-- Tuesday, January 31, 2006 --

Riia mu arm! jeah rait..!!! fck..


Päeval koosolek ja õhtul multilingual dinner in Red Fred ja täna lõuna Klondaik (oli vist selline nimi) Riias. Eesti, läti, leedu, vene, saksa ja inglise keel.. prr.. segi võib minna..

aga palju sai arutatud nii koosolekul kui söömaajal.. ja paljud sihid said ette seatud.. ja paljud ideed lahti arutatud.. ja palju head ja põnevat välja mõeldud.. ja kõike muud ja palju palju on tulemas ja toimumas.. huhhh.. kui vaid see paganama infovahetus kiiremini toimiks ja meie enda kätesse rohkem otsuseid antaks teha..


PS: aga mis ma tahtsin tegelt siin veel kirjutada.. (ärge normaalsed inimesed nüüd end solvatuna tundke), AGA SEE RIIA LIIKLUS VÕIB KODO PÄHKLEID IMEMA MINNA!!! JA RIIA LIIKLEJAD SAMAMOODI PANGE ENNAST PÕLEMA!!!

krt peale selle et mitte mingeid liiklusmärke suurtel teedel pole (need minimaalsed jamad ei lähe arvesse), pole teedel ka korralikku märgistust (ei jooni ega teeserva tähiseid), linnas puuduvad igasugused kiirendus ja aeglustusrajad ja seda SUURTEL TEEDEL.. lisaks sõitjad näitavad suunda vaid ÜHE KORRA ja seda ka kuna käsi kogemata PÖÖRDE AJAL vasta suunatule kangi läheb.. (osavamad juba hoiduvad sellestki). ja kui korra keegi suvatseb suunda näidata PIISAVALT ENNE PÖÖRAMIST, siis tagapool oleva teise rea sõitja KIIRENDAB et enne sind siski veel see koht ära hõivata. ja need foorid mis on pandud RINGILT MAHA SÕITMISE ETTE tuleks päevapealt õhku lasta..

KES ÜTLES ET TALLINNAS ON SITT LIIKLUS??.. tead mine õige p***e.. ptui.. RIIGA... !!!

-- Monday, January 30, 2006 --

mina Saeveski onnis (pildid)


Photo @ Jänes


juba esimesel õhtul rokkisime viiesaja viiekümnega..

oojaaa.. pidu oli taas vinge nagu meil kombeks.. üks uus oli kah ja ka teda me ei suutnud ära hirmutada ning lõppkokkuvõttes isegi hõiskas vaid kiidusõnu..

juba genereerusid täna Taavi juures saunas uued matkaideed.. seekord ehk Lõuna-Eestisse.. ja võibolla pikkade kevadpühade aegu.. kui neid iki tuleb.. :D

pilte aga vaata siit:
Saeveski metsaonnis

----------------------

aga täna sootuks Riialinna.. vaja meie firma lätlased üle vaadata.. ja leedukad lubanud kah kohale tulla.. :) ühesõnaga uue aasta pidu või midagi.. koera-aasta vist algas kah.. :P

-- Sunday, January 29, 2006 --

Milline raamat on sinu lugemislaual?


urbaanika ja leheneegri blogist ajendatud sissekanne

Reeglid järgmised:
1. Haara kätte esimene ettejuhtuv raamat
2. Ava lehekülg 123
3. Leia viies lause leheküljel
4. Postita järgmised kolm lauset (5., 6. ja 7.) bloogi koos nende reeglitega.
5. Ära püüagi otsida välja mõnda "eriti lahedat" või "intellektuaalset" raamatut! Ma tean küll, mida sa mõtlesid. Haara lihtsalt raamat, mis on sulle lähim. Ei mingit petmist.

Tulemus:

'Milline?'
'Brand tahab juveeli endale. Ta küsis selle kohta, ja nüüd.. See tema võime asju varjudest üles otsida - kui osav ta selles on?'

(ps. lisasin ka neljanda lause juurde, kuna esimene oli vaid ühesõnaline..)

(Roger Zelazny - 'Oberoni käsi')

-- Friday, January 27, 2006 --

I.N.D.R.E.K.: Intelligent Networked Device Responsible for Efficient Killing


veel üks ajuvabadus siia päeva.. kui see päev juba kord sai selliseks..

Photo @ cyborg.namedecoder.com

Intelligent Networked Device Responsible for Efficient Killing

(taustaks kõlab metalne hääl) muahahahaa...muahahahaa...

Funny Italian English - hea naer nädala lõppu!


Funny Italian English
Piss on you too, you sonnawabicth! I gonna back to Italy! Arriva derci!

Parimad anekdoodid! vs. MINE METSA!


PM: Selgus Postimehe anekdoodivõistluse võitja

mulle meeldis teise koha saanu enam, tüüpiline eesti ärimaailma ;)
Eestis otsustatakse välja selgitada parim müügimees. Neile antakse ülesandeks müüa ühe nädalaga maha 200 hambaharija. Üks müügimeestest on paari päeva pärast tagasi ja kiidab, et temal kõik hambaharjad müüdud. Kuulutataksegi tema võitjaks ja žürii esimees küsib:
«Kuidas sul see nii kiiresti õnnestus?»
«See on ju nii lihtne,...šokolaadi soovite tüki?»
«Jah tänan...Ptüi see maitseb nagu sitt!»
«See ongi. Soovite ehk hambaharja?»
aga ise põrutan nädalavahetuseks hääde sõpradega metsa RMK majakesse kevadet nautima ;)

Which Sports Car Are You?


I'm a Chevrolet Corvette!



You're a classic - powerful, athletic, and competitive. You're all about winning the race and getting the job done. While you have a practical everyday side, you get wild when anyone pushes your pedal. You hate to lose, but you hardly ever do.

Take the Which Sports Car Are You? quiz.

----------------

urrrr... i like that!! ;)

-- Thursday, January 26, 2006 --

Kommentaarid: probleem mitte ainult Eesti meediale


seda J.Kottke sissekannet täna lugedes, tuli suunurka muie, mõeldes R.Langi ja teiste tegelaste peale, kes ennast salgavalt tegelevad miski leimi või laimi või asja tagaajamisega..

aga üldiselt, kas meediaväljaannetel üldse on vaja kommentaare? ma mõtlen otse seal samas loo juures.. mhmm.. ma ei kujuta ette, mis kasu nad sellest saavad? rohkem 'lugejaid'? raske uskuda, aga võib-olla tõesti. aga mis kasu on sellistest 'lugejatest', kes käivad ja solvavad vaid? ei tea ei tea.. ehk Priit Hõbemägi või Merit Kopli seletaks seda veidi..

igatahes see kasutajanime kasutamine EPL lehel on minuarust mõistlik.. natukenegi selekteerib, ja loodetavasti ka vähendab, seda saasta ning üldse kommentaaride arvu..

Kottke viitab David Carr'i loole NYT'is ja on sealt välja võtnud ühe hea koha:
Mickey Kaus of kausfiles.com, which does not carry comments, said that "the world is crying out for the jerk-zapper," although he added that he thought that The Washington Post's Web site overreacted.

BoingBoing, a heavily trafficked "directory of wonderful things," shut down its comments section last year. "We took a lot of heat over it," said Xeni Jardin, a founder of the site. "But until we are able to come up with a better comments system - most of what is out there is too crude - it is not worth the trouble.
ja nii see ongi.. it is not worth the trouble!

loo lõppu Kottke lisab veel oma enda kogemuse, kui ta millalgi varem proovis nädal aega kasutada oma blogis kommentaare, ma ei kujuta ette palju tal lugejaskond päevas võib olla, aga sellise lugejaskonna juures on kommentaarid vaid nuhtluseks.. nagu ta ka ise seda tõdeb..

seega, kui sa ikka ei suuda kõiki neid kommentaare hallata, mis sinu lugudele kirjutatakse.. siis parem ära lase üldse neid kirjutada.. muidu ei ole asjal mõtet! see on vaid aja- ja närvikulu tegijatele..

rahvaluulet: Kadriorgia


Kadriorgia
(Autorit ei tea. Rahvaluule?)

Arnold-Ingrid eemal ära,
lossist kostis kisa kära.
Saunas leili loobiti
vägijooke prooviti
Kes sai siidi sametit,
kes sai laksu kanepit.
Kes sai kleidi, kes sai vöö,
kes sai keppi terve öö.

Lihtsat laulu me ei laula,
Kadriorus trilla-tralla!

Mõni puges kohe vanni,
keegi ajas lihtsalt jonni.
Mõni kuses lakast alla,
keegi päästis pralle valla.
Mõni sõimas - ah sa raisk
papreist tehti kopi-peist,

Lihtsat laulu me ei laula,
Kadriorus trilla-tralla!

Lossist kostus kisa kära
Keegi jogurti sõi ära,
Heeringast jäi järgi lehk
Männi suus on ikka põhk.
Pikka laulu pole vaja -
Kadriorgiast maailm kajab.


(via banaaniahv)

küsimustik blogimise kohta


kohvikratt siin tõi välja, et miks mitte teised blogijad ka vastata nendele küsimustele omas blogis, mis ta leidnud oli. ma siis võtsin vaevaks seda teha.. kuna nagu 1000 postitust sai just täis, siis nagu on millele tagasi vaadata.

ja edastades kohvikratti soovi: Palun vasta sina ka oma blogis nendele küsimustele:)


1. Kuidas ja miks sa alustasid?
lugesin Ingridi blogi ja tema oma oli ka just blogger.com keskkonnas, ning hakkasin uurima kuda ta seda seal teinud on ja kuda seda üldse tehakse. nii saigi see mul siis alguse.. lihtsalt suurest huvist..

2. Kas see on sinu jaoks muutunud ja kas oled leidnud mingit uutmoodi identiteeti?

muutunud on kindlasti.. asjad ja inimesed ikka muutuvad aja jooksul.. identiteeti ta muutnud pole..ega uut juurde tekitanud.. kõik mis siin on on olnud ka varem mul olemas.. nii need kasutajanimed kui kõnepruuk kui seisukohad ja mõtted..

3. Mis on kõige parem, kõige halvem blogimise juures?

kõige parem ehk see et on hea ja kindel koht kust ma leian üles teemad ja mõtted mis olulised on olnud, kui neid hiljem taas vaja läeb.. ja muidugi see et saan sõbrade ja tuttavatega (olenemata kus maailmaotsas nad parasjagu on) omi muljeid jagada.. ilma et peaks kedagi kellelegi eelistama, sest ühtemoodi lähedased on nad mulle kõik..

halvim.. mhmm.. kui see tuleb küll siis ütlen..

4. Kas oled tahtlikult anonüümne või annad ennast lihtsalt ära?

no minu anonüümsus on väga vähe anonüümsusega seotud.. pole väga kunagi varjanud kes ma olen ja need nimed mida siin kasutan olen kasutanud juba aegade algusest peale (loe: sellest ajast kui internetiga tutvust tegin). ja ikka viitavad mu jutud mu blogile ja mu kodukale.. kust võib soovija alati teada saada, Kes? Mis? ja Kus?

5. Kas sa oma loetavust oled kunagi lugenud?

jah counter on mul täitsa olemas.. ja eelmise aasta lõpust lisasin ka google analytics teenuse, kuna tundsin huvi kust kandist ikka need võõrapärased IP-aadressid pärit on ja miks ja kuda nad siia satuvad..

6. Kas on olnud mingeid üllatusi või stoorisid seoses blogimisega ja su blogi lugejatega?

jah ikka tuleb ette.. enamasti on üllatused olnud positiivsed.. või siis sittasid lihtsalt ei jäta meelde.. a üks on kindel.. palju huvitavaid inimesi olen juurde leidnud, küll selliseid kellega vaid üle blogide suhelda, küll selliseid kellega ka igapäevaselt kokku puutuda.. ja silmaringi on ta mul ka kindasti laiendanud igas vallas..

7. Mismoodi blogi oma nime sai?

voyag - see on mul üks kasutajanimedest mille võtsin kunagi aastat kaheksa ehk tagasi? vist umbes.. täpselt ei mäleta.. tegin endale mailiaadressi hotmail.com keskkonda ja kuna ma selleks hetkeks olin juba rännuhingega noor mees siis mõtlesin et vahva oleks kui saaks aadressi voyager@.. aga kahjuks oli see juba võetud..mida oli ka karta.. siis proovisin et hea oleks ka voyage@.. aga sama jama ka sellega.. noh kuna aga sõna tüvest loobuda ei tahtnud.. siis lühendasin ta veel ühe tähe võrra ja kuna sellist sõna ikka naljalt keegi ei kasuta siis nii ta mul ongi jäänud kasutajanimeks, mida ikka aegajalt kasutan aadressite tegemisel..

kuidas ma aga selle BC nime endale sain, sellest ma juba kunagi kirjutasin siin

1000 posti


ilus ümmargune number :D

vaatasin seks puhuks ka, mis siis Google Analytics räägib siin näiteks otsingusõnad mille abil enim on minu blogi leitud. mõni paneb ikka väga imestama. :D ja püüded Google.com'st ise nende abil enda blogi leida ebaõnnestusid. samas teised on kaunis mõistetavad :)

1. aastahoroskoop 2006
2. TTÜ ilmajaam
3. aastavahetus metsas
4. kuidas kirjutada esseed
5. oczkowski
6. bc blogi
7. bc
8. pidu kadriorus
9. soome kelk
10. lhv
11. filmimöla

siin aga allikad mille kaudu ajavahemikul 16.11.2005-25.01.2006 enim mu lehel sisenetud:

Photo @ Google Analytics


valdavalt siiski ikka otse tuldud või siis blog.tr.ee kaudu, mis on ka mõistetav. aga see et google.com nii kõrgel kohal on on üllatuseks. muide siim telleri lehelt on valdav enamus tulnud läbi selle alamlehe ;) pea iga nädal leitakse selle kaudu tee siia blogisse..

ENPA: kommunism = fashism (bad bad thing)


amen! for that!

ETV: EPNA mõistis kommunismi kuriteod hukka
Euroopa Nõukogu parlamentaarne assamblee (ENPA) võttis vastu kommunismi kuritegusid hukka mõistva resolutsiooni.
Resolutsiooni poolt hääletas 99, vastu oli 42 ja erapooletuks jäi 12 ENPA saadikut, ütles Eesti ENPA delegatsiooni juht Marko Mihkelson, vahendan Eesti Päevaleht BNS-i.
raffas saalis: hip hip hurraaa..!!! hip hip hurraaa..!!!
Venemaa poliitikainstituudi direktori Sergei Markovi sõnul on totalitaarsete kommunistlike režiimide kuritegude hukka-mõistmine suunatud Venemaa vastu. "ENPA eesmärk on läbinähtav. Venemaa on kommunistliku Nõukogude Liidu õigus-järglane. Resolutsioon annab ideoloogilise baasi esitada Venemaale nõudeid," ütles Markov Interfaxile.
tõlge vene poliitikakeelt mittemõistjatele: bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla... määäää... rui-rui..

-- Wednesday, January 25, 2006 --

oot, kus see teine autode JÄÄTEE oligi? just nimelt OLI, sest..


...SLK strikes again!

ÄP: Parvlaev Koguva siirdub ajutiselt Rohuküla sadamasse (parooliga leht)
Tallinnast remondist tuleb Saaremaa Laevakompanii (SLK) parvlaev Koguva siirdub hoopis ajutiselt Rohuküla sadamasse, teatas SLK.

Juhul kui Koguva jääb Rohuküla sadamasse, sõidab seni Kuivastu-Virtsu liinil vaid riigiga sõlmitud lepingu kohaselt ette nähtud kaks parvlaeva. "Suurema nõudluse puhul võib seetõttu tekkida pikemaid järjekordi", ütles SLK juht Tõnis Rihvk.

Linnugripp: Were we ready? Ready, my ass!


oehh.. karm värk.. aga kes tahab end asjaga kurssi viia siis siin on link millel tasub silma peal hoida:

http://www.pilleriin.ee/h5n1/

Sue kirjutab/lingib/uurib/puurib/arutleb/tutvustab jnejne linnugripi nime all tuntuks saanud H5N1 viiruse kohta.

pistke aga RSS endale feed'i ja hoidke end kursis sellega mis toimub: http://www.pilleriin.ee/h5n1/atom.xml

Photo @ CDC/C. Goldsmith, J. Katz, and S. Zaki



Colorized transmission electron micrograph of Avian influenza A H5N1 viruses (seen in gold).

Multikultuurne pop retro 'Julia' Draamateatris


no kõik meist on lugenud raamatut ja näinud miskit versiooni 'Romeo ja Julia' loost. paljud ka mitmeid erinevaid versioone. küll teatrilaval, küll kinolinal.. küll täpselt ja klassikaliselt küll kaasaegselt.

see lugu on siis kaasaegne lugu armastusest elus ja lavalaudadel. sekka nagu kaasajal ikka muusika, hea muusika.. bändilt 'Leningrad'.. millele on siis osaliselt tehtud (vist) võrokeelsed sõnad.. osaliselt aga originaalid.. ühesõnaga multikultuurne värk otsast otsani.. ja pop ning retro omavahel segi põimituna..

meeldis see, kuidas ühte ja sama dialoogi saab kord nii kord naa esitades sootuks uusi seoseid luua, sootuks teisi emotsioone tekitada.

Draamateatri kodukal on selle loo kohta kirjutatud järgnevat:
Kes ja mis on suur näitekirjanik William Shakespeare? Kõlav nimi, papist kostüümid, arusaamatu värss ja kauged tegevuskohad? Ei, see kõik on tavaarusaam.
Shakespeare on särin, kõhklus ja kindlus ühekorraga, valdamas proovisaali siis, kui näitlejad end esimest korda toolidelt püsti ajavad.
Selleks, et imemasina/näidendi struktuuri mõista, tuleb ta lahti võtta, dekonstrueerida, et siis uuesti kokku panna, taasluua.
Ja mis jääb alles?
siia lõppu võiks veel lisada et tegu on Festivali DRAAMA 2005 parima lavastaja auhinna, parima lavastuse auhinnaga.

Love isn't only blind, ...


... it's also deaf, dumb, and stupid.

aga sellest teatrielamusest kirjutan juba homme, ptui.. st. täna..

-- Tuesday, January 24, 2006 --

Euroopa kohus tõmbas Eestis elanud vene penskarile vee peale!!


no lõpuks ometi hakkavad nad aru saama et need venelased kes ikka jonni ajavad tuleb veega alla lasta..!!! pole midagi teha.. kui heaga ei saa saab teistmoodi.. krt tüübile pakuti korterit Moskvas ja see keeldus.. no on ülbik ma ütlen..!!!

en.rian.ru: European court rejects Russian pensioner's Estonia complaint
The European Court of Human Rights in Strasbourg has rejected as groundless a complaint made by a Russian military pensioner against the government of Estonia, which ordered him out of the country after twenty years of residence, a defense lawyer said Tuesday.

Andrei Aryupin said he had lodged the complaint with the Strasbourg Court when the Estonian authorities had refused to extend a residence permit for his client, Nikolai Mykolenko, and put him into a camp for internally displaced persons pending deportation.

Mykolenko, who has been living in Estonia for the past two decades, was offered a $25,000 voucher to buy an apartment in Moscow as part of a U.S.-Russian scheme launched in the 1990s to assist the withdrawal of Russian troops from the post-Soviet Baltic country. In exchange, he pledged to leave for his native Russia, but has thus far failed to do so.
-----------------------------------------
siia lõppu aga üks fotomeenutus möödunud päevadest

Photo @ AP Photo/ Dmitry Lovetsky



In -22 C (-8 F) temperatures, a man gives up on starting his car, which was covered with ice after a nearby hot water pipe ruptured in St. Petersburg, Russia, Friday, Jan 20, 2006. Russians are used to the cold _ many live in Arctic areas where such temperatures are normal for winter _ and frustration and suffering mixed with high spirits or ambivalence. (AP Photo/ Dmitry Lovetsky)

Mart Poom JÄÄB ARSENAL'i !!! jeee...


arsenal.com: Mart Poom signs a permanent deal with Arsenal
Arsenal have on Monday signed Estonian international goalkeeper Mart Poom on a permanent contract.

Poom, 33, initially came to Highbury on loan from Sunderland in August but has now completed a permanent move to the Gunners.

......

Poom said: “I’m delighted to have signed a permanent deal with Arsenal and am really pleased that Arsène Wenger and the coaches at the Club have shown faith in me.

"I’m really enjoying it here at Arsenal and will continue to work hard in training, so that I am ready to hopefully feature in the first team in the near future.”
nüüd on ta siis lõpuks tõelise liiga tõelises meeskonnas tõelie väravavaht !!! üli krdi kõva saavutus!!! soovin vaid parimat talle seal.. hetkel on Arsenal tabeli 5.-6.

Firma töötas välja Skype'i hiire


no see uudistoode sakib küll sajatuhandega..
„Hiir“ töötab nii, et kui Skype'i-telefon heliseb, tõstad hiire padjalt ja paned selle kõrva juurde. Hiires on nii kõlar kui mikrofon, nii et enam pole vaja kõrvaklappe ja mikrofone.
nagu mul rääkimise ajal ei oleks hiirt vaja või? ahvid ma ütlen.. mõtlema peaks ka vahest, mitte ainult tegutsema..

Praamide vahetamisega lõhuti jäätee


aga loomulikult! kui mina oleksin laevakompanii juht siis ma laseks ka sedasi teha!!! hui neil naada mööda jääteed liigelda kui nad võivad minu praamidega sõita!!

lahe oli vaadata uudistes infot selle kohta:
  • esmalt tuli teave, et avati miski jäätee (rahvas skandeeris jeeee...),
  • siis andis laevakompanii teada et St.Ola läheb kuskile teisele liinile teed vabaks murdma ;) (õilis tegu ju iseenesest)
  • ja nüüd siis uudis et praamidevahetus lõhkus jäätee :( (rahvas upub pisaratesse ja laevakompanii klientidesse..)
ETV: Saaremaa Laevakompanii lõhkus jäätee

kas keegi oskaks seda tõlkida?


tundub olema araabia keel

-- Monday, January 23, 2006 --

UUS Adobe annab pdf-failidele 3D


kindlasti on enamus teist kokku puutunud .pdf liisega failidega.. selline ilus ja korralik värk, mida saab tegelt kergelt ise ka teha.. mõnede vabavaradega.. Adobe enda programm millega neid teha on küll tasuline..

igatahes nüüd on Adobe välja tulnud uue versiooniga Adobe Acrobat 3D 7.0.7, kus on võimalik kasutada ka 3D info edukat ülekandmist PDF-failidese, ilma et nende dimensionaalsus kaoks :) eriti, tuuakse all pool oleval viidatud lehel välja, on see hea CADi kasutavate ja mitte kasutavate inimeste vahelisel infovahetusel. kui senini oli ikka jama et ei saanud korralikult saata CADis valmis tehtud pilte ja jooniseid CADi mitte omavale inimesele, sest nende vaatamine oli raskendatud (kasutada sai mitmeid vabavaralisi programme, kuid need olid tihti nukra tulemusega)

PCWorld.com: New Adobe Software Turns 3D Images Into PDFs
CAD is the standard for tools that professionals such as architects and engineers use to create computer drawings of building and product designs. Previously, designers working in CAD applications could share 3D CAD files only with people who had either a CAD program or special software viewers for reading the files, Bhalla says. In many instances, designers would send 2D bitmaps of the designs to the people who needed to provide feedback on projects, such as customers or co-workers.
ja kes tahab proovida siis praegu on seda võimalik teha TASUTA!
fail [368,50MB .zip] saadaval siin: techspot.com: Adobe Acrobat 3D 7.0.7 Download

Adobe enda lehel veidi infot siin:
adobe.com: Publish, share, review, and mark up 3D designs in Intelligent Documents

Photo @ adobe.com

NBA: Kobe Bryant skooris 81 punkti !!!! (teine tulemus läbi aegade)


wwooowww...!!!!

mäletan põnnist peale ikka et Wilt Chamberlain'i 100-punkti mäng (mis ei lõpenud kunagi, sest pärast seda kui ta oli oma 100. punkti visanud, tormasid fännid platsile.. mine tea ehk oleks ta veel enam visanud..) on olnud rekord läbi aegade.. ja jätkuvalt on.. aga lähiajaloost väga võimsaid ühe mehe skoore teagi.. muidugi viimasel ajal pole väga pingsalt seda liigat jälginud ka.. igatahes on Kobe Bryant teinud nüüd ka selles vallas kõva ajalugu! huvitav millal keegi Chamberlain'i rekordi üle lööb..

NYT: Bryant Scores 81, Second-Highest Total
By halftime, he had 26 points - not a bad number for most players. By the end of the game, he put up the second-highest total in N.B.A. history.

Bryant scored a staggering 81 points last night against the visiting Toronto Raptors in a 122-104 Lakers victory. Only Wilt Chamberlain's 100-point game stands ahead of him.

"It just happened," Bryant said. "It's tough to explain. It's just one of those things."
Aga viimasel ajal paistab Kobe üldse väga hoos olema.. 20.detsember tegi ta 62 punkti mängus.. ESPN.com: Kobe held to 62 points vs. Mavs

ja üldse kui vaadata Lakersi viimaste mängude tulemusi, siis Kobe'l on ikka väga kõvasid tulemusi olnud.. ikka üle 30-40-50 punkti mängust

JÄÄAEG!


niisiis... alanud on jääaeg.. Eesti moodi muidugi. :D sest nüüd alates eilsest.. on järgmised paar kuud Rannamõisa pangal (ja kindlasti veel paaris kohas, kus vesi kaldast alla voolab tavaliselt) JÄÄD! ja see tähendab et saab harrastada jääronimist :D millega ma eile ka edukalt algust tegin.. oli meeles küll veel.. siin Leivo ja Kaja on sellest ka juba kirjutanud ning omi muljeid jaganud.. ja kui Kaja mainis et see on temal nagu rohkem kohustus kui lõbu siis mul pigem vastupidi..

ikka on nii et tunnen end jää peal kõikse kindlamalt.. jah? miks? võite huvi tunda.. aga sellepärast et ega jääle siis ilma 'kassideta' minda ja kui need juba all on.. siis on seal kindlam tunne kui kasvõi näiteks suvel matkasaabastega samasuure kaldega nõlva peal, kui seal isegi jääd ei ole..

samas tõdesin nädalavahetusel et ilma söömata ei tasu ikka kiiret ronimist teha.. kui veresuhkur on madal siis lööb pulsi kiirelt üles ja sellel võivad olla kurvad tagajärjed.. aga noh tegelt on mul alati olnud selle pulsi mahasaamisega jamasid.. püsib kaua kõrgel pärast aktiivse tegevuse lõppu...

Photo @ Jaan Künnap


Battlefield: Blu-ray vs. HD DVD. Porn will choose..


..Blu-ray



seega, nagu läks VHS'i ja DVD'ga nii läeb ka uue klassi infokandjaga... võidab see mille võtab kasutusele pornotööstus.. siin siis uudised laiast maailmast kokku

playfuls.com: Pornographer Goes With Blu-ray
But who is Digital Playground and why its opinion is so important? According to Adult Video News, Digital Playground had 2005 sales of $12.6 billion.
If Blu-ray will be chosen as the favorite format of the porn industry, then the HD-DVD format will be in trouble, because Adult Video News estimates consumers spent $12.6 billion on adult-oriented entertainment last year, out of which nearly $4.3 billion, or 34%, came from the purchase or rental of adult video DVDs and videocassettes.

Adult software developers are the ones most in touch with the latest technological innovations. They were among the first to use the DVD on a large scale when the format hit the market nine years ago and are now going for high-definition and other new formats, including such hand-held devices as cell phones and game players.

-- Sunday, January 22, 2006 --

TOP brand's of World: Google and Apple


viimase nelja aastaga on maailmas võimutsenud kaks suurbärndi: Google ja Apple. kolmel korral on olnud esimene Google (nagu ka 2005. aastal) ja ühel kooral olnud esimene Apple. ja siis tulevad kaugel kaugel maas (pea et kolmekordsel vahega) kõik teised 'pisikesed' brändid..

sel aastal on siis nullist kolmanaks tõusnud meile eestalstele kõige südamelähedasem maailmanimega bränd Skype. tubli saavutus.. nüüd jääb vaid ennustada kas ta ka need suured gigandid eest kukutab või nii äkitse kui tuli.. ta ka sellest tabelist ja inimeste mõtetest kaob (viimast on küll suisa võimatu sukuda, aga elu on ennegi üllatanud)

aga eks lugege ja vaadake neid tabeleid ise
brandchannel.com: The Search Is Over: Google Wins in 2005

muide väga huvitav on vaadata erinevaid kontinente brändiliste.. et millised popid on.. :)

Photo @ brandchannel.com


-- Saturday, January 21, 2006 --

Suurimad arvutiteemalised müüdid, mis on VALED!!!


täna viitab Dwight Silverman PCWold.com loole: Busting the Biggest PC Myths, kus siis lahatakse üksipulgi lahti mitmeid müüte.. kas tõde või vale.. tasub lugemist.. ja enda lehel on ta ära toonud mõned olulisemad..
• Magnetid hävitavad sinu infot
(
VALE, see juhtub ainult flopidega nii).

• Cookie'd (küpsised) jälgivad kõike mida sa teed internetis
(
VALE; cookie'd saavad jälgida vaid konkreetseid lehti, kus nad teile arvutisse salvestatakse ja lehti mis on liitunud selliste teenustega nagu näiteks DoubleClick).

• Koledaid asju juhtub teie arvutiga kui te enne arvuti väljalülitamist ei ole kinni pannud Windows'it
(
VALE, kuigi Microsoft hoiatab vastupidi).

• Keeldudes spam'ist hakkad sa rohkem spam'i saama
(raske kül tõestada, aga
tõenäoliselt VALE, keeldudes legaalsete firmade reklaam-mailides nad võtavad su nende listist maha).

• Valitsus loeb su e-maili
(
VALE, see on muidugi rohkem ameeriklaste mure kui eestalste oma. ja vaatamata hiljutusele uudisele nagu ameeriklasi jälgitaks paistab see olema siiski aegunud uudis. . .)

No näed siis nüüd! Ära ikka roni võõrastesse kohtadesse..


kui siin eile ühe postituse lõpus viitasin sellel, et üksik vaal ujub Londoni kesklinnas Thames'is, siis täna pean kurbusega teavitama et selle isendi eluküünal on nüüdseks kustunud.. tea kas selleks oli reostunud vesi.. tüütavad inimesed.. toidu puudus või sootuks üksiolemise suur masendus, mis talle saatuslikuks sai..

ETV: Londonisse eksinud vaal suri
Mööda Thamesi jõge Londoni kesklinna ujunud vaal püüti laupäeval kinni ja loom viibis päästetöötajate hoole all, teatas Reuters. Kui päästjad üritasid teda merre tagasi viia, suri vaal ootamatult.
väga segased lood.. x-files?

Pildikesi Aafrikast


loen ikka rebaseonu blogi tema aafrika reisist ja tänase posti sissekande pildid avaldasid muljet.. pole see elu seal aafrikas ka nii meelakkumine midagi ;)

Photo @ rebaseonu



pilt nagu mõnest eestimaa otsast :)

-- Friday, January 20, 2006 --

Kõigile raamatuhuvilistele!


armastad raamatuid? sul on palju vaba raha?
siis siin on sulle nimekiri originaalidest, mis on hetkel raamatute TOP100's enim hinnatud:

books.guardian.co.uk: What they're worth: the top 100 list in full

esimesed viis on aga siin:
1) Ulysses by James Joyce (Shakespeare & Company, 1922), £100,000
2) The Hound of the Baskervilles by Arthur Conan Doyle (George Newnes, 1902) £80,000
3) Seven Pillars of Wisdom by T.E. Lawrence (The Oxford Times, 1922) £60,000
4) The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald (Scribner's, 1925) £50,000+++
5) The Tale of Peter Rabbit by Beatrix Potter (privately printed, 1901) £50,000++

Photo @ manhattanrarebooks.com

Rotermanni Soolalaos: Eesti Teatri Aasta näitus


vot kuna väljas on parajalt külm ja piknikuid pidada väga ei taha, siis tuleb tubaseid tegevusi leida... näiteks pannkookide küpsetamine, raamatute lugemine ja miks ka mitte näituste külastamine.. noh jah viimane küll eeldab et sa vähemalt mingi ajahetk viibid väljas.. aa no nii külm ju ka pole.. või on?

mul igatahes täna hommikul siis -27kraadiga masin kohe käima ei läinud.. päeva peale kui kraad üles läks (-20kraadi näitas auto termomeeter) siis proovisin uuesti.. :D nagu loom möirgas käima. :D seega kuskil seal vahepeal on tema taluvuslävi ;) kuigi hommikul ei taiband gaasi põhja vajutada käivitamisel.. ehk oleks siiski tööle läinud.. eks lähipäevil saa veel katsetada. :D

teatriaasta.ee: Eesti Teatri Aasta näitus
Eesti Teatri Aastaga seoses on Rotermanni Soolalaos 26. veebruarini näitus eesti teatri ajaloost, kust see liigub rändnäitusena edasi üle Eesti.

Ülevaatenäitus toob vaatajani kogu eesti teatri ajaloo alustades August Kotzebuest ja 1784. aastal loodud Saksa Asjaarmastajate Teatrist ning lõpetades taasiseseisvunud Eesti teatrisündmustega.

Näitus jaguneb vaataja jaoks tinglikult kaheks: akadeemiline ja traditsiooniline stendinäitus teise korruse saalis ning mänguline teatrimaagia teise korruse rõdul. Kui stendinäitus on pigem täiskasvanutele, siis teatrimaagia peaks köitma eelkõige lapsi.
---------------------------------

midagi põnevat:
ETV: Londoni kesklinnas ujus vaal
CNN.com: Fears for whale in River Thames

Ära kunagi kuula selliseid inimesi, kel on halb komme olla kahtlev ja pessimist.


Sedasi röövivad nad sult Sinu kauneimad unelmad ja soovid, mida sa südames kannad!
Mõtle alati sõnade mõjule, sest kõik, mida kuuled ja loed mõjutab Sinu tegemisi!

Ole aina POSITIIVNE! Ja vahest ole hetkeks KURT, kui keegi ütleb Sulle, et SINA ei suuda oma unelmaid tõeks teha!

Mõtle aina: MA suudan seda!

----------------------------------

sellised mõtted saadeti täna mulle :) ja siia juurde kuulake [.MP3 fail 49MB] Gunnar Aarma juttu Ööylikoolis, teemaks 'Mõtlemisest'

Imagination is more important than knowledge, ..


..for knowledge is limited while imagination embraces the entire world.

- Einstein

ja siia kaks linki asjalike mõtetega:

Inspiration: "The World's Best Quotes in 1-10 Words."

Tips for getting to sleep faster & sleeping better

-- Thursday, January 19, 2006 --

Vaba interneti eest! vol.3: Põhiseaduskomisjon ei kriminaliseeriks laimamist


niisiis... esimene külghoop langismile (loe: leimile; krt on ikka alles nõme sõna!) tuleb põhiseaduskomisjoni poolt siit: laksaki!
Põhiseaduskomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul jõudis komisjon pärast eelnõuga seotud materjalidega tutvumist seisukohale, et eelnõu algataja plaanide realiseerumine tooks kaasa reaalse ohu põhiseaduse §45 sätestatud väljendusvabaduse õigusele. Põhiseaduskomisjon ei pidanud Reinsalu kinnitusel seetõttu õigeks eelnõu seadustamist toetada.

Arutelul osalesid ka justiitsministeeriumi karistusõiguse ja menetlustalituse juhataja Saale Laos ja Kapo politseidirektor Arnold Sinisalu, kes arvas, et kavandatavad meetmed ei ole proportsionaalsed ja sunnivad Kapot põhjendamatult reageerima ka tegevusele, mida võiks tõlgendada huligaansusena. Sinisalu väitel on raske leida sellele analoogiat teistest Euroopa riikidest.
huhh.. jummal tänatud.. oleks see vaid langi teha siis pandaks 'pooled' meist kinni.. aga õnneks on veel inimesi kellel ka mõistus peas..

siinkohal tuletan meelde raamatus 'Wikmani poisid' meelde jäänud mõtteterad:
*) eesmärk pühendab abinõu
*) proportsionaalne tasakaal peab seejuures säilima (mitte suure abinõu pühendad väiksema eesmärgi täitmiseks vaid vastupidi)

Trammiga Tondile ei saa.. (no tegelt.. saab küll) *


nu vot siis.. mis sellel kaunil päikesepaistelisel talvepäeval siis ka toimunud on.. muidugi peale selle et minul on sünnipäev :) ikka väga hea et sünnipäeva puhuks on korralikku talveilma antud.. päiksepaistelist ja külma.. :D meenuvad need ajad mil veel kodukandis sai elatud ja seal olid talved ikka Talved, selle kõige suuremas tähenduses.. siin linnas on asi kaunis selline imelik.. ei oskagis eda kirjeldada.. lumetu ja nadi.. porine..

vot tahtsin siin pidu pidada sünnipäeva puhul ja oli kohtki kinni pandud.. üli head ja stiilsed ruumid.. kaunis kesklinna lähedal.. kadriorus.. aga nüüd miskid töllid tegid seal läbu ja kuna asi läks politse uurimise alla siis langeb sel aastal see variant ära.. :) 'omanikule' sulge sappa vist ikka ei panda.. ja kahetseb teine sellist jama isegi.. aga järgmiseks 'omanikuks' sooviks mina küll paremat tegelast, olgu ta siis mees või naine, kes aga saaks aru et see ei ole laste mängumaa ega lihtne kodu, kus on kodused probleemid vaid siiski kena kohakene kadrioru kaunis rüppes.. ning võrdsematest võrdsematena kehtivad seal tegelt ka veel eriti 'võrdsed' moraalireeglid.. st peaks kehtima.. praegu ei kehti seal muffigi..

* - pealkirjaks modifitseeritud ÄP'st leitud uudis, mis on hiljem täiendatud ja annab seepärast väga kentsaka uudispäise. aga tänapäeval onsee interaktiivsus nii suur, et vahest suisa minutitega tuleb täiendust ja niiviisi ongi hea lihtne teemasid välja hõigata..

Palju õnne sünnipäevaks mulle!


Happy Birthday! Alles Gute zum Geburtstag! Feliz Cumpleaños!
Joyeux Anniversaire! Buon Compleanno! Feliz Aniversario!

Photo @ DicaStyle.com



oli külm talvepäev.. lumi põlvini ja tuul kui suisa torm.. isegi laplased panivad sel päeval omal särgi ülemise nööbi kinni.. kui samal ajal kihutas valge sirav masin Jõgevalt Tartusse Inglisilla sünnitusmajja..

hiljem rääkisin ikka nii:
'millal sa oled sündinud?' uurib õpetaja
'1978. aasta jaanuaris' vastasin
'mäletan, see oli külm talv' meenutab õpetaja
'oli oli, mind tõigi pingviin, sest kurg ei saanud sellega enam hakkama' ;)

I may be getting older, ..


.. but I refuse to grow up!


Photo @ Round Here

-- Wednesday, January 18, 2006 --

VÕTKE AEGA e. Slow Down Week


Linnar Viik kirjutab täna omas blogis 'Aeglase aja nädalast', mis tegelt juba käib. nagu rusikas silmaauku kirjutasin samadest mõtetest nädal tagasi omas blogiski: Parkinson's Law: Work expands to..

et siis mitte ainult sel nädalal aga üldse.. pole vaja sellist hullu uhamist ja enda ning teiste tagantpiitsutamist.. ei kodus, tööl, liikluses, söömisel ja muusikakuulamisel samuti.. võtke rahulikult ja kuulake ning sööge rahulikult.. see annab hea enesetunde..

olen ise juba pikemat aega vahetanud deep house muusika (mis ei ole ka teab mis kiire ja agressiivne, aga siiski kaunis tempokas) new age muusika (chill otsast otsani) vastu ja pean mainima et hoopis teine tera on :) ning ka söömist olen püüdnud nautida as long as possible..

ega muidugi kohe ei õnnestu hoobilt rahuliku elurütmiga kaasa minna.. aga aeglaselt siit ja sealt asju muutes see siiski tuleb sinuni :D

siia otsa soovitan Ööylikoolis Fred Jüssi juttu: [.MP3 fail 48.8MB] Pealisülesanded, kus päris lõpus ta räägib ka just endale aja võtmisest ja pühendamisest. kuidas ta vahest läheb bussi või rongiga linnast eemale ja kuskile heinamaale ning heidab seal pikali ning vaatab pilvi samal ajal kuulates ümbritsevas rohus kõlavaid helisid.. ja nii ta seal siis lebab tundide viisi.. vaadates pilvi, kuulates loodushääli ja lihsalt olles ja mõeldes..

ja veelkord sama mõttetera mis ennemgi kirjutet: aega ei olegi kunagi, AEGA TULEB ISE VÕTTA!

Kui külm on külm tegelikult lähipäevil?


leheneeger siin edastas Päästeameti info, kus oli selline tabel:

KÜLMAINDEKS
Temp 10 5 -1 -5 -10 -15 -20 -25 -30 -35
2 m/s 9 4 -1 -6 -11 -16 -21 -26 -31 -36
6 m/s 3 -4 -10 -17 -23 -30 -36 -43 -49 -56
10 m/s 0 -8 -15 -22 -29 -37 -44 -51 -58 -65
14 m/s -2 -10 -18 -25 -33 -41 -48 -56 -63 -71
18 m/s -3 -11 -19 -27 -35 -43 -51 -58 -66 -74
NB! Korralikult riietatult võib esineda minimaalseid külmakahjustusi
NB! Katmata kehaosadel külmetushaavandite tekkimisoht
NB! Surnuks külmumise oht

kes tahab täpsemalt teada või siis ise uurida puurida.. võib siin katsetada:
http://www.srh.noaa.gov/elp/wxcalc/windchill.shtml

Kurjakuulutav kohtumine kuuvalgel e. Mac users: Start paying attention to security


siin eile on Dwight Silverman kirjutanud ja linkinud edasi BBC News loo: Mac users 'too smug' over security. kuna jah ka eesti macistid on endas ülikindlad keskonna turvalisuses, siis nagu iga asjaga, mis läeb massidesse nii on ka Maciga, et leidub lõpuks inimesi, kes viitsivad neid 'lammutama' hakata ja sealsetele apsudele rohkem tähelepanu pöörates ka rünnakuid tegema.

lihtsalt eks ründajad ole ka ju inimesed.. ega ei viitsi ju vaeva näha kui tulemus väike on. ikka kasutada turgu mis on suur. hetkel on seda Windows ja IE, aga eks teised keskkonnad levi kiirelt ja varsti on ka praegused 'turvalised' alternatiivid rünnakute all ja ka nende poolt lammutatud.

muidugi sellisel hetkel, kui näiteks ainult maci kasutanud inimesel järsku miski viirus selga kargab on palju hullem kui nendega iga päev võitlema pidnud windowsi inimene, sest nagu viirustega ikka nii on ka sellega, kui sa ei ole selleks ette valmistatud, siis nad tekitavad rohkem kahju. ehk siis elust enesest.. kui antikehad puuduvad siis jäädki haigeks..

seega kui tahad olla turvaline, kasuta vähe levitatud asju :) keegi lihtsalt ei viici vaeva näha et seda rünnata.

Taas tegi Venemaa Eestile meedia vahendusel ära


ühest ma ei saa aru.. kuidas Eesti ei suuda oma seisukohti ja uudiseid maailma tasemel läbi suruda.. nüüd siis selle loo järgi jääb taas mulje et Eesti on sitt ja tahab peale piirileppe veel ka miskeid muid saastasid asju sellega siduda.. ja Venemaa on hea ja tahab kiiremas korras piirileppega ühelepoole saada.. no andke andeks ja tõmmake endale vesi peale..

en.rian.ru: Russia ready for fresh start in Estonia border talks - Lavrov
Russia had been forced to withdraw its signature from an original agreement, Lavrov said, because of the failure of the Estonian ratification process to keep to the original issue.

"We appreciate that the Estonian government passed the document exactly in the form it was signed in Moscow. What happened in the Estonian parliament is well known. The ratification law contained an unacceptable statement that put conditions on the agreements and contained irrelevant references," the minister said.
Photo @ en.rian.ru


I'm prepared for all emergencies but...


.. totally unprepared for everyday life.

seda mõtet võib lugeda eelmise teema jätkuks veidi.. et kõik need hullud turvamised eriolukordadeks on nii oluliseks saanud et igapäeva elu enam lihtsalt ei osatagi elada.. pea iga asi on varsti eriolukord.. ja nii jääb lihtne elu ja olu juba vähemusse.. kurb..

aga praegu paistab mulle läbi -19kraadise külma ja aknaklaasi kena kevadpäike silma :D just nimelt kevadpäike.. sest hommikud on juba valgemad ja eile või oli see üleeile kostus mulle kuskil juba ka kevadist linnulaulu kõrva.. :D ja kui talve alguses tundus juba -1 kraadi väga jahe siis tänane -19 ei olegi enam nii väga hull :D

viimase 24h temperatuuri kohta võiks suisa öelda et külm teeb Tallinki aktsiat, mis küll päris minu ennustuseni veel pole jõudnud aga tempo on parajalt kiire küll tal;)

ja varsti saab jääd ronima.. :D ja siis juba langevarjutama.. täna nägin muideks vasta hommikut taas langevarjuund.. krt.. taas aeglane avanemine.. ja enne maaga kokkupuutumust jäi uni nagu film seisma.. ning siis ma ärkasin.. seekord sisi läks õnneks ;)

ja muideks.. homme on 19 JAANUAR!!! :D

-- Tuesday, January 17, 2006 --

A person is just about as big...


... as the things that make them angry.

seega inimesed.. lõpetage pisiasjade pärast muretsemine ja nende üle vihastamine.. vahest on nii et 'shit happens'.. ei ole midagi teha.. tagasi seda enam ei saa ja seega peab edasi liikuma.. aa see kui sa ikka ropult energiat kulutad sajatamisele ja vihastamisele, eriti asjade üle mis on juba olnud... ega siis ei ole sul eriti ka energiat millega edasi minna.. ja mille abil uusi asju teha.. ja paremini teha.

aga see et pisiasjade pärast ei tasu muretseda ei tähenda et neid üldse enda ümber tähele ei peaks panema. pigem vastupidi.. muidugi pisiasjad ei peaks olema väikekondanlikud mõttetused ja tarbimisühiskonnale omane ostan-palju-jaksan teemale omane.. vaid pigem midagi lihtsat, otse südamest.. ka odavat aga samas hindamatut.. eks alguses tundub see kõik kaunis imelik, aga muutused peavadki sellise tunde tekitama.. muidu pole neist tolku.. kui sind ikka omast kastist välja ei rebita.. siis sa ei tea ka mis maailmas toimub..

Kuldkloobused jagatud (Golden Globe Awards)


Photo @ hfpa.org


kolm olulisemat auhina saajat sel aastal:

Cecil B. DeMille Award: Anthony Hopkins. Üks parimaid meesnäitlejaid minu eluajal.
Best Motion Picture - Drama: Brokeback Mountain
Best Motion Picture - Musical Or Comedy: Walk The Line
viimane neist hakkab kohe kohe ka eesti kinodes linastuma. seega kiirelt kaema!

Golden Globe Awards - Nominations and Winners

-- Monday, January 16, 2006 --

ZENcast: podcast's and vlog's (audio- ja videoblogide kogum)


Photo @ ZENcast.com


üks mu väheseid ja kõige lemmikum easy watching vlog on Rocketboom ja sealt viidatuna leidsin sellise laheda lehekülje: ZENcast.com, kus siis palju erinevaid podcaste ja vloge koos. omad 'top10' tabelid omad 'what's new' listid erinevate valdkondade kaupa laiali jagatud ja igati abiks leht audio- ja videoblogide vaatajatele/kuulajatale.

samal teemal mõtiskles ja tegi ka graafiku Henrik ja Eesti kuulatuimat podcasti võid otsida ikka Tehnokratt'ist Petsi käe läbi valminuna.

Radio Ööylikool


mu blogi viimaseaja üks enim kommenteerinud külaline Kai, lisas mõni aeg tagasi ühe mu sissekande kommentaaridesse sellise lingi: http://www.ylikool.ee/et/13, tegu nimelt Raadio Ööylikool'iga. Seal on väga paljude erinevate elualade tegelaste mõtisklusi mitmetel erinevatel teemadel. Soovitan teil kõigil seal ringi kolada (loe: neid jutte kuulata).

Enamasti on nad .ram-failid või siis miskine ~50MB suured .mp3-failid. Lood ise oma pikkuses samuti kuskil keskeltläbi 50-55min pikad.

Head kuulamist ja kaasamõtisklemist!

-- Sunday, January 15, 2006 --

Music? On a Scanner???


Kindlasti te mäletate kui eesti muusikud korraldasid kontserti kontori helidest. See oli täitsa vahva ja huvitav. Nüüd siis avastasin sellise teema, mis paistab küll kaunis vana juba olema, aga millest polnud ma varem midagi kuulnud, ehk ka teie mitte. :P

ganjatron.net: ScanJet Music

That's right. The HP ScanJet 4c's SCL (Scanner Control Language) command set
includes an unofficial PLAY TUNE command. I stumbled across this after reading
an article on the ScanJet 4c in the feb. 1997 issue of HP Journal (see the
sidebar Sing to Me).
Kuulamiseks/vaatamiseks teile siin ka üks väike videoklipp: [1.4MB .MPG fail] ScanJet 4c in action

Photo @ ganjatron.net


-- Saturday, January 14, 2006 --

posmotrim tot net - seda me ei vaata


kindlasti paljud teist teavad väljendit: posmotrim dot com, ehk siis mõtteaga a'la: 'eks me vaata seda'. sellist lehekülge vist veel tehtud ei ole, aga on olemas üks lehekülg: posmotrim tot net, ehk siis vigases lauseehituses: 'seda me ei vaata' :)

If money can't buy happiness, I guess you'll just have to..


.. rent it.

olen täna külas ja vaatasin seetõttu ka üle pika aja taas televusserit ning miski saade kanal kahest vist oli kus räägiti ilumaailmast ja värgist ja seal üllatas mind kaks mõtet või siis saatelõiku:

esiteks: milleni küll inimesed kõik välja ei läe et kiiremini ja tugevamini päevitust saada.. nüüd siis on olemas spray-solaarium.. uskumatu!! miski kutt oli seal modelliks (töödeldavaks pinnaks) ja siis ilusalongi töötaja lasi teda nagu autoremondi töökojas spray-püstoliga üle. ei saanudki aru, kas sealt ka miskit ainet välja tuli (kuigi paistis miski potsik küljes olema küll), aga igatahes miski valguskiir oli tal ka veel olemas !!!

USKUMATUD mida kõike välja ei mõelda!!!

teiseks: kui inimesel, kes on ikka ütleme et üle prahi hea kehavormiga ja väljanägemisega ning füüsiliselt aktiivne ning ütleme et lähedal inimideaalile, siis tal peaks ikka olema ka võimalus välja mõelda endale probleeme, PSEUDOPROBLEEME!!! ja üheks selliseks on siis olematu tselluliit!!! tsiteerides saadet: 'isegi kui seda näha ei ole siis ostke ikka seda kreemi või asja ja määrige ennast, sest tegelikult on tselluliit teil siiski olemas, mis sest et seda mitte kuidagi näha ei ole'

no anna andeks, milleks on vaja inimestel endal pseudoprobleeme välja mäelda? või siis pigem on asi selles et meedia ja ilutööstus genereerib ja sisestab neid tarbijasse ning nõrgema iseloomuga ning massipsühhoosile alluvad tarbijad võtavad seda kui tõde!!

MASENDAV!!!

----------------------------------------------

PS. siia otsa veel üks uitmõte

eile verd andmas käies Põhja-Eesti Verekeskuses (taas pikem ehk afereesi doonori protseduur, viimasel ajal vaid neid ma teinud olengi), vedelesin tunnike seal toolis ja seega nägin varahommikusi saateid ja kuskilt tuli vahepeal sekka TV-shopi..

ning mõtlesin: kas mitte ei ole nii, et sinna satuvad vaid need tooted, mis tegelikult mitte kuskil mitte ükski (ok erandid välja arvatud) müügikett seda letile ei lase.. ja see on nagu nende mõttetute tobedate asjade viimane võimalus end müüa ja reklaamida.. eile seal oli miski mõttetu isekeerav või vormiv omleti pann..

huvitav kes sealt neid asju üldse ostavad? keegi ju peab ostma, muidu see ju ei tasuks ära.. või ei ostetagi?

-- Friday, January 13, 2006 --

Eesti teatri aasta, nende web ja blog


niisiis.. tegijad on maha saanud uue lehega ja ka blogiga ja kõige muuga sinna juurde kuuluvaga.

nimelt seoses sellega et 2006.a. on Eesti teatri aasta, on Kaarel Oja valmis vorpinud vastava teemalise kodulehe: www.teatriaasta.ee ja sinna juurde lisanud ka blogi: www.teatriaasta.ee/est/blog !

mina kui üks väikene teatrihuviline olen selle asja üle küll üliõnnelik :D

igasugu väärt asju leiab sealt:
1. Täna Eesti teatri ajaloos (jookseb kogu aeg paremal pool lehe servas)
2. Blog muidugi, kus kajastatakse jooksvalt teemasid (kahjuks hetkel ilma RSS-feed'ita :(
3. Teatrite sugupuu
ja muidugi kõiksugu suursündmuste info, uudised ja meediakajastused teatriaasta kohta ning muidugi meelelahutust (taustapildid, nädala küsimused, nädala tsitaadid ajaloost), mis käib ikka asja juurde..

Photo @ teatriaasta.ee




PS. webi kujundus on neil muideks päris vahva ;) boonuspunktid selle eest neile!

Märtin siiski lõpetab oma WRC karjääri?


foxsports.news.com.au: Rally title 'lacks grunt'

"I don't see much future for myself in the championship," he said at the Autosport International show in Birmingham overnight.

"I am not trying to find anything."

"It is just not the same championship that it used to be, so I can't push myself to make a huge effort to get in there and make it happen."
kurb kurb.. :( aga mõistetav. kuigi ma lootsin teda veel WRC masina roolis ja sarjas näha siis kartsin et see nii ei läe. kujutan ette, et ma isegi oleks sellisel juhul teinud sama otsuse. tõenäoliselt jääb ta eestlaste parimaks rallisõitjaks vähemalt minu eluajal. aga elu läeb edasi ja eks see ole ka elu üks osa, et tegijad lahkuvad loovutades koha uutele ja noorematele tegijatele.

a need paganama eesti ajakirjanikud, kes teda pidevalt tögavad ja halvustada püüavad.. tead pistke oma näpud õige endale sinnasamusessegi kohta.. ja olge rohkem omaette! eriti praegusel ajal, mil Parki hukkumisest on alles nii vähe möödas.

eesti ajakirjanikud pole ajakirjanikud vaid haiglased parasiidid ma ütlen!

kogu aeg Eestit ei kiideta, sest kõik ei ole siin ju hästi ka


siin ei ole midagi lisada, jutt räägib ise enda eest!

europa.eu.int: Innovation scoreboard: Summaries of Member States results
Estonia is a mid-ranking country on the EIS, coming 13th out of 25 EU countries. It is one of the best performers among the ten new Member States. However, the cluster analysis classifies Estonia in the “losing ground” category because of its negative trend. The explanation for the anomaly between Estonia’s good standing in innovation performance and its classification among the laggards is because Estonia’s strengths are highly skewed, with very good performance on innovation & entrepreneurship and good performance on innovation drivers, but poor performance on IPR, applications, and knowledge creation. Estonia is among those countries that are relatively weak at transforming their innovation assets into innovation results (sales of new products, high tech employment, patents, etc).

Estonia’s weakness in knowledge creation is due to insufficient levels of business R&D. Although this increased from 0.11% in 1998 to 0.28% in 2003, it is still well below the levels observed in Slovenia at 0.90%. Public expenditures have also increased from 0.47% in 1998 to 0.53% in 2003, but are still only 80% of the EU average. As of 2000, only 2.4% of firms received public support for innovation. These figures could be one reason why Estonia performs badly on both applications and IPR. These results suggest that Estonia has already benefited from picking ‘the low-hanging fruits’ and needs to invest substantially more in developing more advanced innovative capabilities, in particular to improve the supply of S&E graduates.

Ei krt suitseta rõdul!


soomlased igatahes kavatsevad selle vastu midagi ette võtta. oleks aeg, et ka meil seda tehtaks. praik talvel pole eriti vahet (ega suitsetajad sellise külmaga sinna välja väga ronida taha ka), aga suiti, püüa sa lahtise aknaga magada või midagi, krt keegi fcking naaber peab oma õhtu suitsu tegema sel ajal.. tramaeivõi! ja kui siis räägid talle üks kord ja teine kord, et ära tee siin suitsu, ega see koll ei saa ju aru kah! on endal vist juba ajud välja suitsetanud nagu miski zombi.. fck ma ütlen!

näri parem porganit!

PM: Soome võib seadusega piirata rõdudel suitsetamist

-----------------------

PS. ja üleüldse, head 13.'dat ja reedet!

-- Thursday, January 12, 2006 --

Every time I try to see things your way,..


..I get a headache!

(selline mõte siis täna internetisügavustest)

Parkinson's Law: Work expands to..


.. fill the time alloted it.

Seega VÕTKE AEGA, et puhata ja mängida nagu Kusti ütles Nukitsamehes. Sest kui sa arvad, et teed veel veidi tööd (noh niipalju, et veel see ja see ja see tehtud saaks) ja siis pärast seda puhkan, siis võid mürki võtta selle peale, et sul tuleb pärast veel tööd ja nii ongi see nõiaring: mida enam sa teed, seda enam sul teha vaja on ja enda jaoks sul AEG EI OLE!

Nii ongi, et aega ei olegi kunagi, AEGA TULEB ISE VÕTTA!

Photo @ DailySnap.com

Mida kardad sina?


mhm.. mina? eks igaüks meist karda midagi ja tihti saadakse selle millegi üle siis ka pahaseks/vihaseks, aga võin päris kindel olla, et suuremal jaolt kordadest kardetakse 'asju', mida ei mõisteta. seepärast don't get mad, get interest!

Photo @ bluetier.org

We control matter because..


.. we control the mind. Reality is inside the skull.

Photo @ purplemoon.com

-- Wednesday, January 11, 2006 --

iPod Compatible Jeans!


ojaa.. viimastel päevadel on iPod taas meedias tugevalt kajastust leidnud seoses uue versiooniga temast. ja nüüd siis Levi Strauss toob turule ka extra iPodi jaoks mõeldud taskutega jeans'id :)

lahe lahe.. mida kõike ühe pisikese asja ümber teha ei anna ja kust kõikjalt rahvalt seda raha kätte saada.. :D

playfuls.com: The First iPod Compatible Jeans. From Levi Strauss

Photo @ news.com.com


World 2015: AmazonBay vs Googlezon (EPIC)


Kunagi varem on tehtud selline tulevikku vaatav ennustus/väljamõeldis:
robinsloan.com: Museum of Media History: And what is EPIC?

Photo @ robinsloan.com




Nüüd on siis uuem mõttearendus sama aja kohta kokku treitud:
drkwrevolution.com: AmazonBay World

Photo @ robinsloan.com




(via: Ross Mayfield)

MacBook Pro out NOW! (4x faster)


Photo @ Apple



pikemalt juttu ja linke TechBlog'is: Here come the Intel Mac notebooks, iMacs

EDIT: mõned mehed, kes ei raatsinud MacWorld'i ja uudiseid ära oodata, nutavad nüüd oma hiljutiste tegude pärast ;)
Jason Kottke: Letter to Apple Support

Russian Officer Arrested For Spying For Estonia


huvitav mitmel korral juhtudest on sellised jutud ka tõesed? pakuks suhte 1:100 vastu välja. aga kurvaks teeb pigem see, et meiepoolne vastuväide sellele nii paganama nõrk on ja inimesed ikka usuvad seda, mis neile esimesena öeldakse, seega iga kord kui venelased on sellise uudise meediasse laiali paisanud ei ole pärast enam kuidagi võimalik vastupidist tõestada.

seega et venelastega sel teemal võidelda peab mängima nende endi reeglite kohaselt ja samasuguseid väiteid nende vastu eesti kasuks välja käima meediasse!!

Photo @ rferl.org



veel samal teemal
kommersant.com: A Spy of Estonia Detained in St. Petersburg

Palju õnne Osvald ja Ove


täna on teie nimepäevad! aga teistel on ka omad: NIMEPÄEVAD

(ma küll kahjuks/õnneks ei tea ühtegi Osvald'it ega Ove't isiklikult, aga see eest on mulle meelde jäänud nõuka ajal Baskini ja teiste poolt sisse mängitud naljalood, kus ühes neist seda nimepaari kah lapse nimede pähe pakuti. PS. aga need pole enam ka väga levind nimed - võite siit järgi kaeda)

---------------------------------------

Aga ühe teise teema jätkuks avastasin täna sellise karikatuuri:

Photo @ offthemarkcartoons.com


-- Tuesday, January 10, 2006 --

National Geographic Traveler fotokonkursi võitjad 2005


sepp siin viitas lingile: National Geographic Traveler fotokonkursi võitjad 2005
seal on tõesti väga lahedad pildid ! soovitan vaadata! vaid 10tk

Photo @ Chantelle Rytter




Olympus Camedia C-770 digital camera and a copy of the National Geographic Photography Field Guide.

Chantelle Rytter was the first person to arrive at the top of an Atlanta skyscraper on Valentine's Day morning. Rytter, who works in event planning, enjoys photographing from balconies. "The shifts in the weather and light over a terrific distance satisfies my eye like watching the ocean," says Rytter. "The fog blanket is always my favorite. It only happens a few times a year and not for very long. It is a magical perspective on a familiar scene. It's clearly Atlanta, but Atlanta dreaming." (Canon PowerShot S1 IS digital, built-in 5.8-58mm zoom lens.)

Rebane Aafrikas


õigemini küll Rebaseonu. palju rännanud ja näinud Ahto Tanner on ette võtnud seekord soloreisi jeep'iga Aafrikasse.

Photo @ rebaseonu.net


Ilus hommik Maroko põldude vahel.

-- Monday, January 09, 2006 --

Drunk Russian Calendar


pole veel selle aasta kalendrit arvutisse.. siin palun üks variant siis :D aga kui see pole meelt mööda siis tellige endale päris kalender seinale Skydive Estonia Provocateur 2006 Studio Men Calendar

Photo @ media.skoopy.com



(via sigane)

R.I.P. Mikk Mikiver


kohe aasta alguses nii kurvad uudised :( aastat 5-10 tagasi oli ta mu lemmik eesti meesnäitleja teatris. viimasel ajal ta ise lavale väga enam ei roninud, tegeles rohkem lavastamisega

ETV: Lavastaja ja näitleja Mikk Mikiver suri esmaspäeval

Photo @ Postimees/Scanpix

au ja kuulsus läheb sulle: 20 000. külastaja


avastasin täna hommikul, et mu blogil on nüüdseks (pärast erinevate counterite paigaldamist) olnud kokku juba 20 000 külastamist.

ja selle au ja kuulsuse saab endale seekord inimene kes on käinud siin:
09:41:45, 09/Jaan./06 gate.fin.ee

Photo @ mashke.org

-- Sunday, January 08, 2006 --

Some good news in every day!


Photo @ ETV

väljavõte ETV uudistest tänasel päeval!

----------------------------------------

Uudised on ikka masendavalt kurvad ja surma täis kogu aeg. Võiks nagu head ka rääkida. Ja siis imestatakse miks inimesed nii masenduses ja kurvad ja nukrad ja pahad ja tapahimulised ja võltsid on.

Good thinking will help here!

Uisumaraton Peipsi järvel


Jõgevamaa omavalitsused ja Uisuliit on tulnud välja üritusega - Kalevipoja uisumaratoniga Peipsi järve jääl.

Maraton toimub 11.märtsil Peipsi järvel stardiga Kodavere juurest. Finiš on planeeritud Mustveesse ja raja pikkus on 24 kilomeetrit. Kuna rada valmistatakse enne spetsiaalselt ette - lükatakse lumest puhtaks ja vajadusel kastetakse üle, siis peaks rada matkauisutajale väga hea olema.

loe lisa:
[.doc fail] I Kalevipoja Uisumaratoni juhend 2006

Vooremaa: Peipsi jää näeb esimest uisumaratoni

Vooremaa: Huviliste aktiivsus kiirendas uisumaratoni ettevalmistust

Ennast sellele üritusele registreerida saab siit:
http://www.eformular.com/jslkalju/uisumaraton.html

Heinrich Harrer [Seitse aastat Tiibetis], suri 93-aastasena


kindlasti olete kas ise näinud, lugenud või vähemalt paljud teist kuulnud sellest raamatust või filmis 'Seitse aastat Tiibetis', nüüd siis on selle nimitegelase eluküünal kõrges eas otsa saanud.

loe lisa: ETV: Suri Austria mägironija Heinrich Harrer

Photo @ Heinrich Harrer
Heinrich Harrer Limited Edition Portfolio

-- Friday, January 06, 2006 --

Blogs come and go but RSS will remain


selline mõttetera siis tänasesse päeva (mis parafraseerib kõiki eelkäijaid a'la Coco Chanel'i: 'moed tulevad ja lähevad aga stiil jääb' jnejne). Tänane mõttetera on siis näpsatud siit artiklist:
cio.com: Intranet Trends to Watch for in 2006

aga veel tänase ajahetke edumeelsematele internetiinimestele üks abiks kodukas:
http://www.zencast.com/ - seal on siis kokku koondatud terve hulk väärt vloge (videoblogisid) ja podcaste (audioblogisid), mida vaadata/kuulata.

-----------------------

ja siia lõppu midagi positiivset leheneegri blogist

Q: Do you have perfume in South Africa?
A: No, WE don't stink.

-- Thursday, January 05, 2006 --

MillionDollarHomepage.com


Photo @ milliondollarhomepage.com


Ja seal on tervelt veel 1 pixel vaba, mida võid veel ka SINA ära osta (ma küll ei leidnud seda kus ta seal lehel täpselt asub, aga no krt sellega). Kutt on teeninud juba 999 000.-$ ja see pole veel kõik, viimane TUHAT pixel'it on eBay's müügis ja selle hind on hüpanud kosmiliseks (06.01.2006 k1430 oli ta 152 300.-$), ning peagi võib selle lehe omanik oma lehe ümber nimetada Two Million Dollar Homepage'ks ;)

PARK(ing) suurlinna moodi. :D


Suurlinnades on ikka mure selle parkimisega (loe: liiklusvahendi seismajätmine pikemaks ajaks). Kesklinnas eriti. Eestiski võib seda kohati täitsa valusalt tunda. Aga õnneks pole Eestis veel probleemi parkmisega (loe: parkides viibimine). Aga kahjuks pole igal pool selle asjaga nii hästi kui meil. Aga õnneks on siis olemas vahvaid ja hakkajaid inimesi kes hdast välja avitavad, seda muidugi mõisliku tasu eest. Sest ega seda head loodust siis tasuta saa kivilinna ehitada.

Photo @ rebargroup.org (lehel on pikalt laialt juttu ja palju pilte.. tasub täitsa vaatamist)



Aga parkimise võlukunsti võid vaadata parem siit:
[.mov-fail] - Transformer parking

seal lehel on veel mõninad vahvad sci-fi ideed :D

Photo @ scifi.com


New Orleansis avati katastroofiturismi bussiliin


oumyfckgood! KÕIK MÜÜGIKS! ma kordan KÕIK MÜÜGIKS! tramaeivõi! ELAGU AMEERIKA! perssersk

ETV: New Orleansis avati katastroofiturismi bussiliin
New Orleansis lasti käiku ekskursioonibuss, mis külastab linna ja selle lähiümbruse orkaanist enim laastatuid alasid, pakkudes kohalike tragöödiat müügiks turistidele.

....

Päevas toimub üks 3-4-tunnine sõit ning igast 35-dollari (455 Eesti krooni) suurusest piletihinnast lubab Gray Line orkaaniohvrite heaks annetada kolm dollarit (39 krooni).

Playboy in Braille Alphabet


paar sissekannet tagasi kirjutasin sellest kuidas Google.com täna end Braille Alphabet'i on pistnud.. ja et asi ikka täielik oleks siis siin ka Playboy, mida võib pimakirjas lugeda ;)

Photo @ banterist.com




........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................