-- Wednesday, January 31, 2007 --

Kohe kohe on täiskuu..


Photo @ - BC -

-- Tuesday, January 30, 2007 --

Mis koht, mis koht??!!! Sama koht mis enne.


Photo @ - BC -


Kunagi eelmisel kevadel sattusin ühest väga kenast hoovist mööda jalutama. Kui nüüd aus olla, siis olen ma sealt ka varem juba mööda jalutanud ja ka sisse kiiganud, aga kunagi pole kaamerat kaasas olnud. Seekord siis oli - ja nii saigi tehtud esimene pilt sellest pisikesest sarjast: hoov, mis meenutab mulle Hispaaniat :).

Kuu aega hiljem, pärast seda esimest pilti, juhtusin taas sealt kord mööduma - selleks ajaks oli aga suur suvi igal pool väljas ja ka kõik lehed erkroheliselt pungunud. Õnneks oli mul kaamera seekord kaasas - sest päev oli kaunis päikseküllane ja oleks olnud patt seda mitte jäädvustada. Nii saigi mul üles võetud selle pisikese sarja teine pilt: sama koht kuu aega hiljem.

kahjuks vahepeal lipsas mööda kaunis kuldne sügis, mil ma sellest hoovist ühtegi pilti ei teinud - aga seda viga saab parandada juba sel aastal :D

Ilus koht see hoov!

-- Monday, January 29, 2007 --

Valida saab juba täna.. ja üle interneti!


Niisiis.. seoses märtsis toimuvate valimistega pakun välja paar võimalust, kus saate veidi oma valijaks olemist harjutada.

Esiteks: Rahvuskala konkursi finalistide seast võitja valimine
Hoidke siis ikka Haug'i esikohal! jube mage lugu kui miski hädine räim kinni paneb selle.

Teiseks: AASTA KEELETEGU 2006
Võimalus on valida nii olemasolevate seast, kuid võib ka enda suva järgi uusi kandidaate lisada.

Kolmandaks: Weblog Awards 2007
Ja juba eile mainitud ülemaailmne blogide konkurss, kus on juba finalistid välja valitud ja seal saab siis nende vahel valida.

Algab fotovõistlus Looduse Aasta Foto 2007


Photo @ - BC -


Koos on kindlam

--------------------

Looduse Omnibuss ja Nordea Pank kutsuvad kõiki loodusfotohuvilisi osalema võistlusel Looduse Aasta Foto 2007

Konkursile on osalema oodatud täiskasvanud, noored ja lapsed loodusfotodega, millel on jäädvustatud Eestimaa looduse mitmekesisust ja põhjamaist ilu. Iga osaleja võib võistlusele esitada kuni 12 fotot.

Looduse Omnibussi eestvedaja Jaan Riis tõdes, et järjekorras juba seitsmes fotovõistlus on aasta-aastalt muutunud üha populaarsemaks. "Eelmisel aastal osales meie võistlusel 649 loodusfotograafi rohkem kui 4000 tööga. Loodame ka sellel aastal rohket osavõttu. Täiendasime tänavuse konkursi eeskirju ning lisasime uusi võistluskategooriaid. Tänu koostööpartneritele ja toetajatele on ka auhinnafond veidi kasvanud," märkis Riis.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 19.märts 2007

Võitjad selgitab välja tunnustatud fotograafidest, kunstnikest ja loodusetundjatest koosnev rahvusvaheline þürii eesotsas Rein Maraniga. Fotovõistluse võitjad kuulutatakse välja 15.aprillil Tallinna Linnahallis, kus parimate võistlustööde autoritele jagatakse keraamik Anne Türni valmistatud Tantsiva Hundi skulptuure. Sellel aastal valib þürii esmakordselt võidutööde hulgast ka Looduse Aasta Foto 2007. Pildi autorit tunnustatakse Suure Hundi tiitli ning preemiareisiga Londonisse Briti loodusmuuseumi ja BBC loodusajakirja poolt korraldatava loodusfotokonkursi Wildlife 2007 lõpuüritusele.

Võistluse auhinnafond on kokku 175 000 krooni

Fotovõistluse eeskirjad ning lähem info on kättesaadav veebilehel www.looduseomnibuss.ee

Seventh Annual Weblog Awards: The 2007 Bloggies


Photo @ 2007.bloggies.com


Ei tea kas sel aastal Eesti blogijate konkurss kah toimub? või jäi see eelmise aasta värk üksikürituseks?

Eile oli paras päev päevitamisex!


Photo @ - BC -

Päkapikud tornide väljakul


Photo @ - BC -

-- Sunday, January 28, 2007 --

Lumine mets keset linna


Photo @ - BC -

-- Friday, January 26, 2007 --

Poliitikute vastused ettepanekule: keelata erakondadele toetuste andmine


paar päeva tagasi tehtud sissekande 'Ettepanek: keelata erakondadele toetuste andmine' teemajärkuks kirjutasin erinevate erakondade juhtivliikmetele (kellele maili peale, kellele blogisse) palve antud teemaarenduses kaasa rääkida. Sain neilt järgnevad vastused.

PS. Puudu on veel Villu Reiljan'i vastus Rahvaliidust.
PPS. lisasin vastavad vastused ka TOM keskkonda antud ettepanekute kommentaaridesse, kus on ka mitmed teised isikud seda ideed kommenteerinud.

-------------------

Sellised vastused sain ma erinevate erakondade esindajatelt:

Reformierakond
Date: Wed, 24 Jan 2007 12:16:08 +0200
From: Rein Lang

Tere,
Mõistlik mõte. Olen samasuguse lahenduse välja pakkunud juba 1999.aastal.
Kogu seda temaatikat tuleb arutada rahulikus õhkkonnas ehk peale valimisi.
Tervitades,
Rein Lang

-------------------

Isamaa ja Res Publica Liit
Mart Laar 24. jaanuar, 2007 kell 16:26

Hea Indrek!

Tänan heade ettepanekute eest. Erakondade rahastamine on kahtlematult teema, mis vajab kõige tõsisemat arutelu. Raudtee taasriigistamisega seotud pistiseskandaal on sellest parimaks näiteks. Kui me siin midagi ette ei võta, siis ootavad Eestit ees rasked ajad. Esiteks tuleks minu meelest ellu rakendada õiguskantsleri ettepanekud, teiseks piirata reklaami välis mahtu, seades sellele kindlad piirid. Ka era-annetuste piiramine on võimalik, kuid siin on omad probleemid.

Igal juhul soovitan samal teemal ühendust võtta Jaak Aaviksooga, kes oma ajaveebdis just sellistele teemadele keskendub - aadressil blog.irl.ee/Jaak_Aaviksoo

-------------------

Keskerakond
Evelyn Sepp
January 25, 2007 6:19 PM

mis puutub erakondade rahatamisesse, siis usun, et see ei ole küsimus, milles peaks seadusega palju ette kirjutama. kaldun pigem arvama, et isegi tänasega on juba liiale mindud.

mis on selle legaalne tulemus? See, et toetamine ja selle raamatupidamislik väljendus muutuvad lihtsalt üha loomingulisemaks.

teisalt tekib minul küsimus, miks peaks riik sellised piirangud seadma - kas erakonnad on sellised pahad organisatsioonid - erakordselt halvemad kui teised MTÜ-d. või et inimesed, kes neid toetada tahavad, ehk oma raha kulutada, ei tohiks seda mingil põhjusel teha. Ei oska ette kujutada, mis oleks see õiguslikult proportsionaalne põhjendus sellistele piirangutele.

ja komas aspekt. inimeste endi väga-väga ebavõrdsed sisstulekud. selleks, et katta tänapäevases mõttes normaalseid kulusid, tuleks eeldada, et sellsite erakondade liikmeskond on ka võrdselt maksuvõimeline.

vastasel juhul tekib teatud mõttes peapeale pööratud kuid analoogne olukord perearstide nimestikega.

et kui sul on palju vanu ja east tulenevalt põduramaid patsiente, on sul kulud suuremad kui tulud ning vastupidi, kui noored ja terved, siis kulusid praktiliselt ei mingeid, vaid ainult tulud.

seega - pooldan võimalikult vähest sekkumist seaduste tasemel.

-------------------

Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Hannes Rumm
25/1/07 23:05

Indrek, tunnustan teid olulise probleemiga tegelemise eest!

Aga jagan pigem oma erakonnakaaslaste arvamust, et erakondade rahakoti kontrolli alla saamiseks on õige seada valimiskampaania suurusele kindel lagi. Näiteks 5 miljonit krooni või 10 miljonit krooni. Nii on ausad ja ebaausad erakonnad valimistel võrdses olukorras ning ebaausaid ei aita võidule ka 60 miljonit krooni, mille nad oma võimupositsiooni kasutades ettevõtetelt välja pressivad. See number 60 miljonit pole muuseas võetud laest, vaid vaatab meile vastu rohelistelt valimisplakatitelt ja telereklaamidest.

Muuli-Samosti ideest möödahiilimise võimalust on näidanud juba lähiminevik: keskerakondlane Lauri Laasi annetas mõni aasta tagasi parteile paberite järgi rohkem kui ta noore linnaametnikuna teenis. Ometi oli juriidiliselt kõik jokk. Lihtsam on mõõta valimiskampaaniate rahalist mahtu kui tõestada, et laurilaaside "annetused" on tegelikult puhas rahapesu.

-------------------

Eestimaa Rohelised
Date: Fri, 26 Jan 2007 15:54:38 +0200
From: Marek Strandberg

jah...iseenesest ju hea plaan...muide kuidas selle plaani kohaselt saaks
rahasatada tekkivat erakonda?

Marek Strandberg

Positiivne: Tallinn saab ainulaadse mööbli


Photo @ Ajaleht 'Pealinn'


Pildistatud ajalehe pilti.

------------------

Minu arvates on see küll vägagi positiivne uudis:
Projekt, mille eesmärgiks on linnapildi ühtlustamine ja parandamine, hõlmab kõiki linnamööbli esemeid jms – pingid, prügikastid, infotahvlid, reklaamikandjad, ootepaviljonid, kioskid, tänavasildid ja majanumbrid, suunaviidad, konteinerid, käimlad, valgustid ja haljastuskonteinerid.

Vormilise ja stiililise terviklahendusega linnamööbli disaini lähtekohaks on 1920.-30. aastate mööblikujundusstiil. Ühtse väljanägemisega mööbli põhikonstruktsioonid on valmistatud metallist, liigset kargust pehmendavad ümarad nurgad ning puidust või klaasist elemendid.

Olemasolevaid linnamööbliesemeid hakatakse uute vastu vahetama tasapisi, vastavalt vajadusele, kuid uutele objektidele paigaldatakse kindlasti juba uue disainiga linnakujunduselemendid. Esimesi Tallinnale ainuomaseid mööbliesemeid võib linnapildis näha selle aasta lõpus.

Lumine teekond merre


Photo @ - BC -

-- Thursday, January 25, 2007 --

Lumi puhkab pingi peal jalga


Photo @ - BC -

-- Wednesday, January 24, 2007 --

Lumine Tallinn täna


Photo @ - BC -

-- Tuesday, January 23, 2007 --

Kapisahtel kuhu peitus sebra


Photo @ - BC -

Ettepanek: keelata erakondadele toetuste andmine


Photo @ - BC -



Toetan viimases 'Olukorrast riigis' saates välja öeldud ideed, et erakonnad peavad rahastatud olema riigi eelarvest ja oma liikmete liikmesmaksudest (mis peab olema kõigile liikmetele ühesuurune) ning sellega peab kõik ka piirduma. Ei mingeid füüsiliste ega juriidiliste isikute toetusi. Igasugused toetused tuleb võrdsustada altkäemaksuga ning neid tuleb uurida kriminaalkorras.

Ja, et see ei jääks vaid hüüdja hääleks kõrbes, tegin vastavasisulise ettepaneku Erakonnaseadus'e muutmiseks ka veebikeskkonnas
* TOM - Täna Otsustan Mina: Keelata erakondadele toetuste andmine ja ka
* EPL Online lugejakirjades: Keelata erakondadele toetuste andmine

Minge ja avaldage enda arvamust seda ideed kommenteerides!

-- Monday, January 22, 2007 --

Savisaar lõpetab blogimise?! IRL alustab blogimist.


Photo @ - BC -


Vähemalt nii ta ähvardab oma viimases sissekandes. No eks oli ka arvata, kui ise ikka arvutikauge inimene olla siis sellise radikaalse uuendusega enda igapäevases/iganädalases elus harjuda on ikka raske, isegi siis kui sul on blogi sekretär tagataskust võtta.
Ma luban, et mõneks ajaks on see viimane avalik kõne, mille ma siin blogis avaldan. Mu veebipäevik pole selleks mõeldud, et rääkida asju, mida olen juba rääkinud mujal.
Ju Savisaar ei ole harjunud sellega, et kui tema midagi ütleb, siis võib suvaline vend tema tõe mustvalgel ümber lükata ja tema jutule vastu rääkida - no eks ta peab sellega harjuma, sest ühiskond areneb siisk sinna poole. Ja kui vanad peerud sellega harjuda ei suvatse ei jää neil muud üle kui lihtsalt kõrvad pea alla panna ning teha ruumi avatuma mõttemaailmaga inimestele.


Samas jälle IRL mehed alles avavad oma blogi. Aga see eest lähevad nad veel uuendusmeelsemat teed ja homme k1200 ajal võib nende skypecasti kuulata siin!

PS. Paistab et Pullerits siiski võidab Savisaart nende kempluses - kellel on pikem.

10 years of BLOGGING!


Photo @ scriptingnews


Time flies when you're having fun

--------------------

Dave Winer (father of RSS): The 10 year anniversary of Scripting News is approaching and with it, the ten year anniversary of blogging.

Congrats on the anniversary, Dave.

-- Sunday, January 21, 2007 --

Lumine muinasjutt Tallinna vanalinnas


Photo @ - BC -

-- Saturday, January 20, 2007 --

Tähtis on olla levis!?


Photo @ - BC -

-- Friday, January 19, 2007 --

LG tegi Apple'le 1:0 ära! - PradaPhone (completely touch screen)


Photo @ lge.com


lgpradaphone.com

-----------------
Apple on oma iPhone'ga ikka püsti hädas. Cisco registreeris iPhone nime enda nimele juba 2000. aasta kanti ja nüüd siis LG tuli välja puhtalt puuteekraaniga telefoniga Prada Phone.
The PRADA Phone by LG will be available with prices starting from 600 Euros in mobile dealerships as well as selected PRADA stores in the UK, France, Germany and Italy as of late February, 2007, followed by countries in Asia such as Hong Kong, Taiwan, and Singapore from late March, 2007. The Korean version of the phone is scheduled to launch in the second quarter of 2007.

Kuldsed sõnad: Artur Alliksaar - Aeg


Ei ole paremaid, halvemaid aegu.
On ainult hetk, milles viibime praegu.
Mis kord on alanud, lõppu sel pole.
Kestma jääb kaunis, kestma jääb kole.

Ei ole süngeid, ei naljakaid aegu.
Võrdsed on hetked, kõik nad on praegu.
Elul on tung kanda edasi elu,
jällegi Kronos et saaks mõne lelu.

Ei ole möödund või tulevaid aegu.
On ainult nüüd ja on ainult praegu.
Säilib, mis sattunud hetkede sattu.
Ainuski silmapilk teisest ei kattu.

Ei ole mõttetult elatud aegu.
Mõte ei pruugigi selguda praegu.
Vähemat, rohkemat olla ei võinuks.
Parajal määral saab elu meilt lõivuks.

Ei ole kaduvaid, kõduvaid aegu.
Alles jääb hetk, milles asume praegu.
Aeg, mis on tekkinud, enam ei haju,
kui seda jäävust ka meeled ei taju.
Vot sellise luuletusega kaardi sain Anni'lt tänase päeva esimestel minutitel.. väga õiged sõnad peaks mainima..

Võite mulle õnne soovida! :D


Photo @ - BC -

-- Thursday, January 18, 2007 --

Uitelung kateksi linnanpääl


Photo @ - BC -

Viirastus loss pimedas öös.


Photo @ - BC -

-- Wednesday, January 17, 2007 --

Sel reedel Rock Cafe's: Kõik rokivad ja keegi ei viili!


Photo @ DDB, Oslo



Sel reedel (19.01) astuvad Rock Cafe's üles miljonite lemmik Inside Joke, kus soolokidra ja -laulu häält teeb sõber langevarjur Aivo ning rahvast kütab üles rahvusvaheliselt tuntud maailma kõige populaarsem meie oma klubi langevarjurite punt ROKIOSAKOND koosseisus:

- Silja, teate küll see baasimoor eksole:-) - laul
- Aivo, no Aivo noh - soolokidra ja laul
- Anneliis, suht väikesemõõduline plondiin - natuke vähem soolom kidra
- Barbie aka Jaanus Tikka - löödavad riistad
- Eksremist aka Toomas Talts, täitsa uus poiss, teda ei tea keegi - pasun-tüüpi pill
- mambur, parajalt paks mees parimais aastais - basskidra ja harva ka lauluga väga vähe sarnanev laul

Uksed tehakse lahti k2200, ROKIOSAKOND alustab k2330 (või veitsa hiljem).

Ja kõik rokivad, ning keegi ei viili!

Kõik saab märgistatud ja albumisse pandud


Photo @ - BC -

-- Tuesday, January 16, 2007 --

Venemaa ähvardab Eestit sõjaga?!


Vähemalt nii on aru saada viimasest Venemaa välisministri Sergei Lavrov'i avaldusest, mida võib lugeda ka PM Online's.
Samuti ei vasta ministri sõnul Eesti võimude otsus demonteerida «Euroopat fašismi käest päästnud sõduritele» pühendatud mälestusmärk tänase päeva huvidele ja ülesandele ära hoida Teise maailmasõja sündmuste kordumine.
Photo @ - BC -


India sõdur Delhi's Red Fort väravas

Firefox saab e-valimiste lehel veateate!


Photo @ - BC -


Selline veateade kuvatakse www.valimised.ee demolehel Firefoxi kasutajale

----------------------

Mart Parve on siin kõvasti asja testida lasknud mitmetel inimestel, aga miski pärast minu masinas see rakendus www.valimised.ee demo lehel tööle ei hakka vaid annab üleval oleva veateate. Palun teadjamatel selgitada, kas tõesti Tulirebasel taas kriips peal?

PS. Teised ID rakendused mul Tulirebasega töödavad nagu muda.

Teolt tabatud!


Photo @ - BC -

-- Monday, January 15, 2007 --

Mälestused ookeani kaldalt


Photo @ - BC -

India reisikiri sai valmis!


Lõpuks sai siis nüüd valmis meie (Anni ja Indrek) reisikiri eelmise aasta (2006) novembris tehtud India reisi kohta. Lisan veel märkusena juurde, et kuna ta on sisestatud blogger.com keskkonda, siis avalehel on esimesena näha viimane sissekanne. Et aga kenasti algusest pihta hakata, siis selleks on paremas servas reisikiri päevade kaupa ära jagatud - klikake siis aga seal kenasti!

Reisikiri ise on siin: http://indiareisikiri2006.blogspot.com/

Pilte veel palju väljas pole - kuna neid oli meil meeletult palju alguses (kahe kaameraga kokku tegime kuu aja jooksul 3500pilti!!! :O) ja seega pole neist parimaid suutnud veel välja selekteerida ja internetti panna. Veidi pilte on leida selle sama lehe peal samuti paremas servas oleval lingil.

PS. link on vabalt levitatav

Ukerdamas lumises pargis


Photo @ - BC -

-- Sunday, January 14, 2007 --

Sokisahtel


Photo @ - BC -

-- Saturday, January 13, 2007 --

Kaks klaasi veini


Photo @ - BC -

-- Friday, January 12, 2007 --

Tuulelipp Tallinna kohal


Photo @ - BC -

iPhone - Evolutionary or Revolutionary?


Photo @ - BC -


And the world was never the same again!

----------------

mõningaid sissekandeid teistelt:

apple.com: iPhone website
kottke.org: MacWorld 2007
kottke.org: The Apple iPhone
kottke.org: iPhone round-up
blogs.wsj.com: iLawsuit!
scripting.com: Did Steve get smarter?
pulverblog.pulver.com: Is the Apple iPhone Evolutionary or Revolutionary?
TechBlog: As we entered the jungle, we could hear them chanting in the distance: "iPhone, iPhone, iPhone..."

Bus in Delhi


Photo @ - BC -

-- Thursday, January 11, 2007 --

EDIT: Hääleta sinagi selle idee poolt: Parkimistrahvi maksjaks auto omanik


niisiis, minu ettepanek - Parkimistrahvi maksjaks auto omanik - on praegu leidnud veebikeskkonnas Täna Otsustan Mina (TOM) vägagi aktiivset vastukaja ja lisaks sellele ka positiivset vastukaja.

Hääletamist on seal veel järgi jäänud 1 (tänane) päev - seega kõik aktiivselt osalema!

Senini on hääletanuid kokku 13, kes on hääletanud nii:

Poolt:
Andres Lepp
Tanel Ree
Asso Kork
Karl Kukke
Priit Roosimägi
Hillar Lõhmussaar
Madis Lobjakas
Indrek Martin
Marit Hommik
Katrin Paas
Taavi Pihelgas

Vastu:
Urmas Heinaste (tema arvamus, miks see ei ole hea idee ja minu vastus sellele)
Leo Rummel

Samuti on väga aktiivselt loetud (hetkel üle 2100 korra juba) sama teema kohta kirjutatud minu arvamuslugu EPL Onlines: Parkimistrahvi maksjaks auto omanik

-- Wednesday, January 10, 2007 --

50 000 külastajat täis


Niisiis sellel blogil on täis saanud 50 000 külastust. (zone counter'i andmetel aegade algusest peale)

Sissekandeid olen siia terve blogi ajaloo jooksul teinud selle hetkeni 1605.

Kuidas siis on viimase aasta jooksul siia kõikse tihemini külla tuldud:
otse voyag.blogspot.com klikatud - 6,997
blog.tr.ee - 4,625
kaidokert.com - 4,043
google.com - 3,650
blogger.com - 2,421
epl.ee - 1,550
images.google.com - 1,454
erik.ok.ee - 1,114
urbaanika.blogspot.com - 803
orkut.com - 779

Kõige populaarsemad otsingud, millega minu lehele satuti :)
aadli+argo - 198
anni ja liisu - 137
bc blog (või 'bc blogi') - 63
kuidas kirjutada esseed - 58
mamma köök - 51
saue ujula - 45
abiratas - 44
heldin lind - 44
päiksepoolses+toas+on+soe+homsed+mured - 37
taim+mis+ajab+linnud+purju - 36

Google Analytics'i andmetel on keskmine külastatavus eelmise aasta jooksul olnud 88 külastajat päevas. Kes tegid siis keskmiselt 110 külastust ja 155 leheküljevaatamisi päeva peale kokku.

Google Analytics'i andmetel on nii Internet Explorer'i kui Firefox'i browseri kasutajaid sellel lehel käinud võrdselt - kumbki moodustab 45,4% kogu selle blogi külastajatest. Järgnevad Opera (5,50%) ja Safari (1,90%).

Ekraani resolutsioon ühtib enamusel minu enda ekraani resolutsiooniga: 1024x768 (59,57%), sellele järgneb 1280x1024 (22,10%)

50 000. külastaja tuli nendelt andmetelt:
16:45:36, 10/Jaan./07
88-196-28-149-dsl.hps.estpak.ee

Soovitan lugeda: MAIMU BERG: Teel jõukuse paradiisi?


Photo @ epl.ee


EPL: MAIMU BERG: Teel jõukuse paradiisi?

Unistades valgest talvest


Photo @ - BC -

-- Tuesday, January 09, 2007 --

Elulõng on ikka üks paganama habras asi :(


Photo @ - BC -

Video webis väljas: The End of Suburbia


Käisin eile Von Krahli Kinos dokumentaalifilmide eriprogrammi raames vaatamas palju kõmu ja vastukaja tekitanud filmi:

The End of Suburbia: Oil Depletion and the Collapse of the American Dream
(info IMDb's) (info Wikipedia's)

Vaata filmi YouTube keskkonnas (52min):
The End of Suburbia - 52 minute documentary on oil


Avaldas ikka mõju küll. täiesti masendav, mis USA's tehti 50-60-70'ndatel aastatel ja mis oli täielise krahhi jaoks vundamendi ehitamine: KÕIK INIMESED KOLISIVAD LÄHEMALE LOODUSELE JA MAALE NING KAUGEMALE OMA TÖÖKOHTADEST - IGALE PERELE OMA MAJA! See aga ei vii mujale kui vaid kütuse tarbimise suurenemisele ja looduse hävitamisele. Muideks see on ka praegu meil käimas olev trend!

Nagu filmis väga osavalt oli öeldud: neid asumeid, mida nn. looduslähedusse ehitatakse nimetatakse selle järgi mille nad on seal samas ise hävitanud - kui nimeks on näiteks Metsatuka, siis pole seal metsast enam haisugi; kui nimeks on Hirvesalu, siis pole seal enam ühtegi hirve; kui nimeks on Rohuneem, siis pole seal ei rohtu ega neeme. Seda selle pärast, et arendustegevuse kõige kasumlikumaks pooleks on võimalikult palju sarnaseid maju odavalt üksteise kõrvale püsti ajada ja sel juhul jäävad need looduslikud väärtused ju ette.

Veel tõdeti filmis: lähi kümnenditel muutuvad need samad 'unistuste asumid' linnade lähedal paiknevateks slum'ideks, sest kütuse hindade kasvades hakkavad aina vähesemad inimesed jaksama maksta vajamineva kütuse eest, mida on tal vaja et sõita tööle ja sealt koju. ning kujuneb välja see, mis oleks pidanud juba ammu toimima - inimesed elavad, töötavad, toituvad, shoppavad ühes ja samas piirkonnas.

PS: Aga seni kuni esimesi laipu (nii otseses kui ülekantud tähenduses) veel ei ole, siis lastakse aga sellel unistuse lennata.

Photo @ Wikipedia



History! Future?

Hääleta sinagi selle idee poolt: Parkimistrahvi maksjaks auto omanik


Nagu ma siin mõni aeg tagasi kirjutasin, tegin portaalis 'Täna otsustan mina' (TOM) ettepaneku muuta praeguseid seadusi ja sätteid vastavalt, et saaks valesti parkinutele (mitte ainult neile kes tasulisel alal valesti pargivad, vaid ka neile kes vales kohas või lihtsalt vaslesti pargivad - haljasaladel, invakohtadel jnejne) määrata ilma juhti nägemata trahv auto vastutavale kasutajale/omanikule kui on trahvijal olemas fotosüüdistus valestipargitud masinast. ja trahvi võib määrata kiirmenetluse korras koha peal (nagu seda tehakse praegu tasulise parkimise alal parkimistasu mitte tasunud sõidukitele)

TOM: Parkimistrahvi maksjaks auto omanik

PS. Loe lisaks ka minu sissekannet EPL online lehel

PPS. Hetkel on selle idee poolt häälatanud juba kaks inimest. Hääletamisperioodi lõpuni on jäänud 3 päeva - seega kiirustage.

-- Monday, January 08, 2007 --

Kalurid puhkehetkel


Photo @ - BC -

-- Sunday, January 07, 2007 --

Rannamõnusid nautimas :)


Photo @ - BC -

-- Friday, January 05, 2007 --

150 päeva Tubakaseaduse täielise jõustumiseni


Täna on jäänud täpselt 150 päeva Tubakaseadus'e täielise jõustumiseni, mis võeti vastu juba 05.06.2005.

Jõustuvad seega veel sellised punktid:
§ 22. Keelud tubakatoote jaemüügil
(4) Keelatud on kaubelda tubakatootega ja muu tootega, mis asuvad ühtses pakendis.

§ 25. Spondeerimispiirang ja sponsorteated
(1) Keelatud on tubakatoote käitlemisega mitteseotud isiku või tegevuse spondeerimine, see tähendab mis tahes viisil materiaalne toetamine, kui sellise tegevuse eesmärk on edendada konkreetsete tubakatoodete müüki või tubakatoodete tarbimist.

(2) Juhul kui spondeerijaks on tubakatoodete käitleja, võib spondeerimisega seoses avalikustada andmeid sponsori isiku või tema antud materiaalse toetuse kohta.

(3) Tubakatoote käitleja võib spondeerimisega seoses avalikustada kaubamärki viisil, mis ei viita tubakatootele või selle tarbimisele.

§ 26. Tubakatoote müügiedenduse keeld
(1) Keelatud on tubakatoote müügi suurendamiseks avalikkusele suunatud tegevus, mis seisneb tarbijale tubakatoote või sellega seotud toote või teenuse tasuta või tubakatoote maksimaalsest võimalikust jaemüügihinnast oluliselt madalama hinnaga pakkumises või kingituste jagamises või müüki edendava tarbijavõistluse, -mängu või -loterii korraldamises (edaspidi müügiedendus).

(2) Müügiedenduseks käesoleva seaduse tähenduses ei loeta:
1) tubakatoote müügikohas antavat kaubanduslikku teavet kaubandustegevuse seaduse § 10 tähenduses, sealhulgas tubakatoote nimetust kaubamärgi kaudu ja teavet tubakatoote olulistest omadustest;
2) tubakatoote käitleja tegevuskoha tähistust, sealhulgas käitleja tegevuskoha tähistamist käitlejale kuuluvate või tema poolt kasutatavate kaubamärkidega;
3) tubakatoote hinnakujundust ja selle kohta teabe avalikustamist tubakatoote müügikohas;
4) tubakatoote või sellega seotud informatsiooni edastamist tubakatoote käitlejatele suunatud erialases väljaandes või tubakatoote tutvustamist tubakatoote käitlejatele suunatud erialasel messil või näitusel või muul vastaval üritusel;
5) tubakatoodete kaubandusega seotud mis tahes kommunikatsiooni või tegevusi, mis toimuvad vaid erinevate tubakatoodete käitlejate vahel.

§ 29. Suitsetamiseks keelatud kohad
6) toitlustusettevõttes, välja arvatud käesoleva seaduse § 31 lõikes 1 sätestatud ruumis;

§ 31. Suitsetamine toitlustusettevõttes
(1) Toitlustusettevõttes on suitsetamine lubatud üksnes suitsetamiseks ettenähtud suitsetamisruumis või toitlustusettevõtte müügikoha vahetus läheduses väljaspool siseruume asuval hooajalisel laiendusel.

-- Thursday, January 04, 2007 --

Fishboats on Palolem Beach


Photo @ - BC -


Selline see rand seal siis välja nägigi.

-----------------------

Pärast kaamelisafarit Thar kõrbes (muide see tegevus on Lonely Planet 2007.a. Bluelist'is - ehk siis selle aasta parimad/huvitavamad reisisihid) suundusime lennukalt üle terve India teise otsa - Goa'sse.

siin on siis esimese 4 päeva muljed Goa's Palolem nimelisel rannal:
Palolem (Goa) – 1.päev
Palolem (Goa) – 2.päev
Palolem (Goa) – 3.päev
Palolem (Goa) – 4.päev

head lugemist!

Pisikesed krabid tuhandete kaupa rannaliival sebimas


Photo @ - BC -

-- Wednesday, January 03, 2007 --

Savisaar ja Kallas reiljanjüngrite joonisfilmis


Video @ youtube.com




Muidugi Rahvaliit aga aina vabandab ja vabandab.

Väike krabi Araabia mere kaldal kivide peal


Photo @ - BC -

Sunset in Palolem (Goa, India)


Photo @ - BC -

Kas see on ikka Savisaar kes kuulutab blogi usku!?


Pärast seda, kui ma olin oma blogis vastavatud savisaar.blogspot.com lehele viidanud ja selle loomise ning tõenäolise sihtgrupi kokkusobimises kahelnud, võttis tolle blogi omanik (sm. Savisaar?) nõuks mu usku Eesti penskaritesse tõstma hakata.

Tean, et ka 70-aastased inimesed surfavad Eestimaal internetis nagu kalad vees ja mõni neist kasutab PhotoShopi paremini kui 99% ülejäänud eestlastest ning mõnega neist üle MSNi või Skype suhelda on täiesti iseenesest mõista - aga tean ka seda, et need on pigem erandid, mis kinnitavad reeglit, mitte aga valdav enamus.

Samuti tean, et olen tänulik meie esivanematele tehtud tegude eest, aga kõigele vaatamata tulevik ei peitu minevikus vaid ikka noortes. Seega penskarite ülistamist ja nendele rohkem tähelepanu pööramist, kui noortele lastega peredele on selge tagurlus.

Aga nagu Sirje siin enda sissekandes kirjutab:
Mina sain veateate, nagu oleks ma saatnud emaili Kesknoorte aseesimehele Siret Kotkale, aga kuna tema serveriga on mingid jamad, siis ei saa ta kahjuks emaili kätte. Ühesõnaga, Edgari blogi kommid lähevad Siretile? Siret ei ole ju Edgari sekretär? Kas Siret on Edgari ihublogija? Igatahes mingi värk neil on. Tekib küsimus, et kes ikka neid filme vaatab ja raamatuid loeb, mis seal blogis kirjas on? Või teevad nad seda kahekesi, kaminavalgel, käest kinni hoides?
nii said kinnitust mu esimeses sissekandes kirjutatud lause mõte, et ei usu ma seda Savisaare blogi värki - igaüks võib suvalise nimega blogi endale teha ja keegi ei kinnita, et see just SEE isik on.

PS. Samas kunagi on Postimees õli juba tulle valanud.. no ju siis ikka kehtib reegel: kus suitsu seal tuld.

Von Krahli Akadeemia: Postkapitalistlik ühiskond


Von Krahli Akadeemia loengusari
09.-13.jaanuar 2007 Von Krahli Teatris

(PS. enne seda ka Von Krahli Akadeemia dokumentaalifilmide eriprogramm 05.-08.jaanuar 2007 Von Krahli Kinos. Filmid on inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.)
Info ja eelregistreerimine Von Krahli Teatris ja tel. 626 9090
Loengute tasu on 25.-
Re Use moekontsert 100.-/75.-


09.jaanuar 19:00
Jakob von Uexkull (Suurbritannia) „Ehitades postkapitalistlikku maailma”
Järgneb vestlus

10. jaanuar 19:00
Marju Lauristin ja Hans H. Luik „Vabadus, võrdsus, vendlus”
Sõnadest ja nende sisust.
Järgneb vestlus

11.jaanuar 17:30
Toomas Trapido ja Sven Aluste „Ökoküla kui tasakaalu keskkond”

11.jaanuar 19:00
Reet Aus, Erik Sikk, Riina Kuusik "Ökomood", „Taaskasutus”, „Õiglane kaubandus”
Kas toimivad lahendused või järjekordne tarbimismoodus?

11.jaanuar 20:30
Re Use moekontsert
Moedisainer Reet Ausi ja Tallinna Taaskasutuskeskuse koostöös sündinud 100% taaskasutatud materjalist loodud moekollektsion “Re Use”.
Kontsert räägib naisest ja tema jõust. Nagu moekollektsiooni, iseloomustab uute võimaluste otsing ja olemasoleva materjali väärtustamine ka muusikat. Musitseerivad Anne Türnpu, Kärt Johanson, Kristina Paškevičius, Maret Mursa, Eleonora Kampe, Eva Klemets, Rahe Ringvee, Reet Aus jt.


12.jaanuar 18.00
Marek Strandberg ja Rein Lang „Suveöised vestlused”
Traditsiooniline jaotus Euroopa demokraatias vasak- ja parempoolseks teljeks tänapäeval enam ei päde. Mis on vasak- ja mis parempoolsuse tuum. Millest selline jaotus tekkis ja millal otsa sai. Kas ja kuidas võiks määratleda poliitilist telge tänasel päeval.

12.jaanuar 19:30
Kalev Jaik ja Kristjan Laes "Ideaalne kapitalism"
Viltused seisukohad majandusteaduses tuleb ära parandada, ühiskonna rahandussüsteem tuleb korda teha ning tõelisele kapitalismile tuleb alles hakata üle minema.


13.jaanuar 13:00
Pascal Bader (Saksamaa) „Ühiskond pimelennul”
Kas jätkusuutlikud strateegiad näitavad meile teed?

13.jaanuar 14:30
Rainer Nõlvak „Energiaplaneet Eesti”

13.jaanuar 16:00
Teemu Mäki (Soome) „Punane ja roheline”
Kui kombineerida punane (sotsialism) ja roheline (ökoloogia) kas me saame siis lihtsalt halli või midagi viljakamat.
järgneb vestlus, mida juhib Anders Härm

-------------------------------

Jakob von Uexkull on tuntud kui alternatiiv-Nobeliks kutsutud Mõistliku Eluviisi Auhinna (Right Livelihood Award) looja. 2002 aastal algatas Maailma Tuleviku Nõukogu loomise. Organisatsioon, mis üleilmses kontekstis selgelt sõnastaks meie ühishuvi Maa kodanikena ning samuti annaks võimaluse väljendada pikemat perspektiivi meie tegevusele.

Kalev Jaik on tunnustamata eesti majandusteoreetik ja filosoof. Autodidakt. Ta on käsitlenud peamiselt kapitali ja rikkusega seonduvaid probleeme tänapäeva ühiskonnas, toetudes Adam Smithi ja Jean-Baptiste Say raha- ja väärtusteooriale ning arendades neid edasi.

Pascal Bader
Baden-Württenbergi Keskkonnaministeeriumi nõunik, Keskkonnapoliitika ja jätkusuutlikkuse printsiipide üksus. Töötab välja jätkusuutliku arengu starteegiat Baden-Württenbergi liidumaal, keskkonnasäästlike juhtimissüsteemide arendamine ja programmide kordineerimine. Rooma klubi liige.

Teemu Mäki
Kunstnik ja filosoof. Perspektiiviga eetiline relativist, ateist, vitalist ja omamoodi kommunist. Teeb joonistusi, graafikat, maale, tekste, skulptuure, fotosid, videotöid, installatsioone, performanceid, muusikat ja teatrit. Teemu Mäki on seisukohal, et kunst on kõige paindlikum, mitmekülgsem ja laiaulatuslikum vorm nii filosoofiale, kui ka poliitikale.

-- Tuesday, January 02, 2007 --

Take the time to be with your friends!


Photo @ - BC -

Ja kaamelisafari võib alata


Photo @ - BC -


See keskmine kaamel sai järgnevaks kaheks päevaks minu kaaslaseks.

----------------------

meie kaamelisafari retkest India's Thar kõrbes võib lugeda lugusid siit:
Kaamelisafari 1.päev
Kaamelisafari 1.päev

-- Monday, January 01, 2007 --

Savisaar tegi blogi?!


Photo @ savisaar.blogspot.com


huvitav kas penskarid on vahepeal internetikasutajateks hakanud ja salamahti blogisid lugema õppinud?

---------------------

kuigi sellise asja tegemine ei käi ühelegi tegelasele üle jõu, siis ikkagi on raske uskuda ;)

(via leheneeger)
........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................