-- Wednesday, November 30, 2005 --

PÖFF: Sleepwalkers 30.11.2005 (kokkuvõte)


Tänaste filmide lühitutvustused Sleepwalkersi kodukal
kell 16.00 MARIONETTIDE ELUST
kell 18.00 400 LÖÖKI


THE LAST DAYS / Viimased päevad
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 35 minutit

Pean vist hakkam oma sõnu saksa filmide kohta tagasi võtma. Ka see oli super hästi tehtud. Ka pikema filmina oleks see teema välja kannatanud. Osatäitmised head ja teostus veel parem. Teemaks inimene ja tema tunded, mõtted ja enese alalhoiuinstinkt.
Seda soovitan kindasti.

------------------------------------

MAINTAINING ORDER / Kord majja
Soome 2004, Dokumentaalfilm 10 minutit

Täitsa vaadatav ja üsna mõtlik dok.film soomlastelt. Selline vaikne ja rahulikus toonis, ei surund ennast peale ega midagi. Pani vaatama. Head kaadrid.

------------------------------------

SUBWAY SCORE
Saksamaa 2004, Animafilm 7 minutit

Täitsa päneva ideena tehtud anima. Selline mis paneb vaatama. Üks haaval nopib kuradike (seda saab vaataja alles lõpu poole teada) inimesi maha, aga kes see muu ikka kui me ise peame selle vastu hakkama, et meid nii labaselt ei kõrvaldataks ;) Filmis on peategelaseks siis seekord hoopis üks koer. Ja võidu toob tavaliselt ikka üllatusmoment vaenlasele, nii ka seekord :D

------------------------------------

ONE THOUSAND YEAR OLD MAN / Tuhandeaastane mees
Iraan 2004, Animafilm 17 minutit

Kord tuleb päev, mil kõik maailma inimesed väsivad oma monotoonsest elust. Nad jagunevad kolmeks grupiks ning otsustavad teineteisega võidelda. Taevas puruneb nende võitluses ning nad peavad selle kuidagi ära parandama.

Jätsin selle sisututvustuse seekord siia alles, kuna seal on kenasti ära toodud selle anima mõte. Miks sõditakse? Ühed ütlevad, et iga sõja aluseks on armastus (kas just siis mõne inimese vastu või millegi muu vastu, nt. võim, raha jne.) Aga kindlasti on paljude sõdade algatuseks igavus, tegevusetus.

------------------------------------

PENDULE
Holland 2005, Lühimängufilm 7 minutit

Filmis on kombineeritud erinevaid tehnikaid, et luua hübriidfilm.

Täitsa pänev teostus oli. Sisult oli segane ja arusaamatu, aga ma nautisin seda päris filmi, anima ja jumal-teab-mille-veel segu. Hea vaheldus nendele päris animatele ja päris mängufilmidele. Aga pikalt ei tahaks seda vaadata, see 7 min oli tõesti maksimum.

------------------------------------

AT NIGHT / Öösel
Hispaania 2004, Lühimängufilm 16 minutit

Film isiksuse lõhestumisest. Üks on see kes on päevane inimene ja teine seesama inimene kuid öösel. Ja üks ei tea mis teine teeb. Vaid asjad tema ümber on muutunud. Ja paistab et see öine inimene ei olegi nii väga üksi. Väga hea film, nii sisult kui teostuselt. Sellest saaks ka täispika filmi teha.

------------------------------------

THE PARADISE OF LULIN / Lulini paradiis
Puerto Rico – Saksmaa 2005, Dokumentaalfilm 30 minutit

Film väikesel Puerto Rico saarekese Vieques'e, mis on USA sõjaväe katsebaas juba aastakümneid olnud, elanikest. Osalt nagu dok.film kuid kohati tundus nagu mängufilm. Vähemalt oli sealse raffa pingutustest siiski lõpuks ka kasu ja pärast üle 60 aasta katsebaasiks olnuna said nad lõpuks siiski vabadust taas maitsta. See teema peaks olema eestlastele vägagi tuttav.

------------------------------------

TALL ON MY OWN / Üksildane lugu
Belgia 2005, Lühimängufilm 11 minutit

Täiesti mõttetu ja segane film. Ei oskagi midagi rohkem öelda.

------------------------------------

THE FAT GIRL / Paks tüdruk
Portugal 2004, Animafilm 2 minutit

Sarnaselt eilse ühe animaga on ka selle põhjaks üks luuletus, aga nii luuletus kui ka anima teostus on kordades nõrgem. Ehk ka see lühidus segas. Ei tulnud asja sisu välja.

------------------------------------

1919
Venemaa 2005, Lühimängufilm 14 minutit

Segane lugu. Filmi tutvustus rääkis midagi inimese reaalse ja mõttemaailma segunemisest sõja ajal. Aga filmina ei suudetud seda eriti hästi välja tuua. Teist korda igatahes ei vaataks.

------------------------------------

OLLI
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 11 minutit

Lugu tavalisest poisist ja suht tavalisest perest ka. Aga nagu ikka nii on ka seal väikestel lastel omad mängud ja fantaasiamaailmad. Ning uskumatud asjad saavad teoks :D Väga lahe film oli. Poole filmi pealt märkasin, et seda ei tõlgitud, nagu kõiki teisi filme tõlgitakse, inglise keelde. Mul muidugi vahet polnud valdan piisavalt ka saksa keelt, aga teised kes seal saalis olid ja saksa keelest nii palju ei jaga võisid küll nuputada, mis toimub ;) Muidugi õnneks ei olnud seal juttu palu ja lugu ise kaunis näiliselt aru saadav.

------------------------------------

BEYOND THE SUN / Teispool päikest
Tshehhi 2004, Animafilm 7 minutit

Kindlasti paljud teavad ühte nõuka aegset animat papagoist, kes tahtis telekat valjusti kuulata ja siis oli miski tüli tal enda omanikust poisiga ja lõpuks oli õnnelik pere taas koos lisaks uus perekonna liiga kutsikas.

Meenus lihtsalt seda animat vaadates to vana nõuka aegne multifilm :D

Taas kord selline kõigis keeltes arusaadav ja lapsemeelne film. Sobiks ilusti näidata ka TV's. Olid seal omad kurvad momendi ja rõõmsad momendid ja ka paar õpetlikud kohta sisse lisatud.

------------------------------------

KISSING TIGERS / Suudeldes tiigreid
Prantsusmaa 2004, Lühimängufilm 20 minutit

Püüdis näidata et perekond on kõiske tähtsam. Ja muud sellised asjad. Aga kuidagi ei tulnud see neil nagu välja. Kaameratöö oli küll hea kuid teostus oli veidi üle kivide ja kändude. Teist korda ei vaataks.

------------------------------------

PS. ahjaa.. tahtsin siia juurde lisada, et iga seanssi alguses olevad klipid, mis siis reklaamivad Saku Originaali, Just Filmi programmi, Sleepwalkersi programmi, Animated Dreams programmi ja ka Sõpruse kino ennast on väga hästi seekord tehtud. Saku Originaali oma on küll mõeldud väiksema mõõduga ekraanile, sellest tingituna on ta 'kandiline' nagu ikka juhtub kui väikest filmi liiga suurel ekraanil vaatad. Ja teine asi mis häiris on see et Animated Dreams klipp koos põrsastega on veidi voluumi kohapealt lõpu poole üle pingutadud, liiga lärmakas.

Isiklik lemmik ja ka alati uutel vaatajatel naerukohina tekitaja on Just Filmi klipp väikse koerakesega, väga hea pööre tehakse seal :D

ja homme on Sleepwalkersil:
kell 16.00 SEITSE SAMURAID
kell 18.00 MILLEGA MA OLEN SELLE ÄRA TEENINUD?

Neist esimese seanssi lõpus on ka Eesti selle aasta vist üks paremaid tudengifilme: 'Mis värvi on armastus', Rasmus Merivoo kätetööna

Pehme ja lambavillane unenägu


Photo @ - BC -

Jõululaat raekoja platsil

----------------------

Viimasel ajal on mul uni olnud mõnusalt sügav ja kosutav, ei tea kas talveuni hakkab kohale jõudma? ;)

PÖFFi oma blogi ja Ajaveebnike akrediteerimine PÖFFile


http://2005.poff.ee/main.cgi?handler=Blog
lubatakse RSS ka lisada, veel seda ei ole :)

ja ikkagi kehtib, nagu ka varem sai sellest juttu teha, kuuele ajaveebnikule ka võimalus saada akrediteeritud PÖFF'ile samaväärselt ajakirjanikega tavameediast. kuigi mul on meelde jäänud et neist kuuest kolm on miskid tuntud tegelased ja kolm siis valitud kõikide teiste seast.. aga ma võin ka siin praik pada ajada ja vana infi levitada.. selge see et kes soovib see proovib..

Firefox 1.5 on nüüd eilsest väljas !!! Ja Thunderbirdi kalender.


alles see oli kui ilmusid eelversioonid temast ja nüüd siis eile tuli ta ka ametliku ja uue puhta Firefox 1.5 versioonina välja. mõningat uut ja mõningat parandet, aga isiklikult kasutan ikka veel FF 1.0.7 kuna mitmed Extensions'id lihtsalt pole veel uue peale ümber tehtud/laiendatud. ja noh ei taha nendest lisadest loobuda, sellepräast ohverdan uue versiooni nende kasuks.

aga kõik kes te IE'd veel kasutate.. proovige Firefoxi näiteks ühte jutti nädal aega, ja muidugi lisage kindasti juurde kohe alguses need lisad:

Adblock
Tabbrowser Preferences
Sage

ja kel soovi siis on kasuks veel ka sellised lisad (aga need rohkem nagu edasijõudnutele :):
FireFTP
SwiftTabs
Bookmarks Synchronizer
ColorZilla

ja pärast seda saad aru et mis sa kõik selle aja tolle IE'ga üldse teinud oled.. mitte sittagi.. :)

PS. siia lõppu lisan ka veel selle, et kes kasutab lisaks Tulirebasele (Firefox) ka mailivahetusprogrammina Tormilindu (Thunderbirdi) siis viimasele on olemas ka kalendersüsteem, selle leiad siit: Thunderbirdi kalender

PÖFF: Sleepwalkers 29.11.2005 (kokkuvõte)


Tänaste filmide lühitutvustused Sleepwalkersi kodukal
kell 16.00 HOMMIKUPOOL EEDENIT
kell 18.00 FOTOSUURENDUS


THE BLACK HAND / Must käsi
Iisrael 2005, Lühimängufilm 25 minutit

Need juudid on ikka ühed imelikud inimesed küll. No mitte ainult neid ei tapetid ja kiusatud taga ja pistetud gaasikambritesse, seda tehti pea kõikide rahvuste esindajatega, ka eestlastega. Aga kas näiteks eestlased ikka veel virisevad ja hädaldavad et meile tehti liiga? EI! Vahest kui keegi mölisema tuleb siis ehk jah tuletame talle meelde, et mis minevikus oli, aga üldiselt oleme me sellest juba siiski üles saanud. Aga näe juudid krt nad ikka ei saa ega saa sellest üle, masendavad inimesed. Mitte seda siin personaalselt võtta, sest on nendegi seas normaalseid nagu ka mujal on ebanormaalseid.

Film ise oli mõnus, soojad toonid ja suvine aeg oli taustaks noorte juudipoiste püüule karistada paavsti vaikimise eest holocausti teemal. Aga õnneks oli tegu vaid laste mänguga, millesse nad küll ise südamest uskusid. Ja õnneks oli ka nende seas rahumeelsemaid hingesid, kes sellise lapsepõlvest alates pähe tambitud usuga ja vihaga siiski kaasa ei lähe.

------------------------------------

BARNBOY / Laudapoiss
Norra 2005, Animafilm 6 minutit

See oli lahe anima taas. Animate hea eelis päris filmide ees on see, et seal saab kergelt teha asju, mis päris elus on võimatud ja kinoekraanil näidata väga kulukad. Sellie positiivne vahepala taas.

------------------------------------

TIDE / Tõus
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 20 minutit

Väga segane film oli. Mõtlesi juba, et vist miski täielik crap, aga viimaste minutitega tuli sisu päevavalgele ja siis pöördus kogu emotsioon vastupidiseks. Mängiti siin ja sealpoolsuse piirimail ning elumere lainetel :D Ning taaskord võis tõdeda, et kui sa ikka väga tahad siis ikka õnnestub ka.

------------------------------------

MAN LEANING AGAINST A WALL / Seina vastu nõjatuv mees
Prantsusmaa 2004, Lühimängufilm 5 minutit

Kret ma ei või!!! Miks sellise saasta jaoks kulutatakse aega ja raha ja seda mitte ainult tegijate enda oma, vaid ka vaatajate oma. Täiesti mõttetus !!!

------------------------------------

BETWEEN TWO LIGHTS / Kahe tule vahel
Soome 2005, Lühimängufilm 6 minutit

Mhmm.. kui eilne soome film oli selline nõrguke ja jama, siis seekordne sketsh seevastu väga tabav ja sisukas. Lugu armastusest, mis võib tappa. Armunoole teema toodud kaasaegsemasse võtmesse. Kindlasti tasub veel vaadata. Lühike isegi liiga ;) Häid asju tahaks ikka rohkem näha.. :D

------------------------------------

THE BOY WITH NO NAME / Nimeta poiss
Suurbritannia 2005, Animafilm 5 minutit

Oi.. see oli super lahe anima. Kogu lugu keerles ühe ingliskeelse luuletuse taustaks. Ja no luuletus ise oli juba super hea ning ka anima oli seda kirjeldama pandud väga vahvalt. Huumorit ja sügavmõttelisust oli selles loos kohe kindlasti kõvasti olemas. Soovitan!

------------------------------------

FAÇADE EUROPA / Euroopa fassaad
Holland - Belgia 2005, Dokumentaalfilm 30minutit

Kes on eestlane teisele eestlasele? Hunt/vaenlane!! Õige. Aga võtke teadmiseks, et seda arvavad näiteks ka ukrainlased iseendi kohta. Kes on kõige hullem rahvus maailmas? Vähemalt filmis pakkus üks ukrainlane välja: ukrainlased, venelased ja valgevenelased. No hea kuulda, et nad toetavad vähemalt ühes punktiski meid. Kus on kõige sitem valitsus maailmas? Eestis? Nojah.. seda pakuksime meie, aga ukrainas pakutakse ikka enda omasid. Ja kui eestlased lihtsalt kiruvad oma valitsust ja lasevad kohukeste kombel endile pähe istuda ja näkku *******, siis seal näiteks ütlesivad inimesed avalikult kaamerasse, kui oleks automaat laseks nad kõik maha. Vot siis nii. Aga muidu on ukrainalased huvitavad ja head inimesed. Lihtsalt neile ei meeldi kui nendega jamatakse.

Ja kui eestlased usuvad, et 5 aasta pärast on meil parem elu kui praegu, siis ukrainalased ei tea seda isegi 15 aasta pärast loota. Nii karm elu on seal.

------------------------------------

BLACKOUT / Blackout
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 30 minutit

Väga hea film. Seekord ei olnud seda tüüpilist saksa filmi 'värvi või lõhna või tunnet', mis tavaliselt on nende filme vaadates. Väga hea tükk oli tehtud. Sellest saaks isegi täispika filmi teha kui vaja, teema oli hea ja käsitlus kah. Tudengite/algajamate filmitegijate kohta super hea !!

------------------------------------

BETWEEN THE STARS / Tähtede vahel
Suurbritannia 2005, Animafilm 6 minutit

Imelik ja segane anima, muffigi ei saanud aru. Ei olnd nagu sisu ega ka tegu.

------------------------------------

STADIUM / Staadium
Poola 2005, Lühimängufilm 9 minutit

No taas üks üli kummaline 'kunstiteos' nagu nad ikka on. Et teeme hästi segase asja siis on kunst. No krt, võiks ikka mõelda ka vaataja peale, kes ei tea mis toimub. Lõpukaadrid reetsid et see jura mis seal toimus oli 'suurendatud' inimik ema üsas või midagi taolist. Aga ühesõnaga saast, IMHO.

------------------------------------

Homme Sleepwalkersil:
kell 16.00 MARIONETTIDE ELUST
kell 18.00 400 LÖÖKI

-- Tuesday, November 29, 2005 --

Anna oma sõna usu(ndi)õpetuse vastu - 1134 inimest juba


EDIT: Hetkel (k2140 - 30.11.05) on alla kirjutanud kokku juba 1134 inimest

aatomik juhtis tähelepanu pöördumisele/avaldusele:
Usuvabadusest ja usu(ndi)õpetusest

Avalik pöördumine Eesti Vabariigi kodanike, lapsevanemate, seadusloojate, õpetajate, teadlaste, omavalitsuste, inimõiguste ja –vabaduste eest seisjate ning kõigi teiste asjast huvitatute poole.


ja siia väljavõte aatomiku mõtetega, mis ühtivad minu omadega:
Praegune plaan on minuarust lihtsalt kallutatud ajupesu, mis algab esimeses klassis kristlike pühadega ja jätkub kristliku eetikaga. Muid usundeid ja religiooni laiemas perspektiivis käsitletakse praeguse kava järgi alles vanemas astmes ja keskkoolis.
Selline "haridus" toodab ainult manipuleeritavaid lambaid. Mõtlema peaks ikka inimene ise, mitte delegeerima seda mõnele kõrgemale jõule või otsima endale sobivaid juhiseid paartuhat aastat vanast raamatust.

Religiooniõpetuse õige koht on kooli vanemas astmes ajalootunnis koos ristisõdadega, kus inimesel on juba arusaamine maailma asjadest veidigi välja kujunenud.

Photo @ DailySnap.com

Mõni lihtsalt oskab seda teha..


Kujutage ette sellist vaatepilti: naisterahvas vanust 47, kargeleb ja kepsleb (loe: tantsib) kiirelt ja (vähemalt näiselt) kergelt nagu noor graatsia, kiire ja tempoka rütmi saatel.

Ega ei tule just väga tuttav pilt ette meie igapäevasest (iganädalavahetuse) elust. Aga näed, mõni oskab seda teha ka sellises vanuses ja selleks ei saa olla keegi muu kui - Madonna.

Läks aega mööda mis ta läks (väga palju tegelt polegi möödas viimasest plaadist - 2 aastat), kui ilmus uus album - Confessions on a Dance Floor - ja peaks mainima et mitte kehvem eelmistest ja mitte miski suvaline vana tegija uus käkerdis raha teenimiseks.. vaid ikka täie eest.. ja hoobilt tippu pürgiv teos.

Siin võid vaadata ka tema selle plaadi esimese singli - Hung up - videot, mis on tõesti kõrgtasemel hea

Photo @ wikipedia.org

PÖFF: Sleepwalkers 28.11.2005 (kokkuvõte)


Tänaste filmide lühitutvustused Sleepwalkersi kodukal
kell 16.00 ARMASTUS ON KÜLMEM KUI SURM
kell 18.00 LEPATRIINU LEPATRIINU

MAN SEEKING MAN / Mees otsib meest
Soome 2004, Lühimängufilm 12 minutit

No lühitalt öeldes, ju on vist väga pop tänapäeval kui teha film pededest, et siis ollakse koha 'kunsti' teinud. No ikka ei ole küll. Ja teine asi, mis mulle selle filmi juures ei meeldinud, miks peab kogu aeg põhjamaa filmides tegu olema talvega?? Siin on ju sooja suve ka!! Jättis sellise kooliprojektiliku mulje, ei midagi mis oleks huvi pakkunud.

------------------------------------

MELODRAMA / Melodraama
Poola 2005, Lühimängufilm 19 minutit

See oli täitsa OK film. Teema oli põnev ja teostusel polnud ka viga. Muigi ei saa seda võrrelda mõne täispika filmiga, aga siiski oma lühiduse kohta täitsa vaadatav. Päris viimane lõpulause jäi küll mulel isiklikult arusaamatuks, et kuidas see kõige muuga seotud oli? Aga ehk peab veidi rohkem tausta teadma.

------------------------------------

DREAMER / Unistaja
Prantsusmaa 2005, Animafilm 4 minutit

Ehee.. see oli lahe. Ilma ühegi sõnata, selline klassikaline rahvusvahelisele areenile mõeldud animatsioon, kus räägitakse pilkude, sümbolite ja kõige nähtavaga. Muidugi võib mu selline positiivne mulje olla tingitud mu isiklikust animatsioonilembusest, kuid saalis oli tunda ka positiivsust selle 4 minuti jooksul.

------------------------------------

DAYS OUT OF NIGHT / Päevad ööst
Saksamaa 2005, Lühimängufilm 27 minutit

Kaugele näha, saksa film. Millegi pärast on nii, et ilma teadmata saab aru kui on tegu saksa filmiga, sama on ka eesti omade puhul. On miski omapäras mis reedab nad esimeste sekundite jooksul. Parimatel on õnnestunud oma identiteeti varjata mõni minut. Aga film ise oli kaunis raskel teemal, mida tegelikutl alles hiljuti on osaliselt käsitletud ka mainstream filmides - lapse hukku üleelava ema ettekujutuslik maailm. Sekka reaalajaga oli 'pildikesi' ka väljamõeldisega ning kohati püüti teha hüppeid mementolikus ajavõtmes.

------------------------------------

LOVE IS IN THE BED / Armastus on voodis
Hispaania 2004, Animafilm 4 minutit

Võiks öelda, et see oleks nagu lühike sketch sel nädalvahetusel võidutsenud 10 tantsu euroopa meistritele ;) ainult tegelaste proportsioonid olid teised. Autor püüdis näidata, et tänapäeva high-tec võib vabalt tappa meid koos me emotsioonidega. Igatahes taas hea teostus anima vallast.

------------------------------------

O.M.V.K. (oled mulle väga kallis)
Eesti 2005, Dokumentaalfilm 36 minutit

Esimestel minutitel tundus, et asi kisub üheks jamaks kätte ära, aga.... siis hakkas asi laabuma ja lõpuks kujunes selle seanssi parimaks filmiks. Ehk ka selle pärast, et tegu oli ainuma dok.-filmiga ja tegu oli elu enesega ilma väljamõeldiseta? Igatahes avaldas nii loo sisu kui teostus väga tugevatm muljet. Kristin Raup saavutas seda, mida tihti paljud dok.-filmide tegijad ei suuda..

------------------------------------

JUNK / Rämps
Hispaania 2004 Lühimängufilm 19 minutit

Lavastatud väike kriminaalromaan. Kus agatha-christie'likus loos on tavaliselt süüdlased ikka omade seas. Pisut ehk liiga hüplik teostus, aga ega nii lühikese ajaga jõuagi seda õite magusat saladuslikkust üles kruttida. Pikema loona oleks parem olnud.

------------------------------------

LEO AND SANDRA / Leo ja Sandra
Itaalia 2005, Lühimängufilm 7 minutit

Segane lugu vastasmaja lastest, kel on teineteise vastu sümpaatia. Arusaamatul põhjusel on vist muidu rääkiv poiss täitsa vakka ja kogu film on nagu üks 'pilt', kui rääkida teatri terminites. Nagu peaks lugu edasi minema, aga siis saab aeg otsa.

------------------------------------

A FILM ABOUT US / Meie film
Suurbritannia-Portugal 2005, Animafilm 5 minutit

Esiteks tahaks norida filmi pealkirja tõlke kallal. Eriti ollas selle ära näinud, pean mainima, et otsetõlkes 'Film meist' oleks palju paremini sobinud. Kaunis tühi anima, tühi nagu väikekodanliku inimese või pintsaklipslase igapäeva elu või õigemini mis elu.. töö, töö ja veelkord töö..

------------------------------------

SUMMER CLOUDS / Suvepilved
Rootsi 2004, Lühimängufilm 15 minutit

Vähese tekstiga film, kus inimene, olenemata vanusest ja soost, tabab end hetkest, mil ta taipab, et vägivald ei ole lahendus. Ja nagu puhastusveena kallab nad sel hetkel üle suvine äikesevihm. Täitsa OK filmike.

------------------------------------

VALMONT II
Prantsusmaa 2005, Lühimängufilm 22 minutit
(see film asendas kavas olnud vene filmi SUBSIDIARY FARM / KROONU FARM, mis ei olla veel Eestisse jõudnud)

Taas kord ma tabasin end mõttelt, vaadates seda filmi, et miks ei õpetata koolides tummate keelt. Ja seda üle terve maailma. See on ju tegelikult üks väheseid universaalseid keeli, mis on/oleks mõistetav igas rahvuses inimesele üle terve maa. Parandatagu mind kui ma eksin, aga tundub küll nii.

Igatahes filmis oli vaid tummade keel ja prantslaslik filmisüzhee, nagu elu ikka ;) Ja lõpuks selgub, et tegu on sootuks millegi muuga kui algselt paistis, nagu elu ikka ;) Arvan et teisel vaatamisel oleks ta isegi parem kui esimesel, sest tummade keelt kõnelejate jälgimine nõuab palju tähelepanu ja esimesel hetkel ei pruugi kõike märgata, mida märkama peaks.

------------------------------------

VAUDEVILLE
Korea - Ameerika Ühendriigid 2005, Animafilm 5 ,minutit

Segane lugu. Aga tundus nagu püütaks märku anda, ära lase seda õiget hetke mööda, muidi lihtsalt ei pruugi enam asjad õnnestuda nii nagu peaks. Seega tegutsege/rääkige kohe, kui selleks võimalus avaneb. Aga muidu jah, arusaamatuks ikkagi jäi, rohkem ei vaataks seda.

------------------------------------

2,800 KM FROM HOME / 2800 km kaugusel kodust
Saksamaa 2005, Dokumentaalfilm 19 minutit

Dok.-film taaskord lõpetamas seanssi. Lihtne ülesvõte möödunud aja ja kadunud põlve mälestuste jälil uurivatest sakslastest endise Stalingradi lähedal olevates steppides.

------------------------------------

esimese päeva kokkuvõtteks peab mainima, et olles nii pikalt kinos järjest (kokku 4h) peab midagi närida kaasa võtma, kõht kiskus ikka korralikult kokku teise seanssi lõpuks. ja muidugi juua ka, aga seda saab häda korral ka Sõpruse kohvikust osta.

aga üldiselt oli täitsa positiivne elamus, alguses arvasin isegi hullemat. varasematel aastatel pole Sleepwalkersist osa võtnud, aga kuna sel aastal langes tänu vennale pass tasuta kätte, siis võtsin nõuks asi üle vaadata. hetkel ei kahetse :)

häid filmielamusi juba homme kell 1600 ja 1800 on seansside ajad ja kavva tulevad järgmiste sisudega seanssid (klikka linkidel ja loe lähemalt):
kell 16.00 HOMMIKUPOOL EEDENIT
kell 18.00 FOTOSUURENDUS

-- Monday, November 28, 2005 --

Kas sa tihasele pekki panid??


Photo @ - BC -

Jõululaat raekoja platsil

-------------------------

Tegelt tahtsin kirjutada hoopis sellest, et Maret Ani on praegu vist küll oma elu vormis.. vähemalt tema edu viimastel turniiridel on olnud võimas. ja kuigi seekord ei tulnud üksikmängus just päris võit, siis teine koht seal ja täisedu paarismängus on taas näide sellest et koht esisajas on tema jaoks just see õige. jälgin juba pikemat aega põnevusega tema käekäiku ja mõtlen et huvitav kui kõrgele ta suudab WTA edetabelis üldse tõusta. mis on tema lagi?!

Selle nädala WTA edetabelis on ta kerkinud nende tulemustega juba 82. kohale. TUBLI !! VÄGA TUBLI !!

EPL: Maret Ani Poitiers’s kahes finaalis: paarismängus võit, üksikmängus kaotus

Kohtumine tuntuga.. tundmatul moel..


Photo @ muusikal.ee



pärast esimest vaatust oli tunne, et noh jah.. selline ta siis on.. see muusikal Goergist... ei midagi hiilgavat aga samas ka ei midagi väga jama (nagu näiteks oli Vanemuise 'Cats'). aga teise vaatuse lõpuks (see on siis ka kogu muusikali lõpuks) oli tunne juba palju parem..

võib-olla on asi selles, et teema, mis seal käsitleti, on mulle kui noorele siiski pisut võõras, ei tea täpselt, mis ja kuda see Georgi elu oli, aa kes see ikka väga täpselt teab..

veidi lugemist on siin (esimene link on väga imeliku saidi peal):
Georg Ots - inimene, laulja, aurik, hotell
Georg Ots (1920-1975) 'oli legend juba eluajal, oli enam kui laulja'

-- Sunday, November 27, 2005 --

Jõulud saabusid linna..


Photo @ - BC -

Tallinna raekoda jõulude eel

--------------------------

Kuigi jõuludeni on tegelikult veel tsipa vähem kui kuu aega, siis ega tarbiv ühiskond saa magada!! Advendid ju juba ukse ees ;) Ja seks puhuks korraldatakse igal aastal Tallinnas raekoja platsil jõululaat.

Iseenesest täitsa vahvat käsitööd on seal müügil. Aga eks seda saa ka muul ajal osta kui mööda vanalinna ringi kolada. Ja mitte vaid mööda vanalinna.

Hetkel oli seal laadal veel täitsa OK olukord. Ei inimesi ega rahvast olnud palju ja jalutada sai ilma trügimata. Kuusk isegi ei särand veel vaid seisis nagu suur must mägi õrna lumevaiba all keset platsi ;) Aga see ongi tegelikult ju loomulik jõulukuusk: kena, kohev ja lumega kaetud :)

-- Saturday, November 26, 2005 --

RIP mr. Richard Burns


see aasta on autorallis olnud kaunis nukker.. hirmus avarii Märtini juhitud masinaga, mille tagajärjel hukkus tema kaardilugeja ja hea sõber Michael Park. nüüd siis läks parematele ralliradadele ka endine WRC maailmameister (aastal 2001) Richard Burns, kes oli samuti Märtinile hea sõber. Kindlasti mäletavad paljud seika, kuidas Märtin päästis sõbra Burnsi elu ja ka enda oma kui viimane roolis olles ühelt kiiruskateslt teisele sõites teadvuse kaotas.

Photo @ internet

-- Friday, November 25, 2005 --

Natukene ilusam kui siga..


Photo @ - BC -/ETV

no Pealtnägi rebis sel nädalal küll kildu.. nagu nad ikka teevad..

seekord oli siis üheks teemaks naise ilu.. ja kiideti eesti mehi, kes ei sunni siinseid naisi kõiki olema super-hüper ilusad (loe: lõigatud kauniks, nagu seda näiteks enamus iluduskuningannasid Venezuelas olla teinud), vaid eesti mehele piisavat (nagu Kersna ütles) kui naine on natukene ilusam kui.. siga.. (no naersime koos Leeloga päris tükk aega sellise vaimusünnitise üle)

a eks Kersna (kes vist on mitmeid kordi lahutanud ja kokku-laiali elanud) teab millest ta räägib.. või siis ei tea.. kes teab.. ;)

------------------------------------------------

ja siia lõppu nende sellekordse saate lõpulause:
Lumehelbeke.. tasa tasa, koputab vaikselt aknale.. tasa tasa..
(see käis siis ühe eestlasest 'allilma tegelase' kohta, keda kutsutavat Lumehelbekeseks..)

BitTorrent.com, Kazaa ja anti-piraatlus





et siis BitTorrent.com'ile ja Kazaa.com on nüüd ka päitsed osaliselt pähe tõmmatud.

eks lugege ise:
Reuters: Movie studios, BitTorrent sign anti-piracy pact
Reuters: Kazaa given deadline to alter system

GOOD - Getting Out Our Dreams*


Photo @ - BC -

DM baaris

--------------------------

* vend mul on usin raadiokuulaja ja ka sealsetes mängudes osaleja. võitis teine vinge plaadi kanYeWest seal oli sellise ideega T-särgi pilt peal.. hea idee.. mulle meeldib ;)

TÄNA 25.11.05: Buy Nothing Day - Ostuvaba päev


tähelepanelik lugeja on juba mõnda aega märganud minu blogi päises sellist bännerit:



ja ehk on ta suutnud sealt välja lugeda ka järgmise teksti:
November 25th is the busiest shopping day in the year.
This year we suggest you buy nothing.
Buy Nothing Day


ei tea kui paljud eestlased sellest midagi kuulnud on aga igatahes maailmas on seda juba mõnda aega (7 aastat) püütud läbi viia, mälu järgi küll vist veidi ebaõnnestunult, st iga aasta on just sel päeval suured jaekaubanduse ketid teinud miskeid hulle soodukaid (nagu ka sel aasta) ja seega on tavaliselt sel päeval käibed olnud suuremad kui tavaliselt (aga ma võin siinkohal ka eksida ja mõne teise sündmusega seda segamini ajada)

loe siit lisa: Buy Nothing Day
ETV: Täna on ülemaailmne Ostuvaba päev
Ostuvaba päev toimub novembri lõpus, kuna ameeriklaste hulgas on traditsiooniks saanud päeval peale tänupüha kaubanduskeskustesse minna ja jõulukinke ostma hakata. Jõulud ja tänupüha on aga ameeriklaste suurimad tarbimispühad.

Ka Eestis üritatakse inimesi mõjutada mitte ainult sel päeval, vaid ka edaspidi vähem tarbima. Ostuvabade jõulude idee on vähendada sotsiaalset survet, mis sunnib inimesi aina enam ja enam ostma. Jõuludeaegsed tarbimiskampaaniad ja reklaamide üleküllus aga tõukab inimesi tegema sageli mõttetuid väljaminekuid.

Eestis tähistatakse Ostuvaba päeva neljandat aastat järjest, ülemaailmselt aga on BND (Buy Nothing Day – Ostuvaba päev) toimunud 1992. aastast alates.


-- Thursday, November 24, 2005 --

E-valitsemise konverents ja vanad asjad


Photo @ - BC -

Kuu valvab Tallinna vanalinna üle

---------------------

Silver kirjutab tähelepanekuid Manchesterist, kus toimub 'E-valitsemise konverents' ilma e-ta, nagu Silver tabavalt on öelndu.. eks lugege ise mis seal toimub:


ja siit mõttearendus edasi, kas ikka on hea kõike vana alles hoida? ja mis on üldse vana? kas see mis on miljon aastat vana või tuhat või sada või kümme aastat?? ja kui täna arvad, et näiteks kümme on vähe ja nelikümmend on juba piisavalt vana, siis mis on mõnekümne aasta pärast, kus praegused asjad on juba pisavalt vanad, kas siis peaks tegelt ka tänapäeval tehtud asju säilitama..?? ja kes ütleb et asjad mis täna tehakse on väärt või need mis olid vanasti.. on midagi väärt??

Minu lemmikpildid Flickrist.. ja inimestest lihtsalt..


Photo @ Flickr


Siin üks leht pilte, mis ma olen endal üles märkind flickri kasutajanime all kui 'My Favorites'. Seal on tõesti häid fotograafe ja fotosid, vahest mõni on tõesti üksik leid ja õnnestunud pilt, aga mõni teeb kunsti igas pildis.

---------------------------

Eelmisel nädalal pöördus minu poole msn'i kaudu Kohvikratt, keda ma olen varem tähele pannud kui Pilleriini blogi kommenteerijana/külastajana. Ta tundis huvi ühe minu pildi vastu, mille ma oma algajate teadmistega ja oskustega teinud olin, kuid tõele au andes, mis sellelegi vaatamata kaunis OK välja oli tulnud.

Täna teeb Kratt sel teemal vedi ka juttu oma blogis. Ja tnx talle, see on kiitus mulle ja mu oskustele :D

Juuksuri tagantvaatepeeglist* paistab täitsa OK ;)


Photo @ - BC -

Mees ja Naine ja Muusika vol.2

-------------------------

Eile sai siis Andres Raagi ja Tiit Kikase esinemist Linnateatris kuulamas/vaatamas käidud. Ja kahetsevad need, kes varem pole neid kuulnud. Muidugi enamus meist teab Tiitu kui Jääääre (Jääboileri) koosseiust.. ja ehk veel ka mujalt.. ja on kursis tema vinge keelpilli ja süsteemiga mis sinna juurde terve orkestri kokku annab.

Aga eile sai ta ikka korralikult seda ka demonstreerida.. Väga super ja sobis sinna kontserdisse kohe nagu rusikas silmaauku.

Mõtlesin omakeski, et ega eestis hetkel vist ei olegi ühtegi teist sellist viiulimeest, kes oskaks midagi sellist teha.. igatahes, täitsa super vend see Kikas..

ja muidugi andis õhtule pärleid juurde Raagi jutustatud lood, mis kõik tema või Tiiduga juhtund olid.. Tiit ju ise juutumees suurem pole.. rohkem iki pillimees..

-------------------------

* - pealkirjas olev sõnapaar 'juuksuri tagantvaatepeegel' ongi mõttelend Kikaselt, kui ta pajatas oma viimasest juuksuriskäigust.. mõtles selle all siis juuksuri käsipeeglit millega näidatakse kuklapoolset osa 'patsiendile' ;)

-- Wednesday, November 23, 2005 --

Kadripäeva eel-eel-õhtust.. ja teatrietendustest..


Photo @ - BC -

Jaani kirik sumedas sügisöös (varasem pilt siin samast hoonest)

-------------------------

Muide, kes ei tea, siis täna on Linnateatris selline vinge koosseis kontserti andmas nagu Andres Raag ja Tiit Kikas koondnime all 'Ununenud unistused'

PS. Lõppemas on sellised head lavastused nagu: Jaan Tätte 'Palju õnne argipäevaks!' ja Franz Kafka 'Metamorfoos'.. kiirustage seltsimehed teatrihuvilised.. kiirustage.. :D

PPS. Samas aga on tulemas juurde uusi ja taas vingeid lavastusi: 'Birdy' ja 'Naeruta paik'

-------------------------

PPPS. ja homme joostakse kadri ;) nii et pange kommid ja mudu maiused neile juba valmis, kuigi mine tea ehk juhtub taas nii nagu ka mardipäeval, loe siit

Vaikus enne jõule... Viru Keskus


Photo @ - BC -

sai siin ühel külmal ja tuulisl päeval vanalinns õhtul jalutatud ja siis sooja joostud üll kakaod jooma küll niisama tuulevarju..unustasin ju sindrimas soojad kindad ja mütsi ka maha.. :( seega kulusid sellised pausid kenasti ära.

aa pilte sai ikka tehtud.. nagu usin lugeja on siin näinud.. :D

aga VK's oli mulle üllatuseks väga vähe inimesi.. jah see oli ka nädala alguses olev päev ja kindlasti paljud põdesid veel nädalavahetuse 'pohmakat' kellel iganes kuidas see kajastub.. aga siiski.. kuidagi väga vähe oli seal seda inimesi..

eks näis mis juhtub jõulude ajal.. :D

Meeletu meeletu maailm.. me sees..


Photo @ - BC -

foto miksitud kokku tollel külapeol tehtud piltidest Picasa abil.. seal on selline väike lisa mis lihtsalt annab nii asju kokku miksida..

------------------------

niisiis.. endalgi see 'Meeletu' etendus Linnateatris nüüd nähtud..

esimene vaatus tekitas sellise vahva tunde, et fck see kõik.. tahan ka rahu ja vaikust.. (tegelt on selliseid mõtteid varemgi käind, eriti suiti ja eks ole mõnda hetke oldud ka kuskil jumalast hüljatud kohas.. mõnel väikesaarel või lauil.. ja tehtud lihtsaid asju ja nauditud lihtsat olemist ja tegemist..)

aga teise vaatuse lõpuks tuli selline masendus peale, et kas tõesti ongi kogu elu selline??? ja kõik inimesed sellised ... nagu seal näidati neid olema???

ja eks suurem osa vist ole jah.. ja see on masendav.. (st mitte lugu vaid siis inimesed meie ümber)

õnneks selline äratundmis'rõõm' (õigemini kurb tunne) oli mu ühel tuttaval veel, kes samale etendusele sattus.. seega kõik pole veel lootusetu.. :)

igatahes.. seda suisa PEAB vaatama minema.. kes veel pole käinud..

-- Tuesday, November 22, 2005 --

PÖFF'ist.. veel..


kuulasin täna lõpuks ära Filmimöla 11 saate, mis rääkis osaliselt ka PÖFF'ist ning pidin seda kuulates tõdema et minu tehtud filmivalik on täitsa täppi läinud ;)

Tallinn kiirteel


Photo @ - BC -

huhhh.. täna oli siis päev Pärnus.. ennelõuna sinna ja õhta tagasi.. prrrr.. omiku läksin, siis oli päike silma.. pidin masinas suisa lae alla ronima, et päikesekate midagigi varjaks.. ja õhta olid miski miljon masinat sinna ja tagasi sõitmas.. hull värk.. varsti peab Tartu minema.. ei taha sellele mitte mõeldagi..

Film: AeonFlux


Photo @ Paramount Pictures

midagi animasõpradele, kes ei pelga vaadata ka animast tehtud päris filme :)
kinodes juba detsembris.. sel aastal.. (iseasi kuna ta eestisse jõuab)

http://www.imdb.com/title/tt0402022/
http://www.aeonflux.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Aeon_Flux

-- Monday, November 21, 2005 --

Vana talumaja.. millel nüüd uued hinged sees..


Photo @ - BC -

Anni-Liisu talu

------------------------------------------

sellistes kohtades on ikka sootuks teine elurütm ja energia sees kui linnas.. seda on sõnadega raske kirjeldada.. peab ise kogema.. ja kui hea seltskond kah kaasas siis tekib kohe selline tahe asju korda teha ja kraamida ja parandada.. :)

Mees ja Naine ja Muusika


Photo @ - BC -

siia sobib hästi kellegi väljaöeldud sõnamäng:

Kunst ei ole kunsti teha,
kunst on kunstis kunsti näha.

Tolli tuluke


Photo @ - BC -

sume valgus hilissügiseses Tallinna vanalinnas

-- Saturday, November 19, 2005 --

Haned läinud


Photo @ - BC -

Kured läevad kurjad ilmad,
haned läevad hallad taga,
luiged läevad lumi maas.

Vanarahva ütelus

-- Friday, November 18, 2005 --

Valimiskomisjon: kohukesereklaam oli poliitiline


no lõpuks ometi.. Ra!maeivõi... kaua võttis küll aega ja kordades ümber lükatud teema sai siis lõpuks ikka ka selle vastuse mida iga imik ka teab ja näeb...

PM: Valimiskomisjon: kohukesereklaam oli poliitiline
Vabariigi Valimiskomisjon leidis täna Narva valimisliidu «Linnakodanik» K-kohukese kaebust arutades, et «vaidlustatud reklaam on käsitatav keelatud muu poliitilise välireklaamina.»

«Aktiivse agitatsiooni ajal reklaamiti kohukesi sellisel viisil, mis oli ühemõtteliselt seostatav nendel valimistel kandideerinud Eesti Keskerakonnaga,» teatas valimiskomisjon.

Komisjon oli enne otsust ära kuulanud reklaamiasjatundjate ja ekspertide täiendavad selgitused ning leidis, et «plakatitel kujutatud tähemärkide, sõnade ja värvide kombinatsioon andis objektiivselt võimaluse seostada neid konkreetse erakonnaga.»
ja nüüd peaks Keskerakonna igalt poolt volikogudest maha võtma ja sellele Kruudale ja reklaamiagentuurile kirves selga..

EDIT: Paar varasemat mõtet 'suurtelt isadelt':
PM: Õiguskantsler peab K-kohukese reklaami selgelt poliitiliseks
PM: Lang: kohukesereklaam ohustab valimiste seaduslikkust

M.O.T.T.

oh neid jõule.. ja tarbimisühiskonda..


Photo @ - BC -

vanasti olid sellised asjad nagu jõulud ja aastavahetus ja jaanipäev, aga ka OM ja MM ja MK-etapid.. nagu midagi väga vinget ja tähtsat ja olulist.. sel ajal olid alati meie tegemised neist juhinduvad ja muud nagu väga tähele ei pannudki.

aga nüüd tulevad ja lähevad need mööda nii, et vahest ei pane tähelegi.. 'tea millest see tuleb kah? on liiga palju muid tegemisi? või on nad oma aja lihtsalt ära eland? või see kommerts ja tarbimiskultuur, mis neis on risti ja põiki läbi põimund lihtsalt ajab sõrgadega nii vastu, et noh lihtsalt ei teki enam seda 'tunnet' mis peaks olema..

mine sa võta nüüd kinni, mis see on..

depeche mode - DM baar


Photo @ - BC -

Cowgirls - Rythm Is A Dancer


Photo @ - BC -

küll ikka vahest inimesed üllatavad.. eriti kui sina neist väga ei oota midagi, siis tulemus võib olla kordi enam elamusi pakkuv. nagu ka see punt isetegevuslasi pisikesest kohast Eestis, kelle etteasted olid loomulikud ja head.

-- Thursday, November 17, 2005 --

PÖFF 2005 - neile siis püüan pileteid saada


Photo @ - BC -



vaatasin siin seda filmide nimekirja, mis tulemas ja tegin valiku, kus filmid mis üldse miskit huvi tekitasid ja millest siis hakkasin valima filme, mida tegelt vaatama läen, sest sellist kogust ei jõuaks küll läbi vaadata.. ei ajaliselt ega rahaliselt..

siin siis lõplik valik, milledele püüan pileteid saada.. valik on karm aga õiglane.. nagu ikka ;)

» AUGUST 1991 (Eesti)
Režissöör: ILMAR RAAG

» IZO (Jaapan)
Režissöör: TAKASHI MIIKE

» KISS KISS, BANG BANG EHK SURM HOLLYWOODIS (USA)
Režissöör: SHANE BLACK

» MURTUD LILLED (USA)
Režissöör: JIM JARMUSCH

» VIBU (Lõuna-Korea)
Režissöör: KIM KI-DUK

» WALK THE LINE – NAGU NOATERAL (USA)
Režissöör: JAMES MANGOLD

» HOWLI LIIKUV KINDLUS (Jaapan - anima)
Režissöör: HAYAO MIYAZAKI

» C.R.A.Z.Y. (Kanada)
Režissöör: JEAN-MARC VALLÉE

» ISEMEELNE PILV (Taivan)
Režissöör: TSAI MING-LIANG

» USTAV AEDNIK (Suurbritannia)
Režissöör: FERNANDO MEIRELLES

» VIIMSED PÄEVAD (USA)
Režissöör: GUS VAN SANT

Klassikaline kalasupp


Photo @ - BC -

mis kalapäev see oleks ilma kalata onju!!

Imagination is more important than knowledge...


Imagination is more important than knowledge, for knowledge is limited while imagination embraces the entire world.
Einstein

1350 EEKi süleri eest pole just paha hind mis?


muidugi tegu on ka täiesti mitte tavalise süleriga.. eks lugege ise juurde

washingtonpost.com: MIT Is Crafting Cheap -- But Invaluable -- Laptops
A riddle: What has the durability of a sneaker, the smarts of a computer, the color scheme of a lunchbox and the potential to alter almost everything about the way schoolchildren in the developing world learn?

The answer: well, nothing.... yet.

But now, scientists at the Massachusetts Institute of Technology say they're close to creating a device that would fulfill this ambitious vision -- a tough, kid-friendly laptop that could be sold to poor countries for $100.

A prototype of this computer will be unveiled Wednesday at a U.N. conference in Tunisia. Its designers concede that the prototype is still missing some crucial features, such as a cheap display screen and a hand crank that would provide power.

But high expectations are already standard.

siin üks pilt kah sellest eelpool viidatud lehelt:



PS. Samal teemal kaks sissekannet ka Linnar Viigilt
Laptop igale maailma lapsele
sub100 revisited

-- Wednesday, November 16, 2005 --

Värvikas köögiviljasupp, neile kes lihast ei hooli ;)


Photo @ - BC -

selline vahva nimi siis sellel toidul, mida me eile tegime.. ja sai nõnna palju, et jagus tänasekski.. samas maitse oli endiselt vapper ja hea ;)

ja peaks mainima, et kuigi ma olen lihast hooliv inimene, siis see toit sobis igati ka minu menüüsse. super hea asi.

PS. neile kes arvavad et eks see üks lurr ole, võin öelda, et sisse läks ka 200g riivitud juustu :D mis andis asjale oma meki juurde ja tegi selliseks pisut tõmmumaks (loe: mitte nii vedel)

Topelt taktis


Photo @ - BC -

Jaani kirik

A love story


Photo @ - BC -



I will seek and find you . . .
I shall take you to bed and have my way with you.
I will make you ache, shake & sweat until you moan & groan.
I will make you beg for mercy, beg for me to stop.
I will exhaust you to the point that you will be relieved when I'm finished with you.

And, when I am finished, you will be weak In the dark- things happen faster says: you will be weak for days.

All my love,
The Flu

PS. Now, get your mind out of the gutter and go get your flu shot

-- Tuesday, November 15, 2005 --

Tulirebane ronib ikka mäkke ja IE laseb liugu ;)


Photo @ xitimonitor.com

kliki pildil siis saad sinna lehele kust lugu võetud.. see küll prantsuse keeles.. aga loodan et piltidest ja numbritest saad iki aru :D ja Tulirebane on seega Firefox

---------------------------------

ja muideks Eestis olla päris üle viiendiku neti kasutajatest juba Tulirebase peal.. väga timm :)

PS. minu blogi külastajate seas on hetkeseis veel IE kasuks.. aga mitte palju:
47,88% IE vs. 41,86% FF

Captain Jack Sparrow


not bad.. not bad at all.. ;)

Which Action Hero Would You Be?



You scored as Captain Jack Sparrow. Roguish, quick-witted, and incredibly lucky, Jack Sparrow is a pirate who sometimes ends up being a hero, against his better judgement. Captain Jack looks out for #1, but he can be counted on (usually) to do the right thing. He has an incredibly persuasive tongue, a mind that borders on genius or insanity, and an incredible talent for getting into trouble and getting out of it. Maybe its brains, maybe its genius, or maybe its just plain luck. Or maybe a mixture of all three.
  1. Captain Jack Sparrow - 67%
  2. Indiana Jones - 65%
  3. James Bond, Agent 007 - 64%
  4. Lara Croft - 63%
  5. Neo, the "One" - 54%
  6. Terminator - 54%
  7. Maximus - 54%
  8. Spider-Man - 46%
  9. Batman - 46%
  10. William Wallace - 42%
  11. Zorro - 38%

Kes on sinu arvates Aasta Inimene.. nende seast siin..


Photo @ - BC -

Raekoda ja Olde Hansa, küll see Tallinn on ikka üks ilus linn

----------------------------

PM's kirjutab selle aasta Time'i Aasta Inimese kandidaatidest, kelleks on:

  • Iraagi al-Qaeda juht Abu Musab al-Zarqawi,
  • USA riigisekretär Condoleezza Rice,
  • Microsofti asutaja Bill Gates,
  • paavst Benedictus XVI,
  • Harry Potteri looja J. K. Rowling,
  • Emake loodus

Time’i Aasta Inimene ei pruugigi alati üks konkreetne inimene olla. Näiteks 2003. aastal pälvis selle tiitli Ameerika sõdur, 1998. aastal ohustatud Maa ning 1966. aastal 25-aastaste ja nooremate põlvkond.

----------------------------

ahjaa.. Noa laeva polevat vaja ehitada.. üleujutust ei tule.. aa lund pidi sadama hakkama :)

KuulilennuteetunneliluuK *


Photo @ - BC -

Linnamüür Tallinna vanalinnas ühel kuuvalgel ööl

---------------------------

* sissekande pealkirjaks olev sõna on nii edas- kui tagurpidi lugedes sama. selliseid sõnu nimetatakse 'palindroomideks'

-- Monday, November 14, 2005 --

PÖFFi filmide nimekiri on lõpuks siis nüüd väljas


http://2005.poff.ee/main.cgi?todo=view_page&id=78&lang=1&st=

hahahaa.. Priit 'Eliminaator' Pullerits hävitamas blogimaailma


super.. taaskord.. mõttelend on sel mehel ikka super ;)
Schluss kirjutas blogimaailm vs. Pullerits'u kohta tabava loo

Katariina unenägu


Photo @ - BC -

Katariina käik eile õhtul, kui kuu oli väljas ja tänavad olid tühjad.

------------------------

Eile pärast Aidas koosistumist jalutasime rahus kodu poole ja kuna kaamera oli kaasas siis kasutasime ka võimalust vanalinnas mõned pildid teha :)

PS. sõprade juures on hea omadus see, et sa tead.. nad ei pea sulle valetama.. sa usud neid ikka.

Mida teha süüa lõuna ajal (lisatud retsept)


Photo @ - BC -

Sealiha pada paprikatega

-----------------

see on siis selline kiire ja hea toit mida teha lõuna ajal. ei võta kaua aega ja maiceb ülihea.. :D retsepti pole praik anda aga kui te otsite Selveris raamaturiiulist üles raamatu: '100 suppi, paja- ja ahjurooga' siis sealt leiate selel kindlasti.. :D soovitan soojalt :D

-----------------
EDIT hiljem kodus: niisiis siin soovijale retsept ka :D

põhiained: 500g sea välisfileed; 3spl õli; 1 porru; 1 väike purk (227g) ananassitükke; 2 suurt erivärvilist paprikat (mina panin neid suisa 4 :); 3spl vett; 3tl kartulijahu
marinaadi ained: 3spl sidrunimahla; 3spl sojakastet (mina panin seda tumedamat); 1 spl suhkrut; 1/2tl jahvatatud ingverit; 1spl ketshupit; 1dl ananassikompoti vedelikku

tegemine: Lõika liha peenikesteks ribadeks. Sega kokku marinaadiained ja pane liha vähemalt 15-20minutiks maitsestuma. Samal ajal lõika paprika ja porru ribadeks. Võta liharibad marinaadist, kuivata köögipaberiga ja pruunista paksupõhjalises kastrulis õlis kõrgel kuumusel. Alanda kuumust ning lisa paprika- ja porrurivad, kuumuta segades 3min. Vala peale marinaad ja veel lisa veega segatud kartulijahu ning ka ananassitükid. Kuumuta veel 10min, kuni liha on pehme. :D

serveeri: maitsva lõuna- või õhtusöögina koos kartuli või riisiga.

võtab aega: kuskil 30-40min

nämma..nämma..nämma..


Photo @ - BC -

Kirju ahjuroo sinihallitusjuustu ja kanaga.

---------------------

nädalavahetusel sai toidutegemiseks rohkem aega kulutatud kui tavapärased 30-45 minutit ja siis sai ka ahjuvormi tehtud :) maices ülihea.. ja sinihalitusjuustu võiks rohkemgi olla :) just seal kihtide vahel :D

-- Friday, November 11, 2005 --

The only way to get smarter..


.. is by playing a smarter opponent.
- Male alustõde aastast 1885 -

Reklaamid, reklaamid ja telenarkomaanid võõrutusravil


oh jah.. seda juttu on mul endalgi tulnud mitmele oma tuttavale rääkida.. Teller pajatas kah täna sel teemal..
Mul ei ole telekat ja ma ei kuula raadiot, aga iga kord kui ma külas olen ja telekas käib, siis jälgin seda silmanurgast. Nagu võõrutusravil olev narkar vms. ;)
ja tema jutu all olevas kommis pajatab Jaanus just seda mõtet mis mul hommikul tuli.. MIKS EI OLE SAKUL SEDA REKLAAMI KODUKAL.. oleks ju normaalne ja see ei maksa mitte midagi või siis üüratult vähe.. pealegi ei ole SAKU'l isegi oma üli-tuli-uut-ja-vinget õllet KULD (mis muide maiceb täitsa bro'lt) kodukal tootekirjelduse all.. viimane news seal on vaid miski Saku Blond..

Firefox 1.5 RC2 - on nüüd väljas!


veidi vist hilinend info aga beta versioonid on kasvanud uueks täis versiooniks - Firefox 1.5 Release Candidate 2

what's new in Firefox 1.5

Kill Bill's Browser


Photo @ killbillsbrowser.com


http://killbillsbrowser.com/
http://explorerdestroyer.com/
http://informationweek.com/story/showArticle.jhtml?articleID=173601757

PÖFFi piletite eelmüük algab 17. novembril??!!


niih.. nüüd on siis segadust küll ja enamgi veel. nimelt keerati siin päeval üles kõvat tolmu blogijate saamisel ajakirjanikega ühele joonele. ja eks seal pöffi kodukal ole kah endal apse ja vasturääkivusi nii et jagub.

viimane uudis täna (mis on muide millegi pärast samal lehel topelt ja üks neist veel üleni boldis ning suuremas fondis): PÖFFi piletite eelmüük algab 17. novembril
ja samas eraldi info teisel alalehel: Festivali piletite eelmüük algab 14. novembril

aga loodame et see filmiinfo ikka tuleb õige pea, et jõuaks omad soovid sealt välja noppida.


õnneks EPÖFFi filmide valik on kindel :D ja sinna on sissepääs tasuta :D

-----------------------------------------------

EDIT 0932, 11.11.05: muidugi ega ma vaid siin sellele ebatäpsusele ei vihjanud vaid sai ka pöffi tegijatele märku antud ja kiire reaktsiooniga juba asjad ära parandatud. muidugi nüüd on kuskile kadunud menüüriba ;)

-- Thursday, November 10, 2005 --

Blogist trükitakse raamat!


kui mõned ajad tagasi vx käis välja mõtte kirjutada blogi-novell, kus siis tema blogi külastajad võtaks korda mööda käsile ja kirjutaks peatüki haaval loo kokku, siis siinkohal võime tõdeda fakti, et huvitavad ideed sünnivad üle maailma samal ajal.

läbi TechBlog'i sain just lugeda sellest kuidas Rachel Spencer, kes töötas suvel lapsehoidjana Pariisis, kirjutas alla lepingule raamatu kirjastamiseks, kus tema suve jooksul kokku kirjutatud muljed oma tegemistest nüüd ka raamatuks kokku köidetakse.

tsiteerides mr.Silverman'i:
Blogs-to-books is hot, baby. Let's do lunch!

Ajaveebnike akrediteeerimine PÖFFile


lihtsalt lingin edasi selle Linnar Viigi kirjutise:
Ajaveebnike akrediteeerimine PÖFFile
  • täna arutab PÖFFi kamp ettepanekut, mille kohaselt kõik ajaveebnikud võivad end soovi korral kandideerida 5 (viiele) ajaveebiakrediteerimiskohale. Soovijatel kirjutada poff@poff.ee, end tutvustada, viidata oma ajaveebile ning avaldada soovi PÖFFi ajal teemat ka kajastada. PÖFFi tiim valib kandidaatide seast välja 5 ajaveebniku, kes akrediteeringu saavad

  • täna arutab PÖFFi kamp ettepanekut teha oma festivali ajaveeb, kus nii nende endi pidevalt tekkiv info kui ka ajaveebnike poolt loodu saaks kokku kogutud ja heade ning paremate soovide saatel avalikkussega jagatud.
EDIT 10.11.05 - 5:27 pm (kommentaaride seast selline info):
Avaldasime enne ennatlikku infot selle kohta, et PÖFF kaalub viiele ajaveebnikule akrediteeringu andmist. PÖFFi turundusjuht Eva Luigas korraldavast toimkonnast ütles, et PÖFFi korraldajad annavad selle kohta infot nii pea, kui neil on olemas otsus, ja paluvad ajaveebnikel end praegu akrediteerumissoove mitte esitada.
Kristjan Otsmann

Kaasaegne viis mardisanti joosta??!!


mäletan vägagi hästi veel kuidas omal ajal sai mardisanti jooksmas käidud. siis valmistati ette igasugu salme ja laule ja kõnesid, nagu vanasti ikka kombeks oli. tavaliselt oli ka väljas juba suur talv.

hiljem noored käisid lihtsalt ukselt uksele kommi ja nänni lunimas ja ka ilm on soojemaks kiskund. lumest pole enam ammu juba lõhna sel ajal.

aga tänapäeval on mardisandi jooksmine suisa uue taseme saanud:
ETV: Mardisandid langesid röövi ohvriks
Kolmapäeva õhtul röövis kaks mustades maskides poisikest Põlvas kolme mardisandiks käinud tüdrukut, võttes ära koti maiustustega.
krt kus ikka aja jooksul asjad muutuvad. ja nad muutuvad veel normaalseks kah, st. ühiskond harjub sellega ja aksepteerib. võib-olla mitte just hetkel veel aga varsti ehk küll, suured ninad teevad juba alust igatahes.

teema jätkuks varem kirjutatu: WWW eesti moodi

On tunne nagu just just oleks keegi siin käinud..


Photo @ - BC -

vanad asjad ja vanad kohad on ikka väga huvitavad. mõelda ja oma vaimusilmas ette kujutada kuidas elasid ja mida tegid seal inimesed, kes olid neis paigus enne meid.

-- Wednesday, November 09, 2005 --

Vana Kasari jõe sild (öösel)


Photo @ - BC -

1904.a. avatud tolle aja pikim raudbetoon sild Euroopas ja Venemaal

Rosettes for Cocoa


Photo @ kelsana

kuna mul endal praegu ühtegi uut pilti ei ole, siis näitan teile mida oskavad tõesti head fotograafid teha. siin kelsana üks viimaseid pilte flickris.

-- Tuesday, November 08, 2005 --

Internetimeedia on üha vähem seinaleht


on siin ju hiljuti kõvasti mõned prouased ja härrased kisa tõstnud ja sõimand/solvata püüdnud blogikirjutajaid, et küll nad on ikka mõttetud inimesed jne jne. ja siis nüüd see langism (leimi väljajuurutamine tervest internetist).

samas kui nö. 'päris' kirjutav meedia (ikka see kes klassikaliselt paberväljaandeid väljastab) laseb, otse öeldes, sitta suust välja, nii et kuulatagi sellest on vastik.

lõpuks hakkavad nad siiski ka internetis olevat infot ja kirjutatut pidama päris kirjutavaks meediaks. vähemalt osad neist on sellele juba viidanud

PS. lugu ise muul teemal, lihtsalt on seal selline tõdemus sisse pikitud ->
Internetimeedia on üha vähem seinaleht

Aeroplane*


Photo @ imapix

eelmise teema jätkuks üks ilus pilt kah. muide sellel mehel on üldse ülivinged pildid. tasub kaema minna - imapix

----------------------------------------

n. *Aeroplane:
an aircraft that has a fixed wing and is powered by propellers or jets.
Word "aeroplane", first recorded in 1866, is made up of the prefix aero-, "air, aviation," and the word plane, referring to the structure designed to keep an air vehicle aloft. Originally the plane in such contexts was imagined as flat, hence the choice of the word plane; in practice this surface must curve slightly in order to work.

Yellow Bird. Mascouche airport. Quebec, Canada.

Kas on mõtet tuuleveskitega võidelda?


Sähh sulle head tahet ja õiguse taganõudmist. Keeratakse sulle nii et vähe pole. Ja kes see muu ikka on kui SL Õhtuleht ja personaalselt hetkel Eve Heinla, kes siis seekord on Parasiili ette võtnud ja väänand nii, et maa on punane ja taevas must.

eks lugege siis Parasiili juttu siit ja tema eileõhtust sissekannet ka
(PS. võin lisada sellel mehel pole vaja umbluud välja mõelda, sest tema on niisama kah tegija mees) siin väike lõik Parasiili lehelt:
PS: Ühte asja ma ikka imestan, kust koolist, lasteaiast, perest sellised inimesed tulevad, kes kasutavad teisi inimesi jõhkralt ära? Kas ajakirjanikuks õppides antakse kaasa mingi suurem kogus nõmedust või? Kuidas see inimene nüüd läheb koju kallistab oma last ja masseerib vanaema ja teeb õhtuks pannkooke, samal ajal kui ta päeval on tegelenud sellise mõttetusega.

lühidalt tegi Eve seda mida mina isiklikult inimeste juures peale lauslollust ja mõttetut ajuvabatsemist kõige enam vihkan - fakte kontrollimata tühja lahmimine (vaid oma isikliku arvamuse/väljamõeldise kasutamine)

-- Monday, November 07, 2005 --

Friik. Filmifriik. Hea või halva kõlaga sõna??!!


PM's kirjuta keegi Pakk (tituleerides ennast haritlaseks (raske uskuda) ja kõrtsmikuks (tahtis vist öelda lihtjoomar)) friikide keerulisest tundeelust. aga nagu arvata võiski asjatundmatu inimesena kirjutades ei suutnud ta oma pikas mölas midagi asjalikku ja põhjapanevat välja öelda tõsiselt tühi jutt oli. õnneks ei vaevund kõike läbi lugema, oleks veel päeva ära rikkund ;)

isiklikult arvan et friik on pigem inimene, kes on omal alal asjatundja ja spetsialist. keskmisest enam kaldunud mõne oma ala poole. tegelikult friik (freak) ongi oma algselt tähenduselt ju: veider, ebard. ehk siis kui keskmine on normaalne siis igasugune kõrvalekalle on normaalsusest eemale, ehk veider.

aga see ei ole veider friigile :D sest friik teab mis on tema huvi tegelik väärtus, erinevalt lihtsurelikust (kellel on ka kindlasti mõni freaky omadus, mida ta ise ei teagi ehk või ei julge tunnistada :P)

yo yo yo.. ya wigger


Maailma Parim jagas tarkuseterasid täna, eks õpi sinagi :)

WIGGER is a slang term used to describe a Caucasian person who dresses, speaks, or otherwise behaves in a manner that is stereotypically associated with certain aspects of African-Carribean culture — for example, speaking in African American Vernacular English (also known as ebonics). The term is a portmanteau combining the words 'white' and 'nigger', or 'wannabe' and 'nigger', and is associated with cultural appropriation, like nigga. The term "wigger" is generally considered pejorative.

The condition is sometimes seen as evidence for a lack of identification with or interest in a person's own culture or simply as an interest in subcultures such as hiphop and so-called 'street' culture, which is typically associated with Africans/Caribbeans, and Latinos. Recently, there has been a massive explosion in wigger prevalence among young people. The rise in wigger culture has coincided with hip-hop's displacement of rock music as the music of choice of young whites.

The Offspring song "Pretty Fly (for a White Guy)" is a famous song about "wigger" culture.

British comedian Sacha Baron Cohen's Ali G character is a critically praised caricature of a wigger. Wiggers speak a dialect of English spoken by Caribbean immigrants, featuring a mixture of Creole, Cockney and 'street' Jamaican phrases.

-- Friday, November 04, 2005 --

ANNAME 1 000 000.- KROONI SULLE !!


panused on siis kerkinud lühikese ajag tervelt viiekordseks. ja tegu on suisa miljonimängu viimase küsimusega. nii et inimene, kes sa tead nende pommide tegijat, seotud inimest või mõnda muud kasulikku vihjet. anna endast märku, saad kui mitte maailma päästa siis ehk mõnda inimest, kes ehk järgmiseks ohvriks langeda võib.

ETV: Pommipanija vihje eest miljon krooni
04.11.2005 12:27
Tallinna Linnavalitsus annab miljon krooni inimesele, kelle vihje abil avastatakse Pae tänava plahvatuste põhjustajad.

Reedesel Tallinna Linnavalitsuse erakorralisel istungil otsustati anda inimesele, kelle poolt antud vihje viib Pae tänava plahvatuste avastamiseni, miljon krooni. Raha makstakse vihje andjale välja Kaitsepolitseiameti kinnituse alusel, et edastatud vihje viis plahvatuste avastamiseni.

Linnavalitsuse istungil osalesid Riigiprokuratuuri, Kaitsepolitseiameti ja Põhja Politseiprefektuuri esindajad.

Pae tänav 17A tagusel tühermaal toimus 3. novembri hommikul taas plahvatus, mille tagajärjel hukkus mees. Kümne aastaga on selles piirkonnas toimunud 15 plahvatust ning hukkunud üheksa inimest.

Shall We Dance Flamenco?


Mulle see INDIA KATHAK & HISPAANIA FLAMENCO meeldis, mida me eile koos Elo (kes selle idee üldse välja käis) ja Leeloga Estonia kontsertsaalis vaatamas käisime. Eriti just see flamenco pool. Mulle selline asi läheb kohe kõvasti peale. Osalt vist ka juba sellepärast, et Hispaania teema mulle üldse hingelähedane nii sealse looduse kui inimeste pärast.

Ka sel korral olid kohal oma ala spetsid (vähemalt tundus nii minu silmadele). Eriti vinge elamuse pakkusid just Ana Garcka (flamenco), Felipe Gonzilez Escinez (flamenco). Taas tekkis soov minna tagasi Hispaaniasse, kus ma juba nii mitu aastat käinud pole ja näiteks kuskil kohalikus kõrtsis/baaris kogeda autentset flamencot mis sünnib just seal, just siis, just nendel hetkedel.

WWW eesti moodi


Wiruta, Wassi ja Warasta, siis oled Tegija, Tegija!
(ajendatud laulust: 'ma olen tegija, tegija. miks mind ei märgata, märgata')

prsse, ma ei või rsk. hakkan ka 'tegijaks' ja juba tänapäev panen mõned kümned millid taskusse. ikka riigi ja maksumaksja raha, need ju sitad ei kobise kah kui nende endi silme all midagi tehakse. väetid hädavaresed ja mõttetud eestlased nagu nad on. neil pole pappi vajagi, las liigutavad oma leemekulpi soovees ja olla õnnelikud. ja kes kobiseb selle laseme kas vasta taevast, notime lihtsalt maha või siis kui on veidi kõvem mees, topime suu paarikümne või saja tuhandega kinni ja asi mutt.

-------------------------------------------
sama teema viisakas votmis:
ÄP: Viruta, varasta ja peta, siis oled Tegija (ÄP parooliga lehekülg)

ja mu enda varasemad mõtted samal teemal:
LHV e. Lubame Hindamatult Varastada
Olen uhke??? Et olen eestlane... (Leia kasvõi üks erinevus)

-------------------------------------------

EDIT: krt ma olen idealist ikka küll rsk, uskumatu aga siiski tõsi.

-- Thursday, November 03, 2005 --

LEIM internetist välja !!! LANG kah internetist välja !!!


niih.. enam ei või.. nõutakse et Leim internetist välja ja kohe :P

http://spaces.msn.com/members/leim/
http://www.1188.ee/1188/1188.php?kw=Leim〈

aga peaks mainima et kui Lang internetist välja ajada siis see teeks palju rohkem vaba ruumi juurde ;) LEIM vs LANG on Eestis hetkel Langi kasuks 275/92, mine siis tea palju veel maailmas olla võib, siin mõned näited:

http://www.1188.ee/1188/1188.php?kw=Lang〈
http://3lang.blogspot.com/
http://4awhile.blogspot.com/
http://www.livejournal.com/users/cwishy/
http://arild.paraply.org/

-------------------------------------------------------

PS. minu varasemad mõtted sel teemal siin:
http://voyag.blogspot.com/2005/10/vaba-interneti-eest.html

Tähelepanekuid kontorielust


Photo @ - BC -



Sirp ja hobuserauad vana aida seina peal.

--------------------------------

***SÕNASELETUSED***

1. KESKPÄRANE TÖÖTAJA - mitte eriti nupukas
2. VÄGA HEA ERIALASE ETTEVALMISTUSEGA - ei ole veel suuremaid prohmakaid teinud
3. ÜHISKONDLIKULT AKTIIVNE - joob palju
4. PERE ON ÜHISKONDLIKULT AKTIIVNE - abikaasa joob ka
5. KIIRE MÕTLEMISEGA - esitab usutavaid vabandusi
6. KAALUTLEVA LOOMUGA - ei ole võimeline otsuseid langetama
7. AMETIALASELT EDASIPÜÜDLIK - teeb kõikidele välja
8. KEERULISI OLUKORDI LAHENDAB LOOGILISELT - laseb kellelgi teisel töö ära teha
9. HEA VÄLJENDUSOSKUSEGA - räägib eesti keeles
10.JUHIOMADUSTEGA - on pikka kasvu või räägib kõva häälega
11.HEA HUUMORIMEELEGA - teab palju nilbeid nalju
12.HEA DISTSIPLIINITUNDEGA - tuleb õigeks ajaks tööle
13.TÖÖ ON TEMA JAOKS ESMAJÄRGULISE TÄHTSUSEGA - liiga koleda välimusega, et keegi temaga väljas tahaks käia
14.ISESEISEV TÖÖTAJA - mitte keegi ei tea, millega ta tegeleb
15.HEA SUHTLEJA - räägib palju telefoniga
16.TÖÖANDJALE LOJAALNE - ei saaks kusagilt mujalt tööd
17.REINLANGILIK TÖÖTAJA - räägib palju, teab vähe, saab selle eest palju palka

2006.a.tuleb: Ice Age 2, The Meltdown


Photo @ Ice Age

vaata trailerit siit:
http://www.apple.com/trailers/fox/ice_age_2/large.html

Lahingud Ruhnus


Photo @ - BC -

Hoburakend aida all

-------------------------

Tuul vilistas rannas meeletult, vihma tibutas ja tõotas tulla taas üks pikk ja jäine öö. Sarnane iga teisega, selles karmis võitluses. Aet ja Kalli olid juba kolmandat ööpäeva järjest Korsi talu aidas positsioonil ja ootasid edasiliikumiseks käsku Urvelt. Kuna vastased võisid nende raadiosidet pealt kuulata, siis pidi teate tooma neile Lilian. Keda aga polnud oli Lilian. Ta oleks pidanud juba eile hilisõhtul veidi enne keskööd kohale jõudma, aga seda ta ei teinud. Asjalood pidid ikka päris mädad olema.

Aet oli juba väga närviline, kroonilise suitsetajana oleks ta juba teise päeva lõunaks võinud elu anda, et saaks suitsu teha, aga vähimgi toss oleks nad vastastele välja andnud ja kogenud luurajana ta teadis seda. Nii ei jäänudki tal muud üle kui järgmine tubakarull põske lükata ja kiruda Urvet ja Liliani, et miks nad viivitavad. Öö tuli taas vahetustega valves olla, sest vaenlane ei maga!

....

Varahommikul, veidi enne koitu kui Kalli pidi just valve vahetust Aetile üle andma oli aida lähedal põõsastikus kuulda tuttavat heli. See oli Liliani kokkuleppe märguanne. Lõpuks ometi, ohkas Aet ja pühkis veel uniseid silmi. Ja Lilianil oli neile häid uudiseid. Täna öösel see juhtub. Täna on see päev! Pidi veel abivägegi lisaks tulema. Oma sõna olid andnud nii Ulla ja Tarvi Pärnu kandist kui ka Jaan ja Dan. Viimane neist oli varamgi sarnastel operatsioonidel käinud ja teadis taktikat vägagi hästi.

....

Öö hakul, kui kõik olid kohal ja ründepositsioonid sisse võtnud, oli õhus tunda ärevat kuid samas lootusrikast värinat. Just seda tunnet, mis eelneb koolipoisil enne eksamit, milleks ta on nii püüdlikult õppinud ja pühendunud. Täpselt täistunnil kella üheteistkümne ajal sai nende rünnak alguse. See oli metsik ja halastamatu pealetung, suurem kui kunagi varem, mis siin nähtud on. Nad ei halastanud kellelegi, kes ette jäid, sest päästa tuli paljud.

Sel ööl olid nad edukad. Laiendati oma haaret kõvasti. Lisaks varasematele tugipunktidele vallutasid nad sel ööl veel tervelt 23 uut kohta. Sealsed elanikud on nüüd nende kontrolli all ja lõpuks võivad nad rahulikumalt hingata, vastased on purustatud. Lilian tormas rampväsinuna pärast rasket võitlust tagasi staapi, et edastada Urvele, kes ootas pikisilmi mingitki märki rünnaku tulemustest, lõpuks ometi rõõmusõnumeid. Võit on saavutatud! Lahing võidetud. Aga sõda kestab veel..

Hommikuses kohalikus häälekandjas Meie Maa ilmus aga järgmine teade:

Muinsuskaitse laiendab Ruhnus haaret
02.11.2005

Muinsuskaitseamet võttis Ruhnu saarel lisaks varasematele – kirikud ja Korsi talu kompleks – ajutise kaitse alla 23 objekti, mida omanikud võivad remontida ja restaureerida kooskõlastatult muinsuskaitsega.

Kaitse alla on võetud ka osa keldreid, vanemate elamute kõrval ka uuemaid, 20. sajandi alguse elamuid ja üks väga vana saun.

Kirikute ja mõisate restaureerimine toimub enamasti riiklike programmide alusel, uus tendents on aga talurahvaarhitektuuri väärtustamine ja nõuetele vastav taastamine.

........................................................................................................................................................................

past:

.......................................................