsekohene ja vähese ütlemisega mees. Jaak teab seda juba sellest ajast saati kui ta alles oma esimesi päevi sellel ametipostil veetis ja Sassiga suhtlema pidi.

'Tere Jaak

Eile üle Eesti lennanud sõjaväelennukid ei ohustanud Eesti kohal tsiviillennundust.

Sass'

Jaak ohkas kohe südamest, et ohtu ei olnudki. 'No siis on ju kõik korras,' mõtles ta ja saatis Sassile ka samasisulise vastuse. Nii kenasti polnud ammu Jaagul ükski päev hakanud. Hea kui on mõistvaid ja teadjaid sõpru siin ja sealpool piiri.

tänud eesti meediale

Kört Pärt


Photo @ Kört Pärt

Arvo Pärdil on oma reklaamifirma? ;) :P

see siis varasema teema jätkuks millest kirjutsain siin:
Arvo Pärt vs. Coca Cola

Bush - I think I may need a bathroom break..


.. is this possible?

Photo @ Rick Wilking

PS. kliki pildil näed texti suuremalt :)


riigiisade kõik avaldused peavad olema kirjalikult ;) mis parata, bürokraatia.


selle läbiarutamiseks tuleb nüüd kokku kutsuda kriisiabi komisjon (mille kokkukutsumis-aeg ei tohi olla pikem kui 24h) ;) ja langetama otsuse, kas riigiisa esitatud avaldus saab rahuldatud või ei ;) palju õnne sulle GWB :P

C'est la Vie!

Hamlet Püha Katariina kirikus


Photo @ - BC -

Püha Katariina kirikus Theatrumi trupi etendatud ja Petersoni lavastatud Hamlet. Täpselt nii nagu Shakespeare kirja pani. Väga hästi näideldud ja väga täpselt tõi silme ette selle pildi, mis raamatut lugedes kunagi tekkis. Lava oli lihtne (nagu ka pildilt näha) ja see andis oma fantaasiale veel vabadust juurde.


Muidugi oli ka seal kuulamas/vaatamas inimesed kes:

a) HILINESID!! (ma ei saa aru kudias inimesed ei suuda õigeks ajaks teatrisse jõuda?)

b) JÄTSID TELEFONID SISSE!!!! (kuigi etenduse alguses teavitati et lülitage välja)

c) RÄÄKISID JA ITSITASID (miskid alaealised imbitsillid Gustaf Adolfi Gümnaasiumist olid koolist vist saadetud seda lugu vaatama ja need siis mölisesid, sahistasid, nihelesid, itsitasid, rääkisid, jõid alkoholi ja tegid veel igasugu lollusi). sellistel tuleks teatris käimine ära keelata!

d) RÄÄKISID ETENDUSE AJAL TELEFONIGA!!! (üks neist noortest imbitsillidest rääkis kolmanda vaatuse alguses telefoniga)

SU-27 is down! SU-27 is down!


Photo @ unknown



Russian military aircraft to crash in the territory of Lithuania
PM: Kaitsejõud: Vene hävitajad seadsid ohtu tsiviillennuliikluse
ETV: Leedus kukkus alla Vene hävitaja

-- Thursday, September 15, 2005 --

Heasse peresse ära anda kodutu must auk!


Sepp kirjutas täpselt nii nagu mõeldud oli ;)

tunne oma kodulinna


Photo @ Veiko


teadjamad on selle vastuse juba teises kohas ära öelnud,
aga kes veel pakkunud pole, siis kus see foto tehtud on? :)

Ketasmaailm


Photo @ - BC -

veel üks pildike põhupallidest koristatud viljapõllul, minu kodukandis, sel suvel

-- Wednesday, September 14, 2005 --

lõpuks ometi..


.. hakkas asi susisema. aega võttis aga nüüd siis läks liikvele. loodame et tuleb see mida loodame :D oleks juba aeg tõesti, ma ütlen.. ;) kaua ma pean siin niiviisi ootama arumaeisaa..

ja veel teinegi asi ehk saab taas veidi edasi tehtud.. kõik teevad.. eks ma siis tee ka :D plaanid on peas keerelnud juba, võiks öelda et mitte kuid, vaid suisa mitmeid aastaid ;) aa step by step nii on kõikse kindlam ja parem.. ideed peavad seedima, et teostusesse minnes oleks tulemus õige ja korralik :)

PS. vist sügis on väljas/kohal/tulemas kohe kohe:
osad lehed on värvi muutnud ja langevad juba nagu päriselt. merel tormab päris tihti juba, vahest mandril ka. langevarjurid ostavad ja müüvad kama. mudilasi juurde ei tule. plätudega veel saab käia aa ilma pusata enam kohati mitte. loomad linnud koguvad rasva naha alla. rannad on tühjad ja tuulised. liiv kisub vaaludesse ja suhu/silma.

Kodukant on ikka kõikse ilusam


Photo @ - BC -

Põhupallid viljapõllul

pole midagi öelda.. ilu on muidugi vaataja silmades, aa kodus on see vist siis kõikse eredam ja positiivsem :) ja lapsepõlv tulem meelde, kus sai maja taga suurte põhupalli kuhjade otsas erinevaid vingeid mänge mängitud ja muidu peadpööritavaid trikke tehtud.. :)

-- Tuesday, September 13, 2005 --

Bush vacation in New Orleans


Photo @ unknown

nii need asjad käivad ;)

Virmalised tulevad


Photo @ John Russell



PM: Lähiöödel võib näha taevas virmalisi

Stop searching forever,...


...happiness is just next to you.

-----------
see on siis kõigile neile. kes otsivad ja otsivad ja ootavad ja loodavad ja loodavad ja unistavad, et eluideaal ja jumal-team-mis-veel kunagi kuskil kaugel tulevikus neid siiski leiab või siis vastupidi..

hakake elama!! praegu ja nüüd, sest tegelikult on need, kõige paremad asjad, just sinu ümber ja kõrval ja ees.. tee vaid silmad lahti !!! ja näe.. ja tunne rõõmu sellest..

eile nägin ma telekat


nii harva kui ma teleka ette satun, iga kord paneb see mind mõtlema, kuidas teised viicivad oma aega seal ees nii pikalt ja palju kulutada.. ?!

alguses oli miski jupp saatest, kus seletas laste lasteaeda panemisest ja ühe keele keskkonna lapsed teise keele keskonna lasteaias.. jnejne.. aa no pärast 10min nad hakkasid oma juttu seal, veidi küll teise nurga alt aa siiski, kordama.. kas siis tõesti ei olnud enam midagi asjalikku öelda ja aeg tuli lihtsalt millegagi täita?

ja õhtune film, mis vist kuskilt kanal kahest või krt teab mis kanal see oli, oli nii reklaami poolt ära hakitud et lihtsalt õudne.. vahest läks meelest suisa, mis krdi filmi ma üldse vaatasin.. pausid olid nii tihedalt ja pikalt, et lihtsalt õudne.. ja viimane neist veel miski 5min enne filmi lõppu.. ghrrr..

kas need ajuimbitsillid siis ei saa aru, et mida enam nad seal seda saasta vahele näitavad, seda enam tekib trots:
a) seda kanalit mitte üldse vaadata,
b) neid tooteid mitte osta, mida reklaamitakse..

enda puhul olen täheldanud, et ostan tooteid, mida võimalikult vähe (kus iganes) reklaamitakse..

-- Monday, September 12, 2005 --

nv skoor: 1 x 6-way, 1 x varu, 1 x 2-way, 2 x track-dive, 3 x 3-way


reede: olime Tulka sünnipäeval ja kuulasime Kristiina muljeid Leninil käigust, sekka piltidevaatamist ja Tulka eelmise aasta reisi videot.

laupäev: oli hea ilm. ja toimus tavapärane aktiivne tegevus Kuusiku lennuvälja kohal. sain kirja kaks hüpet (2-way ja 3-way) ja ühe redelipulga (nüüd siis jäänud veel vaid 20m täpsusmaandumine ja redel läbi).

laupäeva õhtu: Undu sünna Seiklusjuttudes ja pärast sama raffaga Kolumbuses LedR kaiffimas. polnudki teda ennem laval kuulda saanud, kahjuks. aga pean mainima.. SEE BÄND ROKIB SEITSMESAJAGA !!! dmn that was good !!! teeb nii hästi neid Zeppelini lugusid et vaat paremini kui originaal :)

pühapäev: selge taevas ja hea vaikne tuul, parajalt raffast ja let taas Kuusikul pöördes. alustasin EETN tõusult päeva ja sinna sekka tuli erinevaid asju mida veel proovinud polnud (2 x track-dive, 1 x varu, 1 x mudilaste 6-way mis tuli kokku nagu kell!! (4 meist olid ilma kategooriata ja 2 B-kati omanikud)) kokku üldse sai kirja 5 hüpet (kahtlane tunne et need selle aasta viimased mul)

kokkuvõte: siga hea ja huvitav n-vahetus !!!

pilte kah vaatamiseks: MRI ja RKV

Labels:

-- Saturday, September 10, 2005 --

China Telecom blokeerib Skype’i kasutamist


pahad uudised Skypele :(

PM: China Telecom blokeerib Skype’i kasutamist

ja veel ja veel ja veel..


kaks lennuõnnetust taas (krtmaeivõi mis toimub?)

ETV: Küprosel kukkus lennuk elumajja
ETV: Kongos kukkus alla A-26

Arvo Pärt vs. Coca Cola


Photo @ Tairo Lutter

kumb kummale reklaami teeb? Pärt Cola'le või vastupidi?

huvitav kas Pärt ise ka selle heaks kiitis et selline (minu arvates) laus labasus tema kontsertite puhuks on valmis mixitud.. tõenäoliselt suurelt tänu sellistele wuffo-reklaamidele jooksevad kohale sellise jobu-külastajad nagu kcal siin kirjutab.. (ei lülita telefone välja, HILINEVAD!!!, ja noh sellist asja et õiges kohas plakustada on juba ülim keerukus nende käest nõuda..)

EDIT 14.09.05:
PM: Coca-Cola sundis Pärdi muusikafestivali logost loobuma

-- Friday, September 09, 2005 --

'Abielu ajaloos pole küsimus armastuses ja intiimsuhtes, vaid omamises'


ütles ajalehele professor Tiina Rosenberg
(Rootsi juhtiv feminist)

PM: Rootsi feministid: abielu koht on prügikastis

Mobiil, milleks ta siis ikkagi on?!


kottke.org võttis teema üles ja suunas viimaseaja miskile uuringule (graafik). ja tõsi ta on mobiilidesse on juurde tekkinud täiesti mittevajaminevaid ja mõttetuid elemente. olen seda juba viimased paar aastat, endagi kasutamist jälgides, täheldanud, et suur osa telefonis olevatest lisadest on seal täiesti üleliigsed (ja seega ka telefoni hinnada mõttetult kõrgele ajavad).

Mida mina telefonis kasutan ja vajalikuks üldse pean:
* Kell (kuna sarnaselt paljude inimestega ma käe peal enam ammu kella ei kanna, siis mobiilil oleva kella vaatamine on täiesti igapäevane ja tavaline tegevus, viimased 5-6 aastat juba)
* Äratuskell (samuti igapäevane vajadus selle järgi)
* Kalender ja meeldetuletused (märkmik on vaikselt telefoni ümber kolinud, pärast seda kui sinna on saanud rohkem texti kirjutama hakata)
* Helistamine (telefoni esmane eesmärk on mul alles neljandal kohal)
* Telefoniraamat (meeldib see et saab lsiada ka muid andmeid, vanasti oli sellega pidevalt jama et vaid üks number ja oligi kogu info)
* Kõneregister (on abiks näha kes helistas kui vastu võtta ei saanud või kuna kellelegi ise helistand või keegi mulle helistanud on jnejne)
* Text-sõnumid (vajadus mida kasutan ka igapäevaselt)
* MMS-sõnumid (seda läeb vaja vaid piltide saatmiseks flickrisse, muul juhul mitte)
* Pildistamine (kuna omal fotokat pole, ja kui olekski siis igale poole seda kaasa ei tariks, siis pildistamise võimalus telefoniga, mis niiehknaa kogu aeg kaasas on kulub marjaks ära, kasutan küll seda suht vähe)
Asjad mida ma kasutan aegajalt ja väga harva:
* Web-browsing (tõesti selle kasutamine on vist heal juhul korra või paar kuus ja seda ka juhul kui ma muud moodi WRC-tulemusi teada ei saa)
* Arvuti (vahest on vaja kontrollida kas peast arvutatud tulemus iki klapib tegelikkusega)
* Profiili muutmine (tõesti kino ja teater nõuavad vaikset telefoni, aga välja ei taha ma teda lülitada, seega profiili valik on siinkohal abiks)
* GPRS ja Infrapuna (kui kasutaksin läpparit siis ehk kasutaksin ka neid, praegu ei)
Asjad mis on telefonis täiesti üleliigsed ja mõttetud:
* TV telefonis (mida teevad inimesed sellega? aru ma ei mõista. miks inimesed üldse nii fckng palju telekat vahivad. ise olen viimased 5 aastat ilma selleta vabalt hakkama saanud ja ei tunne ka puudust selle järgi. mõttetu ajaraisk)
* Web-browsing telefonis (üldiselt võiks see üldse olemata olla sealt)
* Igasugused infosõnumid ja teenuste juhtimised ja asjad.. prrr.. :s
* Raadio telefonis (no krt milleks seda sinna veel vaja on? kas tõesti ilma lärmita kõrvas ei suudeta minutitki elada?)
* Diktofon (? milleks seda telefoni..kui palju seda üldse vaja kasutada on?)
* Video salvestamine (ost akrt kaamera kui seda teha soovid)
* Mängud (üleüldse on mängud ühed ajaraiskajad nii telefonis kui arvutis, mõttetu saast)
* Salvestatud muusika telefonis

Vennaskond esineb laupäeval..


.. kell 16.50 väljuvas Tallinn-Tartu kiirrongis
TASUTA !! osta vaid pilet Tartu ja saad pärast lisaks ka klubis 'Rock& Roll' lisa kuulata :D

Kuum relv


Photo @ - BC -

vot sellised asjad on.. mille poole püüelda :)

-- Thursday, September 08, 2005 --

Sebra!


Photo @ - BC -

värvikirev/sügisene


Photo @ unknown

väga lahe pilt mis ma flickrist leidsin.. aa kahju et ei suuda meenutada kes selle tegi..

PS. juhin tähelepanu prilli peegelduses olevale jalgratturile.

Midagi head: Aja neeger hüppesse!


tnx tõnis'ele.. sealt leidsin sellise laheda bändi URSULA loo

(mp3-fail ~3,1MB)
Ursula - Aja neeger hüppesse!

sõnad:
Aja neeger hüppesse, aja neeger hüppesse
Aja neeger hüppesse
Aja neeger hüppesse, aja neeger hüppesse
Palun aja neeger hüppesse

Sest, et räpime ja räpime ja naabreid käpime
Kui taevas lahvatab laine
Kui taevas keerleb, keerleb lund
Kuid tuli tuvi-a, mul tekkis huvi-a, tal oli gruuvi
ja ta kukkus alla

Aja neeger hüppesse, aja neeger hüppesse
Aja neeger hüppesse
Aja neeger hüppesse, aja neeger hüppesse
Palun aja neeger hüppesse

Sest et käpime ja käpime ja naabriga räpime
Kui taevas lahvatab laine
Kui taevas keerleb, keerleb lund
Üks puu, kaks puud, kolm puud, neli puud, viis puud, kuus puud, seitse puud, kaheksa puud, üheksa puud, kümme puud, üksteist puud, kaksteist puud
Hei! Hei Hei...

Aja neeger hüppesse, aja neeger hüppesse
Aja neeger hüppesse
Aja neeger hüppesse, aja neeger hüppesse
Palun aja neeger hüppesse, hüppesse, hüppesse

Aja neeger, aja neeger, aja neeger, ne-ge ne-ge neeger
Aja neeger, aja neeger, aja neeger, pam pam pam
Oo mama, oo mi chacha , oo ma' tikidili Ali Baba
Oo mama, oo mama, oo mama, aja neeger hüppesse

Speed 3: Helsingi tänavad


nagu filmis.. eesti noormees päästis (ise alkoholijoobes olles) terve bussitäie inimesi ja enda sõpru Helsingi tänavatel.. kui bussijuht infarkti saanud oli..

ETV: Eesti noormees päästis Helsingis bussitäie rahvast
«Täpselt mäekallakul sain bussi pidama,» meenutab Mihkel.

-- Wednesday, September 07, 2005 --

Öösel on kõik kassid hallid


Photo @ Dimilinchen

Mama und Kind sharie


mõned on ka päeval täitsa hallid

Mida kõrgemal me seisame, ...


... seda tagasihoidlikumalt me peaksime käituma.
Cicero

mõtteterake meie riigiisadele ja muudele asjapulkadele kõrgetel kohtadel !

Kärbseseen


Photo @ - BC -

Kohe maja juures aia taga kasvab selline pirrakas kärbseseen :)
Kes tahab külla tulla? Homme teeme seenesousti! ;)

Eestlased imevad..


...teiste eestlaste verd nii kuis saavad..!!!

maailmaturul hinnad alla kukkunud juba tervelt 5USD (ehk 7%) aga mis meil toimub??! ikka tõusevad teised.. nii kuis saavad..

ja jutt sellest et mahutid on nüüd kallist kütust täis ja ei saa juurde osta odavat.. ajab lihtsalt iiveldama.. sest sellisel juhul on neil sitad ostujuhid, kui selline seis on..

hetkel peaks A95 olema taas alla 14kr/liitrilt kui arvestada maailmaturu hinda.. aa meil pealt poolt 15 teine..

Oil down as U.S. refiners recover
U.S. light crude fell 32 cents, or 0.5 percent, to $65.64 a barrel by 0458 GMT, after a $1.61 drop on Tuesday. London Brent crude shed 33 cents to $64.34 in electronic trade.

Prices have fallen more than $5.00, or 7 percent, from a record-high of $70.85 hit last Tuesday, to levels seen before the storm rampaged through the Gulf of Mexico. Losses were limited by lingering worries over a U.S. fuel supply crunch.

Summer Moved On


Photo @ michaelangela

i wish i cud twist the world around

-- Tuesday, September 06, 2005 --

No lõpuks ometi!!


kus nad küll enne olid? arumaeimõista!! ammu oleks aeg selline asi digitaalse liidesega täiendada!!!

ETV: Haiglad tahavad interneti abil järjekordi lühendada
Lasnamäe Tervisekeskuse peaarst Kalev Karu rääkis, et interneti registreerumissüsteemi rakendati nende haiglas juba 2002. aastal.

«Kolm aastat tagasi, kui alustasime, jättis registreerunutest tulemata 20%, nüüd aga on see protsent viis kuni seitse,» sõnas Karu. Kuus külastab tervisekeskust ligi 33 000 patsienti, kellest ligi 6500 paneb end vastuvõtule kirja internetis.

Haigekassa avalike suhete juht Anne Osvet märkis, et Eestis jätab ravile tulemata ligi 30% haigetest.

Sügis tuleb kirev :)


ohh.. lahe :) sügisel hakkab huvitavaid asju juhtuma :) mõnus mulle see meeldib :)
ja sõbrad on alati igale poole kaasa oodatud :)

-- Monday, September 05, 2005 --

Loodav keskus aitab prostituute tööle asumisel


möh??!! riik ehitab oma bordelli? ja palkab sinna mitte hakkama saavaid proste?
tegelt asi nii hull ei ole. loe lähemalt PM'st. aga esmapilk pealkirjale pani küll mõtlema et mis nüüd siis öelda tahetakse.

aga muidu on päev nagu iga teine: Indoneesias kukkus lennuk alla (100 inimest sees, enamus surnud), Altandi ookeanil kogub jõudu uus orkaan, bensiini hind teeb hüppeid 1kr/päevas ja Eesti alaealised joovad end maani täis as usual.

-- Sunday, September 04, 2005 --

Sihik paika. Tuld!


Photo @ - BC -

parafilmijate ettevalmistused eelseisvateks tõusudeks. wolli kaameraga ja tsoome sihikut paika sättimas

Kullakarva koerast sai porikarva koer


Photo @ - BC -

Tulirebasel uus versioon välja tulemas (esiotsa beta)


BetaNews: Firefox 1.5 Beta Set for September 8

senimaani olen ise temaga rahul, õppind uusi ja kasulikke liideseid kasutama, eks näis mis uus versioon paremat juurde toob..

-- Friday, September 02, 2005 --

Kohe saab grilli!


Photo @ - BC -

Narkodiileritel rasked ajad


huvitav kas tegu on karmi konkurentsi või mõne äraandjaga.. aga viimasel ajal on palju diilereid vahele võetud ja narkootikumi konfiskeeritud..

16.06.2005 ETV: Tonni marihuaanat smugeldanu jääb vanglasse
20.08.2005 ETV: USA-s hävitati narkokartell
30.08.2005 ETV: Seitse tonni kokaiini Colombia kalalaeval
02.09.2005 ETV: Kolumbias tabati 3,5 tonni kokaiini
02.09.2005 ETV: Pakistanis tabati tonn oopiumi

sekka üks väike eesti värk ka
26.08.2005 ETV: Politsei tabas narkoärimehe

aga see on köömes võrreldes kasvõi näideks vaid Afganistaani iga-aastase toodanguga
29.08.2005 ETV: Afganistani oopiumisaak 4100 tonni

Creme de Saint Agur


Photo @ - BC -

üks selle aasta esimesel päeval tehtud suur üllatusleid kulinaaria poole pealt. väga hea (kuid ka väga kallis) ja mõnusalt kreemias sinihallitusjuust. sobib kokku pea kõigega.

Palju huvitavaid inimesi ;)


kalor leidis nende mitte joojatele vastuseks ka joojate lingi..

täitsa huvitavaks on kogu see jant juba läinud.. varsti ehk tuleb ka selline punt:
www.septembris_joon_igal_neljap2eval.ee, või siis
www.septembris_joon_siis_kui_tahan_ja_kui_ei_taha_ei_joo.ee

OK.. jah on hea propageerida karsklust ja on hea, et seda just noored teevad..sest eestis on see kindel probleem väga paljudele..

kuid olgem ausad.. selle asjaga panid na iki korralikult puusse.. või kui soovivad midagi sellist põlve otsas tehtud asja aretada siis ärgu lasku enda tegudel meediasse jõuda..

sest praegu on see küll sellise kelkiva ja 'olen vinge vend panen saia sisse muna' tüüpi ürituse mulje jätnud..

Hõbemägi siin arutas teemat ja järg sellele veel sin ka
meduus lahkas veidi sama asja..

Varuvari kotis nagu lupsti!


Pärast kõiki neid pikki tunde ja klubis veedetud õhtuid rigerite tööd jälgides ja tarkust kogudes sai siis täna päris eelteine varuvari kotti lükatud ja suisa ilma ikaldusteta ja ilma teist katset kasutamata :)

küll ma iki küsisin ja pärisin pidevalt Kikult, et mis nüüd ja kuda siin ja mida edasi.. aa no tehtud ta sai ja hea tunne on sees küll :) nüüd siis peab neid erinevaid versioone proovima hakkama.. sest seekordne oli tegelt suht kergesti pakitav :) a algajale paras ports

Jumal tänatud!


ETV: Riigikohus: e-hääletus pole vastuolus põhiseadusega

-- Thursday, September 01, 2005 --

Loodus nahutab inimesi ?!!


vaevu on Katrina USA rannikul vaibunud kui teispool maakera Hiinas ja Taiwanis uus maru Talim tulemas. kaks suuremat tööstusriiki saavad 'karistada' selle eest et ei oska/ei taha/ei suuda enda majandust ökonoomsemalt tööle panna ja saastamist vähendada..

viimastel aastatel on ikka aasta aastalt asjad hullemaks läinud. ja lugedes kliimauurijate ja muude teadlaste arvutuste ja uurimiste järelkajasid meedias, võib ennustada et läeb aina hullemaks.

ja kui varem arvati et seoses osoonikihi vähenemisega maa temeratuur kasvab ja läheb kogu aeg soojemaks siis see on vaid lühiajaline nähtus, sest seoses soojenemisega suureneb ühtlasi ka sulamine igijää ja lumeväjadel. see omakorda toob aga kaasa vaba veepinna suurenemise, mis suudab temperatuuri neelata ning aurustuda. sellest tekivad suuremad sademete hulgad, mis omakorda tähendab pilvisuse kasvu ja päikesekiirguse väiskem jõudmine maale. ja üldine temperatuuri järsk langus ja jääaja uus teke..

aga kahjuks igijää teke on palju aeglasem kui selle sulamis protsess :(

samas kõik see meie eluajal veel ei juhtu ja laste ja nende laste eluajal samuti mitte..

1.september


Photo @ - BC -

Täna hoopis teine tera linnas liikuda. Kõik kohad mudilasi koos vanemate ja ranitsatega täis. Ja ilm on ka pidulikult päikesepaistene. Mäletan, kui mina esimest päeva kooli läksin (siis küll 0.klassi) nii head ilma ei olnud.

........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................