-- Thursday, March 31, 2005 --

EI !! Milli-Vanillidele ja Ex Max Bearonitele !!!


nimelt tänasest siis jõustus lõpuks nimeseadus mis keelab vanematel panna oma laste nimeks Kolm Koma Kümme ja Õnne Tulits ja Hui Tebe Imia je igasugu muid ajuimbitsillide väljamõeldisi..

siin lähemalt:
Täna jõustus veidraid nimesid keelav seadus
http://www.postimees.ee/310305/esileht/siseuudised/161640.php

kirjutamise tantslev kergus..


ehk kuidas kirjutada esseed/kirjandit/lõputööd
(sellest sealt samast Paul Grahami lehelt)

väike mõttetera algatuseks:
if you can't get started, tell someone what you plan to write about, then write down what you said

-- Wednesday, March 30, 2005 --

Soovitan: artiklid/esseed Paul Graham'i lehel


sai J.Knottkelt (http://www.kottke.org/) näpatud mõned lingid

sellised teemad siis (lingid Paul Grahami lehele):
http://paulgraham.com/mac.html
All the best hackers I know are gradually switching to Macs.

http://paulgraham.com/gba.html

Believe it or not, the two senses of "hack" are also connected. Ugly and imaginative solutions have something in common: they both break the rules

ja sealt edasi (või õigemini tagas) kõik teised artiklid/esseed:
http://paulgraham.com/articles.html

vägagi põnevaid asju leiab selat lugeda.. :D soovitan

Rattaretked, -matkad, -maratonid ja talgureisid 2005


niisiis.. kevad käes.. päike väljas.. tuul juba leebem.. asfalt kohati päris kuiv.. mis siin enam passida..vaja juba vaadata mis toimuma hakkab rattaretkete ja matkade ja värkide kohapealt... !!!


siin siis valik mis pakub pinget (mulle vähemalt):

*) Roheliste XVI rattaretk "Kuidas elad, Otepää?"
Aeg: 6.-8. mai 2005
Eelregistreerida saab: 11.-30. aprillil 2005

Aadressil:
Ajakirja Loodus toimetuses
Laulupeo 2, IV korrus, Tallinn
tööpäeviti kell 11:00-18:00

Rattaretke pilet: eelregistreerimisel kuni 30. aprillini 2005 (k.a) maksab õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 300 krooni ja täiskasvanutele 400 krooni.

-----------------------------------------------------------------------------------

*) ELF'i rattamatkad
Kuhu lähed, Eesti mets? - Rattaretk Ida-Virumaal (või Lääne-Virumaa)
Toimumisaeg: mai teise poolel/juuni alguses 2005
Lisainfo:
ilmub lähiajal

-----------------------------------------------------------------------------------

*) ELF'i talgureisid
Plaanid aastaks 2005:
Loodusesõprade käekülgepanemist ootavad vanad head paigad nagu: Hobulaid, Nigula, Laidevahe, Hiiumaa laiud, Kesse, Mohni, Kumari ja Kihnu saared jne. Plaanimisel on ka mõned uued sihtkohad nagu näiteks Laelatu liigirikas puisniit ja seni väheavastatud Silma LKA.
Lisainfo: ilmub lähiajal

-----------------------------------------------------------------------------------

*) Ühispanga 8. Tartu Rattamaraton
Toimumisaeg: 18. september 2005
kell: 11.00 (63 km start)
kell: 13.00 (31 km start)

Osavõtutasud:
63km -> 300.- kr (kuni R. 26.08.2005)
425.- kr (L. 27.08.-17.09.)

31km -> 175.- kr (kuni R. 26.08.2005)
300.- kr (L. 27.08.-17.09.)

-----------------------------------------------------------------------------------

igatahes Tartu Rattamaratonile olen mina juba registreerunud.. :D
(pean ju vaatama mis värk on.. kas suudan parema aja sõita kui kahel eelmisel korral)

-- Tuesday, March 29, 2005 --

pildid..pildid..pildid..pildid..pildid.. Pedassaare matkast


vähem möla seekord minu poolt ;)

pildid on siin:
http://195.250.172.4/gallery/view_album.php?set_albumName=4kokkutulek

tshikid siin tshikid seal.. tshikid iga pildi peal.. ;)

head uudised kassi-allergikutele..


lühidalt point: et Kalifornia Ülikooli teadlased leiutasid kokku miski molekuli, mis peaks väga effektiivselt ära hoidma kassiallergiast tekkivad reaktsioonid (a'la aevastused, tursed... jmi*)

Designer Molecule Stops Cat Allergies

Scientists have constructed a designer molecule that effectively prevented allergic reactions to cats in laboratory mice and human cells in a test tube. The University of California, Los Angeles (UCLA investigators report their findings in the April issue of Nature Medicine.

"This novel approach to treating cat allergies is encouraging news for millions of cat-allergic Americans (aga ma pakun et mitte ainult ameeriklastele). Moreover, these results provide proof-of-concept for using this approach to develop therapies to prevent deadly food allergy reactions as well," says Anthony S. Fauci, M.D., director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), part of the National Institutes of Health, which funded the research.
http://health.dailynewscentral.net/content/view/000563/37/

* jmi - ja mis iganes

lund sajab.. :) ja mõned sünnipäevad..


vaatan just aknast välja ja mida ma näen.. lund tuleb.. no tere tali.. suur kevad peaks ju juba väljas olema.. ja rannahooaeg.. nagu euroopas see juba on.. aga kus sa siis sellega.. eestis peab kõik sootuks teisiti olema.. no mis siis iki.. vaikne eestlane istub aga kaminale või radikale lähemale.. kallab uue tassi teed/koffi ja kannatab seni kuni siis lõpuks võib varbad sooja saabudes teki alt välja lükata..

huhh.. krt miks ei võiks kevad juba käes olla..


aga üldiselt on täna ka selline päev:
Lennart-Georg Meri saab täna 76-aastaseks
Tõnis Palts 52-aastaseks

-- Monday, March 28, 2005 --

homme palugem jumalat.. et ei juhtuks halvim..


P2P Heading for Supreme Court Showdown

The technology proponents warn that stifling P2P services would slow down a great deal of technology growth; the impact would not be confined to illegal file sharing. "There are plenty of legitimate reasons to use P2P networks," says Yankee Group's Nitin Gupta.

On Tuesday, the U.S. Supreme Court will hear a highly anticipated case that may determine the future of peer-to-peer (P2P) file-sharing services.

-----------------------------------------------------------------------

Billionaire backs P2P firm's battle with Hollywood

Technology entrepreneur, Dallas Mavericks owner, billionaire, blogger and often blowhard Mark Cuban has pledged to finance P2P software maker Grokster's legal war with the major record labels and movie studios.

The Supreme Court tomorrow will hear arguments surrounding Grokster and StreamCast's dispute with the media companies. Hollywood is hoping the high court will overturn two lower court decisions that said makers of decentralized P2P software cannot be held liable for users who trade copyrighted files. Cuban, who owns movie theaters and the rights to numerous TV shows and movies, has gone against his peers by saying P2P software should have a chance to thrive.

-----------------------------------------------------------------------

Mark Cuban'i enda blogisse kirjutatud pihtimus sellel teemal:
Let the truth be told…MGM vs Grokster
http://www.blogmaverick.com/entry/1234000230037801/

lõpuks ometi.. 'Tallinnas asutati Balti filmi- ja meediakool'


seda olen mina küll juba ammu mõtlnud et kas tõesti sellise asutuse järgi meil vajadust nii vähe tuntakse et vaid kuskil ülikooli kõrval paari erialana õpetatakse

Tallinnas asutati Balti filmi- ja meediakool
http://www.postimees.ee/280305/esileht/161336.php

Taas väristab ja kõvasti: Magnitude 8.2 Quake Off Sumatra Coast


ei jää see asi nii lihtsalt seal vait midagi.. taaskordne maavärin samas kandis kus oli eelmine 300 000 inimelu nõudnud maavärin...
ka sellest 8,2 magnituudisest maavärinast arvatakse ohtu olevat kohalikele tsunaamidele...

'Magnitude 8.2 Quake Off Sumatra Coast'
http://abcnews.go.com/International/wireStory?id=619670
http://www.komotv.com/stories/35989.htm

hope the best..

Tänase päeva fotoleid: Vanamees ja digi


hindan kõrgelt inimesi kes sellises eas nii tempokalt eluga kaasas käivad.. ja kusjuures .. natukene surkides kipuvad nad asjast vaat et rohkemgi teadma kui meie siin.. noored..

Photo @ Roco alias Andras Kralla

Üle jää ja vee Pedassaarde viis meid tee...


ohjah..kui nüüd kõigest kirjutada mis me seal tegime siis läeks küll vist enne päike looja kui ma sellega ühelepoole saaks.. aga..

hea oli et neljapäev kujunes lühikeseks tööpäevaks.. ja sai siin kõrval olevas selveris juba lõuna ajal toidu/joogipoolise ära osta ning koju viia.. muidu oleks küll vist kiireks läinud..

kell 1835 ilmus siis erik on linna(vurle)maasturiga mauruse poe juurde ja selgus et see on TÕESTI vaid linnas liikumiseks mõeldud.. (pakiruum oli kahe neiu ja eriku enda asjadest PUNGIL täis ja minu suuuur seljakott ei tahtnud kuidagi sinna ära mahtuda.. pärast mõningasi ümberkorraldusi siiski ükski asi teele maha lebama meist ei jäänud ja kogu punt põrutas läbi estonia esise parkla otse lasna kanali lõppu et alanud vihmatibutamise jaoks vihmakeebe ostma minna (mida hiljem ei läinudki vaja).. leelo oli veel ka magamismatid maha unustanud (need vajadis ka muretsemist samast poest)

seal said siis kõik 4 maisnatäit raffast kokku ja panimegi mööda lenska maanteed salmistu poole ajama (naiste auto suutis muidugi lenska mnt'st mööda sõita.. PS. ärge küsige minu käest kuidas nad seda suutsid)

aga õnneks nad sõitsid hiljem keski masina sabas (kes polnud küll meiega tulijad aga sisiki samas suunas sõitis) ja nad ikkagi õigesse kohta välja jõudsid..

sadamad/rannas ajasime pakid kukile ja kelkudele.. haarasime võtmed ja küttepuud (plekkisime ise pappi vastu, tsheki alusel ja puha) ja panime pimedas üle jää kaugemal terendava saare poole ajama..

õnneks olid osad meist (mina kaasaarvatud) paar nädalat tagasi sama tee juba luure käigus läbinud et teadsime aimata mis umbes ees ootab.. kohati oli küll vanemate jäätükkide vahele tekkinud uus läbipaistev jää nii kõhedust tekitav, et ei jäänud muud üle kui sammu kiirendada ja ruttu ruttu saareni jõuda..

esimene õhtu majas läks kuidagi nii sujuvalt käima et ma ei mäletagi mis moodi lõpuks mu magamiskott lahti pakitud sai ja kuda ma seal üldse asjatasin ja toimetasin..

eelmistest elanikest oli jäätud liiter viina alles.. (sellest me ei saanud küll aru kuidas see juhtuda neil võis) ja mitu pakku putrusid ja asju.. (mida mei ei hakand ka tarbima.. sest viimasel pühapäevasel päeval selgus niigi et meie endagi toite oli kaks korda nii palju kaasas kui me ära tarbisime..)

aga saun oli seal väikeses majas küll vinge.. teate.. sinna peab suvel tagasi minema.. ausõna.. kuigi ka praik oli mõnus lumes püherdada sauna vahele.. aga suvel saab randa ja merre joosta.. !!!

NB! muideks vahemärkusena lisan et RMK lehel märgitud jutt Pedassaare metsamaja mahutavuse kohta ei vasta tõele.. vabalt mahtusime me 15'kesi sinna ära.. ja oleks ka arvatavasti veel mõned mahtund.. magamisruumi on seal küll palju..

reedel käisid osad meist mandrilt puid juurde toomas (neid kulus küll ropult) ja tagasitulles seletasid et niinii.. jää on kohe kohe sulamas ja lahkumas.. et veekiht on igal pool jää peale tõmmanud ja osad kohad juba päris lahti.. luiged sees ujumas..

samal õhtul lahkus esimene seltskond (naiste autotäis inimesi).. võin lohutada.. kõik jõudsid kuivalt ja elusalt üle jää mandrile tagasi..

reede õhtu kujuneski vist kogu ürituse kõige tormilisemaks meil seal metsamajakeses ja selle ümber.. pärast päevast ringkäiku saarel, rohket pildistamist, tuulelohe lennutamist, niisama päikese käes chillimist ning geopeituste otsimist.. oli õhta ees ootamas meid jätkuvalt kuumaks käetud saun, tulivesi (mitmes eri maitses) ning lõpuks ka gravitatsaioonimängud (kes olid need teavad ;) ümber jutustada ei ole neid vaja :P

pärast taaskordset sauna sai päikesetõusu vaatamas käidud ja vahepeal vist ka kuud pildistatud.. :D seekord lumes ei püherdanud.. :P oli reedese päikesega oluliselt vähenenud teine.. ;)

laupäeva hommik algas sellega et erik tõi oma piirituse välja (kuna kõik muu oli selleks ajaks juba otsas).. imestama paneb mind aga see et vaatamata sellele kogusele hundijalaveele ja magamata öödele (sest iga õhta sai alles kes küll kuna .. aga kuskil 4-5 ajal hommikul magama mindud (mõni veel hiljem isegi) olime me päevadel ikka nii värsked..

laupäeva hommikul läks veel üks seltskond linnapoole teele.. (jõudsivad ka kuiva jalaga üle.. selleks hetkeks oli sulavesi jää peal ise ära külmund ja varasemast krobelisest jääst oli saanud peegelsile klaasjää mis leelole kassidega ületamiseks just mõnu pakkus, samal ajal kui teised jalad käed harkis tasakaalu hoidma pidid (endal suured seljakotid seljas)

kuna mahajääjad ei viicind enam mandrilt puid juurde tassida.. (eelmised said juba taas otsa).. siis võtsime ette kuivand puude langetamise ja lõhkumise...huhh milline pingelang sellest sai.. ;) aa ei tahtnud nende pealt niisekte puudega meil see saun ja ahi ikka hästi põleda.. õnneks lõpuks saime ta ikka kuumaks küll ja vaat et veel kõikse kuumemaks.. ;)

pärast taaskordset hommikuni ülevalistumist ja Jänese helistamisi oma sõpradele/tuttavatele keset ööd (üllatus üllatus enamus võtsivad isegi vastu ja suisa rääkisid meiega) oli hommik küll kaunis väsitav aga õnneks tuli siis Aramis külla kes tõi tuju ja varsti ilmusid välja ka ühed uued külalised.. (nimelt mõned olid ette võtnud uisuretke üle jää ja sattusid ka oma teel korra Pedassaarde)

tagasitee võtsime varakult jalge alla et päevane päike ei suudaks öösel külmund jääd uuesti üles sulatada.. ja nii jäigi meil ka kõvasti aega ka manfri peal mõned geopeituspunktid üle vaadata, Jägala juga pildistamas käia, rippsillal kiikuda.. ning iagsugu muid huvitavaid kohti külastada.. (sealhulgas miskit hobusetalli, poriseid külavaheteid ja reisika söögikohta, kus olnud praed olid TÕESTI uskumatult head.. nämmaa... )

aga koju ma veel ei jõdnud.. :P.. päev lõppes pärast väiksemat peatust evelini juurest läbi käies lõpuks Taavi juures kõiki neid (inside joke: Veiksi poolt) tehtud pilte vaadates ja TAAS saunas käies.. krt ma pean nüüd küll üks igatima puhas tüüp olema.. :D

kodo sain napilt pärast südaööd ja magama (pärast kõigi ajsade ära sättimist ja pessupanemist alles kuskil kell 0100 läbi.,.. seda siis juba õige kella järgi.. krt.. kellele seda kellakeeramist vaja on.. rsk.. )

ok tshaupläu praik..

PS. kui taavi nende 1000 pildiga ühelepoole saab siis paneb nende lingi ka siia..

-- Saturday, March 26, 2005 --

Aga meie..


Muhviga läeme rongiga Taevaskotta varsti..
--------------------------------------------------------------------
See sõnum on saadetud EMT teenuse "Lühisõnum Internetti" vahendusel.

-- Thursday, March 24, 2005 --

Kunstimuuseumi ruumivargus..!!


kui tavaliselt juhtume lugema uudiseid kus taas ja taas pannakse väärtuslikke pilte/maale muuseumitest pänna (hiljuti mäletan olid sellised sündmused vist Taanis)..

siis seekord on tegu sootuks omapärase 'vargaga'.. tema nimelt varastab muuseumite galeriides 'pinda' enda maalide jaoks.. eks ikka sõjavastastaste teemadega maalidele..

üks eksponaat mis ta üles pani nägi välja selline:



siin kõigest siis lähemalt (fotod turvakaamerast ja ka fotod maalidest):
http://www.woostercollective.com/2005/03/wooster-exclusive-banksy-hits-new.html

tnx Jason Kottke

VoIP vs GSM etc.


Linnar Viik kirjutab siin oma ennustuse mis võib juhtuda lähiaastatel 'telefoni'-suhtlemis-maailmas.. seda just eriti tingituna VoIP-lahenduste (a'la Skype) kiirest arengust..

täna õhtast siis ära Pedassaarde.. pühapäevani..


vot seia majja kolime me mõneks ajaks.. =>
http://voyag.blogspot.com/2005/03/pedassaare-rmk-majake.html

loodame vaid et jääd on merel kuniks me sinna ja tagasi jõuame.. pärast seda võib tulla kasvõi KEVAD.. sest kalender seda juba näitab ja need kevadpühad ju kah sekundi pärast käes..

-- Wednesday, March 23, 2005 --

Aconcagua vallutamisest räägitakse RR Loodusõhtul 28.03.05


kõik kes (nagu näiteks mina) klubbi ei jõudnud tol päeval kui Aconcagua mehed/naised oma retkest rääkisid.. siis neile avaneb juba esmaspäeval uus võimalus neid kuulama/vaatama minna.. seekord siis Rahvusraamatukokku Loodusõhtule

allpool kõigest lähemalt:

---------------------------------------------------------------------------------------
Loodusõhtu Rahvusraamatukogus
Esmaspäeval 28. märtsil 2005 kell 18.00
'Aconcagua - kivist tunnimees ehk retk Lõuna-Ameerika kõrgeimasse tippu'

Heidame pilgu Andide mägironimise igapäevaellu ja selle ümber. Oma retkest Aconcaguale räägivad ning pilte ja mägironimisvarustust näitavad Kristjan-Erik Suurväli, Aivo Nadel (nemad käisid täitsa tipus ära) ja teised rühma liikmed.
Õhtu muusik Urmas Sisask.

Info www.looduseomnibuss.ee

Hind õpilastele, tudengitele ja pensionäridele 10.-,
täiskasvanutele 25 krooni.

aga meie Leeloga läeme kassijahile..


vot selliste kasside jahti peame siis täna..
http://www.matkasport.ee/pages/CampIceRider!OpenDocument

Oh sa pime pime pime.. maailm on imeline...


no nii harva kui delfisse satun iki saab seal kõvasti imestada/naerda/nutta.. :P
seekord siis sedasi:

PS. kes rääkis et imesid ei juhtu ??

-----------------------------------

Vene arstid kasvatasid käsivarrest peenise
http://ajaviide.delfi.ee/news/kuum/article.php?id=10033594

Tohtrite sõnul saab mees mõne kuu pärast juba seksida, ja nii et naised “ei oska midagi kahtlustada”.

-----------------------------------

Teadlane avastas õnneliku suhte saladuse
http://ajaviide.delfi.ee/news/teadus/article.php?id=10033571

Saksa teadlane väidab, et avastas õnneliku suhte saladuse. Selleks tuleb kriitika tasakaalustada viie komplimendiga.

-----------------------------------

300 meetri kõrguselt allasadanu jäi ellu
http://ajaviide.delfi.ee/news/kuum/article.php?id=10031553

“Me olime jõudnud juba teeraja lõppu, aga kui end ringi pöörama hakkasin, kadus maapind jalge alt ning ja kukkusin. Tundsin oma külje all ainult lund, jääd ja kive.”

aga mõnel pool on juba selline suvi..


ajab kadedaks küll.. mis..?

Photo @ Lapsus de memoria

Heldin Lind ja Hele Räim


ei need pole miskid uued eestimaa looduse isendid.. vaid kõige 'tavalisemad' naiste (vist) nimed eestis.. kcal tegi oma tänase (nüüdseks juba eilse) sissekandega unelemineku rõõmsaks.. :D

lisan siia veel väikese märkuse Peeter Marveti blogist, mis hoiatab taas liikuvatest imeliku sisuga kirjadest ja need on EESTI KEELES.. aa sellegipoolest miski jama et ÄRGE NÄPPIGE NEID.. !!!

ja siis eilse päeva (nüüdseks siis juba üleilse) kindel päevafoto Raul Mee'lt..

-- Tuesday, March 22, 2005 --

Lenny K live in Tallinn - 09.juuli 2005


Be there !!!

Homme (23.03.2005) kell 1000 algab piletite müük Piletilevi kaudu ja esimesed 1000tk (mis müüakse tõenäoliselt miski 5-10minutiga läbi) maksavad 295kr/tk edaspidised vist 395kr või midagi..

Soome kontserdi piletid müüdi läbi 40minutiga ja Riiga läeb ka ta esinema (seal siis 10.juuli kontsert tal)

-- Monday, March 21, 2005 --

olemise segane mõte..


maailm on üllatusi täis
maailm ei sea piire
eks seda hiljem näis
kas oli aega või siis kiire

aega vaadata su ümber ringi
või kiirelt mööda lastud elu
aega mõista inimeste hingi
või vaid õrnalt tunnetada melu

piirid ise endal ette sead
neid ei eemalda sul keegi
kui neid lähemale vead
varsti kaob sul maailm seegi

autoriks: me, myself and i
date: just today, just riht now..

ehhh.. olid ajad.. oli asju mida praegu meenutada.. ;)


tasub taaskord pilgud pöörata sinna poole kus sünnib äratundmisrõõm ja elu peegelpildis...

Idiotismi Valve-Koer on taas looga maha saanud.. (viimasel ajal suisa tihedaks tal see väljaandmine läinud... mis on ainult hea..) katke siin viimasest loost mis tundus eriti lahe..

Väikevend muigas. "Jah, ja sina ajasid katusel samakat. Ajad praegugi?"
"Ei, ammu enam. Sellega läks vähe sitasti. Jäin magama, kaadervärk vedas rõhu üles. Larakas oli Kassisabasse kosta. Ma haisesin praska järele veel mitu kuud tagantjärele. Suitsu tegin ka pintsettide vahel, et riided põlema ei läheks." Karlssoni silmi ilmus seesinane, vana ja nähtud riukalik helk ning elunäinud mehe liigutusega libistas ta sõrmed läbi turritavate juuste.

-- Sunday, March 20, 2005 --

huhhh.. see joonistus on justkui mulle mõeldud


ok.. para spat..

Photo @ Sam Brown

Skydiver = Screwdriver ??!!


vat mis kõik välja tuleb.. väikese muudatusega saab kõigile teada-tuntud Screwdriver'ist (loe: kruvikeeraja) Skydiver ...

link jäi näppu Marguse blogist

Labels:

kas nii lolle inimesi on tõesti olemas.. ??!!


kanaadalane Jeremy Wright (nö. elukutseline blogija) üritas USA'sse minna kuid piiri peal põrkus ta kokku sellise probleemiga:

Him: Why would you visit someone in the states you’d never met (I mentioned
I was planning to visit several people whilst down there)
Me: Well, I have met most of them, but I’ve talked to them dozens or hundreds of times online.
Him: Do you have any of their phone numbers?
Me: No, but I talk
Him: You can’t talk to someone without a phone number. Stop lying to me.
Me: No, really, I can talk from my computer to theirs
Him: Don’t be a smartass. If you don’t have their phone number, and you’ve
never met them, how can you have ever talked to them.
Me: … (at this point I’ve learned that sarcasm doesn’t help, nor does
answering questions he doesn’t want to hear the answer to)
Him: So, you’re trying to tell me that you’re going to visit someone who
you’ve never met, never talked to and who knows nothing about you? And I’m
supposed to believe this?
Me: … (This was two hours in, and minutes before I demanded to be released)


aga kõigest tema enda blogis siin

tnx for: Jason Kottke

-- Thursday, March 17, 2005 --

Jalad löövad tuld..


P2rast paari esimest tundi muutusid k6ik istekohad v2ga popiks.. Praeguseks olen nagu liikuv tundetu laip..

--------------------------------------------------------------------
See sõnum on saadetud EMT teenuse "Lühisõnum Internetti" vahendusel.

-- Wednesday, March 16, 2005 --

Frankfurdis 18kraadi


Uskumatu et paari tunni lennus6idu kaugusel talvisest Eestist on Suur Kevad ja palav ja P2ike! m6nna m6nna..

--------------------------------------------------------------------
See sõnum on saadetud EMT teenuse "Lühisõnum Internetti" vahendusel.

solong everyone..


Moneks ajaks siis eemale arvutist ja netist.. Koigile siin aga päikest.. :)

--------------------------------------------------------------------
See sõnum on saadetud EMT teenuse "Lühisõnum Internetti" vahendusel.

-- Tuesday, March 15, 2005 --

parimad blogid 2005.. maailmas..


niisiis.. on laiali jagatud '5th Weblog Awards' auhinnad.. ja neid võid leida siit: http://2005.bloggies.com/ (kerid miski kolmandiku lehte allapoole.. siis näed võitjaid gruppide kaupa)


siin mõned mis endal silma hakkasid:
kategooria: Best Article or Essay About Weblogs
võitja: How to Blog (väga hästi kirja pandud sissekanne)

kategooria: Best Latin American Weblog
võitja: Overcaffeinated (mõnus graafika)

kategooria: Best Photography of a Weblog
võitja: Daily Dose of Imagery (käin seda isegi iga päev vaatmas tõesti mõnusad pidid)
finalist: The Snowsuit Effort (väga huvitavad portreed viimasel ajal tal ja mõnus disain lehel)

kategooria: Best Food Weblog
võitja: Cooking for Engineers (väga asjalikud retseptid koos piltide ja tabelitega)

kategooria: Best Weblog About Politics
võitja: Wonkette
finalist: WatchBlog (mulle endale meelib see isegi enam.. asjalik ja igast servast mõtteid ja arvamusi ja artikleid koos..)

kategooriad: Best Group Weblog
Weblog of the Year (This is it: the category for the best weblog overall)
võitja (mõlemas kategoorias): Boing Boing

-------------------------------------------------------------------

aga teeks eesti blogide konkursi.. ?
samad kategooriad.. (mis ei puuduta siis eri maailmajagude osa aga kõik muud grupid)

mis on esimene märk saabuvast kevadest..sinu jaoks?


minu jaoks just need madalad roudrunnerite (loe: jopper) hääled sekka mõni kõrgem ja peenem citybird (loe: citybike)..aga mis on sinu jaoks märk saabuvast kevadest.. ?

Photo @ Jessyel Ty Gonzalez
(tungivalt soovitan pilti klikates seda täismõõdus vaadata.. siin ei ole effekt õige..)

speed free life..

paar vaba päeva ja päikesepaiste..


mõnus on olla kui kiire on möödas.. :D
kaks päeva nüüd siin nädala alguses saan lihtsalt olla ja päikselisi ilmu nautida.. linnapeal kolada ja sõpradele tuttavatele rohkem aega pühendada..

eile mõtlesin et lähen niisama linnapeale laiama.. aga hetk enne väljumist sai just msn'i teel Erli'ga kokku lepitud et kuna ta peab ka linna minema filmima siis ma võin neid sinna vabalt viia.. ja ühtlasi läks see edasi nii et alguses sööma ja siis Erli filmima ja ma koos Sassuga (peatselt 4-aastane ristitütar mul) kaupsi lastenurka mängima.. muidugi olin ma suutnud veel ka Mariliisiga kohtumise kokku leppida (kuna see aeg tundus kõikse sobivam..) nii siis oligi et istusime kolmakesi kaupsi lastenurgas ja vatrasime Mariliisiga juttu ning Sassu aga mängis.. :D

õhta polnud aga veel läbi.. :).. Erlil oli ju see filmikursuse loeng ka eile.. niisiis ma sain Sassuga terve hilisõhtase aja ka koos olla.. :D vaatasime taas 'Buratiino' telesaate videot.. ja pärast tegime mõned väikesed arvutimängud netis.. :D

ja siis kui Erli kodo sai.. põrutasin ise kohe Monsale külla.. oli teine omale uue Maci ostnud (muideks lapse nimi samuti Mac.. naersime et nüüd tal kaks last kodo).. :D säras teine nagu ladvaõun selle kõrval.. :D

uhh.. et niipalju siis minu niisama olemisest.. :P aga ise olen tegelt ilgelt rahul.. :D täna on vist veidi vaiksem päev.. :P praik põrutame Erli ja Sassuga Prismasse shoppama.. :D

dog's eat hot dog's


niih.. Stockis käidud M/S Victoria I üle vaadatud.. pidu peetud.. tequila joodud.. ja toimunuga rahul.. ehk siis igati mõnus ja päikseline n-vahtus sõprade seltsis..

-- Friday, March 11, 2005 --

niih..selle laua ja arvuti taha ma enam siis ei tule..


.. ja selle firmaga on nüüd siis ühelpool.. 5 aastat paras aeg et midagi selgeks saada ja paistab et olen saavutanud kaunis kõvad teadmised eesti mastaabis.. aga nagu iga asi nii ka see ammendab end üks hetk.. ja sellepräast siis saigi otsustatud et kuna uus pakkumine oli isegi tsipa parem.. aga peamine.. hoopis midagi muud.. et aeg on liigutada.. muidu kasvan veel selle tooiga siin ühte.. kellel seda siis vaja..

ja nädal paistab põnev tulema.. mõne tunni pärast siis varem mainitud kruiis Stockholmi.. tagasi tulles on paar päeva vahet.. saab veidi puhata ja omi asju ajada.. loodan et ilmad on OK.. ning kolmapäeval tõmban siis juba uue koha raames frankfurti messile.. tagasi sealt alles laupäev õhta.. seega kahjuks kiirusronimise võistlusele Rannamõisa jää peal ei jõua.. aa ehk saan ergutama minna öise päästetööde võistluse omi.. ja siis ongi ka juba ka kevad käes.. :D

huhh.. kohe tunnen kuidas ärevus veres ringi toremab.. :D see tähendab ainult head.. :D

Photobloggies 2005 Awards


kõik kes arvavad et mõni fotoblogi võiks saadud äramärkimist, saavad enda sõna sekka öelda siin.. samas miks ka mitte enda fotoblogi ära lasta märkida.. !!! et haarake sabast, sest nina on ju märg veel.. :P

-- Thursday, March 10, 2005 --

ja homme siis viimane päev..


huhh.. täna oli see päiksepaisteline ilm suisa nagu määratud.. et see töölt lahkumine nii positiivseks muuta.. ja päev sujus ka nagu valatult..

paar jama hommikupoole küll olivad.. (aa need tegelt teise mehe jamad.. kuna to aga soomes praik siis juhtisin vägesid tema eest).. aga päeva peale läks nii nagu pidi.. sain uue numbri ja telefoni.. (võtsin sama mis eelmine Nokia 6610i.. harjumuse jõud on paganama suur jõud).. lennupiletid Frankfurti järgmise nädala keskelt kuni nädala lõpuni.. jeee..

nüüd kus juba tööraamat taas enda käes.. on kohe selline vaba tunne.. ja päike ju ka paistab.. noh igati lahe.. muide.. täna öösest hakkas kuu uuesti kasvama.. vanarahvas teab rääkida et mida siis teha hakkab kõik hästi minema.. mul siis uue ametiga.. :D loodame vaatame.. :D

aga homme väike kringel ja värk ehk siin veel ja pärastlõuna asjatama.. sest kella 1730'se laevaga ruootsi kunni juurde kruiisima... koos sõpradega.. ja tequila jõed voolavad.. ja kauged sadamad kutsuvad..

huhh sellised segased mõtted siis.. kes aru ei saanud.. või tõlkida.. ;).. aa kunagi hiljem.. :P.. praik vaja udu tõmmata.. õhta ju Kolumbuses Jäääär.. !!!

sellised naljad siis täna..


tavaliselt nagu spämmi isegi mitte ei ava.. aa see tundus nii omapärane et mõtlesin vaadata ja näed siis mis.. tasuta kondoome jagatakse..

siin üks väga hea nali minu meelest.. st.. mis nali.. kohe päris värk siiski.. (aga elu pidiga naljakam olema kui mistahes nali ise) põrgust ja seal olevast kuumusest/külmusest..

tekkis mõte et kui kogu maailm globariseerub et kas siis tulevikus hakkabki igal pool kõik välja nägema nii kirju kui see prügikast siin pildil.. et see oleks küll alguses naljakas.. aa pärast hirmus..

ja üks hea pildike tänases eesti lehest 'Roheline Värav'..mis oli minule küll uus leid.. st. pole enne näinud või õigemini sellele tulnud.. et eesti lipp võiks olla sellises esitluses.. et siniverelised (loe: esimene eesti) ja lihtraffas (loe: teine eesti) jaguneks eesti lipu järgi niiviisi kaheks.. ja see must riva keskel siis suur kuristik nende kahe vahel.. mis pidavat iga aastalt kasvama ka veel.. (lipu peal seda muidugi ei näe.. :P)

uus soeng.. uus ülikond.. nagu uus mees kohe.. :P


täna oli siis enesele mõtlemise päev.. :P.. sain kätte oma uue ülikonna.. mille Erle lasi vastavalt minu mõõtudele õmmelda.. (tnx sulle selle eest)

käisin ka juuksuris.. kuna vana soeng polnud enam meelt mööda.. (egas tegelt aru saagi.. üks siil kõik.. lühem või pikem.. aa endal on hea olla kui taas üleliigsed karvad maas) ja n-vahetusel ju naestega ruootsi kunnile ka külla (loe: kruiisile) minek, et peab ju kena välja nägema.. :P

-- Wednesday, March 09, 2005 --

uskumatu aga tõsi.. (ehk jälgi kuidas liigub 2päevane pakk DHL'ga)


sain omiku tuttavalt/kliendilt järgmise kirja:
Tere
tõenäoliselt jälgivad juba paljud suure huviga alljärgneva loo
sündmusi.

Tellis kunagi üks tarnija minule ühe väga tähtsa kauba DHL`ga Saksamaalt. Kuna tegemist on ekspress teenusega, siis tavaliselt võtab kauba kohalejõudmine Saksamaalt aega 2-3 päeva, kuid käesoleva saadetisega on asi väga metsa kiskunud. Samas tuleks DHL`i meeskonnale viis punkti ja värvipliiatsid anda, kuna nad ikke üritavad edasi liikuda ja ei kutsu pakki tagasi.

Mõtlesin ka selle peale, et kudas asja huvitavamaks teha ning pakun välja sellise asja - igaüks, kes sai käesoleva kirja, võib teha enda pakkumise paki liikumise kohta hommikul ja õhtul ning edastada see minule. Täpsematele auhinnad !!!

Et millest üldse jutt?

Ava internetis lehekülg http://www.dhl.ee ja vasakul lahtrisse kus on kirjutatud
saadetise jälgimine - kirjuta number 5557863426
Ta natukene mõtleb ja siis näitab paki liikumist, sealt ka saad
hiljem kontrollida, et kas olid enda pakkumisega õigel teel või mitte.


lisan siia omalt poolt juurde praeguse teekonna sellel 2päevasel pakil, mis on siis järgmine:

Märts 01, 2005
kell 19:16
Dortmund - Germany
Saadetis vastu võetud
(minu komm: kõik on ülimalt roosiline ja tarnija on töötanud kiirelt selle nimel et pakk õigel ajal teele panna.. )

Märts 01, 2005
kell 19:34
Dortmund - Germany
Lähteriigist väljumisel
(minu komm: sakslased on tõesti kiired.. aga.. ??!!)

Märts 02, 2005
kell 02:26
East Midlands - UK
Saadetis vales DHL keskuses. Edasi saadetud õigesse sihtkohta
(minu komm: .. aga kuidas see pakk küll siia nüüd sattus.. ?.. Estonia East Midlands ??!! kas tõesti nad loevad nii valest..??!!)

Märts 04, 2005
kell 04:02
East Midlands - UK
Saadetis vales DHL keskuses. Edasi saadetud õigesse sihtkohta
(minu komm: kaks päeva ja poolteist tunndi edasi.. seis endine.. keegi vist võttis kauba uuesti sisse..?.topelt töö või midagi.. MIKS TA KRT KAKS päeva seal passis.. ??!! aaaa.. kolmapäev on kalendris ju märgitud kui 'KADUNELJAPÄEV' mes inglased peavad sellest siis päriselt ka kinni.. ??!!)

Märts 04, 2005
kell 06:36
East Midlands - UK
Saadetis ootel
(minu komm: kaks ja pool tundi edasi.. mes asja ta krt ootab oli ju kirjas et KIIRE ON.. !!!)

Märts 06, 2005
kell 22:02
ICN - Gateway - Korea, Republic Of !!!!!!!!!
Saabunud DHLi keskusesse ICN - Gateway - Korea, Republic Of
(minu komm: WHATTTT!!!!!!!!!!!!!!!!)

Märts 06, 2005
kell 22:02
ICN - Gateway - Korea, Republic Of
Tolliprotseduurid ICN - Gateway - Korea, Republic Of
(minu komm: vähemalt võeti kohe käiku või mis.. )

Märts 07, 2005
kell 13:37
ICN - Gateway - Korea, Republic Of
Saabunud DHLi keskusesse ICN - Gateway - Korea, Republic Of
(minu komm: mis asja.. uuest samas kohas kus eile.. ??!!)

Märts 07, 2005
kell 13:37
ICN - Gateway - Korea, Republic Of
Tolliprotseduurid lõpetatud ICN - Gateway - Korea, Republic Of
(minu komm: paistab et saab liikuma..huhh..)

Märts 08, 2005
kell 21:19
ICN - Gateway - Korea, Republic Of
Väljus DHLi keskusest - ICN - Gateway - Korea, Republic Of
(minu komm: no võttis ikka aega et KIIRE pakk ajama paneks taas.. !!! loodame et sai nüüd õige suuna sisse.. )

Märts 09, 2005
kell 00:46
Hong Kong - Hub - Hong Kong !!!!
Saabunud DHLi keskusesse Hong Kong - Hub - Hong Kong
(minu komm: ghrhghrhg !!!!)

Märts 09, 2005
kell 01:05
Hong Kong - Hub - Hong Kong
Tolliprotseduurid lõpetatud Hong Kong - Hub - Hong Kong
(minu komm: vähemalt seal käis neil küll asi käbents.. normaalne.. peakski hakkama asju läbi Hong Kongi hoopis saatma.. mitte Inglismaa.. )

Märts 09, 2005
kell 03:16
Hong Kong - Hub - Hong Kong
Väljus DHLi keskusest - Hong Kong - Hub - Hong Kong
(minu komm: töö kiire ja korralik.. ??!!! või kuhu ta nüüd siis põrutab.. enam pole isegi enam vihane nende peale.. vaid suisa nagu seiklus.. 80 tunniga ümber maakera ??!!! seda enam ei saavuta. .mis järgmine on.. 80 päevaga ??!!.. no siis saab mul mitu kuud veel põnev olema.. :P)

un-fck-believable... isn't ???!!!

PS. varasem kogemus DHL'ga mu enda nahal on kirjeldatud siin kui 'tänu' DHL'le jäi Balti kilt Unesco nimistust välja..
http://voyag.blogspot.com/2005/02/dhl-we-never-keep-our-promises.html

uus viirus.. seekord moblades.. ja tõsisem kui eelmised..


ühed viirused lähevad.. teised tulevad.. seekord siis juttu viirustest mobiilidele.. kirjuattakse et on levimas uus viirus mis on esimene omasuguste seas, sest ta levib ka sõnumitega (mitte ainult üle 'sinihamba' nagu varasemad) ja tänu sellele on ta võimalusel laiema levialaga kui senised.. samas nagu iga asi nii ka see viirus omab siiski mõningaid piiranguid.. ohviteks võivad suurema tõenäosusega langeda võimsamad/uuemad mobiilid millel on peal 'Symbian Series 60' OP tarkvara...

In the past, viruses attacking cellphones have spread only through
Bluetooth wireless connections, but the new threat is greater because it can
also spread through messages

“It's the first case of this nature,” Mr. Carrera said in an interview
Tuesday. “It would be equivalent to e-mail in computers. If it were to start
going around ... it actually has the potential of becoming really
widespread.”

Commwarrior spreads via Bluetooth connections or through text messages
that also include pictures, video or audio clips. It could affect cellphones
that run on Symbian Series 60 operating software. The virus tries to transfer
files to other Bluetooth-enabled devices. It also automatically sends messages
to cellphones and e-mail addresses obtained in the infected phone's contact
list, tempting recipients to download the attachment with subject lines such as
3DGame and Happy Birthday! The fallout for the cellphone user is a drained
battery and a bill for the sent messages.


http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20050308.wfonez0308/BNStory/Technology/

-- Tuesday, March 08, 2005 --

Desktop Search 1.0 Released by Google


kindlasti paljud fännid on seda näppinud juba ammu..kuid nüüd ta siis ametlikult väljas.. ise ma seda just kasutanud pole aga tundub huvitava mõttena.. ons kellelgi kogemusi.. ?.. mida jagada.. tunneks huvi küll.. enne kui ise asja kallale asuda..

Desktop Search 1.0 Released by Google
Google's desktop search, which has been in beta testing for five months,
lets users who download the program conduct a full text search of their e-mail,
files on their computer, Web bookmarks, chats, Web page history and other
features. Google Desktop Search 1.0 also includes support for the Firefox and
Netscape browsers, Thunderbird and Netscape e-mail, and Chinese and Korean
interfaces.Google also added a plug-ins Feature so that developers can integrate
their software into the Google Desktop catalog.

Google Desktop Search is available at http://desktop.google.com

http://ployer.com/archives/2005/03/desktop_search.php

Dominican Republic Prison Fire Kills 134


ei ole see naistepäev igal pool nii rõõmustav midagi..
Dominican Republic Prison Fire Kills 134
The cellblock where the blaze broke out known as the Vietnam block was said
to be so packed, inmates were sleeping on top of toilets. To make matters worse,
the inmates had guns and knives and easy access to drugs, another notorious
feature of prisons here.


elu nagu varaste paradiis?.. kõik on käe jala juures.. ja su sõbrad ka.. meenub üks Pealtnägija kunagi kus näitas miskit vanglat ühe väikese saare peal.. kus kogu ühiskond oligi selle peale üles ehitatud.. vangid said isegi vanglast välja vabalt/või midagi nii.. narkots liikus kenasti.. saare boss oli miski väikest kasvu võimukas gängster ja vangivalvurid olid lihtsalt teises mundris kui vangid.. muud vahet polnud.. kõik olid sama latiga löödud..
Officials gave varying numbers for the overall population of the prison, a
confusion illustrating some of the problems with the system. But there appeared
to be at least 178 inmates in the block, which had a maximum capacity of 25

ja siis nad kurdavad eestis kui kahesesse kongi läeb kolm sisse.. ärgu kobisegu.. ega see hotell ole.. see on karistusasutus.. !!!
The riot began with an earlier disturbance in which one inmate was shot and
wounded, said the national prison director, Gen. Ramon de la Cruz Martinez

ja nagu näha on nad ikka ja taas ise selle jama põhjustajad.. jah mitte kõik..

kõigest lähemalt:
http://abcnews.go.com/International/wireStory?id=560451

Thai government has plans to build a museum with a simulated tsunami wave


vat siis selline uudis mille leidsin siit: http://www.kottke.org/

The Thai government has plans to build a museum with a simulated tsunami wave
"And at the same time, because tourism is an enjoyable
product, we would also… like to (use technology) to make the museum more
attractive and interesting by making a simulation of a tidal wave."

kõik on uus märtsikuus.. (oluline neile kel vaja.. :)


sedasi nüüd siis lõpuks.. et viimane nädal või mis .. õigemini viimased päevad.. vanas kohas.. töökohas siis.. esmaspäevast juba uus amet, st.. töö jääb samaks.. müük ikka müük.. aa uus firma.. ja kõik senised kontaktid.. töö-mailiaadress ja telefoninumber muutuvad.. kliendid muutuvad.. tarnijad muutuvad.. tegelt isegi töö sisu hakkab olema siiski midagi muud..

UUED KONTAKTID:
aga üks mailiaadress mis on juba ammu.. on endiselt ikka alles.. et seda võib jätkuvalt kasutada.. voyag [ät] hot.ee,
ja kes mu mobla numbrit teadsid siis neile: uus number erineb vanas vaid ühe numbri võrra.. ja see oleks siis eel-eelviimane number mis oli enne 3 oleks nüüd 5 kõik muu on endine.. (ps. uus number hakkab tööle nädala lõpus)

ja kes sellest segasest jutust aru ei saanud.. eks see küsigu personaalselt..olen endiselt rõõmsameelne ja vastutulelik inimene.. see ei ole muutunud.. :D

PS. laupäev 12.märts on 'korjusepäev' selleks ajaks peab kõik vana maha matma ja toad värgid puhtaks tegema.. sest 20.märts on 'kevade algus'.. ja siis hakkab kõik uus jõudsamalt kasvama.. :D

Head naistepäeva.. kõigile kes seda soovivad..


hommikul tööle tulles oli esimene naissoo esindaja meil valvelauas istuv turvaneiu.. :D ja talle sai ka kenasti kohe head naistepäeva soovida... millele ta alguses vastas küll 'ma tänan' aga mõni hetk hiljem lisas.. 'mulle selline asi ei meeldi.. et naiste jaoks on ühel konkreetsel päeval nende meelespidamise päev olemas aa meeste jaoks mitte'.. ja kui ma siis vastasin et nuh.. armeeaastapäev just oli, mis ka ühtlasi meestepäevaks peeti.. :P.. siis ta vasta 'see ei ole iki õige..'

(PS. meenus kunagine wolli komm kuskil, mis kõlas umbes nii: olulisi inimesi pean meeles igal ajal ja miskid eraldi päevad.. tegelt ei koti eriti..)

aa igatahes.. miks ka mitte täna olulisi inimesi meeles pidada.. seega..

Head naistepäeva Sulle.. !!!

Photo @ ei meenu kelle oma see on..


-- Monday, March 07, 2005 --

nada vasja..NaDa.. !!!


vot mis.. üle-eelmise teema ajendusel.. (selle edastas mulle Ülar)
------------------------------------------------------------------

Midagi Sulle, kes armastavad kõiksugu asju klikata ja installida. Tõeliselt hea programm, mida võib installida ilma, et see tekitaks mingeid probleeme ja seda kõike võid Sa teha ISE. Ei pea abi ega luba paluma ei oma ülemuselt, IT-abilt, abikaasalt ega vanematelt.
Lihtsalt klikka - installi - and enjoy !! (loe: naudi)

Saadaval on värskeim versioon programmist: NaDa™ 0.5
Saadaval kõikvõimalike faili-liidestega, vastvalt Sinu soovidele ja vajadustele, sest Sinule on mõeldud ja Sinuga on arvestatud.. see ongi SEE mida Sa oled kogu aeg otsinud.. !!!

kõigest lähemalt:

NaDa™ is a new concept. A thought, really. It is very light : 1 byte. It doesn't take long to fetch. It doesn't take long to understand. It doesn't disturb your habits nor does it makes you feel insecure. It is a reassuring piece of software that does nothing, and does it very well. That's a lot !
http://bernardbelanger.com/computing/NaDa/

tahan kommenteerida. kommenteerida.. kommenteerida jah..


vat nii kaugele on asi juba läinud.. et inimesed ei suuda ilma kommenteerimiseta üldse elada.. ja suisa piktette korraldavad kui mõni webi-ajaleht/ajakiri oma kommentaari poole kinni keerab

mis pole muidugi minu arvates lahendus.. vaid pigem olgu registreeritud ametlikud kasutajad.. ja siis kommenteeriga kus jaksavad.. ja kui miski asi on üle seaduse piiri.. saab konkreetse inimese kergemini üles leida.. ja seega muidugi kaovad delfi-stiilis kommid ära ka..

siin kaks lõiku mis siis vastavalt piketeerijate poolne mõte ja siis ajalehe vastus:

Narvas toimub pikett netikommentaaride kaitseks

«VEE noortetiib kavatseb protestida elektroonilise tribüüni sulgemise
vastu, pidades ajakirjanike üleskutset korrektsusele sõnavabaduse piiramiseks,»
märkis ajaleht.

«Me peatasime selle võimaluse ajutiselt, et anda kommentaaride autoritele
aega mõelda, mida nad siis tegelikult tahavad,» lisas ta. «Kas nad tahavad
sõnavabadust või võimalust sõimata ning oma oponente mudaga üle kallata.»

http://www.postimees.ee/070305/online_uudised/159554.php

don't touch it.. it kill's U..


kuidas inimesed ei õpi saastamitteklikkamist ära..?? oskab keegi pakkuda mõnda lahendust sellele.. et kui on öeldud et ÄRA NÄPI.. siis inimene ka EI NÄPI !!!

MSNi kaudu levib viirus
blablablaa.. jne..
http://www.postimees.ee/070305/online_uudised/159550.php

Bono hakkab musa tegemise asemel Maailma Panka juhtima !!??


vat kus lops.. kes oleks osanud seda arvata..

Bono's next No 1 may be at World Bank
Julian Borger in Washington
Monday March 7, 2005

"He's somebody I admire. He does a lot of good in this world of economic development"

http://www.guardian.co.uk/international/story/0,,1431899,00.html

-- Sunday, March 06, 2005 --

Netscape back in business.. !!!


Remember the Netscape broswer? Well, it's back, sort of.
Netscape owner America Online has released the first public beta version of a new Netscape Web Browser. Similar to Firefox, Netscape Version 8.0 is based heavily on open-source code and is geared with a strong emphasis on privacy and security
.

http://www.newsbug.net/news/2005-03-05/l.php

et kõik IE-vastased katsetama.. :D
kuigi nagu varemgi olen täheldanud.. Netscape pole minu jaoks..

-- Saturday, March 05, 2005 --

Päeva fotoleid: I like it !!!


Tänase päeva fotoleid: I like it !!!

Photo @ No Traces

Puhkus lõpuks..


Tükk aega pole lihtsalt olnud..Isegi n-vahetusel..nüüd siis paistab tulema üks selline vaba aeg..Tegelt täitsa mõnus..

-- Friday, March 04, 2005 --

Double Caffee - WiFi


Kas keegi teab on seal wifi võrk olemas?

Positiivne asi: Maksuamet testib Skype’i infotelefonina


minuarvates vägagi positiivne et sellise lükka tegivad.. loodan et see neil ka kõiku kenasti läeb.. kuigi alguses kindlasti esineb jamasid ja tõrkeid.. aga kus neid ka ei oleks..
ja ma loodan et selle projekti peale nad hullu pappi magama ei pannud.. sest skype ju tasuta proge.. aa mine sa hulle tea.. pärast taas miskine tüüp sai mill või siis paar..

Maksu- ja tolliamet võttis alates tänasest testperioodiks
kasutusele internetitelefoni tarkvara Skype.
Maksuameti kasutajanimi Skype võrgustikus on fidek1 (fidek
on lühend füüsilise isiku tuludeklaratsioonist).
Kliente teenindatakse esmaspäevast neljapäevani kella 8.15 -17.00 ja reedeti kella
8.15-15.45
.
Testperiood kestab kuni 31. märtsini

http://www.postimees.ee/040305/esileht/majandus/159358.php

Knight Bill Gates


kes oleks seda osanud arvata et vaprate rüütlite leeri lisandub selline mees nagu VäikePehme Billike (loe: Microsofti Bill).. ja nüüd hakatakse teda kutsuma Knight VäikePehme Bill ja peale muude ametite ning tiitlite saab ta nüüd olema veel ühe pika ja keerulise võrra rikkam.. (krt ikka antakse sinna kus juba on.. rsk).. Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire
eelmised lombitagused suurninad kes on saanud sellesarnase tiitli: Rudy Giuliani, Steven Spielberg, Bob Hope, Billy Graham, George Mitchell, Norman Schwarzkopf and George Bush senior

Muudele tseremoniaalsustele lisaks peab Gates kuninganna ette põlvitama ning
viimane lööb talle mõõgaga kergelt õla pihta.

ehee.. vaat kui kuninganna nüüd kogemata mõõga risti unustab siis võib Billike oma käest (või suisa mõlemast) ilma jääda veel.. ja lahe on vaadata kuidas on lausesse sisse toodud sõnad mida tegelikult poleks vaja, kuid mis tänapäeval on vist paratamatult nõutavad (siin siis sõna: 'kergelt') , sest see on ju siililegi selge et ega ta miski eriti karmilt ei lajata sellega..

aga siin näide sellest et ajakirjanik ei loe asja läbi või siis improviseerib vastavalt ette antud teemale:
Reutersi uudises on rida nii:

Britons and citizens of the Commonwealth are entitled to add the title "Sir" in
front of their names, but that honor does not extend to other nationalities.

ja Postimehe uudieses on sama asja kohta jutt nii:

Sarnaselt teistele brittidele ja Rahvasteühenduse liikmetele lisandub Gatesi
nime ette pärast rüütliks löömist tiitel «Sir».

või sain mina kõigest valesti aru.. aa Bill ei ole ju üks (britt) ega kuulu teise (rahvaste ühendusse)

EDIT: niih.. leidsingi täiendust BBC'st: http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/3429589.stm

------------------------------------------

ahjaa.. veel Väikestest ja Pehmetest (kõlab nagu: Pehmed ja Karvased :P)

Legal victory for Microsoft ?!
Appeals court says Microsoft should get a new trial to tell its story in browser patent case.
http://www.redherring.com/Article.aspx?a=11399&hed=Legal+victory+for+Microsoft

-- Thursday, March 03, 2005 --

tähtis päev??: TV ja kullast munad..


täna nägin ma telekat.. täitsa päris oli.. mängis ja puha.. pilt ja hääl kõik oli olemas.. vaatasin siis verka juures teda nagu koopaelanik virmalisi.. (endal mul ju sellist riistapuud enda pesas pole) miskid inimesed seal istusid ühed plaksutasid ja teised sädistasid ning vaatasin lühifilme (pärast selgus et olla reklaamid olnud) andsivad neile punkte, mõnda kiitsivad taevani ja teist jälle tegid maha..

ja siis vahepeal tuli palju reklaame jutti.. aa nendest ei rääkind küll keegi midagi ega andnud punkte.. ma siis ise kirjutasin paberile punktid ja iga reklaami lõpus tõstsin ja rääkisin juttu juurde.. verka plaksutas.. :P.. aa mõnest ei saanud ma aru.. kus reklaam algas ja teine lõppes..

ahjaa.. seal need sädistajad olid vahvad.. üks miski plont pliks.. oli nii nagu ehatäht säramas et saab teleka-purgis pulli teha.. ning ütles iga asja peale 'mina ei tea'.. ning siis miski prillidega ja poolkiilakas.. oli vist priimägi.. sädistas vanemapoolse kõrvitsa või oli see arbuusi-nimelise naisterahvaga nagu kaks turumutti ja punkte andsivad nad ka täpselt ühte moodu..

ja lõpuks saigi see reklaam kõikse rohkem punkte kus selle vanemapoolse naisterahva mees sees mängis.. korruptsioon ma ütlen.. mulle meeldis küll see teiseks jäänud pilukate oma.. :D

ahjaa.. keegi mainis et täna olla kuskil kullast mune jagatud.. krt.. miks mina kõige olulisematest asjadest viimasenda tead saan.. kindlasti nüüdseks on nad juba kõik otsas.. ja ma ei saanudki.. :(

http://eral.vertical.ee/index.php

uudistevaba päev.. võis siis ka ei.. aa kes õpetaks RSS'i


ah polegi nagu täna midagi head mida üles märkida.. keegi võiks mulle parem RSS'iga ümberkäimist õpetada.. uurin ja puurin aa ei funka nii nagu peab..

-- Wednesday, March 02, 2005 --

ta on siin... ta on kohal.. !!!


niisiis.. tõenäoliselt eesti esimene podcast (http://podcast.kolhoos.ee) on avatud.. ja kohal.. :D muidugi kes muu kui pets ja tehnokratt (loe: Peeter Marvet and co.) ajasid sellele jalad alla..

kuna vastav saade ('Tehnokratt') kaob kuku eetrist tavapäraselt/ametlikult ära siis nüüd toimub kõik podactingu kaudu.. :D

ja kui veel mõned ajad tagasi tõstatati küsimusi .. kuna esimene podcast ka eesti jõuab.. siis nüüd siin ta on.. :D

mis asi see podcast on.. ei pea kindlasti paljudele seletama.. aga samas väga paljudele peaks seda just tegema.. ja kõikse parema seletuse leiad siit: http://podcast.kolhoos.ee/mispodcast

2 astmel 25,964,951 miinus 1


nu vot.. selline ta ongi.. see hetkel maailma suurima ja järjekorras 42. algarv*..
muideks.. nende algarvude leidmiseks on tuhandeid vabatahtlikke üle terve maailma...

aa kas keegi oskab öelda mis kasu on neist lõputult suurtest algarvudest?..

http://www.guardian.co.uk/life/news/story/0,12976,1428429,00.html

*) a) Algarv on arv, mis jagub ainult iseenda ja ühega. Kõige lihtsamad algarvud on kaks, kolm, viis ja seitse.
b) Lõuna-Portugali ranniku-osa http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Portugal/photo109757.htm

surmanuhtlus alla 18-aastastele.. õige või vale?!


samal ajal kui eestis ja paljudes muudes maailmamaades on surmanuhtlus üldse ära kaotatud vaieldi pikalt ja pinevalt ühendriikides surmanuhtluse üle alla 18-aastastele.

Mida sina arvad surmanuhtlusest kui sellisest..!!??

Death penalty for juveniles banned in U.S.
Washington — The United States lost its status yesterday as the only
country in the world to give official sanction to the execution of juveniles
after the Supreme Court abolished capital punishment for 16- and
17-year-olds.


samas see tuli nagu kõik seal teistpool lompi.. väga napilt.. kõigest 5-4 vastu...

In a 5-4 ruling, the court acknowledged the "overwhelming weight of public
opinion against the juvenile death penalty" and ruled that executing minors
constituted "cruel and unusual punishment," banned by the Constitution.

teistelt nõuab ta karme kohustusi ja kõiksugu seaduste vastuvõtmist ning täitmist.. samal ajal on ta koos Somaliaga ainumas riik kes ei ole vastu võtnud veel ÜRO laste õiguste deklaratsiooni ja viimase 15 aastaga on hukanud (loe: tapnud) rohkem alaealisi kui terves maailmas kokku..

"The United States has executed more adolescents than the entire world
combined over the past 15 years," he said in an interview.

Judge Kennedy also noted that only seven countries other than the United States have executed juveniles since 1990: Iran, Pakistan, Saudi Arabia, Yemen, Nigeria, the Democratic Republic of Congo and China. In each case, the country has since banned the practice or has publicly disavowed it.

"In sum, it is fair to say that the United States now stands alone in a world that has turned its face against the juvenile death penalty," Judge Kennedy wrote

"And the United States and the collapsed state of Somalia are the only
countries that have not signed the UN Convention of the Rights of the Child,
which prohibits the death penalty for offenders under the age of 18."



samas nagu ikka leidub ka praegu tugevaid surmanuhtluse pooldajaid ka alaealistele..

"The message to gangs in the territory of the United States is: If you need to
get rid of witnesses or judges or attorneys, make sure you send a 17-year-old
and let them do your bidding for you, and nothing much is going to happen to
you," Mr. Green said.


http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20050301.wcapi0302/BNStory/International/

-- Tuesday, March 01, 2005 --

Pilte Alutaguse suusamatkast


siin siis ühed pidlid mis on Leino kaamerast
ja teised pildid Vahuri kaamerast
ja veel ühed pildid seekord Andruse kaamerast (UUS)
ning meie matka trajektoor (sateliitfotol ja Regio kaardil) mille vorpis valmis teha Andres

kui ka teised omad pildid avalikustavad siis saavad ka need siia lisatud.. :D
........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................